Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση


theye

Προτεινόμενες αναρτήσεις

θα ήθελα τα φώτα σας για το σύστημα που θέλω. Θέλω ένα μηχάνημα αρκετά δυνατό ώστε να αντέξει όσο το δυνατό περισσότερο στο χρόνο και όσο το δυνατό φτηνότερο. Προορίζεται για χρήση internet, μικρή επεξεργασία video, και δουλειές office. Με παιχνίδια δεν ασχολούμαι σχεδόν καθόλου και οι απαιτήσεις είναι ελάχιστες όμως τα παιδιά μεγαλώνουν και σε 2-3 χρόνια θα ήθελα με μια κάρτα γραφικών της εποχής να είναι αρκετό για τις πιθανές τους ανάγκες. Σαν πρώτες σκέψεις ενδεικτικά έχω τα εξής:

 

CPU http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU/Intel-Core-i5-3570-s-1155-3-4-GHz-6MB-BX80637I53570.htm

 

Motherboard http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Gigabyte-H77M-D3H-s-1155-Z77-DDR3.htm

 

RAM 4 ή 8 giga σε πρώτη φάση και αν στο μέλλον χρειαστεί σηκώνει αρκετό ακόμη η motherboard

 

Θα ήθελα γνώμες για κάρτα γραφικών, τροφοδοτικό και ssd (εάν αξίζει να μπει) όπως και φυσικά και για CPU, motherboard εάν νομίζεται ότι κάτι το διαφορετικό θα είναι πιο συμφέρον. (Προτιμώ σε intel).

 

Τα υπόλοιπα (κουτί, δίσκος, DVD) υπάρχουν.

 

Διαθέσιμα χρήματα 500 ευρώ πάνω κάτω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κάρτα γραφικών καλύτερα θα ήταν να βάλεις όταν παραστεί η ανάγκη για παιχνίδια. Μέχρι τότε η ενσωματωμένη του επεξεργαστή είναι υπεραρκετή για όλα τα άλλα.

 

SSD: http://www.msystems.gr/index.php?category=2021&product=13962

Tροφοδοτικό: http://www.computerbeast.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=80889&category_id=893&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&vmcchk=1&Itemid=29

 

Aν για κάποιο λογο μπορείς μόνο από πλαίσιο τότε:

ssd: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Solid-State-Drives-%28SSD%29/OCZ-Vertex-4-Series-128GB-SSD-2-5-Sata-6Gbs-VTX4-25SAT3-128G.htm

τροφοδοτικό: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/Corsair-Builder-Series-CX600-600W-PSU-80plus-Bronze-CP-9020048-EU-CP-902004.htm

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπάρχει ;αλλο part? Οθόνη, τροφοδοτικό, πληκτρολόγιο-ποντίκι, ηχεία; Γιατί αν τα χρειάζεσαι όλα, το μπάτζετ δε βγαίνει νομίζω για να βάλεις i5...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπάρχει ;αλλο part? Οθόνη, τροφοδοτικό, πληκτρολόγιο-ποντίκι, ηχεία; Γιατί αν τα χρειάζεσαι όλα, το μπάτζετ δε βγαίνει νομίζω για να βάλεις i5...

 

Ακριβώς! Επίσης, ποιος ο λόγος για έναν τόσο ακριβό επεξεργαστή όταν το socket θα ξεπεραστεί οσονούπω και η χρήση για την οποία προορίζεται το pc θα είναι ως περιγράφηκε στο αρχικό post?

 

Προτείνω AMD A10 5800K

 

http://www.plaisio.g...580KWOHJBOX.htm

 

και μητρική αυτή:

 

http://www.plaisio.g...-F2A75M-D3H.htm

 

Νεότατος και αποδοτικότατος ο επεξεργαστής (fm2 socket) με on board υπεραρκετή κάρτα γραφικών (μέχρι να μεγαλώσουν τα παιδία) και η μητρική πληρέστατη με 3 έτη εγγύηση. Γλιτώνει έτσι 100€ για να τα διαθέσει αλλιώς.

 

Για ssd και psu συμφωνώ με τις προτάσεις του Δεινόσαυρου.

 

http://www.plaisio.g...25SAT3-128G.htm

http://www.plaisio.g...U-CP-902004.htm

 

 

RAM: http://www.plaisio.g...3M2A1600C9B.htm

 

Μέχρι εδώ είναι στα 443€.

 

Από οθόνη φίλε theye πως πάμε?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κάρτα γραφικών καλύτερα θα ήταν να βάλεις όταν παραστεί η ανάγκη για παιχνίδια. Μέχρι τότε η ενσωματωμένη του επεξεργαστή είναι υπεραρκετή για όλα τα άλλα.

 

SSD: http://www.msystems....1&product=13962

Tροφοδοτικό: http://www.computerb...chk=1&Itemid=29

 

Aν για κάποιο λογο μπορείς μόνο από πλαίσιο τότε:

ssd: http://www.plaisio.g...25SAT3-128G.htm

τροφοδοτικό: http://www.plaisio.g...U-CP-902004.htm

 

Ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν έχω κάποιο λόγο για να ψωνίσω αποκλειστικά από πλαίσιο απλά έβαλα ενδεικτικά από εκεί κάποια μέρη και όταν καταλήξω οριστικά στο σύστημα προφανώς θα ψάξω να βρω εκεί που θα κοστίζουν φτηνότερα. Έχω μερικές ερωτησούλες όμως.

 

1) Με την CPU είμαι καλά ? Ρωτάω σύμφωνα με το σκεπτικό που θέλω να χτίσω το σύστημα δηλαδή να κρατήσει κάποιο χρονικό διάστημα και γιαυτό επιλέγω κάποια δυνατή. Υπάρχει μήπως κάποια καλύτερη επιλογή στην περιοχή των 200 ευρώ ? Δηλαδή είτε να δώσω λίγο παραπάνω (20-30 ευρώ το πολύ) για κάτι που να το αξίζει είτε να δώσω κάτι λιγότερο και να πάρω κάτι παραπλήσιο.

 

2) Στο θέμα μητρικής και πάλι σύμφωνα με το σκεπτικό που ανέφερα θέλω κάποια που να μπορεί να υποστηρίξει κάποιες τεχνολογίες που αναμένεται να κυριαρχήσουν στο μέλλον όπως το usb 3, το sata 3 αλλά και δυνατότητα επέκτασης μνήμης. Με αυτό το σκεπτικό ανέφερα την παραπάνω μητρική. Υπάρχει κάποια άλλη που πιθανόν να βολεύει καλύτερα είτε λίγο πιο ακριβή είτε λίγο πιο φτηνή?

 

3) Ο ssd που προτείνεις θεωρώ και εγώ ότι είναι η καλύτερη επιλογή. θεωρείς ότι είναι απαραίτητος για το σύστημα που θέλω?

 

4) Η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών τι επιπέδου είναι? Ποια είναι κάποια αντίστοιχη κάρτα με την ενσωματωμένη από αυτές που κυκλοφορούν στο εμπόριο (απλά ρωτάω για να έχω ένα μέτρο σύγκρισης άλλωστε δεν ήμουν και εγώ διατεθιμένος να διαθέσω σεβαστό ποσό για γραφικά)

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 

Όσο για τα υπόλοιπα parts που ρώτησε ο άλλος φίλος υπάρχουν. Και ούτε φυσικά είναι αυτοσκοπός να δαπανηθούν 500 περίπου ευρώ που έγραψα στο αρχικό post. Το σκεπτικό μου είναι να κάνω ένα δυνατό για την εποχή σύστημα που να λειτουργεί ικανοποιητικά αρκετό διάστημα και να μην χρειάζονται σοβαρές επεμβάσεις στα επόμενα χρόνια.Το ποσό που ανέφερα είναι ένα νούμερο που έχω διάθεση να το διαθέσω. Μπορώ να πετύχω αυτό που θέλω και με 50-100 ευρώ λιγότερα ? Ακόμη καλύτερα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1) Με την CPU είμαι καλά ? Ρωτάω σύμφωνα με το σκεπτικό που θέλω να χτίσω το σύστημα δηλαδή να κρατήσει κάποιο χρονικό διάστημα και γιαυτό επιλέγω κάποια δυνατή. Υπάρχει μήπως κάποια καλύτερη επιλογή στην περιοχή των 200 ευρώ ? Όχι. Δηλαδή είτε να δώσω λίγο παραπάνω (20-30 ευρώ το πολύ) για κάτι που να το αξίζει είτε να δώσω κάτι λιγότερο και να πάρω κάτι παραπλήσιο. Δες και αυτόν που πληροί την υπογραμμισμένη περίπτωση: http://www.skroutz.g...5-3470-Box.html

 

2) Στο θέμα μητρικής και πάλι σύμφωνα με το σκεπτικό που ανέφερα θέλω κάποια που να μπορεί να υποστηρίξει κάποιες τεχνολογίες που αναμένεται να κυριαρχήσουν στο μέλλον όπως το usb 3, το sata 3 αλλά και δυνατότητα επέκτασης μνήμης. Με αυτό το σκεπτικό ανέφερα την παραπάνω μητρική. Υπάρχει κάποια άλλη που πιθανόν να βολεύει καλύτερα είτε λίγο πιο ακριβή είτε λίγο πιο φτηνή? Σωστά σκέφτεσαι. Δες και αυτές: a) http://www.skroutz.g...us-P8H77-V.html B) http://www.skroutz.g...7-Pro4-MVP.html Και οι δύο πληρέστατες με την πρώτη να έχει 1 χρόνο εγγύηση παραπάνω.

 

3) Ο ssd που προτείνεις θεωρώ και εγώ ότι είναι η καλύτερη επιλογή. θεωρείς ότι είναι απαραίτητος για το σύστημα που θέλω? Απαραίτητος δεν είναι μεν την έννοια ότι δουλεύει το μηχάνημα και χωρίς αυτόν. Ο ssd όμως έχει να κάνει με το πώς δουλεύει. Ευχάριστη "πολυτέλεια" με τεράστιο impact σε όλες τις καθημερινές σου εργασίες. Άλλη εμπειρία χρήσης βασικά.

 

4) Η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών τι επιπέδου είναι? Ποια είναι κάποια αντίστοιχη κάρτα με την ενσωματωμένη από αυτές που κυκλοφορούν στο εμπόριο (απλά ρωτάω για να έχω ένα μέτρο σύγκρισης άλλωστε δεν ήμουν και εγώ διατεθιμένος να διαθέσω σεβαστό ποσό για γραφικά) Μπορείς να κάνεις τα πάντα με αυτήν εκτός από το να παίξεις παιχνίδια. Δεν μιλάω για τα flash games και αυτά του facebook, αυτά περιλαμβάνονται στις δυνατότητές της. Αρκετά καλή ενσωματωμένη κάρτα γραφικών έχει ο A10 που σου προτάθηκε αλλά σαν επεξεργαστής υπολείπεται πολύ.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...