Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά, μέχρι χθες ο υπολογιστής δούλευε μια χαρά και σήμερα πάω να τον ανοίξω αλλά τίποτα.Πατάω το κουμπί και είναι σαν μην το καταλαβαίνει. Ούτε ανεμιστήρες ούε τπτ δεν λειτουργεί.Τι λέτε ότι μπορεί να φταίει?τροφοδοτικό?ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Η τροφοδοτικό ή μητρική. Βγάλτο λίγη ώρα από την πρίζα (αν έχει απο πίσω On/off το τροφοδοτικό βάλτο λίγη ώρα στο off) και ξαναδοκίμασε μετά απο 5-10 λεπτά.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, το έβγαλα από την πρίζα, έβγαλα και την μπαταρία της μητρικής για να αποφορτιστεί τελείως ( πριν μερικούς μήνες είχα πρόβλημα, έμπαινε στα βιος και μετά τπτ αλλά με αυτό δούλεψε). Δεν δουλεύει τπτ. Πως γίενται έτσι ξαφνικά να πατάω το κουμπί και να μη λειτουργεί τίποτα? Να κάνει σαν να μην παίρνει καν ρεύμα?Το τροφοδοτικό είναι ένα 600άρι thermaltaake και η μητρική η Asus P5b DH Deluxe.

Παδιά υπάρχει περίπτωση να έχει χαλάσει το κουμπί on/off? πως μπορώ να το ελέγξω αυτό? ευχαριστώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

βγαλε και της μνημες.. βαλε ενα dimm και δες εαν ανοιξει!

αλλα αν το πατας και δεν ανοιγει ισως ειναι τροφοδοτικο η μητρικη οπως λενε και τα παιδια απο πανω!

κοιταξε μην εχει κανενας φιλος σου τροφοδοτικο να δοκιμασεις

**το τροφοδοτικο οπως και μητρικη δεν κανει "διακρισεις"

Επεξ/σία από coolerman
Δημοσ.

Το φωτάκι της μητρικής ανάβει; Το να χάλασε το κουμπί το σκέφτηκε κανείς; :P

Αν θυμάμαι καλά δοκιμή για το τροφοδοτικό μπορείς να κάνεις ξεσυνδέοντας το εντελώς από το PC αρχικά και μετά γειώνοντας το πράσινο καλώδιο από το 20ari pins βύσμα. (ενώνεις πράσινο με μαύρο). Κανονικά έτσι πρέπει να πάρει εντολή να ξεκινήσει. Βέβαια και να ξεκινήσει δε σημαίνει πως δίνει και σωστή τάση και ρεύμα....

ξαναλέω όμως μην έχεις τίποτε συνδεδεμένο πάνω στο τροφοδοτικό αν το κάνεις αυτό.

Δημοσ.

ναι ανάβει κανονικά το φωτάκι, δλδ παίρνει ρεύμα. Αυτό λέω και εγώ μήπως έχει χαλάσει το κουμπάκι. Θα το δοκιμάσω αυτό με το τροφοδοτικό -αν και έτσι όπως το διάβασα δεν είμαι σίγουρος αν μπορώ να τα καταφέρω και θα σας πω!

Δημοσ.

Για να δοκιμάσεις το κουμπί δεν κάνεις αυτό. Αποσυνδέεις το Pin που πάει στο PW SW (ή PW ON) Pin της μητρικής σου και μετά τα βραχυκυκλώνεις (το pin) με ένα κατσαβίδι. Το ακουμπάς συγχρόνως και στα δύο με άλλα λόγια.

Αλλά ένα κουμπί δεν "χαλάει" έτσι απλά. Θα σου έδειχνε σημάδια εδώ και καιρό.

Όταν το έβγαλες από το ρεύμα, απσύνδεσες και το 20/24pin της ΜΒ? Αν όχι ξανακάντο. Και άστο κανά 5λεπτο. Επίσης τσέκαρε την ΜΒ για σκασμένους πυλνωτές. Eιδικά στην περιοχή δίπλα από την CPU

Είχατε καμιά διακοπή ρεύματος?

Δημοσ.
Για να δοκιμάσεις το κουμπί δεν κάνεις αυτό. Αποσυνδέεις το Pin που πάει στο PW SW (ή PW ON) Pin της μητρικής σου και μετά τα βραχυκυκλώνεις (το pin) με ένα κατσαβίδι. Το ακουμπάς συγχρόνως και στα δύο με άλλα λόγια.

Αλλά ένα κουμπί δεν "χαλάει" έτσι απλά. Θα σου έδειχνε σημάδια εδώ και καιρό.

Όταν το έβγαλες από το ρεύμα, απσύνδεσες και το 20/24pin της ΜΒ? Αν όχι ξανακάντο. Και άστο κανά 5λεπτο. Επίσης τσέκαρε την ΜΒ για σκασμένους πυλνωτές. Eιδικά στην περιοχή δίπλα από την CPU

ΑΝ (με κεφαλαία γράμματα) έκανα σωστά αυτό που μου είπες δυστυχώς δεν κάνει τίποτα. Αν και δεν ξέρω αν το έφερα "σωστα" σε επαφή το κατσαβίδι με τα pins. Αυτό το 20/24 pins δεν το έπιασα καθόλου..αυτό που έκανα είναι να  βγάλω την μπαταριούλα που έχει η μητρική και να κρατάω το κουμπί εκκίνησης του υπολογιστή πατημένο για ώρα έτσι ώστε να ξεφορτιστεί τελείως..

Ναι οκ για να δοκιμάσεις το κουμπι κάνεις αυτό το απλό που λες, απλά εγώ εννοούσα για δοκιμή τροφοδοτικού :P

Δυστυχώς δεν έχω έυκαιρο τροφοδοτικό για να δοκιμάσω..και δεν ξέρω αν είναι έξυπνη ιδέα να αγοράσω άλλο χωρίς να ξέρω τι φταίει..

Δημοσ.

?

Και καλό είναι να κάνει και αυτό που σου είπα με το 2024 pin. Η μπαταρία κάνει Bios reset, δεν αφαιρεί το ρεύμα από την ΜΒ. Βγάλε την τροφοδοσία απόπίσω, βγάλε και το 20-24pin και άστο 5 λεπτά.

Δημοσ.
?

Και καλό είναι να κάνει και αυτό που σου είπα με το 2024 pin. Η μπαταρία κάνει Bios reset, δεν αφαιρεί το ρεύμα από την ΜΒ. Βγάλε την τροφοδοσία απόπίσω, βγάλε και το 20-24pin και άστο 5 λεπτά.

πρώτον ευχαριστώ πολυ για το ενδιαφέρον και για τις απαντήσεις! Δεύτερον, νόμιζα το είχα απαντήσει πριν,όχι δεν είχαμε διακοπη ρεύματος. Τρίτον θέλω πολυ αν δοκιμάσω αυτό που μου λες αλλά δεν νομίζω να καταλαβαίνω τι είναι αυτό το 20-24. Να φανταστώ ότι είναι το καλςδιακή που συνδέει την μητρική με το τροφοδοτικό (που δίνιε δλδ ρεύμα στην μητρική ή είμαι από άλλο ανέκδοτο?

Δημοσ.

Σωστός ;) Ακριβώς αυτό είναι

Αν δεν παίξει και αυτό, δοκιμάζεις να βάλεις μπρος το PSU όπως σου είπε ο Νίκος παραπάνω. Αν δεν πάρει, το βρήκες. Αν πάρει το ξηλώνεις και πας σε έναν ηλεκτρονικό να στο μετρήσει. Θεωρώ ότι δεν θα σου πάρει καν χρήματα

Δημοσ.
Δυστυχώς δεν έχω έυκαιρο τροφοδοτικό για να δοκιμάσω..και δεν ξέρω αν είναι έξυπνη ιδέα να αγοράσω άλλο χωρίς να ξέρω τι φταίει..

Μα στο τροφοδοτικό που έχεις θα κάνεις δοκιμή. Θα το ξεσυνδέσεις εντελώς από το PC (από όλες τις συσκευές!) και στο βύσμα που πάει στη μητρική αν δεις έχει 1 πράσινο καλωδιο. Αυτό το ενώνεις (με ένα συνδετήρα ή με ένα συρματάκι, καλωδιάκι κλπ) με ένα μαύρο (έχει δίπλα στο πράσινο).

Μετά το βάζεις στην πρίζα και περιμένεις να ξεκινήσει το τροφοδοτικό.

f32d46f6_psupins2.jpeg

Απλά ααν ξεκινήσει όπως λέει και ο ninos30 θα πρέπει να μετρηθούν τάσεις ώστε να είσαι σίγουρος ότι δουλεύει σωστά. 

Τώρα αν και το τροφοδοτικό είναι ΟΚ, τότε προφανώς πας για μητρική.

Δημοσ.
Μα στο τροφοδοτικό που έχεις θα κάνεις δοκιμή. Θα το ξεσυνδέσεις εντελώς από το PC (από όλες τις συσκευές!) και στο βύσμα που πάει στη μητρική αν δεις έχει 1 πράσινο καλωδιο. Αυτό το ενώνεις (με ένα συνδετήρα ή με ένα συρματάκι, καλωδιάκι κλπ) με ένα μαύρο (έχει δίπλα στο πράσινο).

Μετά το βάζεις στην πρίζα και περιμένεις να ξεκινήσει το τροφοδοτικό.

f32d46f6_psupins2.jpeg

Απλά ααν ξεκινήσει όπως λέει και ο ninos30 θα πρέπει να μετρηθούν τάσεις ώστε να είσαι σίγουρος ότι δουλεύει σωστά. 

Τώρα αν και το τροφοδοτικό είναι ΟΚ, τότε προφανώς πας για μητρική.

Καλησπέρα και πάλι, ΑΝ (πάλι με κεφαλαία γράμματα) το έκανα σωστά, το βραχυκύκλωσα, το έβαλα στην πρίζα και δεν κάνει πα΄λι απολύτως τίποτα..αλλά δεν είμαι σίγουρος αν το έκανα σωστά. Δίπλα από το πράσινο καλωδιάκι έχει πολλά μαύρα, εγώ το βραχυκύκλωσα με το ακριβώς διπλανό του μαύρο. Βέβαια το βραχυκύκλωσα με μια μεγάλη παραμάνα, γιατί καλώδιο δεν βρήκα. Λέτε να υπάρχει κάποιο θέμα μαυτό? Πήρα την παραμάνα την άνοιξα και ουσιαστικά την έκανα καλωδιάκη όπως δείχνει η φωτο, δεν ξέρω όμως αν είναι αρκετά χοντρό το καλώδιο (για αγωγιμότητες κτλ). Το ότι το τροφοτικό δεν ξεκινάει καθόλου, περα΄από το προφανές -ότι δεν το έκανα σωστά εγώ- , τι σημαίνει?Οτι είναι προβλημα τροφοδοτικού? Και αν είναι έτσι γιατί το λαμπάκι της μητρικής άναβε όταν το είχα στο ρεύμα? ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις

Ακυρο το προηγούμενο, το δοκίμασα ξανά και πράγματι το τροφοδοτικό πήρε μπροστά. Να μετρήσω εγώ από μόνος μου τις τάσεις φαντάζομαι είναι αδύνατο. Αλλά και να το παώ σε τεχνικό τι τιμές θα πρέπει να περιμένω ώστε να δω αν δουλεύει σωστά ή όχι?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...