Προς το περιεχόμενο

Έρευνα: Τα κέρδη της Apple επισκιάζουν ολόκληρη τη βιομηχανία Η/Υ


dimitris2006

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Και η Google με το Nexus 10 δεν τα πάει καλύτερα. Χειρότερη οθόνη και επιδόσεις αν και έχει διπλάσιους πυρήνες (Nexus 10 vs iPad-4).

μπαρδον?

απο πού και ως πού χειροτερη οθονη, και κυριως που ειδες τους διπλασιους πυρηνες?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

qsis, νόμιζα ήταν τετραπύρηνο. Είχα την εντύπωση πως έχει ίδιο επεξεργαστή με το 7-άρι. Όπως και να 'χει η ουσία είναι πως έχει χειρότερες επιδόσεις.

 

Η οθόνη είναι χειρότερη για δύο λόγους. Προσφέρει ~20% μικρότερη επιφάνεια (16 * 12 [4:3] = 192 | 16 * 10 [16:10] = 160 | 160 * 1.20 = 192] και η απόδοση των χρωμάτων είναι χειρότερη. Για το multitouch βαρέθηκα να ψάξω, ας πούμε ότι δεν μας ενδιαφέρει. Αν και εφ' όσον μιλάμε για high-end θα έπρεπε να εξετάσουμε και αυτό.

Κοινή παρουσίαση μπλε

Κοινή παρουσίαση τουλίπα

Υποψιάζομαι πως κάνει αυτόματα white-balance το iOS ή κάνουν calibration, αλλά ας μην μπούμε στα βαθιά. Προτιμώ να ρίξω λίγο τα ppi και να έχω 20% μεγαλύτερη επιφάνεια και καλύτερη αντίθεση. Αν κάποιος προτιμάει χειρότερο contrast, μικρότερη οθόνη αλλά περισσότερα ppi που αμφιβάλλω αν θα δει την διαφορά (260 vs 300) τότε μπορεί να πάρει το Nexus-10.

Review

 

Για να δούμε και την κάμερα. Διότι μιλάμε για το high-end, όπου υπάρχουν απαιτήσεις και στον εξοπλισμό. Στις επιδόσεις είναι ήδη καλύτερο το iPad 4.

Στο 1:1 θα δεις θολούρα

Nexus-10

Εδώ δεν έχει παραμύθια για ψεύτικα 5Mp. Η κάμερα είναι πράγματι 5Mpixels χωρίς θολούρα.

iPad 4

 

Για το αλουμίνιο αντί του πλαστικού φαντάζομαι θα συμφωνήσουμε ότι προτιμούμε το αλουμίνιο. Καλύτερος αγωγός της θερμότητας και καλύτερη εμφάνιση. Ακριβότερο υλικό και ακριβότερη η επεξεργασία του.

 

Καταλήγουμε σε προϊόν που είναι 1. ταχύτερο, 2. με μεγαλύτερη οθόνη [η διαγώνιος σε ορθογώνιο προσφέρει μικρότερη επιφάνεια σε τετράγωνο], 3. με ποιοτικότερο εξοπλισμό 4. ακριβότερη κατασκευή 5. και προσφέρει περιεχόμενο στις περισσότερες χώρες. Προφανώς προσφέρεται σε ακριβότερη τιμή. Δεν υπάρχει ανταγωνισμός στο high-end. Μόνο υποδυέστερες λύσεις γι' αυτούς που θέλουν κάτι φθηνότερο. Σεβαστό. Υπάρχουν επιλογές, αλλά αυτό σημαίνει πως η Apple δεν έχει ανταγωνισμό και παίζει μπάλα μόνη της στο high-end.

 

kingdomhearts, επειδή μιλάμε για προϊόντα. Θα ήταν ενδιαφέρον να μου υποδείξεις τον ανταγωνισμό - που όπως γράφεις προηγήθηκε της Apple. Android συσκευή κυκλοφόρησε έναν χρόνο μετά το iPhone αν θυμάμαι σωστά. Ακόμη και να μην ήταν έτσι, το θέμα είναι ότι σήμερα ο ανταγωνισμός είναι πίσω. Στο iTunes Store ακόμη και σήμερα δεν υπάρχει ανταγωνισμός. Στο AppStore φέτος η Microsoft μπήκε στο παιχίδι με το Windows Store.

 

Αφού όπως υποστηρίζεις προηγήθηκε ο ανταγωνισμός, θα ήθελα να μας εξηγήσεις σε ποιά σημεία προηγήθηκε στην αγορά και πως σήμερα κατέληξε να είναι μόνιμα δεύτερος στο high-end.

 

Δεν έχω καταλάβει πως εκμεταλλεύεται η Apple τους πελάτες. Με ψεκασμούς, με δουλεία ή προσφέροντας high-end προϊόντα; Ευτυχώς που τα δίνει και ακριβότερα, διότι αν τα έδινε στην ίδια τιμή με τον υποδυέστερο ανταγωνισμό, τότε ήταν που θα είχαμε μονοπώλιο. Αν έριχνε 100$ την τιμή στο iPad 4 ποιός ο λόγος να πάρεις το υποδυέστερο Nexus 10;

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είμαι κ γω ένα περήφανο θύμα της Apple.Aς επισκιάζει και τα στατιστικά της κυβέρνησης των ΗΠΑ η Apple.Η ουσία είναι ότι η Apple συνήθως τα σπάει.Εκτός απο τις ακυροσύνες του IOS 6 που είναι μια τραγικότητα stand alone.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Εντυπωσιακά κέρδη με 1 μόνο premium συσκευή.

 

screen-shot-2012-12-11-at-9-52-16-am.png?w=560&h=609

 

http://tech.fortune.cnn.com/2012/12/11/smartphone-profit-share-apple-samsung/

 

Apple Store v. Microsoft Store: Picture of the day

 

msft-aapl-stores.jpg?w=581&h=215

 

http://tech.fortune.cnn.com/2012/12/12/apple-microsoft-store-traffic/?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

 

The fact that Apple's ASP is $310 higher than Samsung's with just over 20 million fewer shipments in the quarter speaks volumes about the premium product line that Apple sells."

http://www.businesswire.com/news/home/20121210005216/en/Worldwide-Smart-Connected-Device-Market-Led-Samsung

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 εβδομάδες αργότερα...
iPad's popularity with students and instructors helped Apple break its own education market sales records in 2012.


 

17,5% αύξηση μεριδίου πωλήσεων iPhone στις ΗΠΑ, 10,9% πτώση του Android


 

H Apple ανακοινώνει 40 δις λήψεις εφαρμογών στο App Store, 500 εκατομμύρια ενεργούς λογαριασμούς

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 χρόνο αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...