Lucifer Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Φαντάζομαι πως τα threads σε ένα forum είναι για όποιον θέλει να απαντήσει. Ισχύει. Και το αρχικό ερώτημα προς απάντηση στο παρόν θρεντ είναι πώς μας αρέσει να ντυνόμαστε.
Timonkaipumpa Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Ισχύει. Και το αρχικό ερώτημα προς απάντηση στο παρόν θρεντ είναι πώς μας αρέσει να ντυνόμαστε. Νομίζω πως ο τίτλος σε διαψεύδει μιας και αναφέρει "προτάσεις" για την ανδρική μόδα. Πολλών η πρόταση είναι ότι δεν αξίζει κανείς να ασχολείται με αυτήν. 2
Moderators stormrain Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Moderators Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Να συμφωνήσω με τον ikaruga24. Επίσης, εκτός από το να είναι κανενός άντρα η δουλειά του να ασχολείται με την μόδα, υπάρχει και η περίπτωση να μην έχει τίποτα άλλο σημαντικό να κάνει στη ζωή του και να ασχολείται με αυτό. Π.χ., λυμένο το οικονομικό (από γονείς ας πούμε), λυμένο το στεγαστικό (έτοιμο σπίτι), ανύπαρκτα οικογενειακά (περιστασιακές σχέσεις μόνο) κτλ κτλ κτλ. Όσο τα εν Ελλάδι αγοράκια γίνονται πιο πολύ μαμόθρεφτα και μπαμπόθρεφτα, τόσο θα ασχολούνται με την μόδα. Με αποκορύφωση το επιμελώς ατημέλητο ντύσιμο. Δηλαδη λες οτι για να προσεξει καποιος το ντυσιμο του πρεπει να ειναι η δουλεια του σχετικη με τη μοδα. Γιατι σε οποιαδηποτε δουλεια δεν εχει σχεση με μοδα αλλα εχει σχεση με επαφη με πελατες μπορεις ανετα να φορεσεις φορμα με πουκαμισο γιατι το να ασχοληθεις ελαχιστα με κανα συνδυασμο σε κανει να δειχνεις μαμοθρεφτο και σιγουρα δε θα λειτουργησει θετικα στην εργασια σου. Δεν ειναι να πεις οτι ερχεσαι σε επαφη με πελατες και εκεινοι το πρωτο πραγμα που δεχονται ειναι η εικονα σου. Kαι δε θελεις να φανεις μαμοθρεφτο αλλα χυμα. Oh wait... Οntopic, χειμωνα φοραω δερματινα sneakers, τζην, σακακι και δερματινη ή οχι καμπαρντινα. Αλλα και πουλοβερ με πουκαμισα ανεξαρτητως χρωματος αλλα ποτε με μεγαλο V. Tελευταια γουσταρω και τις ζακετες που παλια δεν ηθελα ουτε να τις βλεπω. 2
Timonkaipumpa Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Δηλαδη λες οτι για να προσεξει καποιος το ντυσιμο του πρεπει να ειναι η δουλεια του σχετικη με τη μοδα. Γιατι σε οποιαδηποτε δουλεια δεν εχει σχεση με μοδα αλλα εχει σχεση με επαφη με πελατες μπορεις ανετα να φορεσεις φορμα με πουκαμισο γιατι το να ασχοληθεις ελαχιστα με κανα συνδυασμο σε κανει να δειχνεις μαμοθρεφτο και σιγουρα δε θα λειτουργησει θετικα στην εργασια σου. Δεν ειναι να πεις οτι ερχεσαι σε επαφη με πελατες και εκεινοι το πρωτο πραγμα που δεχονται ειναι η εικονα σου. Kαι δε θελεις να φανεις μαμοθρεφτο αλλα χυμα. Oh wait... Το να φορέσει κανείς ένα καλό παντελόνι, ένα καλό πουκάμισο (γιατί όχι και μανικετόκουμπα), ένα καλό παπούτσι και σακάκι ισούται με την ασχολία με την μόδα; Δηλαδή, οι μόνοι που ντύνονται καλά, και άρα και επίσημα, είναι όσοι ασχολούνται με την μόδα και ξέρουν και ξεχωρίζουν και τα V, C, B ή και D (και όποιο άλλο γράμμα); Μήπως αυτοί που φοράνε V αναλόγως με το χρώμα, καιρό και ό,τι άλλο; Oh wait...
ikaruga24 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Δηλαδη λες οτι για να προσεξει καποιος το ντυσιμο του πρεπει να ειναι η δουλεια του σχετικη με τη μοδα. Γιατι σε οποιαδηποτε δουλεια δεν εχει σχεση με μοδα αλλα εχει σχεση με επαφη με πελατες μπορεις ανετα να φορεσεις φορμα με πουκαμισο γιατι το να ασχοληθεις ελαχιστα με κανα συνδυασμο σε κανει να δειχνεις μαμοθρεφτο και σιγουρα δε θα λειτουργησει θετικα στην εργασια σου. Δεν ειναι να πεις οτι ερχεσαι σε επαφη με πελατες και εκεινοι το πρωτο πραγμα που δεχονται ειναι η εικονα σου. Kαι δε θελεις να φανεις μαμοθρεφτο αλλα χυμα. Oh wait... Οntopic, χειμωνα φοραω δερματινα sneakers, τζην, σακακι και δερματινη ή οχι καμπαρντινα. Αλλα και πουλοβερ με πουκαμισα ανεξαρτητως χρωματος αλλα ποτε με μεγαλο V. Tελευταια γουσταρω και τις ζακετες που παλια δεν ηθελα ουτε να τις βλεπω. Αλλο να προσεχεις το ντυσιμο σου και αλλο να μιλας για -μοδα- που ειναι και το τοπικ. Το ντυσιμο ολοι πανω κατω το προσεχουν. Μοδα ομως σιγουρα ειναι εντελως διαφορετικο δεν νομιζεις?
Moderators stormrain Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Moderators Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Το να φορέσει κανείς ένα καλό παντελόνι, ένα καλό πουκάμισο (γιατί όχι και μανικετόκουμπα), ένα καλό παπούτσι και σακάκι ισούται με την ασχολία με την μόδα; Δηλαδή, οι μόνοι που ντύνονται καλά, και άρα και επίσημα, είναι όσοι ασχολούνται με την μόδα και ξέρουν και ξεχωρίζουν και τα V, C, B ή και D (και όποιο άλλο γράμμα); Μήπως αυτοί που φοράνε V αναλόγως με το χρώμα, καιρό και ό,τι άλλο; Oh wait... Οχι, αυτοι που (δε θα πω ασχολουνται) εχουν μια γενικη εικονα της μοδας ειναι αυτοι που θα φορεσουν ενα καλο παντελονι αλλα δε θα ειναι πρασινο με χοντρο κοτλε ξερωγω, ενα καλο πουκαμισο που δε θα εχει πλατυ γιακα, ενα καλο παπουτσι που δε θα ειναι τετραγωνισμενο κ.ο.κ. @ikaruga24 συνυφασμενα ειναι νομιζω, δε λεω να περνας 24ωρα να χαζευεις ανδρικη μοδα (που και παλι, για καποιους ισως ειναι χομπι ξερωγω), αλλα ο TS μπορει να θελει απλα να παρει συμβουλες ντυσιματος που να μην ειναι λες και ξεπηδησε απο τα 80's λ.χ. Αλλα μου φανηκε ισοπεδωτικο συμπερασμα το "ασχολειται με τη μοδα αρα εχει λυσει τα προβληματα του, οντας μαμοθρεφτο" Παντως κι εγω δε θα ελεγα πως ασχολουμαι με τη μοδα γιατι ντυνομαι μαλλον πιο κλασικα που by default σπανια ειναι εκτος μοδας.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Kαποιοι πασχουν απο το συνδρομο της "αντιπολιτευσης", της κοντρας κλπ. Θα μπουν σε θρεντ για το iphone 5 να πουνε οτι ειναι ακριβο και εχουμε κριση, θα μπουν σε thread για μια καρτα γραφικων των 1000 ευρω να πουν οτι ειναι βλακας οποιος σκαει 1000 ευρω για καρτα σε τετοιες εποχες (αλλα και σε καρτα των 300 ευρω με την ιδια ανεση θα μπουν να αραδιασουν την ιδια κασετα), θα μπουν σε thread για 50ρα τηλεοραση να πουν οτι ειναι υπερβολη, θα μπουν σε thread για μοδα για ανδρες να πουν μαμοθρεφτους αυτους που ασχολουνται και απαντανε στο thread και παει λεγοντας. Δεν χρειαζεται και δεν υπαρχει λογος να "πατροναρετε" αυτα τα thread για να δειξετε οτι λετε κατι το διαφορετικο. ΞΕΡΟΥΜΕ οτι η μοδα για αντρες σε υπερβολικες δοσεις τους καταντα μαμοθρεφτους, οπως ΞΕΡΟΥΜΕ και οτι αντρας που δεν ασχολειται καθολου με την μοδα πιθανον να φερει ομοιοτητες με τον homo sapiens, ΞΕΡΟΥΜΕ οτι τετοιοι