Gsoux Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Καλημερα... Σκεφτομαι να κανω ενα μαστερ στο μανατζμεντ αλλα δεν ειμαι απολυτα σιγουρος αν αξιζει τον κοπο... Υπαρχει καποιος εδω που κανει κατι τετοιο να με κατατοπισει? Δε μιλαω για mba οχι οτι θα με χαλαγε αλλα για οικονομικους λογους... Να δωσω 10000 μονο για τα διδακτρα το θεωρω κοροιδια. Ειδικα σε τετοιους καιρους. Γενικα ενδιαφερομαι να μαθω τιποτα σχετικο με το πως να στησω και να δοιηκησω μια επιχειρηση αλλα θα ηθελα να ξερω και κατι για το οποιο να θελει καποιος να με προσλαβει μεχρι να την στησω.. Αν τη στησω ποτε.. Δευτερο σκελος ερωτησης λοιπον.. Εχετε να προτεινετε καποιο πανεπιστημιο σχετικα καλο, σχετικα φτηνο και ευρωπαικο που παιζει να με δεχτει? εχω πτυχιο εφ. μαθηματικων (με οχι καλο βαθμο) και gmat 650. Ευχαριστω!
Nikosgiann Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 πηγαινε καμια Ολλανδια που ειναι φθηνα σχετικα 1
Gsoux Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Με ενα γρηγορο ψαξιμο βρισκω μονο mba ομως εκει:/ Γενικα παντως αν καποιος εχει κανει μαστερ σε μανατζμεντ θα το εκτιμουσα πολυ να μ πει τι περιπου μαθαινουν σ ενα τετοιο προγραμμα
lambroszekis Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 πηγαινε καμια Ολλανδια που ειναι φθηνα σχετικα Οταν λες φθηνα.. Ποσο φθηνα εννοεις;
Gsoux Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Τα διδακτρα στην ολλανδια ας πουμε μου φαινονται φτηνα... Αποτι εχω ακουσει και στις σκανδιναβικες χωρες (η μονο σουηδια? δε θυμαμαι) ειναι τσαμπα, αν και εκει εχεις πολλαπλασια εξοδα Στην ολλανδια ειναι κανα 2000 πανω κατω.. Σιγουρα φτηνοτερα απο ελλαδα
ADHD Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Κανε σε finance η MBA αν θες την αποψη μου.. Απο Ελλαδα alba(πανακριβο!) και ΑΣΟΕ(αν δε δεχτουν..) αλλιως εξωτερικο, δεν αξιζει κατι αλλο μην πεταξεις τα λεφτα σου σε τετοιες εποχες.. 1
Gsoux Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Θεωρεις οτι το mba δεν ειναι πεταμενα λεφτα? μπορεις να το τεκμηριωσειςμσε παρακαλω? γιατι εγω βλεπω οτι πλεον μεχρι και η κουτση μαρια εχει mba που δουλευουν ολοι αυτοι? το finance τιποτα με μαχιμα μαθηματικα που δε τα καταλαβαινει ο οποιοσδηποτε το σκεφτομαι... (ακριβως για το λογο οτι αν εχει δυσκολα μαθηματικα λογικα θα υπαρχουν και λιγοι -σχετικα- αποφοιτοι) Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2012 από Gsoux
viper2005 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 τα masters στας holland ΤΖΑΜΠΑ . . . ΤΖΑΜΠΑ 1800και κατι ψιλα τον χρονο... FML
ADHD Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Θεωρεις οτι το mba δεν ειναι πεταμενα λεφτα? μπορεις να το τεκμηριωσειςμσε παρακαλω? γιατι εγω βλεπω οτι πλεον μεχρι και η κουτση μαρια εχει mba που δουλευουν ολοι αυτοι? το finance τιποτα με μαχιμα μαθηματικα που δε τα καταλαβαινει ο οποιοσδηποτε το σκεφτομαι... (ακριβως για το λογο οτι αν εχει δυσκολα μαθηματικα λογικα θα υπαρχουν και λιγοι -σχετικα- αποφοιτοι) Btw τα φαρμακα για το adhd υπερτατη βοηθεια για το verbal του gmat:) Κοιτα ολα σχετικα ειναι, αν θες το MBA απλα σαν "χαρτι" για να σου ανοιξει πορτες καλυτερα να μην το κανεις. Αν δεν εχεις πρωτο πτυχιο στα οικονομικα και θες να μαθεις θεωρω οτι ειναι απαραιτητο οπου και να δουλευεις η να θελεις να δουλεψεις. Οι εποχες ειναι δυσκολες πλεον κανενα χαρτι δεν σου εξασφαλιζει τιποτα οποτε σκεψου το καλα. Δες και προς CFA μερια αν δεν θες να φυγεις απο την Ελλαδα και με "σχετικα" χαμηλο κοστος αλλα αρνητικο οτι ειναι 3 χρονια τουλαχιστον(παραπανω πρακτικα γιατι θα κοπεις σε ενα level σχεδον σιγουρα.. ) Αν το παρεις βεβαια θεωρω οτι εχεις πολυ καλες πιθανοτητες για δουλεια γιατι ειναι ελαχιστοι αυτοι που το εχουν(νομιζω 100,000 ατομα στην Ελλαδα μονο) και φυσικα αναγνωριζεται παντου αλλα ειναι κομματάκι δυσκολο. Δεν ειμαι και ο πλεον ειδικος να σου απαντησω και δεν θελω να σου πω κατι που δεν ισχυει πρακτικα, οποτε ρωτα αν μπορεις ατομα που εργαζονται η εχουν καποια καλη θεση σε HR να σου πουν τι προτιμάνε αυτη την εποχη αν θες το χαρτι καθαρα για να βρεις δουλεια.
Gsoux Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Το ακριβο και το φτηνο ειναι σχετικο... Adhd ευχαριστω για την απαντιση.. Δεν εχω προβλημα να φυγω απο εδω για λιγο ισαισα το επιδιοκω αρκει το κοστος να ειναι λογικο Επισης δυστυχως δεν ξερω κανεναν που να εργαζεται σε καλη θεση σε καποιο οργανισμο η εταιρια... Για αυτο και ρωταω εδω μεσα καμια γνωμη Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2012 από Gsoux
DrLo Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Δες και προς CFA μερια αν δεν θες να φυγεις απο την Ελλαδα και με "σχετικα" χαμηλο κοστος αλλα αρνητικο οτι ειναι 3 χρονια τουλαχιστον(παραπανω πρακτικα γιατι θα κοπεις σε ενα level σχεδον σιγουρα.. ) Αν το παρεις βεβαια θεωρω οτι εχεις πολυ καλες πιθανοτητες για δουλεια γιατι ειναι ελαχιστοι αυτοι που το εχουν(νομιζω 100,000 ατομα στην Ελλαδα μονο) και φυσικα αναγνωριζεται παντου αλλα ειναι κομματάκι δυσκολο. 100.000 CFA στην Ελλάδα ???? μήπως έβαλες 2-3 μηδενικά παραπάνω κατά λάθος. Κάπου είχα διαβάσει ότι το Greek CFA Society έχει ~350 μέλη. ++ για το CFA αν έχεις ήδη ξεκινησει να εργάζεσαι σε κάτι σχετικό. Ούτε το ΜΒΑ ούτε το MSc in Management φυσικά θα σου μάθουν πως να στήσεις εταιρεία. Πάνω κάτω τα ίδια θα μάθεις αλλά σε ένα καλό ΜΒΑ του εξωτερικού "αγοράζεις" brand και μερικά interviews από μεγάλες εταιρείες. Καθώς δεν έχεις κανα τρελλό προσόν οπότε λογικά δε θα σε πάρει κάποιο κορυφαίο και αφού δε θες να πληρώσεις πολλά απλά ξέχνα το ΜΒΑ. Το Msc in Management δε το συνιστώ. Αν έχεις γερές βάσεις σε εφαρμοσμένα μαθηματικά θα μπρούσες να ασχοληθείς με quantitative Finance. Για φτηνά όμως δε ξέρω καθώς αυτά το προγράμματα είναι κατά κανόνα πανάκριβα ... ίσως αυτό και ταυτόχρονα CFA καθώς φαίνεται πολύ θεωρητικούρα. To πιο γρήγορο που μπορείς να τελειώσεις το CFA ειναι 2 χρόνια. πχ Level I - Jun.2013 ή Dec.2013 Level II - Jun. 2014 Level III - Jun.2015 οπότε αν πούμε ότι μπαίνεις σε ένα 2ετές Msc in ~Finance (σαν το παραπάνω) μπορείς (δύσκολα αλλά μπορείς) σε 2 χρόνια μαζί με το πτυχίο σου να έχεις τελιώσει και το CFA. Βέβαια δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ζητάς (το να στήσεις εταιρεία) αλλά στη θέση σου θα ήταν μια επιλογή που θα την σκεφτόμουν σοβαρά. Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2012 από DrLo 2
ADHD Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 100.000 CFA στην Ελλάδα ???? μήπως έβαλες 2 μηδενικά παραπάνω κατά λάθος. ++ για το CFA αν έχεις ήδη ξεκινησει να εργάζεσαι σε κάτι σχετικό. Ναι εβαλα, κατι αλλο ειχα στο μυαλο μου..
Praetorianos Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Ναι εβαλα, κατι αλλο ειχα στο μυαλο μου.. Μπα αυτό είχες στο μυαλό σου απλά αυτόs είναι ο αριθμός worldwide. Λογικά θυμοσουν το νούμερο, απλά δεν πίστεψες ότι μπορεί να είναι τόσο μικρός, και έγραψες σε όλη την Ελλάδα. Κι όμως: Institute expects that the majority of candidates who passed the Level III exam will become CFA charterholders later this year, bringing the number of charterholders worldwide to nearly 100,000.
Nikosgiann Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Ολλανδια ειναι περιπου 1750.Ειναι σιγουρα κατω απο 1800. Εχει και μεγαλη ελληνικη κοινοτητα.Εγω θα παω σε 3 χρονια.θα δουλεψω πρωτα να βγαλω λεφτα(λεμε τωρα) και την εκανα.
Gsoux Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Στην ολλανδια υπαρχουν πολλα financial φαση στο διχιλιαρο... Γνωριζει κανενας σχετικα με την αναγνωρισιμοτητα τους? επισης τα μαθηματικα που εχουν τι περιοαμβανουν? για να μπορει να ανταπεξελθει καποιος απο ασοεε υποθετω δε θα ειναι τραγικα δυσκολα... Αντε μεχρι καμια εκθετικη? γενικα περα απο την επιχειρηματικοτητα που με ενδιαφερει θα μου αρεσε να βρω κατι που να μπορω να χρησιμοποιησω τη μαθηματικη λογικη που εχω αποκτησει χωρις να "καω" με απειρα μαθηματικα ξανα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα