Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 235
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Οι φαντάροι δεν είναι έφεδροι;

Οι έφεδροι δεν έκαναν θητεία;

Σε μονάδες που δεν υπάρχει σεβασμός, αξιοκρατία, πραγματικός λόγος ύπαρξης της μονάδας και στελέχη δημόσιοι υπάλληλοι πως περιμένεις να τις δουν οι φαντάροι;

Σε κάθε μέρος που πας είτε στην θητεία σου, είτε στην πολιτική σου ζωή ζεις όπως βρίσκεις.

Δεν ειναι ολοι οι φανταροι εφεδροι αξιωματικοι. Και εννοειται οτι δεν περιμενω να τους αρεσει η θητεια, απλα να μην την παρουσιαζουν ετσι λες και ειναι Εβραίοι κρατούμενοι του Χιτλερ.
Δημοσ.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στο στρατό δεν είναι τα στελέχη αλλά οι ίδιοι οι φαντάροι.

Αυτοί είναι που το παίζουν παλιοί μετά από 3 μήνες στο στρατό, αυτοί είναι που χώνουν τους συναδέλφους τους, βάζουν βύσμα για να πάρουν άδειες ή κάνουν τους γιωτάδες για να αποφύγουν αγγαρείες και ευθύνες.

Επίσης, στο στρατό συναναστρέφεσαι με άτομα που δεν θα είχες καμία επαφή εκτός, άτομα αμόρφωτα (στελέχη και μη)... που εκεί όμως είναι πλειοψηφία.

• Like 1
Δημοσ.

Επίσης , να προσθέσω , αυτό που μου λέγανε οι παλιοι. Ότι ο στρατός είναι μια πλάκα , και εκει κάνεις τους καλύτερους φίλους.

Ο στρατός , σε 2 χρόνια θητείας , και αφού υπάρχουνε άντρες και σειρές μέσα , όντως έχει πλάκα απο ένα σημείο και μετά , γιατί , όταν ησουνα παλιος , πραγματικά παλιός , κανείς δεν ασχολιότανε μαζί σου.

Και ναι , έκανες φίλους , γιατί η κοινωνία μας τότε , το 70-80 , ήτανε διαφορετική , δεν ήτανε η πουστιά της πουστιάς.

Κάποτε λοιπόν , είχε πλάκα ο στρατός. Είχες χρόνο για να κάνεις φιλίες , είχες χρόνο για να αράξεις στο ΚΨΜ , να παίξεις ταβλάκι και να καπνίσεις τσιγαράκι.

Μοιραζόσουνα το τσιγαράκι...

Έτσι , και όταν υπάρχουνε και πολλά άτομα μέσα , κάνεις φιλίες.

Αμα τρως εμπλοκα του κερατά , δεν......

Αμα είσαι στην Αθήνα , ή στον τόπο σου , πάλι δεν....όλοι κοιτάνε να κάνουνε την υπηρεσία και να φύγουνε.....

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ειναι ολοι οι φανταροι εφεδροι αξιωματικοι. Και εννοειται οτι δεν περιμενω να τους αρεσει η θητεια, απλα να μην την παρουσιαζουν ετσι λες και ειναι Εβραίοι κρατούμενοι του Χιτλερ.

Δηλαδή για να καταλάβω μόνο οι αξιωματικοί έστω και έφεδροι αξίζουν;

Οι υπόλοιποι όχι;

Τώρα αλήθεια είσαι αξιωματικός των Ελληνικών ενόπλεων δυνάμεων και σκέφτεσαι έτσι;

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω και σταματάω εδώ την προσπάθεια να καταλάβω.

Ρε παιδες μην βαζετε μικρες γραμματοσειρες.

Υπαρχουν και κωλογεροι εδω μεσα που δυσκολευομαστε να τα διαβασουμε! :P

Συγνώμη λάθος

Δημοσ.

Δηλαδή για να καταλάβω μόνο οι αξιωματικοί έστω και έφεδροι αξίζουν;

Οι υπόλοιποι όχι;

Τώρα αλήθεια είσαι αξιωματικός των Ελληνικών ενόπλεων δυνάμεων και σκέφτεσαι έτσι;

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω και σταματάω εδώ την προσπάθεια να καταλάβω.

Καμια σχεση με αυτο που ειπα και συγγνωμη αλλα βαριεμαι να καθομαι να στο εξηγώ. Καληνύχτα.
Δημοσ.

Επίσης , να προσθέσω , αυτό που μου λέγανε οι παλιοι. Ότι ο στρατός είναι μια πλάκα , και εκει κάνεις τους καλύτερους φίλους.

Ο στρατός , σε 2 χρόνια θητείας , και αφού υπάρχουνε άντρες και σειρές μέσα , όντως έχει πλάκα απο ένα σημείο και μετά , γιατί , όταν ησουνα παλιος , πραγματικά παλιός , κανείς δεν ασχολιότανε μαζί σου.

