Hamurabi Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2012 παιδια μιλησα μενα ηλεκτρολογο κ μουπε να μου βαλει κατι σαν ups που συνδεεται με τον πινακα και κανει μεχρι 30% οικονομια.λεει οτι κανονικα οταν σβηνεις μια συσκευη αυτη συνεχιζει και καιει ρευμα για λιγο. ενω με αυτο λεει οταν τη σβησεις αυτο διακοπτει αμεσως το ρευμα κ δε αιει τπτ παραπανω.συν οτι κραταει σταθερη την ταση. ξερετε κατι γιαυτο?
Ntinaras Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2012 λολ ειναι απατεωνια αντιστοιχου επιπεδου με τα μαγνητακια στα αυτοκινητα φωναξε τον να ρθει να σου κανει επιδειξη σπιτι σου,και να το βαλει στη πριζα,και με το που το βγαλει να ακουμπησει τους ακροδεκτες. 1
LOULATRANS Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2012 ποια συσκευη οταν την σβησεις συνεχιζει να τραβαει ρευμα για δευτερολεπτα μετα?και αν υποτεθηστω συμβαινει κατι τετοιο,τι κερδος εχεις μεσα στον χρονο? εκτος και αν εννοει τα standby των τιβι,στερεο,διαφορους μετασχηματιστες -τροφοδοτικα που ξεχναμε στην μπριζα.
Hamurabi Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2012 μη με βαρατε ειμαι παντελως ασχετος απο ηλεκτρολογικα. ειπε οτι επειδη οι ηλεκτρικες συσκευες ειναι με αντιστασεις οταν σβηνεις μια συσκευη συνεχιζει να τραβαει λιγο ρευμα και με αυτο το μαραφετι παυει να γινεται αυτο.
takis_koll Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2012 Διορθωση του συν.Φ κανει...Κοινως ελαχιστοποιει την αεργο ισχυος... (Λεει οτι ελαχιστοποιει τουλαχιστον)
anrim27 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2012 Εστω οτι πραγματικα αυξανει το cosφ-ελαχιστοποιει την αεργο ισχυη,πως ολο αυτο επιρεαζει-μειωνει το λογαριασμο της ΔΕΗ; Αφου τα ρολογια μας μετρανε μονο την ενεργο ισχυη που καταναλωνουμε δηλαδη η ΔΕΗ "χαρηστικα" θεωρει οτι δεν καταναλωνουμε αεργο.(θεωρει cosφ=1,το μεγιστο) Το χω καταλαβει...? 1
Ntinaras Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2012 Εστω οτι πραγματικα αυξανει το cosφ-ελαχιστοποιει την αεργο ισχυη,πως ολο αυτο επιρεαζει-μειωνει το λογαριασμο της ΔΕΗ; Αφου τα ρολογια μας μετρανε μονο την ενεργο ισχυη που καταναλωνουμε δηλαδη η ΔΕΗ "χαρηστικα" θεωρει οτι δεν καταναλωνουμε αεργο.(θεωρει cosφ=1,το μεγιστο) Το χω καταλαβει...? ετσι ακριβως ειναι. δεν εχει καμια διαφορα στο λογαριασμο ασε που μπορει να παθεις ηλεκτροπληξια αμα ακουμπησεις τους ακροδεκτες μολις τους βγαλεις λογω του πυκνωτη. 1
Hamurabi Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2012 Παιδια επειδη το σπιτι δεν ειναι δικο μου δεν ειναι δικια μου αποφαση. Ειπα παραπανω οτι μιλησα αλλα στην πραγματικοτητα με τον ιδιοκτητη μιλησε οχι με μενα. Ηρθε τελικα σημερα και το εβαλε. Ειναι ενας μετρητης πανω απτον πινακα,ενα κουτακι μικρο πιο μικρο απο κινητο που δειχνει την ταση με μια βελονα. και αυτο συνδεθηκε με τον πινακα. λεει οτι στην ουσια μειωνει το συν. Φ στο 0,85 απτο 1. Επισης οταν ανεβει η ταση περιπου 10% πανω απο 225(νομιζω?) ριχνει τον γενικο. Επισης ειπε οτι αν δεν δουμε μειωση στο ρευμα να ρθει να το βγαλει να δωσιε τα λεφτα πισω. ειναι συγγενης του ιδιοκτητη οποτε δεν τιθεται θεμα να τον ψαχνει. τι λετε? επισης εχω 4.500 κιλοβατωρες ημερησιες και 2.500 νυχτερινες. ποσα να περιμενω να πληρωσω?
Hamurabi Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2012 ε ναι τελοσπαντων αυτο ειπε,το ρυθμισε και καλα αν παει 10% πανω απτο κανονικο της ΔΕΗ να πεφτει ο γενικος.
Ntinaras Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2012 ωχ.ωρα να μετακομιζεις. αμα σου καψει κανα πισι θα σε αποζημιωσει?
Hamurabi Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2012 εχω UPS στο πισι. Επειδη δε ξερω απο ηλεκτρολογικα... δεν ειναι προτιμοτερο να πεσει ο γενικος απτο να ανεβει η ταση επικινδυνα? π.χ. σενα ξαδερφο μου προσφατα για καποιο λογο ανεβηκε υπερβολικα η ταση και ασπρισε ολο το σπιτι,τερμα δυνατα τα φωτα,τα χριστουγενιατικα λαμπακια,ολα,θρθαν απτη δεη και τουπαν παλι καλα που δε πηρε φωτια. δεν ειναι λοιπον προτιμοτερο να πεφτει ο γενικος αν ανεβενει η ταση?
anrim27 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2012 Ναι, οτι μειωση του cosφ θα προκαλεσει μειωση στον λογαριασμο σου εχει καποια λογικη... ειναι λιγο απατη βεβαια αλλα αμα πληρωνεις τοσα λεφτα για καθε λογαριασμο σαν και αυτο που θα σου ρθει,τι να κανεις... Υπολογιζε στο περιπου κανα χιλιαρικο - εναντι.
Ntinaras Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2012 Ναι, οτι μειωση του cosφ θα προκαλεσει μειωση στον λογαριασμο σου εχει καποια λογικη...ειναι λιγο απατη βεβαια αλλα αμα πληρωνεις τοσα λεφτα για καθε λογαριασμο σαν και αυτο που θα σου ρθει,τι να κανεις... Υπολογιζε στο περιπου κανα χιλιαρικο - εναντι. δεν εχει καμια λογικη,γιατι ο μετρητης της δεη μετραει ισχυ ανα ωρα και οχι ενταση ανα ωρα. εχω UPS στο πισι. Επειδη δε ξερω απο ηλεκτρολογικα... δεν ειναι προτιμοτερο να πεσει ο γενικος απτο να ανεβει η ταση επικινδυνα? π.χ. σενα ξαδερφο μου προσφατα για καποιο λογο ανεβηκε υπερβολικα η ταση και ασπρισε ολο το σπιτι,τερμα δυνατα τα φωτα,τα χριστουγενιατικα λαμπακια,ολα,θρθαν απτη δεη και τουπαν παλι καλα που δε πηρε φωτια. δεν ειναι λοιπον προτιμοτερο να πεφτει ο γενικος αν ανεβενει η ταση? ο γενικος ειναι μια μεγαλη ασφαλεια που προστατευει απο υπερενταση και οχι υπερταση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα