Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Μιας και είμαι εντελώς απελπισμένος με το ελληνικό δίκαιο και δεν μπορώ να βρώ απαντήσεις σε ερωτήματα σκέφτηκα να ρωτήσω εδώ μεσα μήπως υπάρχει κάποιος και με ξεστραβώσει.

Λοιπόν έχουμε και λέμε.

Πριν μερικά χρόνια είχα ένα ατύχημα με το αυτοκίνητο.

Έγινε το δικαστήριο στο τριμελές πλημμελειοδικείο και το κέρδισα.

Μετά ο άλλος έκανε έφεση και σε λίγους μήνες θα πρέπει να παραβρεθώ στο εφετείο.

Επίσης με έχουν καλέσει από το ειρηνοδικείο από το ΙΚΑ διότι ο άλλος έχει σωματικές βλάβες και πρέπει να τις πληρώσει κάποιος.

Οι Ερωτήσεις μου:

1) Πόσο είναι τα παράβολά Εφετείου και Ειρηνοδικείου? Πρέπει να τα πληρώσω εγώ?

2) Πόσο είναι η νόμιμη αμοιβή του δικηγόρου για το καθένα από αυτά?

3) Σε περίπτωση αναβολής του δικαστηρίου επειδή ήμουν στα τελευταία νούμερα πρέπει να πληρώνω παράβολα και το δικηγόρο? (διότι μέχρι στιγμής ο δικηγόρος μου χρεώνει 250 ευρώ για κάθε αναβολή και μου χρέωσε 1000 ευρώ για το πρώτο δικαστήριο που κέρδισα)

Ας ελπίζουμε πως κάποιος άγιος θα βοηθήσει με τα ερωτήματα.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Σε διαφορετικη υποθεση που ειχα εγω (εργατικη διαφορα) και πηγα σε ειρηνοδικειο...

1.Δεν ξερω ποσα ειναι , αλλα υποθετω οτι τα πληρωνεις εσυ.Εκτος και αν τα βαλει μεσα στην αμοιβη του ο δικηγορος και κανει αυτος τα κουμαντα μετα.Σε μενα παντως δεν μου πε κατι για παραβολα οταν πηγαμε στην δικη .Απλα μου πε οτι θα πρεπει να μου δωσεις τοσα λεφτα και να τα χεις μαζι σου.Τιποτα περισσοτερο.

2.Δεν ξερω αν αλλαζει η αμοιβη ενος δικηγορου αναλογως που ειναι η υποθεση (πιθανον και να αλλαζει) αλλα στην δικη μου περιπτωση που ηταν σε ειρηνοδικειο μου πηρε για την δικη 350-400ευρω περιπου , οπου απο αυτα καποιο μερος ειναι φπα κλπ κλπ.Ειναι η νομιμη δηλ πληρωμη τους βασει νομοθεσιας.

3.Σε καθε "παρασταση" του δικηγορου στο δικαστηριο , τον πληρωνεις κανονικα.

Για να καταλαβεις , στην δικη μου περιπτωση εδωσα στην δικηγορο ντουκου 5 κατοσταρικα μπροστα + περιπου 350ευρω για την δικη

Και αφου βγηκε η αποφαση υπερ μου , εδωσα κανα 150-170αρι για κατι παπαριλικια + επιδοση της αποφασης στον αντιδικο.

Συνολο δηλ. κανα 1000αρικο.

Τωρα βεβαια ο αντιδικος εκανε εφεση με δικασιμο σε 3 χρονια...μεχρι τοτε βλεπουμε :)

Καλυτερα θα στα πει ο "paredwse" που ειναι του επαγγελματος.

Δημοσ.

Εγώ ότι του έχω δώσει είναι ''μαύρα''.

Δεν μου έχει κόψει απόδειξη.

Σε πειρίπτωση αναβολής πρέπει να πληρώσω παράβολά και δικηγόρο?

Δημοσ.

Εγώ ότι του έχω δώσει είναι ''μαύρα''.

Δεν μου έχει κόψει απόδειξη.

Σε πειρίπτωση αναβολής πρέπει να πληρώσω παράβολά και δικηγόρο?

Γιατι πηρα εγω νομιζεις ? :-)

Καθε φορα που θα πηγαινεις σε δικη θα πληρωνεις τον δικηγορο (για παραβολα δεν ξερω , μιας και οπως σου γραψα δεν μου πε εμενα κατι για παραβολα).

Ειτε δεν προλαβε να ερθει η σειρα σου , ειτε επειδη ζητησαν αναβολη , ειτε επειδη το επαιξαν αρρωστοι , ειτε επειδη επεσε βομβα στο δικαστηριο , καθε φορα που θα "τραβιεται" ο δικηγορος στο δικαστηριο θα τον πληρωνεις.

• Super Moderators
Δημοσ.

Προλεγόμενα: Το σύστημα πληρωμής των δικηγόρων έχει καθιερωθεί, προς αποφυγή της φοροδιαφυγής, με μερικά "αντικειμενικά" κριτήρια. Συγκεκριμένα, ανάλογα τη διαδικαστική πράξη και το δικαστήριο, η ελάχιστη αμοιβή του δικηγόρου ορίζεται από τον νομοθέτη.

[...]

Οι Ερωτήσεις μου:

1) Πόσο είναι τα παράβολά Εφετείου και Ειρηνοδικείου? Πρέπει να τα πληρώσω εγώ?

Στο Εφετείο και στο Ειρηνοδικείο πρέπει να καταβάλεις την αμοιβή του δικηγόρου καθώς και ό,τι έξοδα προκύπτουν από την εμπλοκή σου σε αυτό.

2) Πόσο είναι η νόμιμη αμοιβή του δικηγόρου για το καθένα από αυτά?

Πέραν της ελάχιστης αμοιβής, για την οποία έκανα λόγο παραπάνω, η αμοιβή του δικηγόρου είναι... αυτή που θα συμφωνήσετε να είναι.

Δεν υφίσταται "νόμιμη" αμοιβή, υφίσταται συμφωνηθείσα. Και τι εννοώ: σε κανέναν νόμο δεν αναφέρεται ότι ο δικηγόρος πρέπει να πάρει για την Χ πράξη τόσα. Όπως φυσικά πουθενά δεν ορίζεται ότι ο γιατρός παίρνει για την Ψ ιατρική πράξη τόσα. Ή ο μηχανικός ή ο οποιοσδήποτε ελεύθερος επαγγελματίας. Το σωστό είναι να ψάξεις λίγο τις τιμές και να επιλέξεις κάποιον ελεύθερο επαγγελματία ο οποίος α) θα σου εμπνέει εμπιστοσύνη και β) θα μπορείς να τον πληρώσεις χωρίς να δυσανασχετήσεις.

3) Σε περίπτωση αναβολής του δικαστηρίου επειδή ήμουν στα τελευταία νούμερα πρέπει να πληρώνω παράβολα και το δικηγόρο? (διότι μέχρι στιγμής ο δικηγόρος μου χρεώνει 250 ευρώ για κάθε αναβολή και μου χρέωσε 1000 ευρώ για το πρώτο δικαστήριο που κέρδισα)

Προσωπικά θεωρώ ότι εφ' όσον απασχολείς έναν άνθρωπο να είναι εκεί για σένα και χάνει τον χρόνο του, του καταβάλλεις κάποια αμοιβή. Το ποιά θα είναι αυτή, είναι θέμα συμφωνίας και διαπραγμάτευσης.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ.

Παρόλαυτα δεν έχω πάρει κάποια απάντηση στα ερωτήματά μου. Τα θέτω λοιπόν ξανά.

1) Πόσο είναι τα παράβολά Εφετείου και Ειρηνοδικείου? που μπορώ να βρώ το site που αναγράφονται.

2) Πόσο είναι η νόμιμη αμοιβή του δικηγόρου για το καθένα από αυτά? που μπορώ να βρώ το site με τις ελάχιστες αμοιβές?

3) Σε περίπτωση αναβολής του δικαστηρίου επειδή ήμουν στα τελευταία νούμερα πρέπει να πληρώνω παράβολα και το δικηγόρο?

• Super Moderators
Δημοσ.

1. Δεν ξέρω για ποιά διαδικασία ψάχνεις παράβολα. Ρώτα τον δικηγόρο σου.

2. Οι ελάχιστες νόμιμες αμοιβές προσδιορίζονται από την ΚΥΑ 1117864/2297/Α0012/07.12.2007 (Φ.Ε.Κ. 2422 Β’) - την βρίσκεις εδώ.

3. Προφανώς εάν δεν γίνει το δικαστήριο, δεν πληρώνεις παράβολα. Προφανώς εφ' όσον απασχολήθηκε ο δικηγόρος και έχασε 1-2-3-Χ ώρες, τον πληρώνεις ό,τι συμφωνήσατε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...