Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Καλησπερα , ειδα ενα ντοκιμαντερ και μου αρεσε το θεμα του. Λεγετε ( νομιζω ) ιδιωτικες εταιριες πολεμου

που με λιγα λογια σε πληροναν για να παρεχεις τις υπηρεσιες σου .

Ξερετε καμια τετοια ετερια ελληνικη ???

Εφαγα το google αλλα δεν βρηκα κατι .

Μα οι μπαχαλάκηδες φυσικά

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Αυτό που περιγράφεις είναι VIP-Security εταιρίες,όχι τις μισθοφορικές που ειπώθηκαν πιο πάνω.

btw:Που άκουσες ότι ο μισθοφόροι είναι παράνομοι και δεν ακολουθούν κανόνες(που θεωρητικό είναι αυτό,αλλά τεσπα);

Μια χαρά νόμιμοι είναι και μια χαρά προσλαμβάνονται από κράτη σε όλον τον κόσμο(από τον πρώτο έως τον τρίτο κόσμο).

Το ειπα και παραπανω πως ειναι νομιμοι..Απλως θελω να εξηγησω πως δεν ειναι ακριβως ετσι οπως τους φανταζονται ορισμενοι,πως θεριζουν κοσμο  στα ανοιχτα με την πρωτη ευκαιρια,για αυτο τους παρουσιασα ετσι..Βεβαια εκτος απο αυτους τους νομιμους,υπαρχουν και ορισμενοι παρανομοι μισθοφοροι ή δολοφονοι ή πες το οπως θες..

Οι νομιμοι ειναι αυτοι που μιλαμε,και οι παρανομοι ειναι οι γνωστοι αγνωστοι που δουλευουν κυριως για χωρες που ειναι στο περιθωριο και οι δουλειες τους ειναι να σκοτωνουν οποιον  τους πουν.Με πιο προσφατο παραδειγμα  τον πανζουρλισμο που ειχε γινει με τους μισθoφορους του Κανταφι,και την φημολογια περι  παχουλων μισθων(αμα θυμαμαι καλα 10χιλιαρικα το κεφαλι ή κατι τετοιο).

Επεξ/σία από Muchacho
Δημοσ.

πάντως,

όποιος ενδιαφέρετε σοβαρά να πάει σε αυτές τις εταιρείες,

θα πρέπει να έχει τερματίσει στο hard cod και bf3

αλλιώς τον πούλο

Δημοσ.

εγώ θα μπορούσα να παω σε μια τέτοια εταιρία και σίγουρα θα με προσλαμβάνανε.

ιδικά αν ήξεραν για τις τηλεκινητικές/τηλεπαθητικές μου ικανότητες που με μετατρέπουν σε φονικό όπλο στο πεδίο της μάχης. Δεν ντρέπομαι να το παραδεχθώ.. ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ.

Δημοσ.

Και σαν τι πας στο πόλεμο;

Σε στέλνει πχ η Αγγλία σαν άγγλο στρατιώτη;

Γιατί δε νομίζω σαν ιδιώτης να μπορείς να πάρεις ένα όπλο και να πας να πολεμήσεις νόμιμα...

Δημοσ.

Κατ' αρχήν το έχετε πάρει στραβά με το θέμα μισθοδόροι-Ράμπο κλπ κλπ

Σαφώς και την αρχική περίοδο του πολέμου στο Ιράκ που η τότε Blackwater άνοιξε μια καινούργια αγορά που είχε πολύ "εργασία πεδίου" (γνωστά άτυχα γι' αυτήν και τους contractορές της περιστατικά) πλεόν οι "ιδιωτικοί στρατοί" αναλαμβάνουν πολύ πιο ευρύ φάσμα "αποστολών" από Ραμπο-ειδής καταστάσεις.

Όπως πολλά πράγματα που παραδοσιακά ήταν κρατικά, πλέον και μερικοί τομείς του στρατού ιδιωρικοποιούνται. Στην Ελλάδα το φαινόμενο περιορίζεται στο να αναλαμβάνουν εταιρείες το φαγητό στρατοπέδων στις ΗΠΑ πλέον αναλαβμάνουν πολλά περισσότερα όπως, μεταφορά και ρήψη στρατιωτικού υλικού, μοίρες aggressors κλπ.

Για το τι είναι μισθοφόρος και ποια τα δικαιώματά του και κατά πόσο η δουλειά του είναι νόμιμη καλό είναι να ρίξουμε μια ματιά

http://en.wikipedia.org/wiki/Mercenary

Ενας αμερικάνος που δουλεύει για την Blackwater (πλέον Academi) δεν μπορεί να είναι Μισθοφόρος ... Ένας έλληνας χωράει πολύ συζήτηση.

Γιατί δε νομίζω σαν ιδιώτης να μπορείς να πάρεις ένα όπλο και να πας να πολεμήσεις νόμιμα...

Και αυτό χωράει πολύ συζήτηση. Οι πολεμιστές του ΕΛΑΣ έτσι οπως το θέτεις ήταν παράνομαι και καλώς εκτελέστηκαν όπου πιάστηκαν από τους Γερμανούς.

Στη τελική το "νόμιμο" το κρίνει πάντα ο νικητής.

Δημοσ.

Ρε τι λέτε?

Είδα διαφορετική εκπομπή εγώ?

Οι τύποι που βγήκανε στον Σρόιτερ , εκτός ότι ήτανε full face καλυμμένοι , το έβλεπες ότι φοβούνται για την ζωή τους πολύ.

επίσης , 400 δολάρια/μερα για όσο κρατήσει το ταξίδι , μπορεί να κρατήσει 2 μηνες πχ.

Αυτο που λέγανε , είναι ότι όταν μπένουνε στην αραβική χερσόνησο ( Σομαλία , Υεμένη) , και όταν πανε προς Μανιλλα/Φιλλιπίνες , τρεμουνε...

Υπάρχουνε πολλοι αντάρτες εκεί οι οποίοι είναι πειρατές , και κουβαλάνε απο αυτοματα εως RPG.

To οτι οι αντάρτες δεν έχουνε την δική τους εκπαίδευση , τους κάνει να νιώθουνε ελαφρώς καλα , αλλά όχι και ασφαλής.

Σκεφτείτε λοιπον , να είστε σε ένα γκαζάδικο στην Μανίλλα , στα πέρατα της Ασίας , να φυλάτε σκοπιά το βράδυ , και ξαφνικά να σας σκάσουνε 20 πειρατες....

τι ωραία που περνάμε......

Δημοσ.

Καλά όλα αυτά αλλα θα πρέπει να καταλάβετε οτι η ζωη δεν ειναι βίντεοκειμ ! Αν πεθάνεις εδω σε τρώνε τα σκουλιθκα!

τι να τα κάνεις τα λεφτά αν σκοτωθείς μια μέρα και στα φάνε οι κηδείες και δεν ζεις ποια.

δεν καταλαβαίνω αυτή την μανία με το χρήμα , οκ ωραίο ειναι και όλοι θα θέλαμε έυκολο και γρήγορο χρήμα αλλα δεν αξίζει την ζωή σου. ΖΗΣΕ και άναψε και ένα τσιγάρο να σε προσέχει ο άγιος.

θα έπρεπε να είμαστε χαρούμενοι μόνο και μόνο που έχουμε την υγεία μας τοξερετε?

Σχετικά με τους πειρατές..., αν είναι κουτσοί με ξύλινο πόδι θα τους ακούσεις και επίσης δεν μπορούν να τρέξουν. Αν επίσης έχουν και ένα μάτι δεν θα βλέπουν καλά και αν τους χτυπήσεις στο ένα μάτι τυφλώνονται και νικάς.

• Like 1
Δημοσ.
Καλά όλα αυτά αλλα θα πρέπει να καταλάβετε οτι η ζωη δεν ειναι βίντεοκειμ ! Αν πεθάνεις εδω σε τρώνε τα σκουλιθκα!

τι να τα κάνεις τα λεφτά αν σκοτωθείς μια μέρα και στα φάνε οι κηδείες και δεν ζεις ποια.

δεν καταλαβαίνω αυτή την μανία με το χρήμα , οκ ωραίο ειναι και όλοι θα θέλαμε έυκολο και γρήγορο χρήμα αλλα δεν αξίζει την ζωή σου. ΖΗΣΕ και άναψε και ένα τσιγάρο να σε προσέχει ο άγιος.

θα έπρεπε να είμαστε χαρούμενοι μόνο και μόνο που έχουμε την υγεία μας τοξερετε?

συμφωνω απολυτα.

αυτα που γραφουν τα spoiler σου , δεν μιλας σοβαρα ετσι ???

Δημοσ.
Σκεφτείτε λοιπον , να είστε σε ένα γκαζάδικο στην Μανίλλα , στα πέρατα της Ασίας , να φυλάτε σκοπιά το βράδυ , και ξαφνικά να σας σκάσουνε 20 πειρατες....

Αυτό που πιθανολογώ να γίνεται πλέον είναι να σκάνε στο φουσκωτό που πλησιάζει το 200.000 τόνων πλοίων μερικά καψούλια και να τους τρώνε τα ψάρια ... μήπως θα τους γυρέψει και κανένας?

Δημοσ.

Το θέμα μου θυμίζει Λεγεώνα των Ξένων...

2856.jpg

(Καημένε Shin...ήθελες να φύγεις και δεν μπορούσες! Προσέχτε!)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...