Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 235
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Αυτος ο γαμημενος ο πολεμος ποτε θα γινει? Εχω βαρεθει να ακουω την ιδια μαλακια. Απο το δημοτικο ακουω οτι θα γινει πολεμος, αλλα πολεμο δεν εχω δει ακομα. Αντε βαρεθηκα με τα vaporware.

Σοβαρα τωρα; Τραβα στα συνορα να δεις πως ριχνουν και ριχνουμε τα αντιπαλα καταδρομικα αεροπλανα και μετα ξαναελα να μας πεις.
Δημοσ.

Δεν είναι τσάμπα υποτίθεται. Και καλά ο κάθε φαντάρος στοιχίζει στο κράτος έναν Χ μισθό (νομίζω βασικό) απο τον οποίο όπως έγραψα πιο πάνω σου κρατάει τα περισσότερα ο στρατός για ένδυση, φαί, αναλώσιμα , καθαριστικά , εμβόλια κτλ και μετά σου δίνει ένα υπόλοιπο 8 € ; το μήνα.

Φυσικά ο κάθε "υπεύθυνος επιτροπής" αγοράζει πχ 10 σάντουιτς για 10 € στα χαρτιά, του δίνει τα 8 € του σαντουιτσά και τα 2€ πάνε μίζα στη τσέπη του εκάστοτε υπεύθυνου. Οπότε μ'αυτά και μ'αυτά φαίνεται στα χαρτιά οτι όσα εσύ "καταναλώνεις" ως φαντάρος με ρουχισμό , φαγητό κ.α. κοστίζουν 700 € και είσαι υπερκομπλέ αλλά στη πραγματικότητα κοστίζουν ξέρω γω 500€.

Επίσης , γιατί να γίνει μισθοφορικός αφού μπορορύμε και εξυπηρετούμε μισθοφόρους με το να κάνουμε "χάρες";

Υπόψιν, ο κολλητός μου που απολύθηκε πρόσφατα δεν έκανε ποτέ εμβόλια μαντού

Δημοσ.

Ίσως κάτι να έκαναν αν πχ κάναν εκπαίδευση και δε σφουγγάριζαν όλη μέρα χέστρες κάνοντας παράλληλα σκοπιές και μαζεύοντας πέτρες και πευκοβελόνες (ω, ναι, μαζεύαμε). Δηλαδή αν κάναμε 3 μήνες (αντί για 9 και 12) περιεκτική θητεία με εκπαίδευση της προκοπής, όλα θα ήταν πιο χρήσιμα, πιο ενδιαφέροντα και με λιγότερο χάσιμο χρόνου για μας.

Η θητεία ως έχει είναι ανούσια και βαρετή. Μερικές φορές που τύχαινα σκοπιά με μονιμά, ούτε 2 κουβέντες δεν μπορούσα να ανταλλάξω χωρίς να κάνω από μέσα μου διακόσια facepalms. Δηλαδή ούτε έξοδο, ούτε εκπαίδευση, ούτε κοινωνική συναναστροφή. Πείραμα κανονικό, μπορεί να μας παρακολουθούσαν και με κάμερες να δούν πόσο αντέχουμε να μας πυροβολάνε με βλακεία.

Ναι συμφωνω οτι δεν σας κανουν την εκπαιδευση που πρεπει, αλλα και που το λες σε μενα τι περιμενεις να κανω; Ξερω τι σας βαζουν να κανετε αλλα δυστυχως δεν μπορω να το αλλαξω.

Υ.Γ. εαν βγαινουν τυποι σαν τον τοπικ σταρτερ και κραζουν τωρα, τοτε εαν κανετε ΚΑΝΟΝΙΚΗ στρατιωτικη εκπαιδευση, τι θα κανετε; Θα αυτοκτονείτε; Ή θα βγαινετε παντου και θα λετε οτι σας βγαζουμε την πιστη στην προπονηση; Σκεψου τα αυτα και μετα πες μου εαν θελετε κανονικη προπονηση ή καθαρισμα τουαλετας.

Υπόψιν, ο κολλητός μου που απολύθηκε πρόσφατα δεν έκανε ποτέ εμβόλια μαντού

Ειχε κανει ηδη απο πιο μικρος;
Δημοσ.

Σοβαρα τωρα; Τραβα στα συνορα να δεις πως ριχνουν και ριχνουμε τα αντιπαλα καταδρομικα αεροπλανα και μετα ξαναελα να μας πεις.

Ε ναι, καθε μερα πρωτο θεμα στις ειδησεις ειναι.

Το καταδρομικο αεροπλανο ειναι διπλα απο το ιπταμενο υποβρυχιο?

Δημοσ.

Εκπαίδευση και αρχίδια. Τρέξε μεσ' στη ζέστη φωνάζωντας αέρα με το καβούκι στο κεφάλι.

Δημοσ.

Το σύνολο σχεδόν του προϋπολογισμού του Υπουργείου Άμυνας πάει σε μισθούς και σε συντάξεις των ΔΥ του, αντί να αγοράζουμε υλικό που χρειάζεται. Έχουμε να κάνουμε προμήθεια απ' το τέλος του 2004.

Αν (ΑΝ λέω) γίνει καμιά στραβή, τι θα τους πετάμε; Καταλόγους μισθοδοσίας; :huh:

μπορεις να πας εσυ να δουλευεις τσαμπα για παντα στον στρατο!