Και ναι , έκανες φίλους , γιατί η κοινωνία μας τότε , το 70-80 , ήτανε διαφορετική , δεν ήτανε η πουστιά της πουστιάς.

Κάποτε λοιπόν , είχε πλάκα ο στρατός. Είχες χρόνο για να κάνεις φιλίες , είχες χρόνο για να αράξεις στο ΚΨΜ , να παίξεις ταβλάκι και να καπνίσεις τσιγαράκι.

Μοιραζόσουνα το τσιγαράκι...

Έτσι , και όταν υπάρχουνε και πολλά άτομα μέσα , κάνεις φιλίες.

Αμα τρως εμπλοκα του κερατά , δεν......

Αμα είσαι στην Αθήνα , ή στον τόπο σου , πάλι δεν....όλοι κοιτάνε να κάνουνε την υπηρεσία και να φύγουνε.....

και παλι εχεις καιρο να κανεις τη πλακα σου και να κανεις φιλους

η κοινωνια μας το 70-80 δε καταλαβαινω γιατι ηταν καλυτερη, ισα ισα.. το 70 μπορει να πηγαινες χαρακτηρισμενος στο στρατο και να αρπαζες και καμια

παρτακηδες παντα υπηρχαν..

θα συμφωνησω με την εννοια του παλιου τοτε. εκει ειχε περισσοτερο νοημα, πλεον λογω του λιγου καιρου ειναι καπως περιεργο το θεμα , παρολα αυτα εστω και σε fast forward το φαινομενο υπαρχει

Δημοσ.

Ο στρατός δεν είναι απλά μια μικρογραφία της κοινωνίας, είναι από τις χειρότερες μορφές της, αν όχι η χειρότερη.

Αν δεν ήταν, θα μπορούσαμε να μιλήσουμε σε διαφορετική βάση.

Ακόμα και στις Ειδικές Δυνάμεις η κατάσταση είναι σάπια. Καλύτερη μεν σ' ένα βαθμό απ' τα υπόλοιπα σώματα, σάπια δε..

Δημοσ.

αυτο ισχυει

στο στρατο ειναι ολα τα κακα της ελληνικης κοινωνιας μαζεμενα σε υπερθετικο βαθμο

αν στον εξω κοσμο υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να σε κανει κουμαντο ενας ηλιθιος εκει μεσα ειναι σχεδον βεβαιο και θα ειναι πολυ πιο ηλιθιος περα απο καθε φαντασια

το βυσμα , οι γνωριμιες , η ρουφιανια ειναι απλα ο τροπος που κινειται ολο αυτο το πραγμα (και δεν εχει να κανει μονο με τους φανταρους , εχει να κανει απο τον πιο αστερατο και με τον τελευταιο εποπ) ,δημοσιο με νοοτροπια τουρκοκρατιας

• Like 1
Δημοσ.

Επειδή προσπαθούσα να το διακωμωδώ συχνά πυκνά στη θητεία μου, δεν ήθελε και πολύ προσπάθεια να το καταφέρω. Μπορώ να πω πως πέρασα καλά, ανεξαρτήτως γοπινγκ και πέτρινγκ, επειδή προσπάθησα να το δω έτσι.

Στο στρατό γνώρισα τα πιο ευθυνόφοβα άτομα που ξέρω μέχρι σήμερα, είτε ήταν αξιωματικοί είτε ήταν υπαξιωματικοί. Τραγικά γεγονότα με μπόλικο υλικό για κωμική σειρά. Υποδιοικητής που έσκαβε το λάκκο του διοικητή όταν ερχόταν επιθεώρηση από ανωτέρους, καραβανάδες που μάλωναν ποιος θα πάρει πρώτος καφέ από το ΚΨΜ (40 χρονών μαντράχαλοι), υπαξιωματικοί που φοβόντουσαν το σκοτάδι. Είχα αξιωματικό με ψιλή βραχνή φωνή, στον οποίο από την αρχή ξηγήθηκα ότι όταν μιλάς θα γελάω, αλλά θα προσπαθώ για το καλύτερο και τελικά θα τα καταφέρω για να μη νομίζει ότι το κάνω επίτηδες. Ο μαλάκας όμως δεν το εκτίμησε... ποιος ξέρει τι σκατό είχε φάει στη ζωή του λόγω της φωνής αυτής.

Θα ξεχάσω εγώ τη βραδιά που ήμουν σε σκοπιά φυλάκιο διαστάσεων 1x2 και ο μονιμάς που είχε φάει 5 σκελίδες σκόρδο να μου διαβάζει βιβλίο για τα ελοχίμ και τα νεφελίμ before they were cool? Εκείνο το τρίωρο μου είχε φανεί σαν 24ωρο και η πίεσή μου είχε πέσει στο μισό απ τη σκορδίλα. Άσε που αναπτύσσεις αυτοεκτίμηση, λες: τι γαμάτος που είμαι τελικά, υπάρχει πολύ μαζούτ στον κόσμο.

Προτείνω σε όλους να προσπαθούν να τα βλέπουν όπως εγώ στο στρατό.

Έχω πολλές ιστορίες. Κατά τα άλλα τουαλέτες, σφουγγάρισμα, πέτρινγκ, γόπινγκ, σκοπιά, περίπολο, φυλάκιο κτλ.

• Like 3
Δημοσ.

το καθεστως ομως δεν αλλαζει, σε μια μοναδα που ημουν οσοι εκαναν παραπονα με ηρεμο και ευγενικο τροπο εφευγαν αποσπαση στα βουνα (αφου πρωτα τους ελεγαν οκ και θα φτιαξει το πραγμα)

αλλες φορες σε βγαζουν απλα τρελο :-D

οσο για τη λαμογιά , εγω ειμαι υπερ αυτης οσο δε παει ΑΡΚΕΙ να μη χωνεις συναδελφους σου

δηλαδη σωστη υπηρεσια μπορει να μην εκτελουσα αν με επαιρνε (μπορει να μην εβγαινα καν να τη κανω) , αλλα τη τουαλετα θα τη γυαλιζα , τη λατζα μου θα την εκανα τελεια

οτι αφορουσε τους στρατιωτες μας επιανε τους περισσοτερους το αισθημα της αλληλεγγυης (και οσοι ηταν παρτακηδες οπου γινοταν περνουσαν ασχημα), αλλα σε οτι αφορουσε τα στελεχη μονο με το ενδεχομενο της τιμητικης ή της ξεκουραστης δουλειας καναμε κατι σωστα οι περισσοτεροι

Προφανώς επειδή η διαμαρτυρία γινόταν μεμονωμένα και χάλαγε τη βολή του βύσματος που ομολογουμένως μπορεί να είχε τεράστια δύναμη. Εφόσον τα παράπονα αφορούσαν αντικειμενικά κριτήρια, σκέφτηκε κανείς να καθοδηγήσει μαζική διαμαρτυρία; Τί θα γινόταν σε 'κείνη την περίπτωση, θα έστελναν όλο το στρατόπαιδο στη Λήμνο(οι παλιότεροι καταλαβαίνουν); Δεν νομίζω. Αυτό είναι ένα στοιχείο που μου έμαθε ο στρατός και με 'χει βοηθήσει έξω, στο να δείχνω μαζί με τους συναδέλφους μου πως δεν είμαστε μαλάκες...

Φίλε μου νομίζω έχεις παρεξηγήσει την έννοια της λαμογιάς(!), δεν μπορεί να υπάρξει εφόσον δεν στηρίζεται στην καταπάτηση του άλλου. Για παράδειγμα, για να λουφάρεις θα πρέπει να χώσεις κάποιον άλλο στη θέση σου ώστε να μην φανεί η απουσία σου. Ακόμα, έχεις σκεφτεί ότι την ώρα που κοιμόσουν φεριπίν ενώ θα έπρεπε να φυλάς σκοπιά, έθετες όλους τους υπόλοιπους στον κίνδυνο; Δεν λέω σε περίπτωση εισβολής κάποιου ανώμαλου, αλλά στην εισβολή ενός άγριου ζώου ας πούμε, που ενδεχομένως να προλάβαινε πρίν αντιληφθούν την παρουσία του να τραυματίσει κάποιον σοβαρά. Δεν είναι το σπίτι μας που στην τελική κλειδώνουμε και την πόρτα, εκεί είναι όλα ανοιχτά...

Το αίσθημα της αλληλεγγύης, είναι κατί πολύ σημαντικό που σου μαθαίνει σε ευρεία κλίμακα πρώτη φορά ο στρατός. Αυτό είναι και ένα σημαντικό κομμάτι του λόγου που οι γυναίκες που ανέφερα προηγουμένως, δυσκολεύονται αρχικά να προσαρμοστούν σε εργασιακές συνθήκες.

Δημοσ.

Η κόρη μου η σοσιαλίστρια.

και σιγά τα άγρια ζώα! λολ!

Λόγω αυτής της νοοτροπίας φτάσαμε σ' αυτό το σημείο!!!!!!!!! Πες με και γραφικό να δέσει το γλυκό!!!

Η 17Ν απο στρατόπαιδο τα άρπαξε τα όπλα! Εξάλλου, τί σε κάνει να πιστεύεις πως δεν μπορεί να γίνει; Η πλειοψηφία των στρατοπαίδων είναι στο πουθενά, εκεί που ζούν τα άγρια ζώα. Δηλαδή πρέπει να την πάθει κάποιος για να αλλάξει τρόπο σκέψης;

Δημοσ.

τι σεβασμό να έχεις για κάποιους ανθρώπους που εχουν φτάσει μια ηλικία και το μόνιμο αγχος που έχουν ειναι μην τους κάνει επιθεώρηση ο ταξίαρχος;

τουλάχιστον αστείους τους θεωρώ.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...