Προς το περιεχόμενο
 • 0
iojik

Το SEO που πουλαέι με απλά βήματα

Ερώτηση

Επειδή βλέπω ότι πολλοί εδώ έχουν ιστοσελίδες, επισκέφτηκα πολλές απο αυτες και έβγαλα το συμπέρασμα ότι οι περισσότεροι έχουν πρόβλημα με το απλό και χαζό SEO ( SearchEngineOptimisation)

 

Αυτό το ποστ θα είναι σύντομο για τα βήματα προς την επιτυχία του SEO, και είναι για όσους έχουν σκοπό να βγάλουν χρήματα από τα site τους.

 

Βασικοί κανόνες

 • Πάντα ο στόχος μας είναι η πρώτη σελίδα στο Google
 • Πρώτη σελίδα=μεγάλο και συνεχές traffic= MONEY
 • Αν ο στόχος σου είναι να φανείς για ορισμένο χρόνο τότε μπορείς να χρησιμοποιήσειςκάποια κόλπα απο το blackhat( αμα θέλεις για παράδειγμα να πουλήσεις ένα πρόιον μόνο για τα χριστουγεννα).Ενώ αν το θές για πάντα,WHITE AND ONLY WHITE HATE. Η Google συνέχεια αλλάζει την πολιτική της ( να τα πούμε χονδρα) και το engine της μπορει να βρεί ευκολα στο μέλλον τα κόλπα σου και θα σε στείλει στη καλύτερη περίπτωση στο SANDBOX (φυλακή για το siteσου για ορισμένο χρόνο, ελέγχοντας την συμπεριφορά του)

Πώς λοιπον προχωράμε?

 1. Πρωτα βρίσκουμε το προιον που θέλουμε να πουλήσουμε ( εξαρτάται απο σας, απο την εμπειρεία σας) γενικώς οι newbies αρχίζουν από Clickbank (Ebooks, pdf, howto,) ή commission junction( φυσικά πράγματα ,με εκπτώσεις ή κουπόνια ,τα παντα!) , linkshare…etc, υπάρχουν πάρα πολλά. Απλά αυτα είναι τα πιο εύκολα για όλους για να βρούνε κάποιο προιόν.
   
 2. Μόλις το/τα βρούμε, το επόμενο βήμα μας είναι να σκεφτούμετις λέξεις-κλειδιά (keywords) που θα μας βάλουν στην (ΌΧΙ ΣΤΙΣ) πρώτη σελίδα του Google .

Αμα κατασκευάσουμε όλο το site για το προιόν, πέρνουμε το όνομά του, και το μελετάμε.

Αμα είναι ευρυς ο στόχος, για παραδείγμα μια κατηγορία προιόντων, (κοσμήματα) τότε μελετάμε την κατηγορία...κτλ

Πως τα μελετάμε ,είναι πολύ σημαντικό!! Να επισημάνω ότι μέχρι τώρα δεν έχουμε ούτε domain ούτε τιποτα. Μελετάμε....

:X

Λοιπόν πέρνουμε τη λέξη κλειδι μας και πάμε στο Google keyword Tool (Το ξέρετε σίγουρα).

Αυτο είναι ολόκληρο θέμα, θα πω λεπτομέρειες καμία άλλη φορά, αλλά να προσέχετε κάποια πράγματα βασικά:

 • Τσεκάρετε Exactname απο αριστερά.
 • Να μην έχει πολύ ανταγωνισμό,
 • να έχει ζήτηση >500/μήνα τουλάχιστον.
 • Εδω αρχίζει το παιχνίδι με τις λέξεις:
 • Μην συγγεντρώνεστε σε λέξεις ΜΟΝΕΣ, πολλές φορές υπάρχει ζήτηση σε 3 ή 4ραπλάσιες λέξεις-κλειδιά, πχ υπάρχει ανταγωνισμός σίγουρα μεγάλος στη λέξη «κόσμημα» ή «κοσμήματα» άλλα είναι ελάχιστος στο « ψάχνω φτηνά κοσμήματα» ενώ η ζητηση είναι μεγάλη. Workwithyourimagination!!

Όμως σημαντικό είναι να ξέρουμε, αν το site μας είναι affiliate και θέλουμε να στείλουμε τον επισκέπτη μας στο site από όπου θα αγοράσει το προιον, πρέπει να ψάξουμε λέξεις-κλειδία που πουλάνε. Πχ να έχει :φτηνά, προσφορά, κουπόνια, ρηβιου, ...( μιλάω για το παράδειγμα κοσμήματα), αποφεύγουμε αγορά , αγόρασε... γιατι οι περισσότεροι που ψάχνουν ξέρουν του που να πάνε να αγοράσουν, απλά ψάχνουν καποιον να τους πει τη γνώμη του ή την εμπειρια του με το συγκεκριμένο προιον, κτλ.

 

Το adword μας φτάνει? ΟΧΙ! Υπάρχουν αλλαγές στην ζήτηση κατά περιόδο, ή μπορεί η μόδα για αυτό το προιόν να φτάνει στο τέλος της και να πέσει η ζήτηση και αυτό δεν το βλέπουμε στο adword.

 

Αφού διαλέξουμε τις λέξεις μας , ελέγχουμε την πρόοδο της ζήτησης απο το GoogleTrends. Πέρνουμε τη λέξη μας και την μελετάμε εκεί και βλέπουμε τη ζήτηση, η οποια μπορει να πέφτει, να ανεβαίνει,ή να μένει σταθερή. ( διαλέξτε περιοδο 2012 πχ όχι απο 2004-2012)

 

Να τα!! Βρήκαμε τις λέξεις που θα πουλήσουν τα προιόντα μας!! Βέβαια εγώ τα λεω για να τα κάνετε μόνοι σας, αλλά υπάρχουν πολλά προγράμματα και εργαλεία που τα κάνουν όλα αυτά.

 

Προχωράμε ==>

 

Κατά τη γνώμη σας, ποιον θα βγάλει Google μπροστά, για αυτον που θα χτυπήσει «ψάχνω φτηνά κοσμήματα»?Απο αυτά τα δυο σάιτ:

 

Μ’αρέσει να βοηθάω τον κόσμο να βρει φτηνά κοσμήματα

Γενικώς οι άνθρωποι ψάχνουν δώρα όλο το χρόνο και προτιμάνε κοσμήματα

www.tadorakaikosmimata.com

 

Ψάχνω Φτηνά Κοσμήματα

Μάθετε Που Να Βρείτε Φτηνά Κοσμήματα Γρήγορα και εύκολα

www.psaxnoftinakosmimata.com

 

 

Και να ξερετε, ότι το Google βγάζει με BOLD τις λέξεις που αντιστοιχούν!! Οπότε θα φανούν τα 2 έτσι:

 

Μ’αρέσει να βοηθάω τον κόσμο να βρει φτηνα κοσμήματα

Γενικώς οι άνθρωποι ψάχνουν δώρα όλο το χρόνο και προτιμάνε κοσμήματα

www.tadorakaikosmimata.com

 

Ψάχνω Φτηνά Κοσμήματα

Μάθετε Που Να Βρείτε Φτηνά Κοσμήματα Γρήγορα και εύκολα

www.psaxnoftinakosmimata.com

 

Αυτός που θα χτυπήσει στο Google «ψάχνω φτηνά κοσμήματα», άμα υποθέσουμε ότι του βγήκανε και τα δυο αποτελέσματα αυτά, κατά τη γνώμη σας που θα μπει??

 

Ναι. Και εγώ νομίζω στο δεύτερο, γιατί έχει περισσοτερο bold και τραβάει,

αλλά έχει και περισσοτερες λέξεις κλειδιά!! ΑΠΛΟ? Μάλλον και χαζο, αλλά είναι έτσι

 

Νομίζω ότι καταλάβατε! Αμα είναι να πάρετε domain, προτιμήστε να έχετε ,αν είναι δυνατον, τη λέξη-κλειδί μέσα. Εδώ πρέπει να σας πω κάποια κόλπα:

 

Το σάιτ σας θα είναι νέο για το Google και χρειάζεται χρόνο για να πάρει θέση στην πρώτη σελίδα. Μπορούμε να το πετύχουμε αυτο αγοράζοντας ένα σαιτ με PageRank>2. Δεν μας πειράζει τι είναι. Δηλαδή πχ :getmeback.com ή learninsomniawhynot.com δεν μας το χαλάει, γιατι η google άλλαξε την λογική της και το σαιτ που θα είναι getmeback.com/psaxnoftinakosmimta me PR 3ή4 θα βγεί ακόμα και αν είναι χθεσινό.

:devil:

Ελπίζω καταλάβατε.

 

Τώρα άμα είστε και άγριοι και θέλετε να πάει ακόμα γρηγορότερα και αποτελεσματικά, να ξέρετε ότι το Google κοιτάει πολύ τα λεγόμενα backlinks ( λινκς του σαιτ σας σε άλλα σαιτ, με anchor text ή χωρίς).

Αυτο μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας, ή να βάλετε κάποιον να το κάνει (εμένα

B) )

Υπάρχουν πολλοί στο Fiverr ή στο

doulitsa που θα σας εξπερεθουν με ~5$.

 

Δεν θα πω πολλά για αυτό, γιατι είναι μόνο του ένα κεφάλαιο μεγάλο.Αλλά τα πιο σημαντικά και αξιόπιστα είναι τα backlinks σε site.edu .gov wiki, sites με dofollow, και γενικώς να ξέρετε ότι πρέπει να έχετε backlinks απο διάφορα : sites , blogs, forum, wiki, press…etc) γιατί αμα βλέπει το Google ότι έχουμε 1000 baclinks από ένα μέρος, τότε κάτι παίζεται, και πιστέψτε με , θα πεταχτείτε χωρίς προειδοποίηση έκει που δεν θα σας δεί ούτε ο Σατανας!!!

 

Επίσης, τα balcklinks, τα κάνουμε χαλαρά και σταδιακά. Για σκεφτείτε τι θα νομίσει το τέρας Google, αν δεί ένα σαιτ να φανεί σήμερα και αύριο να κάνει crowls και να βρεί ότι έχει 500 backlinks σε άλλα sites!!WOW! Όλοι μιλάνε για αυτο το site ενω χτίστηκε μόλις χθές!!

 

3. Μην χρησιμοποιήτε πάνω απο 10, άντε 15 ΄λεξεις-κλειδιά για ένα σάιτ. Αυτό το Google τοβλέπει σαν αγχομένο site και αντί να το χαιδέψει , όπως θα θέλατε, το τιμωρεί!!

 

4. Οι λέξεις κλειδιά πρέπει να χρησιμοποιηθούν στο Τιτλο, στην περιγραφή και στο ποστ. Προσέξτε να έχετε την κεντρική σας λέξη σε όλα αυτά, ενώ χρησιμοποιήτε τις παραλλαγές της επίσης. (παραλλαγές είναι αυτες οι λέξεις που μας βγάζει το adword μαζί με την κεντρική μας!)

 

PS: Κόλπα που βοηθάνε απίστευτα!!

 

==>Το ξέρετε ότι η Google αγαπάει το Youtube απίστευτά?? Τότε σκεφτείτε να βάλετε ένα Video στο Youtube με το όνομα του προιόντος σας, ή με τη λέξη-κλειδι που διαλέξατε «ψάχνω φτηνά κοσμήματα», ή να έχει σχέση με το θέμα του σάιτ, όχι αέρα! Και βάλτε το λινκ για το σάιτ σας στη περιγραφή (αρχή για να φανεί!)

 

Αυτό το Video παιδιά θα φανεί εντός ΩΡΩΝ!! στο Google. Βέβαια δεν σας εγγυώμαι ότι θα πάει στη πρώτη σελίδα. Δεν ξέρω τη λογική με την οποια διαλέγουν, ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΞΕΡΕΙ. Αλλά το έχετε δει και εσεις, τα videos είναι στις πρώτες σελίδες!

Πως θα το κάνετε? Μονοι σας με tools ή μπορειτε να παραγγείλετε εδώ:

 

θα Φτιάξω Video από το Άρθρο Σας και θα το Ανεβάσω στο Youtube Για €5.

 

==> Φτιάξτε blog με το ίδιο όνομα και θέμα και βάλτε το λινκ για του site σας

 

==> Βάλτε τη λέξη-κλειδί σας στο Google, δείτε το site που βγαίνει πρώτος και μελετήστε το: Αυτό που σας ενδιαφέρει απλά, είναι πού έχει τα backlinks του.Οταν θα τα βρείτε, θα πάτε και εσεις σε αυτά τα sites και θα βάλετε comments με τα λινκ σας. (ΟΧΙ και ΠΟΤΕ spam!). Πως να το κάνετε αυτό? Πάλι, ή μόνοι σας, υπαρχουν tools για αυτό και το καλύτερο κατ’εμέ,είναι το SEO SPY GLASS. ή ζητήστε βοήθεια

 

 

Τέλος. Αυτά είχα να σας πω, και δεν είναι σε καμία περίπτώση ολοκληρωμένα, γιατί το SEO είναι ολόκληρη σπουδή που χρειάζεται πολύ διάβασμα, και αλλάζει συνεχώς. Μπορεί αυτό που σας λεω τώρα να μην ισχύει σε 6 μήνες.

 

 

:-( :-(

 • Like 1

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση

Προτεινόμενες αναρτήσεις

 • 0

καλα τα λες αλλα τα παρουσιαζεις πολυ ομορφα για να ειναι αληθινα....

οσο ευκολο κι'αν ακουγεται, τοσο δυσκολο ειναι στη πραξη.

 

επισης σημαντικο κομματι που δεν ειπες, ειναι το στησιμο της σελιδας απο πλευρας κωδικα.

σε πληροφορω οτι εχει τυχει να ανεβασω στη πρωτη σελιδα του google, σελιδα μονο και μονο απο βελτιστοποιηση κωδικα.

 

ενα αλλο παραδειγμα μπορεις να δεις εδω, που με ελαχιστα backlinks και με τεραστιο ανταγωνισμο, ειναι σταθερα ψηλα στη πρωτη σελιδα

http://seotzis.blogspot.com

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
 • 0

Γεια σου! Και τα όμορφα είναι αληθινά! χεχε

Αφού είπα ότι δεν μπορώ να μιλήσω για τα πάντα σε ένα ποστ, αλλά για το σημαντικό κομμάτι και πως πρέπει να είναι.

Το στήσιμο της σελίδας είναι ένα χονδρό ποστ από μόνο του ( Μήπως να μας το λες εσύ από την εμπειρία σου, πολύ το χρειάζονται)

Για το Blog σου δεν μπορω να πω ότι έχει ελάχιστα backlinks, 1035 και από αυτά 1030 dofollow είναι χονδρο μπιφτέκι!!

 

Απλά τα έχεις από ελάχιστα sites ~8

seotzis.jpg

 

 

seotzis2.jpg

 

 

seotzis3.jpg

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
 • 0

Παντως αυτα με το ban απο google δε τα πιστευω ειναι μουφες εκτος αν παρει μεγαλες διαστασεις.Για παραδειγμα αυτα τα site ειναι κορυφη σε θεση και εχουν hidden words απειρες. Και ban να φαει εχει απειρα εναλακτικά !

 

http://pdatech.gr/ http://portable.gr/

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
 • 0

Παιδιά τα backlinks παίζουν ρόλο μεγάλο επίσης πρέπει να έχεις στήσει σωστά την σελίδα ώστε στα webmaster tools της google οι λέξεις κλειδιά που σε ενδιαφέρουν να βγαίνουν πρώτες στην βελτιστοποίηση λέξεις Λέξεις-κλειδιά περιεχομένου

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
 • 0

η google δεν ρίχνει BAN σε site απλά από μόνος του ο αλγόριθμος τις google το ορίζει ένα site σε white η black Hat SEO. το προσπερνάει αλλά το γνωρίζει σε πετάει απλά στις τελευταίες σελίδες τις στην αναζήτηση ενός χρήστη.

 

και κάτι ακόμα πρέπει να γνωρίζετε μισή πάρα πολύ webbot από αόριστα site που δημιουργούν τα bot. εννοώ δεν συγκινείται από εικονικές επισκέψης ενός site αλλά από αληθινές.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
 • Δημιουργία νέου...

Χρήσιμες πληροφορίες

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.