Δημοσ.

Ε ναι, καθε μερα πρωτο θεμα στις ειδησεις ειναι.

Γιατι, χρειαζεται να ειναι πρωτο θεμα για να ειναι αληθεια;

Το καταδρομικο αεροπλανο ειναι διπλα απο το ιπταμενο υποβρυχιο?
Σοβαρα τωρα, τα σκέφτεσαι πριν τα γραψεις;
Δημοσ.

Υ.Γ. εαν βγαινουν τυποι σαν τον τοπικ σταρτερ και κραζουν τωρα, τοτε εαν κανετε ΚΑΝΟΝΙΚΗ στρατιωτικη εκπαιδευση, τι θα κανετε; Θα αυτοκτονείτε; Ή θα βγαινετε παντου και θα λετε οτι σας βγαζουμε την πιστη στην προπονηση; Σκεψου τα αυτα και μετα πες μου εαν θελετε κανονικη προπονηση ή καθαρισμα τουαλετας.

Νομίζω πως θα ήταν καλύτερα 3 μήνες full εκπαίδευση και μετά άντε γεια να τελειώνουμε.

Βέβαια το καλύτερο θα ήταν το καθόλου.

• Like 1
Δημοσ.

Συμφωνώ. Και σε 1 μήνα μαθαίνεις να χειρίζεσαι όπλο και να κάνεις κάποιες απαραίτητες κινήσεις σε περίπτωση πολέμου. Θα είχε κάποιο νόημα αυτό ίσως..

• Like 1
Δημοσ.

Το σύνολο σχεδόν του προϋπολογισμού του Υπουργείου Άμυνας πάει σε μισθούς και σε συντάξεις των ΔΥ του, αντί να αγοράζουμε υλικό που χρειάζεται. Έχουμε να κάνουμε προμήθεια απ' το τέλος του 2004.

Αν (ΑΝ λέω) γίνει καμιά στραβή, τι θα τους πετάμε; Καταλόγους μισθοδοσίας; :huh:

Μια χαρα αγοραζουμε υλικα, απλα οχι στις ποσοτητες που τα παίρναμε πιο παλια.

Νομίζω πως θα ήταν καλύτερα 3 μήνες full εκπαίδευση και μετά άντε γεια να τελειώνουμε.

Βέβαια το καλύτερο θα ήταν το καθόλου.

Στο πρωτο συμφωνω, στο δευτερο ομως ειμαι αντιθετος. Ειμαστε μια μικρη χωρα με πολυ λιγους κατοικους -ποσο μαλλον στρατιωτικους- οποτε πρεπει ο λαος να ειναι εκπαιδευμένος για οποτε τον χρειαστει η χωρα ή ο στρατος. Δυστυχως ομως μονο εκπαιδευση δεν λεγεται αυτο που γινεται και γι αυτο υπαρχουν τετοιες λαθος αποψεις σαν αυτην που διατύπωσες.

Συμφωνώ. Και σε 1 μήνα μαθαίνεις να χειρίζεσαι όπλο και να κάνεις κάποιες απαραίτητες κινήσεις σε περίπτωση πολέμου. Θα είχε κάποιο νόημα αυτό ίσως..

Σε αυτο συμφωνω κι εγω.
Δημοσ.

Ας εκπαιδευσουν τους ΕΠΟΠ (καλο; ).

Ας πουμε ότι οντως χρειαζεται στρατος σε μια κοινωνια που θελει να λέγεται πολυτισμένη, ας πουμε ότι τόσα χιλιάδες χρόνια "πολιτισμου" χρειαζόμαστε ακομα στρατό, η ιστορία τα τελευταία χρόνια εγραψε ότι οι αριθμοι δεν παιζουν ρόλο πλεον αλλά μεγαλύτερο ρόλο παιζει ο εξοπλισμός και η εκπαιδευση, δεν ειναι αναγκη να εχουμε 100.000 ανεκπαίδευτους φαντάρους (ή μηπως μας ριχνουν τα νουμερα της ανεργίας και κοινουν την οικονομια στην παραμεθόριο; )αλλά αρκουν πλεον 20.000-30.000 επαγγελματιες οπλιτες (αλήθεια οι ΕΠΟΠ πόσοι ειναι; ), που ούτε ειναι αναγκη να μαζευουν γόπες, ούτε να κάνουν αγγαρείες, απλώς θα εκπαιδευονται σε όπλα, πολεμικες τεχνικες και θα γυμνάζονται. Ανετα νομιζω 20.000-30.000 τετοιοι στρατιώτες υπερνικουν 100.000 ανεκπαίδευτους όπως τώρα.

Και στην τελική αν θελεις παίρνεις και ενα διμηνο όλους τους 18ριδες μόλις τελειώσουν την 3η λυκειου (σορρυ γκαιζ, δεν εχει διακοπες το καλοκαιρι) και τους κανεις μια βασικη εκπαιδευση, ετσι κι αλλιως οι αλλοι 7 μηνες ειναι χασιμο χρόνου.

• Like 1
Δημοσ.

και μετά ποιος θα πίνει φραππέ;

Θα αποζημιώσουμε τη Νεστλε και τη Γιακομπς με ομολογα του Ελληνικου δημοσιου.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...