panos2171 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2012 Kαι φυσικά θα πληρώσεις τα μαλλιοκέφαλά σου στη ΔΕΗ μιας και θα πρέπει να το χεις φουλ όλη τη μέρα μη σου πω και νύχτα. Γενικά το παν σε ένα σπίτι είναι η μόνωση. Σε αυτό πλέον επενδύουν όσοι χτίζουν ή αγοράζουν καινούργιο σπίτι.
HALF EVIL Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2012 http://www.skroutz.gr/s/8784/Kerosun-Rainbow-Type-E.html Αυτή κάνει δουλειά. Χρειάζεται όμως κηροζίνη . Η κατανάλωσή της είναι 0,25lt/h δηλ. 0,7 €/h . Κοστίζει βέβαια € 190 αλλά κρατάει ζέστη αρκετά και αφού την σβήσεις. Είναι φορητή και μπορεί να σου χρησιμεύσει και στο μέλλον. Βάλτα κάτω και υπολόγισε.
pournaras Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2012 ποσο % γινεται φως δηλαδη? 0,5%? Δεν ξερω, δεν εχω βρει καποιο τυπο που να το μετραει, ουτε ακομη και μπακαλιστικα εχω διαβασει καπου τι ποσοστο χανεται. Απλα οταν βλεπω σε ενα θερμαντικο σωμα φως, το μυαλο λογικα θα παει στην απωλεια. Τωρα αν ειναι μεγαλη η μικρη... αν υπαρχει καποια πληροφορηση εξτρα ευχαριστως να τη δεχτω. Οτι γραφω το γραφω απο καθαρα πρακτικη εμπειρια, μιας και εχω απο ολα (εκτος της κεροσαν, αυτη λειπει απο τη συλλογη μου), και τα εχω δοκιμασει ολα. Στην πραξη σε μενα σε σαλονι περιπου 4χ7 καλυτερο μου βγαινει το καλοριφερ.
Politis75 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2012 Τελικα το ξανασκεφτηκα...Μαλλον για καλοριφερ λαδιου λεω αλλα και παλι εχω αμφιβολιες. Περιμενω εναν φιλο να μου πει ( θερμο-υδραυλικος).
anrim27 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2012 Για οικιακά τιμολόγια 13 λεπτά είναι στην κατώτερη κλίμακα. Η χρεωση για την kwh τοση δεν ειναι? 0-800kwh: 0.11 €/kwh 800-1000: 0.135 €/kwh 1000-2000: 0.139 €/kwh 2000-... : 0.15 €/kwh Ή εχω κανει κανα λαθος στους υπολογισμους...?
Politis75 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2012 Αν ισχύουν αυτές οι χρεώσεις τότε είναι καλά πιστεύω.
pournaras Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2012 Αν ισχύουν αυτές οι χρεώσεις τότε είναι καλά πιστεύω. Βαζοντας τα στοιχεια του σπιτιου μου εδω http://www.asxetos.g...ismos/DEH/ για μια φυσιολογικη καταναλωση 2000 κιλοβατωρων στο τετραμηνο, μου λεει οτι η τιμη της κιλοβατωρας ειναι 0,081, αλλα με ολες τις υπολοιπες χρεωσεις μεσα, η τιμη παει στις 0,19, πανω απο το διπλασιο δηλαδη.
anrim27 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2012 Βαζοντας τα στοιχεια του σπιτιου μου εδω http://www.asxetos.g...ismos/DEH/ για μια φυσιολογικη καταναλωση 2000 κιλοβατωρων στο τετραμηνο, μου λεει οτι η τιμη της κιλοβατωρας ειναι 0,081, αλλα με ολες τις υπολοιπες χρεωσεις μεσα, η τιμη παει στις 0,19, πανω απο το διπλασιο δηλαδη. ωραιο. ...αλλα δεν πρεπει να συνυπολογιζεις τα δημοτικα τελη,δημοτικο φορο και ΕΡΤ για την τιμη της kwh, αφου για καθε σπιτι ολα αυτα ειναι ενα στανταρ ποσο ανεξαρτητο των ποσων kwh καταναλωθηκαν.
