DriveRZ Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Τις τελευταίες μέρες ψάχνω πρακτική άσκηση σε εταιρίες πληροφορικής οπως πχ κατασκευή ιστοσελίδων κτλπ. Το καθεστώς με τις πρακτικές ήταν η επιλογή μέσω ΕΣΠΑ ή ΟΑΕΔ .πλέον μόνο μεσω ΟΑΕΔ γίνεται γιατι όπως με ενημέρωσαν τελείωσαν οι θέσεις ΕΣΠΑ. Αν επιλέξεις ΟΑΕΔ ισχύουν : Ότι επιδοτήτε η εταιρία με το 50% του μισθού που θα δίνει στον σπουδαστή/εργαζόμενο.Τα χρήματα η επιχείρηση τα παίρνει μετά το τέλος της πρακτικής και μόνο αυτη μπορει να κυνηγήσει να τα πάρει. Αυτο που εχω διαπιστώσει είναι τα εξής: Αν τους πείς οτι η πρακτική επιδοτήτε μέσω ΟΑΕΔ τότε αρχίζουν να σου λένε για τα προβλήματα του χώρου και αμέσως σου προτείνουν να δουλεύεις και να σε πληρώσουν όταν θα πάρει ο εργοδότης τα χρήματα απο τον ΟΑΕΔ .Πράγμα που δε σου εγγυάται κανένας 1ον οτι θα στα δώσει στην τελική και ακόμα και αν τα πάρει εσυ δε έχεις καμιά νομική σχέση με αυτα τα χρήματα αφου ουσιαστικα υποτίθεται οτι καθε μήνα έπερνες όλο το ποσό. Καμια ανάλογη εμπειρία;
MovingShadow Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Είδα πριν λίγο ένα mail που μου στείλανε απο ένα Career Office , για πρακτική σε μια εταιρία επικοινωνίας , αμισθί. Κάποτε , το 2004 ξερω γω , όλες οι επιχειρήσεις , πέρνανε τις επιδοτήσεις , και πέρνανε παιδάκια με 400 ΕΥρώ , και τους στίβανε όσο δεν φαντάζεσαι. Σήμερα , δεν ξέρω τι παιζει με ΟΑΕΔ , και αν εχει λεφτά να πληρώσει τις πρακτικές... Πάντως , ακόμα και αμισθί , να πας κατά την γνώμη μου.... Τα πράγματα είναι δύσκολα , και η εμπειρία χρειάζεται......
Νεφελιμ Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Φίλε μου μην είσαι κορόιδο! Μη πας να δουλέψεις τζάμπα για κανένα πούστη. Θα σου πρότεινα να κάνεις πρακτική σε κάποια εταιρία ή ίδρυμα του εξωτερικού μέσω erasmus (όσο προλαβαίνεις γιατί μπορεί να καταργηθεί). Θα περάσεις τέλεια, θα αποκτίσεις σοβαρή προϋπηρεσία και αν το ψάξεις λίγο μπορεί να βρεις δουλειά εκεί αφού τελειώσεις με την πρακτική.
DriveRZ Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Κάτι άλλο που βλέπω είναι οτι κανένας δε ξέρει οτι το ΕΣΠΑ τελείωσε και οτι τώρα είναι μόνο με ΟΑΕΔ.... Τι περίμεναν δηλαδή..
DriveRZ Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Πήγα σε ακόμα μια συνέντευξη μου πρότειναν να δουλέψω 1.5 μήνα δοκιμαστικά για να δούνε και να δώ αν τους κάνω όπως μου εξήγησαν... Και εγω που νόμιζα οτι τα είδα όλα...
maxilari Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 φίλε η εμπειρία είναι σημαντική, αλλά μην αφήνεις κανέναν να σε εκμεταλλεύεται τόσο πολύ! Μην πας να δουλέψεις τσάμπα για κανέναν. Όχι μόνο δεν θα πληρώνεσαι, αλλά όταν θα είσαι στην άλλη μεριά να ψάχνεις μια κανονική δουλειά με κανονικό μισθό γιατί θα έχεις και προυπηρεσία και όλα, σκέψου οτι δεν θα σε παίρνουν γιατί θα έχουν 10 άλλα παιδάκια που θα δουλευουν και θα βγάζουν όλη τη δουλειά τσάμπα προκειμένου να έχουν κάποια εμπειρία και να τα γράψουν στο βιγραφικό τους. Εκτός από το εράσμους υπάρχει και το πρόγραμμα Da Vinci που πας και δουλεύεις / κάνεις πρακτική στο εξωτερικό και πληρώνεσαι
black_widow Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Πήγα σε ακόμα μια συνέντευξη μου πρότειναν να δουλέψω 1.5 μήνα δοκιμαστικά για να δούνε και να δώ αν τους κάνω όπως μου εξήγησαν... Και εγω που νόμιζα οτι τα είδα όλα... Έχω πάει σε πολλές τέτοιες συνεντεύξεις... Οι ίδιες αγγελίες αναπαράγονται τα τελευταία χρόνια, καθόλου τυχαίο !
DriveRZ Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2012 Έχω πάει σε πολλές τέτοιες συνεντεύξεις... Οι ίδιες αγγελίες αναπαράγονται τα τελευταία χρόνια, καθόλου τυχαίο ! Πολυ σωστα αλλα ψάχνουν για θύματα όχι για εργαζόμενους...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα