siracos Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Παντως θα ηθελα πολυ να δω πως θα αντιδρουσαν οι φανταροι στην μαχη. Να πετανε με τα mirage εναντιων των Τουρκων στα συνορα και να ριχνουν βολες ακριβειας απο τα πλοια στις τουρκικες φρεγατες. Φάση θα ειχε! Υ.Γ. καλα σε αντιτρομοκρατικές δεν μπορω να σκεφτω τι θα εκαναν....... Σεβάσου τους εφέδρους γιατί αυτοί είναι πάντα μπροστά σε ΚΑΘΕ πόλεμο. Στην κρίση με το σισμίκ είμουνα και έχω πολύ ασχημη γνώμη για τους μονημάδες.
aris1986 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 κλασικά θα άνοιγαν περισσότερες υπηρεσίες? που έτσι κι αλλιώς δεν θα τα έτρωγες κι έξω, απλά υποθέτω ότι μέσα έκανες περισσότερη "άσκηση" από ότι έξω... Θα ανοιγανε και καψιμι-φυλακας το βραδυ,τουαλετοφυλακας Α και Β κτλπ. Βαλε οση φαντασια θελεις. Αλλα αμα ειχε ο καθε λοχος απο 50 ατομα ποση φαντασια να χαν οι "τυποι"; ούτως η άλλως στην Κυπρο και δεν έχουν και ποτέ εμπλοκή. Και κει θα μπορούσαν να "ανοίγουν" υπηρεσίες. Ναι μεσα περισσοτερη ασκηση. Αλλα βασικα η ταλαιπωρία,αυπνια και το καθεστως του στρατου. 1
Physics_Rulez Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Στο μόνο που βοηθάει ο στρατός σε κοινωνικό πλαίσιο, είναι ότι μαθαίνει το αγόρι να σκέφτεται, αποφασίζει και αντιδρά για τον εαυτό του, το ίδιο. Ουσιαστικά είναι η πρώτη φορά που μένει το παιδί μόνο του και γι αυτό λέμε ότι στο στρατό "γίνεται άντρας". Ξεκολλάει απο το σπίτι και πέρνει τη ζωή του στα χέρια του-να το πω έτσι... Μπορεί και έχει κάνει και φοιτητής ξέρεις. Real life δηλαδή, όχι στρατός. Εκτός αν νομίζουμε ότι ο στρατός είναι real life. Πως ακριβώς παίρνεις τη ζωή στα χέρια σου στο στρατό ρε συ sargio? 2
Chrisxxx Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Στο μόνο που βοηθάει ο στρατός σε κοινωνικό πλαίσιο, είναι ότι μαθαίνει το αγόρι να σκέφτεται, αποφασίζει και αντιδρά για τον εαυτό του, το ίδιο. Ουσιαστικά είναι η πρώτη φορά που μένει το παιδί μόνο του και γι αυτό λέμε ότι στο στρατό "γίνεται άντρας". Ξεκολλάει απο το σπίτι και πέρνει τη ζωή του στα χέρια του-να το πω έτσι... Στον στρατό μαθαινει να σκεφτεται, αποφασίζει και αντιδρα για τον ιδιο;;; Σιριουσλι;;;; Τι ακριβως να σκεφτεί; ΓΙα ποιο λόγο κανω γοπινγκ και μου στερουνται 9 μηνες απο τη ζωη του; Τι αποφασιζει ακριβως μέσα στη μοναδα; Ουτε τα μανικια δεν του επιτρεπουν να κατεβάσει αν εχει κρυο ή να ανεβασει αν εχει ζεστη. Τι να σκεφτει και πως να αντιδραση. Μπαινει στην καλυτερη ηλικία να χαρει τη ζωη και να προσφερει και προσπαθει να κρατησει το iq του σε ενα υποφερτο επίπεδο. Δλδ. ο φοιτητης που μενει μονος, ψαχνει να βρει σπίτι, προσπαθει να το συντηρει, κανει φίλους απο την αρχη, μπορει να δουλευει και ταυτοχρονα φοιτα στη σχολη του τί ειναι; άβουλο ον;
slygeo87 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Ναι βασικά, ο καλύτερος τρόπος για να γίνεις άντρας, είναι να πάρεις μια βαλίτσα στα 18 σου. Με άπλυτα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Θα ανοιγανε και καψιμι-φυλακας το βραδυ,τουαλετοφυλακας Α και Β κτλπ. Βαλε οση φαντασια θελεις. Αλλα αμα ειχε ο καθε λοχος απο 50 ατομα ποση φαντασια να χαν οι "τυποι"; αναλόγως το μέγεθος του στρατοπέδου...
