Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω μπλέξει λιγουλάκι... :(

Πήρα αυτόν τον σκληρό WD3200BPVT για ένα παλιό laptop toshiba satellite A100-784.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν ολοκληρώνεται η εγκατάσταση των Vista με το γνήσιο δισκάκι της Toshiba. Τα Vista που έχει μέσα δεν περιλαμβάνουν SP1 και από εδώ αρχίσει όλο το πρόβλημα. Ο WD3200BPVT είναι Advanced Format και φαίνεται από αυτά που διαβάζω στο google σχεδόν μια βδομάδα ότι δεν υποστηρίζεται χωρίς SP1.

Οι λύσεις που έχω βρει μέχρι τώρα είναι:

- Εγκατάσταση με πειρατικό DVD που περιλαμβάνει SP1 (δεν έχω καταφέρει να βρω Windows Vista Home Basic 32 GR SP1 ή SP2 πουθενά)

- Εγκατάσταση σε δανεικό σκλήρο χωρίς Advanced Format, μετά λήψη και εγκατάσταση του SP1 και μετά αντιγραφή με Acronis ή Easeus (κομπογιανίτικο μου φαίνεται αυτό αλλά πολύ λογικό, δυστυχώς δεν έχω άλλο σκληρο 2.5')

- Να φτιαχτεί ένα καινούριο DVD εγκατάστασης με το SP1 με τη βοήθεια αυτού του προγράμματος

http://www.winvistas...grator/?file=47 (αυτό δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα)

Έχω επικοινωνήσει και τηλεφωνικά με το support της toshiba και μου είπαν να βάλω το τελευταίο bios, το έχω βάλει, και να επιλεξω στο bios στο σκληρό compatibility mode, όμως δεν υπάρχουν επιλογές στο bios για το σκληρό δίσκο

Στο bios ο σκληρός φαίνεται κανονικά, η εγκατάσταση τοων windows ολοκληρώνεται, βγάζει το DVD στο τέλος, κάνει επανεκίνηση και μετά αναφέρει δεν ήταν δυνατή η ολοκλήρωση προσπαθείστε ξανά

Έχετε αντιμετοπίσει κάτι ανάλογο με σκληρό δίσκο και Advanced Format?

Καμιά ιδέα-βοήθεια..?

Δημοσ.

Νομιζω οτι η δημιουργια ενος DVD με το SP1 ενσωματωμενο ειναι η καλυτερη και πιο σιγουρη λυση.

Αν θυμαμαι καλα και το vlite μπορει να ενσωματωσει το SP.

Αλλα μου κανει εντυπωση γιατι το advanced format ειναι ενα χαρακτηριστικο του δισκου που δεν θα επρεπε να επηρεαζει την εγκατασταση του λειτουργικου σε αυτον.

Εχω δυο WD 2,5'' με advanced format και στον δευτερο εβαλα για πολυ λιγη ωρα XP SP3 ισα-ισα για να κανω update το BIOS της μητρικης (το συστημα ηταν φρεσκο-στημενο) πριν βαλω Linux, και δεν ειχα κανενα προβλημα στο να μπουν τα XP...

Σιγουρα φταιει η εκδοση των Vista που δεν εχει SP1 και οχι κατι αλλο?

Δημοσ.

Δεν μπόρεσα να κάνω τίποτε τελικά! Και επίσης με το vlite δεν έβγαλα άκρη. Είναι γεγονός ΔΕΝ γίνεται clean install σε σκληρό με advanced format με παλιό δισκάκι Vista χωρίς SP1, πολύ πιθανόν και με XP χωρίς SP3 χωρίς να το έχω δοκιμάσει αυτό.

Η λύση τελικά δώθηκε από ένα "Άγιο άγνωστο παλικάρι"! καλά να είναι όπου και να είναι :P που έχει πετάξει ένα ΟΕΜ δισκάκι VIsta Home Basic 32 GR SP1 σε torrent.

Έγινε η εγκατάσταση κανονικά, δέχτηκε και το κλειδί και όλα οκ, ...επιτέλους!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...