Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αρα ειναι το ιδιο αποδοτικο, με μια λαμπα αλογονου, που οσο ρευμα καταναλωνει ενα ποσοστο το κανει φως...

Οπως σου εξηγησα αναλογα για τι χρηση το θελεις. Αν θες να εχεις μονιμα ζεστο ενα χωρο, δε σε απασχολει αν θα παει χαμενη η θερμοτητα οταν φυγεις, αυτο ειναι αστεια δικαιολογια. Με τη λογικη αυτη και τα καλοριφερ πετρελαιου ειναι αρνητικα γιατι μεχρι να ζεστανει το μποιλερ, να φτασει το νερο πανω, να ζεσταθει το καλοριφερ, θα το εχεις δαγκωσει, και ολη αυτη η θερμοτητα του ζεστου νερου θα παει χαμενη οταν εσυ φυγεις. Οσο για το ποσο γρηγορα ζεσταινεται το λαδι, πολυ γρηγοροτερα απο τα καλοριφερ πετρελαιου.

οτι εχει αντιστασεις ειναι το ιδιο.

και το καλοριφερ βγαζει ενα μικρο ποσοστο φωτος οταν πυρωνει η αντισταση μεσα,αλλα δε το βλεπεις...

το αεροθερμο πιστευω ειναι η καλυτερη λυση.

• Απαντ. 69
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

αν οι 20 ώρες του φυσικού αερίου δεν κάνουν δουλειά,

γιατί να κάνει οτιδήποτε άλλο;

λειτουργεί καλά η εγκατάσταση του φυσικού αερίου που έχεις ή παίζει να χεις κάνα πρόβλημα;

Δημοσ.

Φέτος έγινε η εγκατάσταση . Απλά το σπίτι είναι χωρίς μόνωση. Τα καλοριφέρ μικρά και ότι είπα πιο πάνω .

Πολύ χάλια . Τρελό κρύο έχω και νεογέννητο.

Βασικά δεν ανάβει κανείς από κάτω και δίπλα . Οπότε...

Δημοσ.

Φέτος έγινε η εγκατάσταση . Απλά το σπίτι είναι χωρίς μόνωση. Τα καλοριφέρ μικρά και ότι είπα πιο πάνω .

Πολύ χάλια . Τρελό κρύο έχω και νεογέννητο.

Βασικά δεν ανάβει κανείς από κάτω και δίπλα . Οπότε...

Σήκω και φύγε ρε φίλε. Πιο πολύ θα σου στοιχίσει η ΔΕΗ να ζεστάνεις το παλιόσπιτο ένα χειμώνα παρά η μετακόμιση.

Και άντε τον εαυτό σου δεν τον σκέφτεσαι, την γυναίκα σου και το νεογέννητο που λες ότι έχεις δεν τους σκέφτεσαι;

Εκτός και αν μας τρολάρεις.

Οσα σώματα και να βάλεις, αν έχει διαρροές το σπίτι, μια τρύπα στο νερό θα κάνεις.

Αν έχεις τόσα λεφτά για πέταμα, στείλε και από εδώ.

Δημοσ.

Πήγαμε στο συγκεκριμένο σπίτι διότι είναι συγγενείς κοντά . Για το παιδί κτλ.

Λεφτά για πέταμα δεν έχω αλλά τώρα μετακόμιση δεν μπορώ να κάνΩ. Τον Ιούνιο μάλλον.

Δημοσ.

Αρα ειναι το ιδιο αποδοτικο, με μια λαμπα αλογονου, που οσο ρευμα καταναλωνει ενα ποσοστο το κανει φως...

Και το φως τι γίνεται; Χάνεται; Κάποια στιγμή απορροφάται από τα σώματα τριγύρω και γίνεται θερμότητα και αυτό.

Άσε που είναι πολύ μικρή η ισχύς που χρειάζεται για να παραχθεί το ορατό φως...

Δημοσ.

Και το φως τι γίνεται; Χάνεται; Κάποια στιγμή απορροφάται από τα σώματα τριγύρω και γίνεται θερμότητα και αυτό.

Εσύ τι προτείνεις φίλε?

Δημοσ.

Αρα μια θερμαστρα αλογονου με 5 λαμπες (400 watt η μια ειναι), δινει την ιδια θερμοτητα στον ιδιο χωρομε ενα καλοριφερ ας πουμε...

Οκ, τι να πω.

Δημοσ.

http://www.kolomvoun...w-delonghi.html

Με αυτο εδω την εχω βγαλει 2 χειμωνες. Πολυ καλη αποδοση. Στην αρχη το εχεις και δουλευει στο 3 (2500 watt) και μολις πιασει τη θερμοκρασια που θελεις απλα ριχνεις το θερμοστατη και σβηνει-αναβει, δηλαδη αναβει για σχεδον 26 λεπτα καθε ωρα, το οποιο σημαινει οτι 2,5*0,15= 0,375 ευρω στην ωρα γιατι 2500 watt επι 0,15 ευρω που κοστιζει περιπου η ωρα για τα 1000 watt μας κανει 0,375 ευρω. Αναβει σχεδον 26 λεπτα στην ωρα με τη χρηση του θερμοστατη, αρα το εχεις ανοιχτο 10 ωρες, αναβει σχεδον τις μισες, αρα 5*0,375=1,875 ευρω την ημερα. Αρα 1,875*30=56,25 ευρω το μηνα. Χοντρικα λοιπον και αναλογα που θα βαλεις το θερμοστατη θα σου καιει 60-90 ευρω το μηνα και θα εχεις πολυ καλη αποδοση σε οτι αφορα τη ζεστη στο χωρο.

Αν τωρα εχεις τοσο μεγαλο θεμα με το θεμα κρυο-μπαζει απο παντου κτλπ...βαλε λαστιχα αεροστοπ περιμετρικα στα παραθυρα-πορτες κτλπ...υπαρχουν σε διαφορα μεγεθη-σχεδια-παχη κτλπ. Το καλοριφερ βαλτο στο δωματιο του μωρου και οι μεγαλοι ας φορεσουν καμια καλτσα-ρουχο παραπανω ή ας κατσουν ολοι μαζι στο δωματιο του μωρου. Κλειστε και τα πατζουρια, βοηθα γενικα στο να μην τρωει απευθειας το τζαμι ολο το κρυο.

• Like 1
Δημοσ.

Αρα μια θερμαστρα αλογονου με 5 λαμπες (400 watt η μια ειναι), δινει την ιδια θερμοτητα στον ιδιο χωρομε ενα καλοριφερ ας πουμε...

Οκ, τι να πω.

ποσο % γινεται φως δηλαδη? 0,5%?

Δημοσ.

σήκω φύγε!!!

πληρώνεις από την τσέπη σου απώλειες θερμότητας. Είναι σα να καις λεφτά! Στο τζάκι! Για προσάναμα!!

Τι δεν καταλαβαίνεις?

Το συμβόλαιο υπάρχει για να καλύπτει εσένα (να μη μπορεί να σε πετάξει έξω) και αυτόν ΜΟΝΟ για τυχόν ζημιές!!!

Εγώ κατάφερα και έπεισα την ιδιοκτήτρια λίγους μήνες αφού μου έκανε καλή μείωση να βάλει λεφτά ΚΑΙ για κουφώματα καινούρια. Είναι χειμώνας. Οι ιδιοκτήτες μόνο αυτή την περίοδο θα πεισθούν να βάλουν νέα κουφώματα. Ή εκμεταλεύσουτο ή βρες αλλού. Ή πείσε τον ιδιοκτήτη σου να πληρώνετε τα μισά θερμαντικά έξοδα ξέρω-γω...

Είναι σπατάλη και αδιανόητο να ΘΕΛΕΙΣ να μείνεις σε σπίτι που μπάζει από παντού! Το έχω ζήσει και ξέρω...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...