Sellers Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Πραγματικά ρε συ sargio τι ακριβώς εννοείς? Στον στρατό δεν έχω καμία έγνοια. Αλλοι μου μαγειρεύουν, λογαριασμούς και μαλακίες δεν έχω, έξοδα σχεδόν μηδενικά, καμία ανησυχία που είμαι άνεργος, καμία προσπάθεια για να βρεθεί δουλειά, να διαβάζω δεν έχω, και από γενικές υποχρεώσεις μόνο στρατιωτικές. Τι εννοείς μαθαίνω να σκέφτομαι? Αφού δεν έχω τίποτα να σκεφτω. Έτσι και μάθω να στρωνω και το κρεβάτι, ποιος με πιάνει μετά.
qsis Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 οπότε το γεγονός οτι πλένουν την τουαλέτα χωρίς γάντια , επειδή είναι δεδομένο στα στρατόπεδα , ας μην το καταγγείλουμε πουθενά επειδή είναι "γνωστό" επειδη αυτο το παραπονο το ακουω συνεχεια.. ποσο δυσκολο ειναι να παρεις ενα πακετακι με γαντια μιας χρησης? ουτε 2 ευρω δεν κανει.. Οι προσβολες και οι ειρωνειες καποιων στελεχων ειναι καθημερινο φαινομενο αλλα οπως υποστηριζουν μας προσβαλλουν και μας ειρωνευονται γιατι μας βλεπουν σαν παιδια τους. σε προσβαλλε το εποπι? στα @@ σου
sargio01 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Μπορεί και έχει κάνει και φοιτητής ξέρεις. Real life δηλαδή, όχι στρατός. Εκτός αν νομίζουμε ότι ο στρατός είναι real life. Πως ακριβώς παίρνεις τη ζωή στα χέρια σου στο στρατό ρε συ sargio? Η θητεία φίλε μου, σε κάνει πιο σκληρό και κατ' επέκταση πιο δυνατό στο να ανταπεξέλθεις σε ψυχολογικές(κυρίως) πιέσεις απο την αρχή ακόμα της επαγγελματικής πορείας. Οι γυναίκες αντίθετα, χρειάζονται ένα διάστημα προσαρμογής που μέσα του βιώνουν ορισμένες φορές και το αδιέξοδο. Σκέψου μόνο πόσες φορές έχεις συμβουλεύσει φίλες σου για κάποιο ζήτημα που έχει να κάνει κυρίως με τη συναναστροφή τους με συνάδελφούς τους και πόσες φίλους σου και μιλάμε πάντα για τις ηλικίες αμέσως μετά την εφηβία έτσι... ενώ ποιός ο αριθμός των φοιτητών, σε σχέση με τους μαθητές; Η πλειοψηφία δεν συνεχίζει σε ανώτερη εκπαίδευση. Στον στρατό μαθαινει να σκεφτεται, αποφασίζει και αντιδρα για τον ιδιο;;; Σιριουσλι;;;; Τι ακριβως να σκεφτεί; ΓΙα ποιο λόγο κανω γοπινγκ και μου στερουνται 9 μηνες απο τη ζωη του; Τι αποφασιζει ακριβως μέσα στη μοναδα; Ουτε τα μανικια δεν του επιτρεπουν να κατεβάσει αν εχει κρυο ή να ανεβασει αν εχει ζεστη. Τι να σκεφτει και πως να αντιδραση. Μπαινει στην καλυτερη ηλικία να χαρει τη ζωη και να προσφερει και προσπαθει να κρατησει το iq του σε ενα υποφερτο επίπεδο. Δλδ. ο φοιτητης που μενει μονος, ψαχνει να βρει σπίτι, προσπαθει να το συντηρει, κανει φίλους απο την αρχη, μπορει να δουλευει και ταυτοχρονα φοιτα στη σχολη του τί ειναι; άβουλο ον; Μαθαίνει να σκέφτεται και να αποφασίζει σε "ανώδυνη" περίοδο σε σχέση με τη εργασιακή. Θέλω να πω πως σε καμία περίπτωση δεν στοιχίζουν το ίδιο τα λάθη της θητείας με αυτά της επαγγελματικής ζωής. Μπαίνει στην ζωή απο περίοδο χάρητος να το πω κι αλλιώς... Και επαναλαμβάνω το ότι οι φοιτητές είναι το 20%, το 30% του συνόλου της νεολαίας, που απομακρίνονται απο το σπίτι αμέσως μετά την εφηβία. Οι υπόλοιποι; Εξάλλου οι φοιτητές συνεχίζουν την σημαντική στήριξη των γονιών τους, που στην τελική αν κάνουν στη δουλειά κάτι λάθος(λόγω σχετικής ανωριμότητας), θα τους πληρώσουν το ενοίκιο και μια φορά και δύο φορές ως ότου βρούν μια νέα δουλειά...
qsis Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 .Οταν εχεις εξοδο και δε θες να βγεις αλλα θες απλα να κανεις ενα μπανιο και να κλεισεις για δυο ωρες τα ματια σου τα "καλα" μας στελεχη, μας ξυπνανε σαν τα ζωα και μας στελνουν προφανως για αγγαρειες. αυτο το εχω ακουσει να μου το λενε πολλοι, ευτυχως στις μοναδες που ημουν εγω δε τυχαινε (μονο κατι καψιμιτζηδες του λοχου ετρωγαν πρηξιμο να κανουν καφεδες , αλλα μονο για καναν αξκο θα διεκοπταν τις ασχολιες τους απο τον υπνοσακο/λαπτοπ/μπαφο ) παρολα αυτα πιστευω οτι παλι μπορεις να τους γραψεις στα @@ σου , τι θα σου κανουν? εχεις καθε δικαιωμα να ξεκουραζεσαι τον ελευθερο χρονο σου (βεβαια δεν εχεις δικαιωμα για κλειστα φωτα και ησυχια αν δεν εχει πεσει το σιωπητηριο ) Καταγγελω ανωνυμα για προφανεις λογους αυτους τους υπανθρωπους και καλω την πολιτεια να προβει στις απαραιτητες ενεργειες ωστε να μην αναρωτιεται για αλλη μια φορα για ποιον λογο αυτοκτονουν στρατιωτες. τους εκανες τη μουρη κρεας τωρα.. απο τη στιγμη που μπηκες στο χορο θα χορεψεις. δε μπορεις να κανεις τιποτα παρε αποφαση οτι για λιγους μηνες τη γ@μησες και καποια στιγμη θα τελειωσει στη τελικη αν δε τη παλευεις παρε αναβολη , δειρε κανα στελεχος αν αυτο σε κανει να νιωσεις καλυτερα, ομως το σκατο θα το φας γιατι οι ανθρωποι ειναι μπετα και η καθυστερημενη νοοτροπια του να σε ταλαιπωρουν διχως λογο δε προκειται να αλλαξει αναλόγως το μέγεθος του στρατοπέδου... δεν παιζει ρολο , οσο υπαρχουν χουσοι υπαρχουν παντα πραγματα για να μην καθεται ο φανταρος
sargio01 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Πραγματικά ρε συ sargio τι ακριβώς εννοείς? Στον στρατό δεν έχω καμία έγνοια. Αλλοι μου μαγειρεύουν, λογαριασμούς και μαλακίες δεν έχω, έξοδα σχεδόν μηδενικά, καμία ανησυχία που είμαι άνεργος, καμία προσπάθεια για να βρεθεί δουλειά, να διαβάζω δεν έχω, και από γενικές υποχρεώσεις μόνο στρατιωτικές. Τι εννοείς μαθαίνω να σκέφτομαι? Αφού δεν έχω τίποτα να σκεφτω. Έτσι και μάθω να στρωνω και το κρεβάτι, ποιος με πιάνει μετά. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και όσο ο νέος είναι στην οικογένειά του, με τη διαφορά ότι για πιθανά λάθη δεν θα φάει φυλακή. Παραδείγματος χάριν, σε προκαλούν διάφοροι να κάνεις κάτι που ενδεχομένως να επιφέρουν την τιμωρία και εσύ το σκέφτεσαι διπλά επειδή παίζει καμπάνα. Στην οικογένεια κατά πάσα πιθανότητα θα σε καλύψουν... Έτσι μαθαίνει κάποιος(νομίζω), να αποφεύγει τα μπλεξίματα και να ακολουθεί τους κανόνες που εκείνος θεωρεί καταλληλότερες για τον ίδιο. Και βέβαια μαθαίνεις να σκέφτεσαι, την έννοια του καθήκοντος που θα σε βοηθήσει μετέπειτα να ανταπεξέλθεις στον εργασιακό τομέα. Μαθαίνεις ας πούμε να στρώνεις το κρεβάτι, διότι δεν είναι εκεί η μητέρα που θα σε καλύψει και όλα θα 'ναι οκ..
qsis Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και όσο ο νέος είναι στην οικογένειά του, με τη διαφορά ότι για πιθανά λάθη δεν θα φάει φυλακή. Παραδείγματος χάριν, σε προκαλούν διάφοροι να κάνεις κάτι που ενδεχομένως να επιφέρουν την τιμωρία και εσύ το σκέφτεσαι διπλά επειδή παίζει καμπάνα. Στην οικογένεια κατά πάσα πιθανότητα θα σε καλύψουν... Έτσι μαθαίνει κάποιος(νομίζω), να αποφεύγει τα μπλεξίματα και να ακολουθεί τους κανόνες που εκείνος θεωρεί καταλληλότερες για τον ίδιο. Και βέβαια μαθαίνεις να σκέφτεσαι, την έννοια του καθήκοντος που θα σε βοηθήσει μετέπειτα να ανταπεξέλθεις στον εργασιακό τομέα. Μαθαίνεις ας πούμε να στρώνεις το κρεβάτι, διότι δεν είναι εκεί η μητέρα που θα σε καλύψει και όλα θα 'ναι οκ.. βασικα μαθαινεις τροπους να παρακαμπτεις τους κανονες και συνεχως σκεφτεσαι ανουσια πραγματα οπως πώς θα γλιτωσεις μια γυρα στο περιπολο βαζοντας μαζεμμενες υπογραφες το συγκεκριμενο μαλιστα ειναι το "απογειο" της σκεψης ενος φανταρου (και δε συμβαινει μονο τωρα , συνεβαινε και την εποχη των πατεραδων μας -αν εχετε κανει μια ειλικρινη συζητηση μαζι τους, χωρις πολλα φιδια- και μαλλον παντα) επισης γενικα σπαταλας ολο το χρονο σου για να σκεφτεσαι πώς θα λουφαρεις και τι θα γινει με τις υπηρεσιες σου και γιατι σε χωνουν χωρις λογο μονο και μονο για σπασιμο αν μαλιστα στη μοναδα σου υπαρχουν πιο ευνοημενοι ψαχνεις να βρεις τροπους να τους τη φορεσεις με καθε ευκαιρια ή απλα να τους τραμπουκισεις καπου εκει θυμασαι τι ωραια ηταν στο πανεπιστημιο και αναπολεις τις απειρες ωρες που διαβαζες (αλλα χρησιμοποιουσες το μυαλο σου για κατι ουσιαστικο) και ντρεπεσαι για το ποσο γτπ εχεις καταντησει παρολα αυτα για διαφορους λογους θεωρω την εμπειρια χρησιμη
sargio01 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 βασικα μαθαινεις τροπους να παρακαμπτεις τους κανονες και συνεχως σκεφτεσαι ανουσια πραγματα οπως πώς θα γλιτωσεις μια γυρα στο περιπολο βαζοντας μαζεμμενες υπογραφες το συγκεκριμενο μαλιστα ειναι το "απογειο" της σκεψης ενος φανταρου (και δε συμβαινει μονο τωρα , συνεβαινε και την εποχη των πατεραδων μας -αν εχετε κανει μια ειλικρινη συζητηση μαζι τους, χωρις πολλα φιδια- και μαλλον παντα) επισης γενικα σπαταλας ολο το χρονο σου για να σκεφτεσαι πώς θα λουφαρεις και τι θα γινει με τις υπηρεσιες σου και γιατι σε χωνουν χωρις λογο μονο και μονο για σπασιμο αν μαλιστα στη μοναδα σου υπαρχουν πιο ευνοημενοι ψαχνεις να βρεις τροπους να τους τη φορεσεις με καθε ευκαιρια καπου εκει θυμασαι τι ωραια ηταν στο πανεπιστημιο και αναπολεις τις απειρες ωρες που διαβαζες (αλλα χρησιμοποιουσες το μυαλο σου για κατι ουσιαστικο) Καλά για τις λαμογιές που μαθαίνει να κάνει ο καθένας για να βολευτεί, εξαρτάται απόλυτα απο την ιδιοσυγκρασία του χαρακτήρα του. Όσον αφορά τους ευνοούμενους, εμένα μου έμαθε το όταν νιώθω ότι αδικούμαι, να παλεύω να αλλάξει το καθεστός επειδή δεν είναι δίκαιο, όχι επειδή θέλω κι εγώ να βολευτώ να τον πλακώσω στο ξύλο φεριπίν και υπηρέτησα 18 μήνες, όχι 9 και σπίτι! Ήταν τέτοια η αίσθηση, που νόμιζα ότι γεννήθηκα και θα πεθάνω στο στρατό που λέει ο λόγος... Στο πανεπιστήμιο, θεωρώ πως ήσουν καλά γιατί είχες τους γονείς σου απο πίσω. Τώρα για την ουσιαστικότερη χρήση του μυαλού στο στρατό, προσωπικά δεν έχασα την αφηρημένη σκέψη μου όσο ήμουν μέσα...
qsis Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 το καθεστως ομως δεν αλλαζει, σε μια μοναδα που ημουν οσοι εκαναν παραπονα με ηρεμο και ευγενικο τροπο εφευγαν αποσπαση στα βουνα (αφου πρωτα τους ελεγαν οκ και θα φτιαξει το πραγμα) αλλες φορες σε βγαζουν απλα τρελο οσο για τη λαμογιά , εγω ειμαι υπερ αυτης οσο δε παει ΑΡΚΕΙ να μη χωνεις συναδελφους σου δηλαδη σωστη υπηρεσια μπορει να μην εκτελουσα αν με επαιρνε (μπορει να μην εβγαινα καν να τη κανω) , αλλα τη τουαλετα θα τη γυαλιζα , τη λατζα μου θα την εκανα τελεια οτι αφορουσε τους στρατιωτες μας επιανε τους περισσοτερους το αισθημα της αλληλεγγυης (και οσοι ηταν παρτακηδες οπου γινοταν περνουσαν ασχημα), αλλα σε οτι αφορουσε τα στελεχη μονο με το ενδεχομενο της τιμητικης ή της ξεκουραστης δουλειας καναμε κατι σωστα οι περισσοτεροι
MovingShadow Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 3 μηνες στο Διδυμότειχο έφαγα πολύ χειρότερη εμπλοκη , στις 72 μέρες λιποθύμισα. Δεν είσαι ο μόνος μεγάλε , μην κλαιγεσε. Στο νοσοκομείο του Διδυμότειχου , υπήρχανε μαζί με μένα 3-4 ακόμα λιποθυμισμένοι. Υπήρχε και ένα παιδί ,που απο την ορθοστασία , απο τα μπιφτέκια-σκοπιες που έτρωγε , είχε μπει το ένα του αρχίδι μέσα. Δυστυχώς ο Έβρος αυτά έχει... Όσο για τους λοχίες , με συγχωρείς , τι περιμένεις απο πρωην γιδοβοσκους Γκάτζολες , που το πιο μακριά που έχουνε πάει στην ζωή τους είναι η Σαμοθράκη? Εμένα με κορόιδευαν επειδή έχω πτυχία και σπούδασα στην Αγγλία. Γενικά , ο Έβρος , είναι γαμήσι και σαδισμός. Το ξέρω , είναι πάρα πολύ δύσκολο , ήτανε οι 3 χεορότεροι μήνες της ζωής μου , και εμένα με είχανε στην μπούκα και οι παλιοί , και μου κάνανε διαφορα καψώνια. Πχ , όταν ήμουνα τηλεφωνικό κέντρο , δεν με αφήνανε τα βράδια να κοιμηθώ. Με παίρνανε απο την σκοπιά αναπάντητη , στις 3 η ώρα το πρωί. Με έπαιρνε ο θαλαμοφύλακας , και μου έλεγε πουστόνεο θα σε στάξουμε , σε μένα θα μιλάς στον πληθυντικό , αλλιώς θα σε γαμήσω. Δηλαδή , είχα γαμήσι , σαδισμό και τρομοκρατία. Να έχεις τόση κούραση και τόσα νευρα , και να τσακώνεσαι και με παλιούς , οι οποίοι σε δίνανε στους λοχίες ( ότι και καλα αυτός μας το παίζει μάγκας) για μεγαλύτερο γαμήσι απο τους λοχίες. Και μετά οι λοχίες να ψάχνουνε αφορμή να με βγάλουνε αναφερόμενο , να μου σπάνε τα νευρα για να γονατίσει ο τσαμπουκάς μου και να υποταχτώ απόλυτα στα σαδιστικά τους φετίχ. Εδώ οι λοχίες , βγάζανε μαλάκες τους υπολοχαγούς , κάνανε μαλακίες για να την πληρώσει ο υπολοχαγός , γιατί δεν τον πηγαίνανε. Όχι , δηλαδή , επειδή πήγα και διαμαρτυρήθηκα , και μου είπε , δεν μπορώ να κάνω τίποτε.... In Evros , noone can hear you scream....!!! Καλως ήρθες στον Ελληνικό στρατό , και απο την στιγμή που παίζεις Ευρω-λίγκα , αυτά θα τραβήξεις .... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις