Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ξερω, δεν εχω βρει καποιο τυπο που να το μετραει, ουτε ακομη και μπακαλιστικα εχω διαβασει καπου τι ποσοστο χανεται. Απλα οταν βλεπω σε ενα θερμαντικο σωμα φως, το μυαλο λογικα θα παει στην απωλεια. Τωρα αν ειναι μεγαλη η μικρη... αν υπαρχει καποια πληροφορηση εξτρα ευχαριστως να τη δεχτω. Οτι γραφω το γραφω απο καθαρα πρακτικη εμπειρια, μιας και εχω απο ολα (εκτος της κεροσαν, αυτη λειπει απο τη συλλογη μου), και τα εχω δοκιμασει ολα. Στην πραξη σε μενα σε σαλονι περιπου 4χ7 καλυτερο μου βγαινει το καλοριφερ.

σκεψου οτι οι λαμπες πυρακτωσεως εχουν αποδοση 3% σε φως

το αλλο 97% ειναι θερμοτητα

βασει λογικης,αν ειχες μια λαμπα 400 watt και εβγαζε τοσο λιγο φως οσο η αλογονου ποσο % να ηταν το φως? :D

• Απαντ. 69
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Οχι,το παγιο δεν το εβαλα αφου δεν εξαρταται απο τις kwh. Ισως ειναι εκει η διαφορα μας αλλα δεν νομιζω να ειναι μονο εκει-ποσο ηταν το παγιο σου?

Δεν είναι μεγάλο το πάγιο, 1,52€ είναι σε όλα τα οικιακά τιμολόγια.

Ο τρόπος που υπολόγισα είναι ο εξής:

Στον εκκαθαριστικό λογαριασμό έπιασα και πρόσθεσα όλες τις χρεώσεις εκτός από δήμου-ΕΡΤ-ΕΕΤΗΔΕ, και σε αυτά πρόσθεσα το ΦΠΑ. Εννοείται βέβαια πως δεν υπολόγισα τα ποσά στρογγυλοποίησης για προηγούμενο και επόμενο λογαριασμό.

Πάντως ο λογαριασμός μου έχει κάποιες χρεώσεις όπως "ΕΙΔ. ΤΕΛ. 5ο/οο Ν.2093/92" και "ΕΦΚ (Ν3336/05)" που δεν υπάρχουν στο παράδειγμα στη σελίδα της ΔΕΗ.

σκεψου οτι οι λαμπες πυρακτωσεως εχουν αποδοση 3% σε φως

το αλλο 97% ειναι θερμοτητα

Υπερβάλλεις λίγο, κάπου είχα διαβάσει πως στους λαμπτήρες πυρακτώσεως το 10-20% του ρεύματος γίνεται φως και το 80-90% γίνεται θερμότητα.

Πάντως η σόμπα αλογόνου που έχω εγώ έχει 3 λάμπες 400w έκαστη, και όταν ανάβω και τις 3 μαζί(1200w κατανάλωση) το φως που βγάζουν είναι πολύ λιγότερο από όσο βγάζει ένας λαμπτήρας πυρακτώσεως 40w. Συνεπώς (για μένα τουλάχιστον) το ποσοστό απώλειας σε φως είναι αμελητέο.

Δημοσ.

Δεν είναι μεγάλο το πάγιο, 1,52€ είναι σε όλα τα οικιακά τιμολόγια.

Ο τρόπος που υπολόγισα είναι ο εξής:

Στον εκκαθαριστικό λογαριασμό έπιασα και πρόσθεσα όλες τις χρεώσεις εκτός από δήμου-ΕΡΤ-ΕΕΤΗΔΕ, και σε αυτά πρόσθεσα το ΦΠΑ. Εννοείται βέβαια πως δεν υπολόγισα τα ποσά στρογγυλοποίησης για προηγούμενο και επόμενο λογαριασμό.

Πάντως ο λογαριασμός μου έχει κάποιες χρεώσεις όπως "ΕΙΔ. ΤΕΛ. 5ο/οο Ν.2093/92" και "ΕΦΚ (Ν3336/05)" που δεν υπάρχουν στο παράδειγμα στη σελίδα της ΔΕΗ.

Υπερβάλλεις λίγο, κάπου είχα διαβάσει πως στους λαμπτήρες πυρακτώσεως το 10-20% του ρεύματος γίνεται φως και το 80-90% γίνεται θερμότητα.

Πάντως η σόμπα αλογόνου που έχω εγώ έχει 3 λάμπες 400w έκαστη, και όταν ανάβω και τις 3 μαζί(1200w κατανάλωση) το φως που βγάζουν είναι πολύ λιγότερο από όσο βγάζει ένας λαμπτήρας πυρακτώσεως 40w. Συνεπώς (για μένα τουλάχιστον) το ποσοστό απώλειας σε φως είναι αμελητέο.

Σου κανει δουλεια η σομπα φιλε ; Εαν ναι σε τι τετραγωνικα ;

Δημοσ.

Σου κανει δουλεια η σομπα φιλε ; Εαν ναι σε τι τετραγωνικα ;

Αν την έχεις δίπλα σου να σε χτυπάει ναι, κάνει δουλειά. Αν περιμένεις να σου ζεστάνει δωμάτιο... απλά το ξεχνάς.

Δημοσ.

Αν την έχεις δίπλα σου να σε χτυπάει ναι, κάνει δουλειά. Αν περιμένεις να σου ζεστάνει δωμάτιο... απλά το ξεχνάς.

Οταν λες διπλα ; Στα 4 μετρα δεν κανει δουλεια ; Την θελω για να ζεσταινει το μωρο γιατι το αεριο ειπαμε δεν κανει τιποτα.

Δημοσ.

Οταν λες διπλα ; Στα 4 μετρα δεν κανει δουλεια ; Την θελω για να ζεσταινει το μωρο γιατι το αεριο ειπαμε δεν κανει τιποτα.

Μέχρι 1,5 άντε 2 μέτρα σε ζεσταίνει, από κει και πάνω όχι. Το δωμάτιο μου είναι περίπου 16 τετραγωνικά, και μέσα σε 1 ώρα δεν κατάφερε να το ζεστάνει αρκετά. Στο ίδιο δωμάτιο ένα αερόθερμο 2000w μέσα σε ένα τεταρτάκι το είχε κάνει φούρνο.

Δημοσ.

Μέχρι 1,5 άντε 2 μέτρα σε ζεσταίνει, από κει και πάνω όχι. Το δωμάτιο μου είναι περίπου 16 τετραγωνικά, και μέσα σε 1 ώρα δεν κατάφερε να το ζεστάνει αρκετά. Στο ίδιο δωμάτιο ένα αερόθερμο 2000w μέσα σε ένα τεταρτάκι το είχε κάνει φούρνο.

Δειξε μου το αεροθερμο φιλε . Εννοω με Link .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...