Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συζυγός πολίτη ΕΕ/ΕΟΧ έχει τα ίδια δικαιώματα με τον πολίτη ΕΕ/ΕΟΧ όταν τα εξασκεί μαζί του. Δηλαδή θα πάει μαζί με τον σύζυγο στην ολλανδία και το πιστοποιητικό γάμου και θα έχει ισότιμα δικαιώματα.

Καλά, αν δεν έχεις ιδέα, μην μιλάς.

Συνάδελφος Άγγλος με γυναίκα Βραζιλιάνα, η γυναίκα του για ένα χρονικό διάστημα ξέρω ότι απαγορευόταν να βγει εκτός των συνόρων του Βελγίου. Όχι ότι αν ήθελε δεν θα μπορούσε, με ορθάνοιχτα τα σύνορα, αλλά αν σε περίπτωση την έπιαναν εκτός βελγίου θα την έστελναν πακετάκι στους γονείς της, παρόλο που είχε Άγγλο σύζυγο.

Επίσης, φίλη ελληνίδα που έκανε λευκό γάμο με Αλβανό για να μπορέσει να δουλέψει στο Βέλγιο (ο Αλβανός), δεν του επέτρεπαν για κάποιους μήνες να βγει εκτός βελγίου στις γύρω χώρες. Και ενώ η φίλη Ελληνίδα μετά από εξάμηνο πήρε την μόνιμη βέλγικη ταυτότητα για τους αλλοδαπούς, στον σύζυγό της την έδωσαν μετά από 2 χρόνια.

Γι'αυτό είπα να ρωτήσει στην πρεσβεία, μπορεί να παίζει ρόλο από ποια χώρα είναι ο/η σύζυγος, πόσο καιρό είναι παντρεμένοι, κτλ.

EDIT

Να συμπληρώσω, σε ότι αφορά στα πτυχία, επειδή η γυναίκα είναι Ρωσίδα.

Όταν πήγα εγώ για την ισοτιμία, γνώρισα κοπέλα από Ρωσία που το πανεπιστημιακό της πτυχίο ΔΕΝ της το αναγνώριζαν στο Βέλγιο, γιατί δεν υπήρχε κάποια παρόμοια ειδικότητα. Οι κάτοικοι της ένωσης δεν έχουν πρόβλημα με τα πανεπιστημιακά τους πτυχία, λόγω συνθηκών, οι άλλοι εκτός ένωσης μπορεί να βρουν προβλήματα. Η κοπέλα, αν θυμάμαι καλά, είχε σπουδάσει κάτι που είχε να κάνει με δασκάλα και αγγλική φιλολογία ταυτόχρονα. Και επειδή στο Βέλγιο είτε δάσκαλος θα γίνεις, είτε θα σπουδάσεις φιλολογία, δεν της αναγνώρισαν το πτυχίο και ξαναγράφτηκε στο πανεπιστήμιο για να σπουδάσει μεταφράστρια.

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πρώτη φορά στα 12 χρόνια που ασχολούμαι με μεταναστευτικά ζητήματα κάποιος μου λέει ότι δεν έχω ιδέα στα μεταναστευτικά ζητήματα. Πληροφοριακά, διατηρώ των ιστότοπο diavatirio.com και έχω ενημερώσει πάνω από 1000 άτομα τα τελευταία χρόνια σε μεταναστευτικά ζητήματα.

Εξάλλου, σχετικά με αυτό που έγραψα - φαίνεται ξεκάθαρα και στο site της commission στο http://ec.europa.eu/...d=463&langId=en

• Like 1
Δημοσ.

Πρώτη φορά στα 12 χρόνια που ασχολούμαι με μεταναστευτικά ζητήματα κάποιος μου λέει ότι δεν έχω ιδέα στα μεταναστευτικά ζητήματα. Πληροφοριακά, διατηρώ των ιστότοπο diavatirio.com και usimmigration.gr και έχω ενημερώσει πάνω από 1000 άτομα τα τελευταία χρόνια σε μεταναστευτικά ζητήματα.

Εξάλλου, αυτό φαίνεται και στο site της commission στο http://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=463&langId=en

Καλά αγγλικά γνωρίζεις;

Διάβασες τι έγραψα εγώ;

Είπα πουθενά ότι δεν θα μπορέσει να εργαστεί και να ζήσει εκεί μαζί του;

Για ξαναδιάβασε αυτά που έγραψα, γιατί αν εσύ βαριέσαι να διαβάσεις, κι εγώ βαριέμαι να ξαναγράψω τα ίδια.

Δημοσ.

Παιδιά εντάξει, μήν διαφωνείται, το θέμα είναι πως θα είναι ότι καλύτερο να μπορεί να εργασθει χωρίς κάρτα εργασίας και τα λοιπά όπος και εγώ. Παρόλα αυτά θα πρέπει να μέινει ελλάδα για κάποιο διάστημα πρίν μπορέσουμε να πάμε εξωτερικό?

dreamercon ευχαριστώ ίσως χρειαστώ πιο εξειδικευμένα την συμβουλή σου

Παραθέτω όμος:

After living legally in another EU country continuously for 5 years, your non-EU spouse, (grand)children or (grand)parents automatically acquire the right ofpermanent residence there without having to meet any further conditions - they can stay as long as they want even if they don't work and need income support.

Their continuity of residence is not affected by:

• temporary absences (less than 6 months a year)
  • longer absences (compulsory military service)
  • one absence of no more than 12 consecutive months for important reasons like pregnancy and childbirth, serious illness, work, vocational training or a posting to another country.

They should enjoy the same rights, benefits and advantages as nationals.

They can lose their right to permanent residence if they live outside the country over 2 consecutive years.

Δηλαδή άν είναι έτσι η γυναίκα μου θα μπορεί να έχει τα ίδια δικαιώματα που θα έχω εγώ σε χώρα της Ευρωπαικής ένωσης μετά απο 5 χρόνια?

Δημοσ.

Φιλε το ειδα απο χθες το θεμα σου,αλλα σημερα το πρωι εχω χρονο να σου γραψω.

Η δικη μου περιπτωση,ειναι περιπου ιδια με την δικη σου.

Η γυναικα μου ειναι απο Ασια.Στην Ελλαδα ειχε κανονικα αδεια παραμονης για 5 χρονια.

Πριν 2 χρονια τα παρατησαμε απο Ελλαδα και ηρθαμε Αυστρια να βρουμε δουλεια να ζησουμε εδω.

Αρχικα βρηκα δουλεια εγω και μετα απο ενα μηνα που πηγαμε να ρωτησουμε για να βγαλει βιζα η γυναικα μου,μας ειπαν οτι επρεπε να παμε μετα απο τρεις μηνες,αφου ειχα δουλεψει τρεις μηνες και τους δειξω το χαρτι απο τον εργοδοτη μου,ποσα δηλαδη παιρνω τον μηνα.

Το προβλημα ηταν,οτι ειχα μισθο 900 ευρω τον μηνα και μου ειπαν οτι πρεπει να εχω μισθο πανω απο 1000 ευρω,γιατι τα 900 ειναι λιγα και δεν φθανουν για να ζησουμε και δεν γινεται να παρει την βιζα.

Τους απαντησα οτι μολις βγαλει βιζα η γυναικα μου,θα μπορεσει να βγαλει αδεια εργασιας και να δουλεψει και να εχουμε μεγαλυτερο εισοδημα.Δεν το δεχτηκαν,ειπαν οτι πρεπει να εχω μεγαλυτερο εισοδημα απο 1000 ευρω,χωρις ομως να μου πουν τι γινεται σε περιπτωση που εμενε η γυναικα μου στην Αυστρια χωρις βιζα για περισσοτερο καιρο.

Η αδεια παραμονης που εχουνε απο την Ελλαδα,ισχυει μονο για να επισκεπτονται αλλα ευρωπαικα κρατη σαν τουριστες,οχι για να εργαστουν και μπορουν να μεινουν μονο για τρεις μηνες.

Εν παση περιπτωση,τελικα το προβλημα μου λυθηκε αμεσως μετα απο τρεις μηνες,γιατι μου προσθεσαν περισσοτερες ωρες στην δουλεια και ο μισθος αυξηθηκε περισσοτερο απο 1000 ευρω.Οταν ξαναπηγαμε λοιπον,μετα απο τεσσερις μηνες,ο τεταρτος μισθος μου ηταν πανω απο 1000 και της δωσαν την πολυποθητη βιζα.Μετα αμεσως βγαζει αδεια εργασιας απο τον εκει ΟΑΕΔ και μπορει να δουλεψει.

Σε διαφορες υπηρεσιες κλπ που ζητησαν αποδηκτικο γαμου,τους δειχναμε ενα βιβλιαρακι που εχουμε απο Ασια,γιατι παντρευτηκαμε εκει,και ειναι γραμμενο και στα Αγγλικα και το δεχονται παντου και τελειωνει η ιστορια!!!

Και βαζω (!!!),γιατι στην Ελλαδα ειχα χτικιασει για να θεωρηθει ο γαμος μου εγκυρος στο ειδικο ληξιαρχειο στην Αθηνα,ζηταγανε να ειναι μεταφρασμενο το βιβλιαρακι στα Ελληνικα,την μια δεν τους εκανε η μεταφραση και ζητουσαν καινουργια κλπ και στο τελος βρηκα λυση βαζοντας μεσο εναν βουλευτη....α ρε Ελλαδαρα....

Να πω επισης,οτι αρχικα σκεφτηκα να μεταφρασω το χαρτι που ειχα απο το ειδικο ληξιαρχειο της Αθηνας στην Αυστρια και βρηκα καποιον Ελληνα μεταφραστη και μου ζητησε 140 ευρω!!!

Επειδη αρχικα στην Αυστρια ειχα απαγοητευθει με αυτες τις δυσκολιες της βιζας και με τους χαμηλους μισθους,δεν το μεταφρασα και να πληρωσω 140 ευρω,και σκεφτηκα να τους δειξω κατευθειαν το βιβλιαρακι του γαμου που ειχα απο Ασια και γραφει και στα αγγλικα και προς μεγαλη μου εκπληξη το δεχτηκαν....εφοσον αγγλικα ξερουν,γιατι να με βαζουν σε κοπο!!!

Εσυ παντως καλα θα κανεις,στην χωρα που θα πας,καλυτερα να εχεις μεταφρασμενο το χαρτι απο το ειδικο ληξιαρχιο τους κρατους,μεταφρασμενο στην Ελλαδα,γιατι εκει θα πληρωσεις κανα 40ρι.Μην μπλεξεις με τους Ελληνες μεταφραστες στο εξωτερικο.

Αυτο εγινε στην δικη μου περιπτωση,δεν ξερω τι ισχυει σε αλλες χωρες,φανταζομαι ομως παρομοιες καταστασεις θα ειναι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δηλαδή άν είναι έτσι η γυναίκα μου θα μπορεί να έχει τα ίδια δικαιώματα που θα έχω εγώ σε χώρα της Ευρωπαικής ένωσης μετά απο 5 χρόνια?

Μάλλον μπερδεύτηκες. Το δικαίωμα του permanent resident το αποκτάς και εσύ και η γυναίκα σου σε πέντε χρόνια διαμονής σε χώρα της ΕΕ που δεν είναι η χώρα που έκδωσε το διαβατήριο σου. Δεν το έχεις αυτόματα μόνο και μόνο επειδή είσαι πολίτης ΕΕ. Τα δικαιώματα σου και της γυναίκας σου είναι τα ίδια, εφόσον η γυναίκα σου τα εξασκεί μαζί σου.

Φιλε το ειδα απο χθες το θεμα σου,αλλα σημερα το πρωι εχω χρονο να σου γραψω.

Ορισμένα από αυτά που γράφεις δεν συμφωνούν με το γράμμα του νόμου των ευρωπαικών συνθηκών. Είναι γεγονός ότι σε πολλές χώρες θέλει αρκετή πίεση για να διεκδικήσεις τα δικαιώματα που απορρέουν από τις ευρωπαικές συνθήκες. Υπάρχει η υπηρεσία SOLVEIT σχετικά. Σχετικά με αυτά που γράφεις:

- Κακώς δεν έδωσαν άδεια παραμονής για την σύζυγο με τα 900 ευρώ εισόδημα που είχες.

- Θεωρητικά σύμφωνα με τις ευρωπαικές συνθήκες το πιστοποιητικό γάμου και το ευρωπαικό διαβατηρίο του συζύγου τεκμηριώνουν το δικαίωμα εργασίας από μόνα τους, στην πράξη θέλει πίεση το θέμα.

- Σωστά ότι η ελληνική άδεια παραμονής ισχύει μόνο για επισκέψη μέχρι 90 ημέρες σε άλλες ευρωπαικές χώρες. Θεωρητικά, ακόμα και χωρίς καμία άδεια παραμονής ή άλλη βίζα, αν σύζυγος πολίτη ΕΕ φτάσει στα ευρωπαικά σύνορα μαζί με τον πολίτη ΕΕ και το πιστοποιητικό γάμου, θα πρέπει να του επιτραπεί η είσοδος για 90 μέρες.

Επεξ/σία από dreamercon
Δημοσ.

Το προβλημα που εχουμε εγω και η συζηγος,ειναι οτι δεν μιλαμε καλα τα γερμανικα και δεν εχουμε καποιον που να ζει εδω,να μιλαει καλα την γλωσσα και να ερθει μαζι μας να μας βοηθησει στην συνεννοηση με τις διαφορες υπηρεσιες.

Αλλιως σε αντιμετωπιζουν αν μιλας καλα την γλωσσα,η εχεις καποιο φιλο-συγγενη που ζει μονιμα εδω και μιλαει αυτος για σενα και αλλιως αν πηγαινεις μονος να τα κανεις ολα αυτα και δεν μιλας καλα την γλωσσα.

Αν δεν μιλας καλα σε βλεπουν και λιγο σαν παρακατιανο.

Πιστοποιητικο γαμου απο Ελλαδα,δεν το δειξαμε καν γιατι δεν το ειχαμε μεταφρασμενο.Τους αρκουσαν τα χαρτια που ειχαμε απο τον γαμο που καναμε Ασια,τα οποια ηταν γραμμενα και στην τοπικη γλωσσα και στα αγγλικα,οποτε δεν ειχαν προβλημα,εφοσον καταλαβαινουν αγγλικα.

Να προσθεσω κατι ακομα,οτι η αδεια παραμονης της συζηγου ειναι για 5 χρονια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δηλαδή εμένα τι θα με συνμβουλεύατε να κάνω όσο αναφορά την Ολανδία? εκτός αυτού η Γυναίκα μου θα έχει δικαιώματα στην Ελλάδα, εγώ θα έχω στην Ρωσία?!

Πώς είναι τα πράγματα στην Αυστρία? πήγες εκεί χωρίς να βρείς δουλειά απο το ίντερνετ η αμέσως εκεί έψαξες? και αν ναι με τί ασχολείσαι τώρα (με συνχορείς αν ειμαι αδιακριτος) και επίσης είναι εύκολο να βρείς δουλειά? και αν ναι πρέπει να ξέρεις την γλώσσα εκεί? ποιά η αντιμετόπιση προς τους έλληνες?

Επεξ/σία από Daemonos
Δημοσ.

Εμεις για να παμε σε χωρα εκτος ΕΕ,δεν εχουμε τις ευκολιες που εχουμε εντος ευροζωνης,ασχετα αν η γυναικα μας ειναι απο εκει.Το μονο καλο ειναι οτι ξερει την γλωσσα και μπορει να κανει οτι χρειαζεται για να εγκατασταθειτε εκει,γιατι οταν δεν ξερεις καλα την γλωσσα ειναι λουκι μεγαλο.

Ολλανδια το πρωτο που πρεπει να κανεις ειναι να βρεις δουλεια και μετα να πας για βιζα της γυναικας σου.

Στην Αυστρια υπαρχουν δουλειες,αλλα ειναι χαμηλοι οι μισθοι.Ο λογος που αυτες οι χωρες παρουσιαζουν χαμηλη ανεργεια,ειναι γιατι πολυ κοσμος,δουλευει μονο 25-30 ωρες την εβδομαδα,για 800-900 ευρω τον μηνα.Και να θελεις να δουλεψεις 40ωρο την εβδομαδα,πρεπει να προσπαθησεις πολυ να βρεις και αν θα βρεις.Αν βρεις ειναι απο 1100 ευρω και πανω.

Για ανειδικευτους 1100 και αναλογα τεχνιτες κλπ παραπανω.

Πηγα εκει βρηκα πρωτα σπιτι να δηλωθω και μετα αρχισα να ψαχνω για δουλεια,εχοντας μια μικρη εμπειρια απο παλια πριν δεκα χρονια που ειμουν Γερμανια για κανα 3μηνο και με ειχε βοηθησει εκει μια φιλη μου.Δεν μιλαω καλα γερμανικα.Προτιμησα την Αυστρια με προοπτικη να δουλεψω στον τουριστικο τομεα,αλλα δεν βρηκα κατι τετοιο,η να ανοιξω κανα μαγαζακι,αλλα βλεπω την αγορα πολυ νεκρη κι εδω,μονο επωνυμες φιρμες πρεπει να δουλευουν καλα.

Δουλευω σε εταιρια μεταφορας δεματων μεσω γραφειο ευρεσεως εργασιας.Πρεπει να μιλας καποια γερμανικα,τουλαχιστον να μπορεις να καταλαβαινεις τι σου λενε.Το μεγαλο προβλημα της Αυστριας ειναι οτι δεν μιλανε καθαρα γερμανικα αλλα τοπικη διαλεκτο και ειναι ακομα πιο δυσκολα τα πραγματα.

Την Ελλαδα και τους Ελληνες τους εκτιμουν,αυτο εχω διαπιστωσει εγω,αλλωστε σιγα σιγα φαινεται στην Ευρωπη οτι δεν εχει μονο η Ελλαδα προβλημα,αλλα ολος ο νοτος (Ιταλια-Ισπανια-Πορτογαλια) και εχουν ηρεμησει λιγο στο θεμα αυτο,να τα βαζουν με τους Ελληνες.

Αλλωστε υπαρχουν χιλιαδες μεταναστες απο Ασια-Αραβες-Αφρικη-Ανατολικη Ευρωπη (Βοσνια-Ρουμανια κλπ) παρα πολλοι Τουρκοι..... και φυσικα προτιμουν να εχουν να κανουν με Ελληνα,ενω παρα πολλοι εχουν κανει διακοπες στην Ελλαδα.

Στην κυριολεξια ενας στους δυο Αυστριακους που γνωριζω,εχουν ταξιδεψει Ελλαδα.

Δημοσ.

Δηλαδή εμένα τι θα με συνμβουλεύατε να κάνω όσο αναφορά την Ολανδία? εκτός αυτού η Γυναίκα μου θα έχει δικαιώματα στην Ελλάδα, εγώ θα έχω στην Ρωσία?!

Πώς είναι τα πράγματα στην Αυστρία? πήγες εκεί χωρίς να βρείς δουλειά απο το ίντερνετ η αμέσως εκεί έψαξες? και αν ναι με τί ασχολείσαι τώρα (με συνχορείς αν ειμαι αδιακριτος) και επίσης είναι εύκολο να βρείς δουλειά? και αν ναι πρέπει να ξέρεις την γλώσσα εκεί? ποιά η αντιμετόπιση προς τους έλληνες?

Ότι θέλεις να ξέρεις για την Ολλανδία θα το βρεις εδώ http://www.expatica.com/nl/main.html ρίξε μια ματιά και στο forum.

Δημοσ.

Είναι κανείς Ολλανδία? με ενδιαφέρει το Ροτερνταμ, οποτε θα ήθελα κάποιος που μένει να μου πεί περισσότερα

Δημοσ.

Το σκεπτικό μου είναι,αν βρώ δουλειά μεσω ίντερνετ έχει καλώς, άν όχι, κατα πόσο είναι εύκολο να πάω σε άλλη χώρα, Ολλανδία για παράδειγμα και να ψάξω για δουλειά εκεί?

Δημοσ.

Το σκεπτικό μου είναι,αν βρώ δουλειά μεσω ίντερνετ έχει καλώς, άν όχι, κατα πόσο είναι εύκολο να πάω σε άλλη χώρα, Ολλανδία για παράδειγμα και να ψάξω για δουλειά εκεί?

Νομιζω οτι οντως το internet ειναι σημαντικο που μας δινει τη δυνατοτητα για να ψαξουμε ευκολα για εξ'αποστασεως δουλεια.

Εγω, δεν θα πηγαινα σε μια ξενη χωρα να βρω δουλεια, μενοντας εκει.

Το παλευεις απο εδω, κι αμα βρεις κατι καλο, πας.

Εκτος αν εχεις χιλιαδες ευρω για ξοδεμα, και με αβεβαιο αποτελεσμα.

Δημοσ.

Νομιζω οτι οντως το internet ειναι σημαντικο που μας δινει τη δυνατοτητα για να ψαξουμε ευκολα για εξ'αποστασεως δουλεια.

Εγω, δεν θα πηγαινα σε μια ξενη χωρα να βρω δουλεια, μενοντας εκει.

Το παλευεις απο εδω, κι αμα βρεις κατι καλο, πας.

Εκτος αν εχεις χιλιαδες ευρω για ξοδεμα, και με αβεβαιο αποτελεσμα.

Ναί, έχω στο μυαλό μου γραφείο ευρέσεως εργασίας κτλ, που αν δεν πάς εσύ εκεί ο ίδιος δέν νομιζω να πολυασχολιθολυν μαζί σου παρα μόνο να πάρουν τα λεφτά, εκτός που παράλληλα μπορείς να μάθεις και την γλώσσα εκεί (φθηνότερα).

Όσο για το ξόδεμα, εντάξει, δεν θα πάμε με κάποιο ποσό έτοιμο τουλάχιστο αρκετό για τους πρώτους μήνες, παρόλα αυτά όλα είναι ρίσκο, ποιο ρίσκο το κερδίζεις χωρίς να χάσεις χρήμα? αλλα και πάλι αν είναι να μου φύγοτν 5.000 ευρώ αλλα βρώ δουλειά και να καταπιασθώ εκεί, χαλάλι!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...