τυποι σπανιως συναντωνται τριγυρω μας, κατα συνεπεια ΞΕΡΟΥΜΕ οτι ακολουθειτε κι εσεις κατα 99% καποιους κανονες και μοδα στην εμφανιση σας, αγαπητοι ΠΙΟ αντρες. Και για να μην εχουμε αμφισβητησεις τυπου "εγω ομως.../δεν ξερεις εσυ τι κανω εγω... κλπ", εφοσον ξυριζεστε και δεν εχετε μουσια ως το βυζι, ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ μοδα. Για να μην πω οτι κατα 90% ξυριζεστε και με την mach3 σαν κλασσικα καταναλωτικα θυματα της διαφημισης-μοδας Το οτι κουρευεστε παλι μοδα ειναι. Αν παλι δεν κουρευεστε, τοτε το κανετε επειδη Ζουγανελιζετε. Κι αν Ζουγανελιζετε, καποια στιγμη, σε καποια φαση σιγουρα δοκιμασατε κανα apivita καμια λοσιον, κατι τις τελος παντων μπας και σωσετε καμια τριχα. Σε τα μας μωρε?
Timonkaipumpa Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Οχι, αυτοι που (δε θα πω ασχολουνται) εχουν μια γενικη εικονα της μοδας ειναι αυτοι που θα φορεσουν ενα καλο παντελονι αλλα δε θα ειναι πρασινο με χοντρο κοτλε ξερωγω, ενα καλο πουκαμισο που δε θα εχει πλατυ γιακα, ενα καλο παπουτσι που δε θα ειναι τετραγωνισμενο κ.ο.κ. @ikaruga24 συνυφασμενα ειναι νομιζω, δε λεω να περνας 24ωρα να χαζευεις ανδρικη μοδα (που και παλι, για καποιους ισως ειναι χομπι ξερωγω), αλλα ο TS μπορει να θελει απλα να παρει συμβουλες ντυσιματος που να μην ειναι λες και ξεπηδησε απο τα 80's λ.χ. Αλλα μου φανηκε ισοπεδωτικο συμπερασμα το "ασχολειται με τη μοδα αρα εχει λυσει τα προβληματα του, οντας μαμοθρεφτο" Παντως κι εγω δε θα ελεγα πως ασχολουμαι με τη μοδα γιατι ντυνομαι μαλλον πιο κλασικα που by default σπανια ειναι εκτος μοδας. Με την ίδια λογική, όποιος μπαίνει σε αεροπλάνα και ξέρει ότι με ένα airbus πας πιο άνετα από ό,τι με ένα ελικοφόρο της Sky Express ασχολείται με αεροπλάνα. Ασχολούμαι με την μόδα, σημαίνει ασχολούμαι με την μόδα στο ίδιο βαθμό με όποια άλλη ασχολία.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Ασχολούμαι με την μόδα, σημαίνει ασχολούμαι με την μόδα στο ίδιο βαθμό με όποια άλλη ασχολία. Ohreally.jpg 1
freedubus Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Χειμώνας: μαύρο μπουφάν (δερμάτινο ή ορειβατικό) μαύρο πουλόβερ/πουκάμισο/φούτερ τζιν/μαύρο παντελόνι/φόρμα μαύρα μποτάκια κυνηγετικά/κατερπίλαρ/αθλητικά σώβρακο βαμβακερό σκουρόχρωμο κάλτσες μάλλινες Καλοκαίρι: μαύρη μπλούζα ή πουκάμισο στρατιωτικές βερμούδες χακί ή καφέ ή τζιν ορειβατικά πέδιλα/αθλητικά/μποτάκια σώβρακο βαμβακερό ανοιχτόχρωμο κάλτσες βαμβακερές Βαριέμαι τους συνδυασμούς, την επιτηδευμένη καλαισθησία και το εξεζητημένο ντύσιμο. Ντύνομαι ποιοτικά, λειτουργικά, λιτά, υποδειγματικά. Εκπέμπω αυτοπεποίθηση και σταρχιδισμό. Κάνω τα γυναικεία κεφάλια να γυρίζουν όταν περνάω. 1
slipknot Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Βαριέμαι τους συνδυασμούς, την επιτηδευμένη καλαισθησία και το εξεζητημένο ντύσιμο. Ντύνομαι ποιοτικά, λειτουργικά, λιτά, υποδειγματικά. Εκπέμπω αυτοπεποίθηση και σταρχιδισμό. 1
slipknot Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Άμεσος, απλός, δωρικός, λιτός. Χομπίστας. 3
traganeus Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Οτιδήποτε πουλάει ο ναός Pull & Bear, και το Bershka. Άντε και λίγο απο H&M. Αλλα ο ναός ο μεγάλος είναι το πουλ. Κάθε φορά που περνάω απέξω κάνω σταυρό και μπαίνω να κάνω κατάθεση. Ειδικά τα T-shirt τα έχω ξεσκίσει κοντεύω να τα 50ρήσω.
deesnider Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2012 [quote name='MiDi_MiLiZ' timestamp='1354821947' post='5114910' ΞΕΡΟΥΜΕ οτι η μοδα για αντρες σε υπερβολικες δοσεις τους καταντα μαμοθρεφτους Προσωπικά, δεν πιστεύω ότι η - έστω και σε υπερβολικό βαθμό - ενασχόληση ενός άνδρα με τη μόδα, τον καταντά μαμόθρεφτο. [quote name='MiDi_MiLiZ' timestamp='1354821947' post='5114910' ΞΕΡΟΥΜΕ και οτι αντρας που δεν ασχολειται καθολου με την μοδα πιθανον να φερει ομοιοτητες με τον homo sapiens Όλο το ζουμί, είναι στο «πιθανόν». Άνδρας που δεν ασχολείται καθόλου με τη μόδα, είναι όντως πιθανόν να φέρει ομοιότητες με το homo sapiens, όπως και άνδρας που ασχολείται υπερβολικά μ' αυτήν - μιλώντας πάντα για το να ακολουθεί πιστά τις επιταγές της όσο αφορά στον εαυτό του - είναι πιθανόν να φέρει ομοιότητες με το βασιλιά καρνάβαλο. Μη μου πεις ότι, βλέποντας προτάσεις μόδας, δεν έχεις σκεφτεί ποτέ: «Δεν τον κόβω καλύτερα, παρά να φορέσω αυτό το πράμα!». Ότι κάτι παρουσιάζεται ως μόδα μιας εποχής, δε σημαίνει ότι είναι απαραιτήτως και «σωστό». Έχει να κάνει με το πως το βλέπει κανείς. Προσωπικά, αν έβλεπα το σύνολο σχεδόν των ανδρών τής ηλικίας μου να κυκλοφορεί φορώντας την Άρτα και τα Γιάννενα, επειδή κάποιοι του χώρου το παρουσίασαν ως μόδα, θα τους χάζευα για να διασκεδάσω. Να τους ακολουθούσα όμως, δεν παίζει η πιθανότητα! Σε 'μένα πάντως - ο οποίος ανέκαθεν αγνοούσα παντελώς το τι είναι και τι δεν είναι «τής μόδας» (ακριβώς λόγω αδιαφορίας μου για το ζήτημα), όσο αφορά στο ντύσιμο τουλάχιστον, που είναι και το θέμα του thread βάσει τής ερώτησης του t.s. - δεν έχει συμβεί μέχρι τώρα να με παρομοιάσουν με homo sapiens. Είναι ζήτημα πιθανοτήτων, όπως είπα και πριν, αλλά - κυρίως - ικανότητας να αντιλαμβάνεσαι το τι είναι ακραία αντιαισθητικό. Αυτή δε την ικανότητα, δεν την έχουν απαραιτήτως μόνο όσοι ασχολούνται με τη μόδα. [quote name='MiDi_MiLiZ' timestamp='1354821947' post='5114910' ΞΕΡΟΥΜΕ οτι ακολουθειτε κι εσεις κατα 99% καποιους κανονες και μοδα στην εμφανιση σας, αγαπητοι ΠΙΟ αντρες. Ούτε καν κατά ...1%! Τουλάχιστον όχι από επιλογή. Τι εννοώ; Αν π.χ. θέλω να αγοράσω ένα παντελόνι, ένα πουκάμισο, ή ένα ζευγάρι παπούτσια, ο λόγος για τον οποίο δε θα πάρω κάτι εκτός μόδας, είναι απλώς διότι στα καταστήματα δεν υπάρχουν - κατά κανόνα - ντεμοντέ ρούχα και παπούτσια. Δε λέω ότι, αν υπήρχαν, θα τα αγόραζα από αντίδραση. Αν όμως έβλεπα κάτι που μου άρεσε επάνω μου, δε θα με απασχολούσε ούτε κατ' ελάχιστον η πιθανότητα να μην είναι στη μόδα. Κατά τον ίδιο τρόπο, δε θα επέλεγα κάτι που θα μου άρεσε λιγότερο, με κριτήριο ότι είναι στη μόδα. Έβλεπα ένα «φεγγάρι» - ούτε ξέρω αν ισχύει ακόμα ως μόδα, για να καταλάβεις ότι η γνώση μου επί του θέματος σταματάει στο ότι δεν είναι πλέον τής μόδας οι «καμπάνες»... - ένα από τα πλέον γελοία, κατά την προσωπική μου αισθητική, στυλ: Κάτι jean παντελόνια, που έχουν τις κωλότσεπες (ο Θεός να τις κάνει...) σχεδόν στη μέση του ποδιού. Παρά λίγο και θα βρίσκονταν ακριβώς πίσω από το γόνατο. Όπου και να γύριζα να κοιτάξω, πονούσαν τα μάτια μου από αυτό το αίσχος! Αν με ρωτούσε κάποιος «Καλά και τι θα έκανες, αν ήθελες ένα jean και όλα ήταν έτσι;» η απάντηση είναι απλή, φαντάζομαι: Δε θα αγόραζα jean... [quote name='MiDi_MiLiZ' timestamp='1354821947' post='5114910' Και για να μην εχουμε αμφισβητησεις τυπου "εγω ομως.../δεν ξερεις εσυ τι κανω εγω... κλπ", εφοσον ξυριζεστε και δεν εχετε μουσια ως το βυζι, ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ μοδα. Για πες! Εγώ που έχω μούσι - εντάξει όχι μέχρι το βυζί (επειδή δε μου αρέσει, όχι επειδή δεν είναι τής μόδας...) - συνεχώς από το '89 μέχρι σήμερα, είμαι εντός ή εκτός; Το άφησα την πρώτη φορά, μου άρεσε, το καθιέρωσα, τέλος! Προσπαθώ να με φανταστώ, σε φάση να το ξυρίζω και να το αφήνω ξανά, κάθε φορά που θα έλεγε η μόδα: «Φέτος το μούσι είναι in/out» και με πιάνει νευρικό γέλιο... [quote name='MiDi_MiLiZ' timestamp='1354821947' post='5114910' Το οτι κουρευεστε παλι μοδα ειναι. Αν παλι δεν κουρευεστε, τοτε το κανετε επειδη Ζουγανελιζετε. Κι αν Ζουγανελιζετε, καποια στιγμη, σε καποια φαση σιγουρα δοκιμασατε κανα apivita καμια λοσιον, κατι τις τελος παντων μπας και σωσετε καμια τριχα. Α, χα! Μαλλί μέχρι τον κώλο, επίσης από το '89 - το συγκεκριμένο έτος δεν είναι συμπτωματικό, ούτε για τα μαλλιά, ούτε για το μούσι...απλώς τότε τελείωσα το στρατό... - μέχρι σήμερα, το οποίο δεν έχει κουρευτεί ποτέ. Οπότε, κάποιες χρονιές ήμουν o.k. και κάποιες άλλες - αν είχα τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια - θα έπρεπε, ή να κουρεύομαι, ή να μην κυκλοφορώ δημοσίως... not me, sorry! Όσο για το αν ...Ζουγανελίζω, θα εκπλαγείς ίσως, αλλά δεν! Ούτε τρίχα δεν πέφτει. Η πλάκα όμως, είναι ότι δεν έχω και το παραμικρό άγχος για το ενδεχόμενο να πέσουν κάποιες ή και όλες. Αν αρχίσουν να πέφτουν και αρχίσω να θεωρώ την κατάσταση μη αποδεκτή από 'μένα, απλώς θα ξυρίσω όλο το κεφάλι και τελείωσε το παραμύθι. Οπότε, όπως καταλαβαίνεις, δεν ξέρω και δε με αφορά, ούτε τι είναι οι απιβίτες, ούτε οι λοσιόν...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα