krahtis Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Αν υποστηριξουμε οτι η ανθρωπινη αξιοπρεπεια υφισταταται τοτε σιγουρα θα πρεπει να υποστηριξουμε οτι την απειλουνε και πολλοι εχθροι.Ενας απο τους μεγαλυτερους εχθρους της ανθρωπινης αξιοπρεπειας ειναι η μοναδα 502 στην Καβυλη Εβρου.Απο που ν αρχισει κανεις και που να τελειωσει γ αυτον τον εξευτελισμο ο οποιος λαμβανει χωρα εκει μεσα.Aγγαρειες και υπηρεσιες θα ελεγε κανεις πως ειναι ρουτινα για ενα στρατοπεδο,στο 502 ομως ειναι τα μεσα εξοντωσης των φανταρων.Απο σκουπιδιαρηδες μαζευοντας οτι σκουπιδαριο υπαρχει χωρις γαντια σε καθαριστριες των κωλοχαρτων του ιδιου του ταξιαρχου και των παρατρεχαμενων του.Αγγαρειες δηλαδη που θα επρεπε να αναλαβει αλλη μοναδα του στρατοπεδου τις κανουμε εμεις και εκει που πηγαινεις να κατσεις εστω για 5 λεπτα ωστε να μην λυποθυμησεις απ την κουραση και την αυπνια ξαφνικα καποιος περναει και σε στελνει αλλου. Οι προσβολες και οι ειρωνειες καποιων στελεχων ειναι καθημερινο φαινομενο αλλα οπως υποστηριζουν μας προσβαλλουν και μας ειρωνευονται γιατι μας βλεπουν σαν παιδια τους.Αν κανεις παραπονα τοτε γινεσαι μπαλακι.Δηλαδη το ενα στελεχος σε στελνει στο αλλο ωσπου εκνευριζεσαι και αναγκαζεσαι να μην ασχοληθεις.Οταν εχεις εξοδο και δε θες να βγεις αλλα θες απλα να κανεις ενα μπανιο και να κλεισεις για δυο ωρες τα ματια σου τα "καλα" μας στελεχη, μας ξυπνανε σαν τα ζωα και μας στελνουν προφανως για αγγαρειες.Κοινως,αν δεν εχεις λεφτα και εισαι κυριολεκτικα πτωμα απο την χθεσινη υπηρεσια και τις αγγαρειες τοτε την πουτσισες.Φυσικα ελευθερος χρονος τα Σαββατοκυριακα δεν υπαρχει διοτι φυσικα υπαρχουν αγγαρειες μεχρι το απογευμα.Γιατι?Γιατι ετσι τους καβλωσε φυσικα.Περιττο να αναφερω το γεγονος οτι ατομα εχουν φθασει σε σημειο να δακρυζουν απο την πιεση και η πλειοψηφια να παραμιλαει στον υπνο της παρακαλωντας προφανως ανωτερους να μην τους χωσουν σε αγγαρεια ή να μην καλυψουν υπηρεσια αλλου λοχου ο οποιος εχει ξεμεινει απο ατομα.Καταγγελω ανωνυμα για προφανεις λογους αυτους τους υπανθρωπους και καλω την πολιτεια να προβει στις απαραιτητες ενεργειες ωστε να μην αναρωτιεται για αλλη μια φορα για ποιον λογο αυτοκτονουν στρατιωτες.
brickman Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Εχεις παει και σε αλλα στρατόπεδα; Γενικα, πως νομιζες οτι θα ειναι; Νομιζες οτι θα καθόσουν απλα μια ωρα σκοπια και τελος;
mphxths Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Γραφτηκες για να πεις τον πονο σου ? Εκανα στρατο στο διδυμοτειχο και περασα τα ιδια και χειροτερα και οι πατεραδες μας ΤΡΙΣχειροτερα. Δεν κλαιγομαι.Το θεωρησα ενα ειδος δοκιμασιας , σωματικης , πνευματικης , αντοχων γενικοτερα αφου ετσι και αλλιως δεν μπορουσα να κανω και κατι να τα αποτρεψω. Στην τελικη δεν επαθα και τιποτα , ισα ισα ειδα και τα ορια μου. Απο κει και περα οποιος δεν αντεχει , χτυπαει αναβολη .Οι αυτοκτονιες δεν ειναι υποχρεωτικες , απλα προσθετουν στο δραμα. Για να σου δωσω ενα δειγμα τι περνουσα 160 ατομα ολοκληρο ταγμα , 10 ατομα ο καθε λοχος , οι υπηρεσιες ηταν η μια πισω απο την αλλη. Ημουν σε γραφειο , εβγαζα υπηρεσιες , εκανα σκοπια και εφοδο την ιδια μερα. Και ειχα το καθε στελεχος με το μακρυ και το κοντο του , τις αγγαρειες , τις επιθεωρησεις σε θαλαμους , ασκησεις εκτος , βολες , καθαριοτητες. Και οπως ελεγες εσυ αν δεν εβγαινες σε εξοδο , σε χωνανε. Μας ριχνανε κρατησεις/στερησεις εξοδου και ειχαμε φτασει να μην μας νοιαζει γιατι δεν βγαιναμε ετσι και αλλιως εξω. Για αυτο σου λεω ουτε οι πρωτοι ουτε οι τελευταιοι ειστε. Ο πατερας μου μου διηγοταν καταστασεις 10 φορες πιο τραγικες απο αυτες που περασα εγω. 13
Rabican Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 βασικα στην τελευταια φραση λες οτι καταγγελεις ανωνυμα και καλεις την πολιτεια να δρασει. δε λεω, καλη η καταγγελια, αλλα η κληση προς την πολιτεια μηπως ειναι τοποθετημενη σε λαθος σημειο οντας αναρτημενη σε ενα site τεχνολογιας (εκτος κι αν εχεις στειλει αντιστοιχο μηνυμα και στο υπουργειο εθνικης αμυνης); περαν αυτου, κι εγω στην καλαματα (ΚΕΔΒ) και στην Καβησσο τα ιδια εκανα. κλαιν μαιν! 3πλο υπηρεσιες εκανα γιατι ημουν και δεκανεας (παναθεμα με). σκοπετα φουλ, σκουπιδια, τουαλετες χωρις γαντια και καθαριστικα (!)... παντου υπαρχουν. για να μην αναφερθω, οπως ειπε αλλος φιλος παρπαανω, στα οσα περασαν οι γονεις μας (αλλα αυτο ισως ηταν και οπως να συγκρινουμε ποδοσφαιριστες διαφορετικων εποχων πχ μεσσι-πελε).
mphxths Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Ελα ρε ραμπικαν συναδελφε και γω δεκανεας. Εγω καποτε εκανα εφοδο , στην τελευταια σκοπια αλλαξα τον σκοπο για να κανω το νουμερο μου , και το πρωι ημουν και αναφερομενος γιατι δεν υπεγραψα κατα την εφοδο σε μια αποθηκη (μαλακιες αλλα λεμε τωρα) επιθεωρηση καθε παρασκευη απο το @ τον λοχαγο μας που μας επρηζε τα παπαρια συνεχεια. Σκουπιδια με το οχημα να ανοιγουν οι σακουλες στον αερα και να σε λουζουν τα σκουπιδια και να σιχαινεσαι τον εαυτο σου. να βγαινει ο διοικητης και να λεει "απλα να κοιμαστε για να βγαινουν οι υπηρεσιες"....φανταστειτε τι γινοταν. βολες καθε βδομαδα , ασκησεις στα βουνα , καθαριοτητες , αγγαρειες ...ετσι να εχουμε γεματη μερα. Οπως ειπα οποιος θελει τα λουζεται και βλεπει τις αντοχες του , οποιος δεν θελει αναβολη.Δεν παιρνουνε κεφαλια στον στρατο. Ραμπικαν ναι οκ διαφορετικες εποχες και καταστασεις τοτε που πηγαινανε οι πατεραδες μας στρατο αλλα δεν παυει να ισχυει το γεγονος οτι περνουσαν ΤΡΙΣΧΕΙΡΟΤΕΡΑ και δεν νομιζω να αυτοκτονουσαν τοτε..τουλαχιστον οχι οσο στον βαθμο που γινοταν τα μετεγενεστερα χρονια. Απλα πιστευω οτι η νεολαια εγινε πιο μαλθακη...εβλεπα τις επομενες σειρες που εμπαιναν μετα απο μενα..και ηταν ο ενας πιο μπουλης απο τον αλλον. 1
Sellers Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Υπάρχουν και χειρότερα πάντως απο αυτά που περνάει κάποιος στο στρατό, όπως για παράδειγμα το να τα διηγείται σε τρίτους. Υπάρχει και ακόμα χειρότερο, όπως το να υπάρχει στην παρέα και άλλος που πήγε στρατό οπότε με το που ακούσει μια λέξη κλειδί (δεν υπάρχουν και πολλές, τουαλέτα, σκοπιά, μαλάκας λοχίας κ.λ.π) απο αυτόν που διηγείται μια ιστορία, να θυμηθεί και αυτός μια δικιά του που θα είναι πιο απίστευτη απο την προηγούμενη και να την διηγηθεί κι αυτός. 23
pournaras Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Υπάρχουν και χειρότερα πάντως απο αυτά που περνάει κάποιος στο στρατό, όπως για παράδειγμα το να τα διηγείται σε τρίτους. Υπάρχει και ακόμα χειρότερο, όπως το να υπάρχει στην παρέα και άλλος που πήγε στρατό οπότε με το που ακούσει μια λέξη κλειδί (δεν υπάρχουν και πολλές, τουαλέτα, σκοπιά, μαλάκας λοχίας κ.λ.π) απο αυτόν που διηγείται μια ιστορία, να θυμηθεί και αυτός μια δικιά του που θα είναι πιο απίστευτη απο την προηγούμενη και να την διηγηθεί κι αυτός. Τωρα που το λες, θυμαμαι τοτε που ημουνα εγω φανταρος, πηγαμε για βολη, κι μαλακςας ειχα ξεχασει τη φαρετρα με τα βελη. 15 μερες εφαγα. 9
mphxths Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Ναι ειναι ποιος εχει την καλυτερη ιστορια να διηγηθει Εγω ειπα 2-3 πραγματα για να καταλαβει ο θεματοθετης οτι δεν τα τραβηξε μονο αυτος αυτα που περιγραφει και αλλοι περασαν και χειροτερα , σε παλιοτερες δεκαετιες. Τωρα θα μου πεις θα βγουν ολοι να λενε την ιστορια τους?ε οχι οκ.... απλα να δειχτει το ατοπο του κλαψουρισματος...γιατι περι κλαψουρισματος προκειται.
steliospal Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Σιγά ρε μπήχτες όλοι. Οκ , λίγο άκυρο το ποστ στο να γράψει στο ινσομνια λες και ο υπουργός άμυνας τσεκάρει καθημερινά το μπλα μπλα φόρουμ, αλλά κατα τ' άλλα μου θυμίσατε αυτόν: 2
brickman Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Θελετε ιστοριες; Εχω μπολικες. Οχι μονο δικιες μου της σχολης, αλλα και φανταρων που ειχα υπο τον λοχο μου. Εκει να δειτε κλαματα........
mphxths Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 @steliospal πως θα αποκαλουσες εναν νεοσυλλεκτο που επαιρνε απο το καρτοτηλεφωνο του κεντρου εκπαιδευσης στο σπιτι του στην μανα του και να την ρωταει (τον ακουσα την στιγμη που περνουσα απο διπλα του) "μαμα μαμα τι ωρα να κοιμηθω σημερα?" κανεις δεν ειπε οτι ειμαστε μπηχτες..αλλα ειχαμε ή στην τελικη αποκτησαμε ανοχη σε διαφορες καταστασεις...και πεφταμε για υπνο χωρις να ενημερωνουμε την μανα μας
green gordon Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Oτι ζεις τωρα το ζησαμε εις διπλουν (θητεια απο 18 μηνες και πανω). Οποτε ξεπερασε το. Αν σε ενοχλει τοσο πολυ η θητεια οταν θα βγεις να βρεις(?) δουλεια θα λαλησεις. Επισης τροφη για σκεψη ειναι οτι οι υπηρεσιες θα μπορουσαν να ειναι πολυ λιγοτερες αν... 1)πηγαιναν ΟΛΟΙ στρατο. 2)δεν υπηρχαν βυσματα Γενικα παντως οσο πιο πιτσιρικας πας τοσο καλυτερα,ζαμανφου φαση και ετσι. Προσβολες και ειρωνειες θα ακουσεις πολλες στη ζωη σου εκτος αν εχει πολλα φραγκα ο πατερας σου. 8
steliospal Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 κανεις δεν ειπε οτι ειμαστε μπηχτες.. Eίπε κάποιος με το nick mphxths... Προφανώς και υπάρχουν σκατόφλωροι αλλά ο topic starter δεν μιλάει για σκηνικό που περιγράφεις εσύ. Χωρίς να ξέρω αν είναι αλήθεια αυτό που λέει ή όχι , πετάχτηκαν πολλοί να δείξουν την ανδρεία τους και οτι πέρασαν πιο δύσκολα στο στρατό λες και είναι διαγωνισμός. 3
Sellers Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 steliospal δεν νομίζω ότι είναι θέμα μπηξίματος. Μπορεί ο τρόπος μερικών ποστ να είναι κάπως, απλά το ζουμί είναι ότι ο τοπικ-σταρτερ δεν λέει κάτι καινούργιο. Όλοι ξέρουμε για τι χάσιμο χρόνου (και όχι μόνο) μιλάμε. Δεν ειναι ότι ο στρατός στο συγκεκριμένο στρατόπεδο είναι μαλακία σε αντίθεση με τα υπόλοιπα στρατοπεδα στα οποία πας και βγαίνεις με 20 μονάδες iq παραπάνω.
mphxths Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 το νικ δεν ειχε την εννοια του μπηχτη οταν πρωτομπηκε..αλλα αυτου που πεταει μπηχτες ..βεβαια υπαρχει διπλη ερμηνεια... απο κει και περα δεν ειναι θεμα να δειξουμε την ανδρεια μας...δεν καναμε και κανεναν ηρωισμο. απλα ανεχτηκαμε καποιες καταστασεις που ηταν δυσκολες απο διαφορες αποψεις.Δεν περασαμε μονο εμεις και ο topic starter δυσκολα αλλα προφανως και πολλοι αλλοι. Ε τι να κανουμε εμεις ειμαστε εδω και σχολιαζουμε... Αν το καταλαβει αυτο ο ts , σφιξει τα δοντια και ανταπεξελθει στις καταστασεις του στρατου και εν γενει της ζωης , θα ναι κατι θετικο απο ολο αυτο το ποστ (νημα εννοω).
Προτεινόμενες αναρτήσεις