Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στούς insomniacs..

Ενδιαφέρονται οι γονείς μου να βάλουν στο σπιτι ενεργειακό τζάκι (αυτό που περιγράφω στον τίτλο) στο πατρικό μου (εγω σπουδάζω) και με έβαλε ο πατέρας μου να ψάξω αν αξίζει και διάφορες άλλες πληροφορίες..

Μου είπε οτι πήγε σε ένα σπίτι και είδε την όλη εγκατάσταση..

Απο ότι κατάλαβα απο αυτα που μου είπε είναι:

Ενα τέτοιο τζάκι http://www.easybuilding.gr/esties-thermansis/energeiaka-tzakia/energeiaka-tzakia-xyloy/energeiaka-tzakia-xyloy-thermoy-aera (κάτι απο όλα αυτά) και μου είπε οτι συνδέεις πάνω κάτι σωλήνες και μεταφέρεται ο αέρας σε όλο το σπίτι μέσω των σωλήνων..

Το σπίτι είναι 75 τμ.. Σαλόνι-κουζίνα όπου και θα μπεί το τζάκι,2 υπνοδωμάτια,μπανιο και ένας διάδρομος..

Καίει πολύ λίγα ξύλα σε σχέση με το κανονικό τζάκι,έχει πόρτα γυάλινη απο οτι μου είπε..

Τελοσπάντων.

Θέλω απο τους γνώστες του είδους να δώσουν τις συμβουλές τους και να μοιράσουν τις γνώσεις του για το άν αξίζει η τοποθέτηση του,αν θα αποδώσει,αν έχει μεγάλη βαβούρα στο να μπούν οι σωλήνες,καμινάδα κτλπ..τζάκι δεν υπάρχει στο σπίτι αλλα τους σωλήνες μπορει να τους βάλει ο πατέρας μου και να τους καλύψει με γυψοσανίδα..Επίσης είναι διαμέρισμα σε πολυκατοικία όπου υπήρχε παλιά κεντρική θέρμανση με λέβητα και το έχουν κόψει πλέον,και θέλει ο πατέρας μου να βγάλει την καμινάδα του τζακιού στην ίδια σωλήνα του λέβητα (σας μπέρδεψα το ξέρω,και εγώ δεν το έχω καταλάβει καλα χαχα )

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.

Αν εχετε δικο σας αποθεμα απο ξυλα π.χ ελιες, αξιζει αν απο την αλλη θα πρεπει να αγοραζεις τα ξυλα περιμενε λιγο γιατι εχουν παρει και αυτα την ανηφορα.

Δημοσ.

Ισχύει αυτο το ακούσα και εγώ καπου στις ειδήσεις..Δεν θα πηγαίνει με το βάρος αλλα με τον όγκο?! κατι τέτοια κουλά..

Γενικά όμως πάνω στο τζάκι ξέρεις αν αξίζει?ζεσταίνει?έχει πολύ βαβούρα η όλη διαδικασία?

Ευχαριστώ για την απαντησή σου.

Δημοσ.

Καλα και πάλι αυτοί που θα τα πουλάνε θα τα βάζουνε με συγκεκριμένο τρόπο στις παλέτες και πάλι θα κερδίζουν και στον όγκο διότι δεν έχουν όλα τα ξύλα το ίδιο σχήμα,οπότε..

Δημοσ.

μην βγαλει καμιναδα στην κεντρικη,γιατι αν μπει αεριο αργοτερα,θα αναγκαστει να το βγαλει.οσο για το τζακι σε διαμερισμα χωρις προεγκατασταση,θα κανει ολο το σπιτι μπουρδελο,και απο τα ξυλα που θα καιει,θα παιρνει το πολυ το 50 % των θερμιδων.δλδ καλυτερα να βαλει πετρελαιοσομπα,περισοτερο κερδος θα εχει,ακομα και με το πετρελαιο στα 2 ευρω.αφου θελει να χωσει χρημα,γιατι δεν κοιταει σομπα πελετ?με ενα 15κιλο,5 ευρο,θα ζεστενεται ολη μερα,και δεν θα εχει την βρωμα του τζακιου.κοστος νομιζω γυρω στο 2χιλιαρο.τοσο δεν του ειπαν και για το τζακι?και το φουγαρακι της πελετ ειναι και μικρο και δεν βγαζει βρωμα.μπορει να το βγαλει απο οπου τον βολευει........

υγ οταν λεει μεσω σωληνων αερος,τι εννοει?οτι θα το κανει να μοιαζει με μικρο εργοστασιο???

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απαντησή σου LOULATRANS ..

Δεν το είχα σκεφτεί αυτό για το αέριο και την καμινάδα,έχεις δίκιο..

Όσο για το τζάκι,δεν έχει κάτι δύσκόλο στην τοποθέτηση αν έχω καταλάβει καλα,το τοποθετείς βάζεις τους σωλήνες τους στέλνεις όπου θές και μετα τα καλύπτεις όλα με γυψοσανίδα (οποτε δεν θα γίνει σαν μικρο εργοστάσιο χαχαχα :) ) και το μόνο που θα φαίνεται θα είναι οι αεραγωγοι στο κάθε δωμάτιο..Επίσης δεν πρέπει να μυρίζει γιατί ο χώρος της κάυσης κλείνει με τζάμι και ο άερας που βγαίνει στους αεραγωγούς ειναι άοσμος.

Όσο για το θέμα της απόδοσης που με καίει πιο πολύ,είναι σωστά αυτά που λες?(χωρις καμία παρεξήγηση,στάνταρ ξέρεις πιο πολλα απο μένα :P ),απλα επειδή πήγε και το είδε σε ένα σπιτι μου είπε οτι δεν μπορούσε να μείνει μέσα με το μπουφάν του και μάλιστα είχε κλειστη την κυκλοφορία του αέρα..Επίσης ο ιδιοκτήτης του σπιτίου του είπε οτι με 5 ευρώ ξύλα είναι ζεστό το σπιτι όλη την μέρα.Να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω καν ποσο είναι τα 5 ευρω αλλα καλο μου ακούγεται..

Δημοσ.

Εγω αυτο που ειχα δει εκλεινε το τζακι με πυριμαχο γυαλι, οποτε καπνα μονο απο καμινιδα, οι σωλινες που λεει ειναι για να μεταφερεται ο αερας αν πιασει γωνιες μετα το σοβατισμα δεν θα ειναι πολυ αντιαισθητικο, επιμενω αμα εχετε δικα σας ξυλα αξιζει αμα αγοραζετε ειναι προβλημα.

p.s Ολοι ψαχνουμε το πιο φθηνο καυσιμο, και ποιος μου λεει εμενα οτι το πελετ δεν θα ανεβει η τιμη του ή δεν θα το φορολογισει το κρατος με ενα 20%. Παντος ψαξτε το με ολα αεριο,πετρελαιο,πελετ,ξυλα,ηλεκτρικο ρευμα οτι συμφερει τον καθενα.

Δημοσ.

οταν λεω για βρωμα απο το τζακι,δεν εννοω μονο τον καπνο,που και παλι,σε καθε αναμα θα ξεφευγει πολυ λιγο,αλλα θα μυριζει.υπαρχει και η ρωμα απο την μεταφορα των ξυλων μεσα στο σπιτι,μαζι με οτι μαμουνι εχει,και πιστεψε με,εχει πολυ πραμα...ΑΛΛΑ,η κυριοτερη βρωμα ,ειναι η σταχτη.καθε φορα που θα το καθαριζει,θα σηκωνεται ντουμανι,που ΔΕΝ το βλεπεις με απλο φωτισμο,αλλα ειναι εκει,εγγυωμαι γιαυτο.5€ξυλα=30κιλα=16-20 κουτσουρα.στο τζακι,ουτε θα προλαβεις να τα δεις.αν το τζακι ειχε και νερα,θα ελεγα οκ,αλλα με τις ελληνοπατεντιες,δεν πιστευω να πιασει 50%αποδοση.

Δημοσ.

http://www.newsbomb....opoi-thermansis

υπαρχουν αρκετων ειδων ενεργειακα τζακια...

αλλα παιρνανε καναλια σε καθε δωματιο ή αεροθερμο τζακι για εναν χωρο ή που συνδεονται με σωληνα καλοριφερ...

Υπαρχει http://www.xe.gr/SPITI_KHPOS/tzakia|ad-22037862.html 160ε τονο κ http://www.youtube.com/watch?v=hFAxyzxlCfA 135!?!?!

Δημοσ.

ενα ακομη μειονεκτημα των χωρων καυσης,οταν τους βαζουμε μεσα στον χωρο που θελουμε να θερμανουμε ειναι το γεγονος οτι για να καψουμε την καυσιμη υλη,πρεπει να το τροφοδοτησουμε με αερα...δλδ,απο καπου θα πρεπει να περνει το οξυγονο του,και θα μπαινει μεσα στο σπιτι κρυος αερας απο οπου βρει εισοδο......οταν εκαιγα τζακι,εμπαινε απο την εξοδο του αποροφητηρα.την σφραγισα,και εμπαινε απο τον εξαερισμο του μπανιου.μιλαμε απο οπου βρει.και οσο πιο πολυ θελεις ζεστη και ανοιγεις τον αερα στο τζακι,τοσο πιο δυνατα μπαινει κρυος αερας μεσα στο σπιτι.ασε που αν δουλευεις το τζακι,δεν θα πρεπει να αναβεις αποροφητηρα,γιατι θα βγαζει μυρωδια απο το τζακι......αν ηταν ανοιχτο τζακι θα ειχες ομιχλη,αλλα με κλειστο θα εχεις μυρωδια........

σχετικα με το κοστος,ξερεις πως ειναι οι ελληνες,την τριχα την κανουν τριχια.τα 5 ευρω που λεει ο αλλος μπορει να ειναι 8-10 αλλα το αποκρυπτει για να μην φανει λακαμας.....κανεις δεν κατηγορει τις επιλογες του.........

τα τζακια ειναι καλα για να τα αναβεις μια φορα στο τοσο,για να κανεις ατμοσφαιρα,δεν ειναι για θερμανση...

Δημοσ.

να σας ροτισω κατι και γω παρακαλω?? αυτες τισ μερες εχω διαβασει σελιδες ατελιοτες σε φορουμ να βρω καποιες πλιροφοριες για τις κσηλοσομπες και δε μπορω να βρω τιποτα ολοι οσοι εχουν μιλουν για τα θετικα μιας τετοιας σομπας τι γινετε ομος με τι γιετονια ?τι βρομα εχει ? ο γειτονας μου στο διπλα κτιριο εβαλε και με γεμισε σταχτι και ειναι 15 μετρα πιο κατο απο μενα!!! ξερει καποιος να με πει σας παρακαλω αν οι ακριβος απο κατω (κατο οροφος) βαλει σομπα εγω τι επιπτοσεισ θα εχω απο αποψει βρομας????

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...