ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Καλημέρα. Ανοίγω ένα θέμα το οποίο καιει λίγο. Αφορμή οι ενδείξεις στο αμάξι του πατέρα μου το οποίο εχω πάρει λίγο καιρό γιατι εχω το δικό μου για service Πριν μέρες ανακάλυψα στο ταμπλό μια ένδειξη που σου δείχνει πόσα χιλιόμετρα μπορείς θεωρητικά να κάνεις με την υπάρχον βενζίνη που έχεις στο ντεπόζιτο. Οπότε τις τελευταίες μέρες έβαλα βενζίνη από 3 διαφορετικά βενζινάδικα και είχα τις εξης ενδείξεις στο 1ο εβαλα 10 ευρώ ενώ ηταν η ενδειξη στα 5 χιλιόμετρα. Η ενδειξη μετα πήγε στα 60 τα οποία τα έκανα στο 2ο έβαλα 10 ευρώ με την ένδειξη πάλι στα 5 χιλιόμετρα. Η ενδειξη μετά πήγε στα 85 τα οποία τα έκανα σήμερα έβαλα σε άλλο 15 ευρώ με την ένδειξη στα 5 χιλιόμετρα και η ενδειξη πήγε στα 135!!! Το αλλο παράξενο είναι το εξής . Οποτε είχα χαμήλη στάθμη με αναμένο λαμπάκι και ήμουν στο να μείνω ας το πούμε όταν έβαζα 10 ευρώ το λαμπάκι δεν έσβηνε μετά. Στο 2ο βενζινάδικο που έβαλα προχτες το πρωί ήταν η πρώτη φορά που το λαμπάκι έσβησε και ξανάναψε αφού είχα κάνει γύρω στα 25 χιλιόμετρα Σήμερα έβαλα 15 ευρώ και θα δούμε πόσα θα κάνω. Και φυσικά δεν λέω για μια φορά που έβαλα από ενα βενζινάδικο άλλο 10 ευρώ και κατάφερα μετα βίας και έκανα 25 χιλιόμετρα μέχρι που έμεινα από βενζίνη και έσβησε το αμάξι.Ευτυχως εσβησε την ωρα που πηγα σε ενα αλλο βενζινάδικο να βάλω βενζίνη
antonl Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Προσωπικά δεν έχω και μεγάλη εμπιστοσύνη στις προβλέψεις και στη μέτρηση κατανάλωση που κάνει ο υπολογιστής του αυτοκινήτου. Από κει και πέρα, δεν ξέρω πόσο καλά μπορείς να συγκρίνεις τις 3 περιπτώσεις. Λες πόσα πλήρωσες, όχι πόσα λίτρα έβαλες και δεν είναι βέβαιο πως και στις 3 περιπτώσεις οδήγησες με τον ίδιο τρόπο με στις ίδιες οδικές συνθήκες. Πάντως νομίζω πως είναι αρκετά δύσκολο να βρεις ένα σωστό βενζινάδικο. Δηλ. να βρεις κάποιον που δεν είναι πανάκριβος, δε νοθεύει τη βενζίνη και δεν κλέβει στα λίτρα...
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Εγω πάντως σήμερα εβαλα 15 ευρω από μια shell στην κηφισίας. Θα δω πως θα παει με αυτα τα 15 και αν κανω καλό αριθμό χιλιομετρων θα τους προτιμήσω. απο κει και περα καθε μερα οδηγαω οπως την προηγούμενη
giasimera Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Η νοθεία ξεκινάει απ' τη δυΐλιση (πειράζουν την αντικροτικότητα του καυσίμου),μετά παίρνει σειρά ο διανομέας και τέλος καταλήγουμε στον πρατηριούχο όπου κι αυτός έχει το "μερτικό" του. Δεν αντιμετωπίζεται εύκολα απ' τον οδηγό παρα μόνο αν βρεις συγκεκριμμένο πρατήριο,που χάριτι (+φιλανθρωπία) είτε κατανάλωσης είτε γιατί άλλαξε ιδιοκτησιακό καθεστώς και θέλει να "καθαρίσει" τις παλιές αμαρτίες του προηγούμενου...Αλλά και τότε είσαι έρμαιο των αρπακτικών του διαθέσεων,ιδίως αν έχει κάνει ήδη την "κάβα" της πελατείας του=τότε μας σκίζει! Μούχει τύχει να βγάλω και 430km με το smartάκι γεμάτο (επαρχακοί δρόμοι έως 120km/h ταχύτητα) με καλή βενζίνη,αλλά έχω κάνει και 250km και ήθελα γέμισμα. Πειραματίζεσαι και απομονώνεις τους περισσότερο κλέφτες,όλοι μας κλέβουν έτσι κι αλλοιώς,χρόνια τώρα και περισσότερο σήμερα,λόγω αδυναμίας ή χρηματισμού των ελεγκτικών αρχών. Εδώ οι αθεόφοβοι είχαν βάλει νοθευμένα καύσιμα σε αυτοκίνητα της αστυνομίας,σε μας θα κολήσουν;
mouxaxa Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Καλημέρα. Ανοίγω ένα θέμα το οποίο καιει λίγο. Αφορμή οι ενδείξεις στο αμάξι του πατέρα μου το οποίο εχω πάρει λίγο καιρό γιατι εχω το δικό μου για service Πριν μέρες ανακάλυψα στο ταμπλό μια ένδειξη που σου δείχνει πόσα χιλιόμετρα μπορείς θεωρητικά να κάνεις με την υπάρχον βενζίνη που έχεις στο ντεπόζιτο. Οπότε τις τελευταίες μέρες έβαλα βενζίνη από 3 διαφορετικά βενζινάδικα και είχα τις εξης ενδείξεις στο 1ο εβαλα 10 ευρώ ενώ ηταν η ενδειξη στα 5 χιλιόμετρα. Η ενδειξη μετα πήγε στα 60 τα οποία τα έκανα στο 2ο έβαλα 10 ευρώ με την ένδειξη πάλι στα 5 χιλιόμετρα. Η ενδειξη μετά πήγε στα 85 τα οποία τα έκανα σήμερα έβαλα σε άλλο 15 ευρώ με την ένδειξη στα 5 χιλιόμετρα και η ενδειξη πήγε στα 135!!! Το αλλο παράξενο είναι το εξής . Οποτε είχα χαμήλη στάθμη με αναμένο λαμπάκι και ήμουν στο να μείνω ας το πούμε όταν έβαζα 10 ευρώ το λαμπάκι δεν έσβηνε μετά. Στο 2ο βενζινάδικο που έβαλα προχτες το πρωί ήταν η πρώτη φορά που το λαμπάκι έσβησε και ξανάναψε αφού είχα κάνει γύρω στα 25 χιλιόμετρα Σήμερα έβαλα 15 ευρώ και θα δούμε πόσα θα κάνω. Και φυσικά δεν λέω για μια φορά που έβαλα από ενα βενζινάδικο άλλο 10 ευρώ και κατάφερα μετα βίας και έκανα 25 χιλιόμετρα μέχρι που έμεινα από βενζίνη και έσβησε το αμάξι.Ευτυχως εσβησε την ωρα που πηγα σε ενα αλλο βενζινάδικο να βάλω βενζίνη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα