Προς το περιεχόμενο

Υπότιτλοι εμφανίζονται μικροί στην τηλεόραση


aris01

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας παιδιά,

 

Έχω μία Panasonic TX-L32X5E και χάρη στη βοήθεια ενός συμφορουμίτη κατάφερα να εμφανίσω τους υπότιτλους από ένα usb στα ελληνικά. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω τώρα, όμως, είναι ότι οι υπότιτλοι έχουν πολύ μικρό μέγεθος και μου είναι δύσκολο να παρακολουθήσω την ταινία.

Προσπάθησα να αλλάξω το μέγεθός τους από τον υπολογιστή, αλλά στην τηλεόραση είχαν πάλι το ίδιο μέγεθος. Όταν τους μετέτρεψα σε μορφή idx/sub με το Txt2VobSub, οι υπότιτλοι είχαν κανονικό μέγεθος, αλλά εμφανίζονταν στα "κινέζικα" και είχαν κόκκινο χρώμα.

Να σημειώσω ότι στον υπολογιστή οι υπότιτλοι έχουν κανονικό μέγεθος, οπότε λογικά δεν φταίει το αρχείο υπότιτλων, αλλά η τηλεόρασή μου.

 

Έχει κανείς καμιά ιδέα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειχα το ιδιο προβλημα με ενα dvdr sony. Αν δεν βρεις λυση απο το μενου της τηλεορασης, ενσωματωνε τους με το aviaddxsubs, λογικα θα παιζει η τηλεοραση τα .divx αρχεια. Ειναι γρηγορο απλο και δε χρειαζεται κωδικοποιηση νεα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατάφερα μετά από πολύ κόπο να τους εμφανίσω κεντραρισμένους και σε καλό μέγεθος, χρησιμοποιώντας το aviaddxsubs, αλλά δεν μπορώ να βρω άκρη με το χρώμα. Ενώ επιλέγω λευκό text και outline, μου τα εμφανίζει ροζ. Γενικότερα, ενώ επιλέγω ένα χρώμα από το μενού, όταν το βάζω να παίξει στην τηλεόραση και στο pc εμφανίζεται διαφορετικό (π.χ το άσπρο γίνεται ροζ, το μαύρο γίνεται λαδί κλπ.). Μήπως ξέρεις γιατί συμβαίνει αυτό κι αν υπάρχει κάποια λύση?

Να πω επίσης ότι το αρχείο που επεξεργάζομαι είναι σε μορφή .mp4, οπότε αναγκαστικά τικάρω την επιλογή idx/sub από το μενού.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όχι, δεν δουλεύει. Λέει "file not found". Ενώ όταν τικάρω την άλλη επιλογή, δουλεύει.

 

EDIT: Βρήκα τελικά την λύση. Στην καρτέλα "Configuration 2", έπρεπε να ξετικάρω την επιλογή "YUV values at idx/sub color palette".

Ευχαριστώ, φίλε disqualified, που μου πρότεινες το πρόγραμμα. Επιτέλους δε θα με πονούν τα ματάκια μου όταν βλέπω ταινίες στην τηλεόραση.

Επεξ/σία από aris01
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...