Joshua21 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2012 Η χρεωση για την kwh τοση δεν ειναι? 0-800kwh: 0.11 €/kwh 800-1000: 0.135 €/kwh 1000-2000: 0.139 €/kwh 2000-... : 0.15 €/kwh Ή εχω κανει κανα λαθος στους υπολογισμους...? Δεν παραθέτεις πως ακριβώς έκανες τους υπολογισμούς. Υπολόγισες χρέωση ενέργειας, πάγιο, δίκτυο μεταφοράς, δίκτυο διανομής, και υπηρεσίες κοινής ωφέλειας? Εγώ πάντως βασίζομαι σε πραγματικό παράδειγμα για αυτό που λέω, δες ένα παλιότερο post μου από άλλο thread: 'Εχω μπροστά μου εκκαθαριστικό λογαριασμό ΔΕΗ(4μηνου δλδ) και η χρέωση για 326 kwh είναι μαζί με το ΦΠΑ 41.57€. ΜΟΝΟ το ρεύμα, χωρίς ΕΕΤΗΔΕ - δημοτικούς φόρους. Περίπου 13 λεπτά η kwh.
antonl Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2012 [...] Το συμβόλαιο υπάρχει για να καλύπτει εσένα (να μη μπορεί να σε πετάξει έξω) και αυτόν ΜΟΝΟ για τυχόν ζημιές!!! [...] Offtopic αλλά το συμβόλαιο είναι για να καλύπτει και τις δύο πλευρές απ όσο ξέρω γενικά κι από δικηγόρους.
pournaras Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2012 ωραιο. ...αλλα δεν πρεπει να συνυπολογιζεις τα δημοτικα τελη,δημοτικο φορο και ΕΡΤ για την τιμη της kwh, αφου για καθε σπιτι ολα αυτα ειναι ενα στανταρ ποσο ανεξαρτητο των ποσων kwh καταναλωθηκαν. Αλλαζουν κλιμακα οσα εχουν σχεση με το ρευμα (δικτυο μεταφορας, υπηρεσιες κοινης ωφελειας κλπ). Επισης μεγαλη διαφορα εχουν και τα τελη αναλογα την περιοχη. Και εν τελει, αυτο που πληρωνεις στο τελος εχει σημασια, οποτε αν ειναι να λεω οτι η αξια της κιλοβατωρας ειναι πχ 8 λεπτα αλλα εγω για καταναλωση 2000 κιλατωρων πληρωσω 385 ευρω (αρα 20 λεπτα η κιλοβατωρα), καπου κοροιδευω τον εαυτο μου... Και να μην ξεχασουμε και το κοροϊδιλικι με τις κλιμακες, οπου με τα δικα μου στοιχεια στο site εδωσα, με 2000 κιλοβατωρες χρεωνομαι καθαρη αξια ρευματος 309 ευρω (με φπα), αλλα με 2001 κιλοβατωρες (μια μονο παραπανω), χρεωνομαι 387 ευρω (80 ευρω κοστιζει η κιλοβατωρα της αλλαγης...)
anrim27 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Δεν παραθέτεις πως ακριβώς έκανες τους υπολογισμούς. Υπολόγισες χρέωση ενέργειας, πάγιο, δίκτυο μεταφοράς, δίκτυο διανομής, και υπηρεσίες κοινής ωφέλειας? Χρησιμοποιωντας αυτο το παραδειγμα dei.gr + φπα @pournaras: ενταξει, στο περιπου το ιδιο ειναι αλλα οχι παντα. Απλα για να καταλαβεις πως το εννοουσα, λεω ενα παραδειγμα τραβηγμενο: Ενα τετραμηνο καταλωνεις 10 μονο kwh. Ο λογαριασμος θα σου ερθει 30€(μονο το παγιο,τα τελη,ΕΡΤ κλπ) + 1€(απο καταναλωση ρευματος) Αρα βγαζεις το συμπερασμα οτι κοστος της μιας kwh ειναι 31€/10kwh=3,1€/kwh Αν το επομενο τετραμηνο καταναλωσεις 600kwh και θες να υπολογισεις ποσο θα σου ερθει η ΔΕΗ,δεν μπορεις να υπολογισεις 600*3,1... ...Επισης μεγαλη διαφορα εχουν και τα τελη αναλογα την περιοχη. ειναι ενα στανταρ ποσο για καθε σπιτι ειπα,οχι για ολα τα σπιτια. Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2012 από anrim27
Joshua21 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2012 2. To συμβόλαιο δεν έχει κανένα νόημα , δεν του οφείλεις τίποτα. 1. Μη του πληρώσεις ένα νοίκι και κρατάει την εγγύηση (αν είναι ενοίκιο) Επί του θέματος τώρα, πάρε ότι είπαν τα παιδιά παραπάνω. Δεν έχεις κάνει συμβόλαιο με εταιρία τηλεφωνίας. Φέυγεις όποτε γουστάρεις και απλά κρατάει την εγγύηση αν δεν του πληρώσεις το ενοίκιο ή μπορεί να σε πάει δικαστικώς αν δεν του πληρώσεις τα ενοίκια. Τίποτα άλλο δεν κάνει το συμβόλαιο. Τον καλύπτει νομικά απέναντι σε δικά σου χρέη. Κάνεις λάθος. 2. Ο ενοικιαστής θέλει να φύγει πριν από τη λήξη του συμβολαίου. Ο ενοικιαστής δεν έχει δικαίωμα να αποχωρήσει πριν από τη λήξη του συμβολαίου. Σε περίπτωση που θελήσει να φύγει είναι υποχρεωμένος να καταβάλει τα μισθώματα που υπολείπονται, κάτι που μπορεί να απαιτήσει και ο ιδιοκτήτης δικαστικώς. Σε τέτοιες περιπτώσεις, το Δικαστήριο δικαιώνει τον ιδιοκτήτη ωστόσο η διαδικασία μπορεί να αποδειχθεί χρονοβόρα, καθώς απαιτείται περίπου ένας χρόνος για την πρωτόδικη απόφαση και άλλος ένας περίπου εάν ασκηθεί έφεση. Οι υποθέσεις αυτές οδηγούνται στα Δικαστήρια μόνο εάν ο χώρος μείνει χωρίς να ενοικιαστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, διάστημα που βάσει του συμβολαίου θα χρησιμοποιούσε το χώρο ο ενοικιαστής που αποχώρησε. Συνήθως ο ενοικιαστής, σε συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη, καλό θα ήτανε να μεσολαβήσει το διάστημα των 6 μηνών και να υπάρχει έγγραφη ενημέρωση ως απόδειξη της έγκυρης ενημέρωσης, "σπάει" το συμβόλαιο χωρίς να πληρώσει τα υπόλοιπα μισθώματα και ο ιδιοκτήτης νοικιάζει άμεσα το χώρο. Επίσης όπως έχουμε πει πολλές φορές η βοήθεια σας στην εύρεση του νέου ενοικιαστή μπορεί να σας απαλλάξει από πολλά προβλήματα. Φανταστείτε να πηγαίνατε στον ιδιοκτήτή σας και να του λέγατε αποχωρώ από το μίσθιο αλλά σου έχω βρεί ήδη ενοικιαστή! Ούτε γάτα... ούτε ζημιά! Ο μισθωτής μπορεί όμως να καταγγείλει μια αστική μίσθωση πριν την συμβατική της λήξη ΜΟΝΟ στις εξής περιπτώσεις: α) αν δεν του παραχωρήθηκε η χρήση ή αν του αφαιρέθηκε αργότερα (βλ.585 ΑΚ) β) αν η χρήση του μισθίου συνεπάγεται σπουδαίο κίνδυνο της υγείας του μισθωτή ή των συνοικούντων οικείων του (βλ. 588 ΑΚ), γ) αν ο μισθωτής είναι δημόσιος υπάλληλος και μετατεθεί (άρθρ. 613 ΑΚ) δ)στις μισθώσεις εφ` όρου ζωής ή συμβατικού χρόνου πέραν της 30ετίας, αν πέρασε 30ετία (βλ. 610 ΑΚ). Επίσης έχει κριθεί νομολογιακά ότι ο μισθωτής μπορεί να αποχωρήσει αν συντρέχει "σπουδαίος λόγος" Πηγή: http://www.spitogato...ychna-erotimata
Politis75 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2012 Ο ιδιοκτήτης είναι ΔΙΚΗΓΌΡΟΣ ΦΎΓΕ ΑΝ ΜΠορείς
anrim27 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2012 Υπολόγισες χρέωση ενέργειας, πάγιο, δίκτυο μεταφοράς, δίκτυο διανομής, και υπηρεσίες κοινής ωφέλειας?Οχι,το παγιο δεν το εβαλα αφου δεν εξαρταται απο τις kwh. Ισως ειναι εκει η διαφορα μας αλλα δεν νομιζω να ειναι μονο εκει-ποσο ηταν το παγιο σου? edit:ναι μονο το παγιο ειναι και κατι μικρες στρογγυλοποιησεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα