Προς το περιεχόμενο

Επαναφορά δεδομένων από χαλασμένο δίσκο


manolaskakis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα και Χρόνια πολλά σε όλους!
Θέλω την βοήθεια σας με ένα πρόβλημα στον εξωτερικό μου δίσκο (2,5'')
Αγόρασα τον δίσκο πριν λίγες μέρες για να περάσω όλα μου τα αρχεία μέσα και να κάνω format στον υπολογιστή.. Αφού τα πέρασα τα αρχεία και έκανα format στο pc ο δίσκος σταμάτησε να λειτουργεί σωστά..
Τον δοκίμασα σε πολλούς υπολογιστές και δεν ανοίγει σε κανέναν..
Όταν τον βάζω στο usb του υπολογιστή ακούγεται ο ήχος οτι συνδέθηκε και ανάβει και το λαμπάκι του δίσκου και ακούγεται οτι λειτουργεί απλά δεν τον εμφανίζει στον υπολογιστή..
Τον πήγα στο κατάστημα που τον αγόρασα και μου είπαν οτι το πρόβλημα πιθανόν να είναι μηχανικό.. Μπορούν να μου τον κάνουν απευθείας αντικατάσταση απλα αν θέλω να κάνω ανάκτηση των αρχείων η τιμή μπορεί να ξεπεράσει τα 300Ευρώ..Και γενικότερα οταν έψαξα λίγο για εταιρίες που αναλαμβάνουν αντίστοιχες περιπτώσεις οι τιμές είναι απογοητευτικές..(400-1000Ε)
Μπορείτε να μου προτείνετε κάποια προγράμματα - διαδικασίες ώστε να προσπαθήσω να ανακτήσω τα αρχεία του δίσκου?

*Όταν πάω Πίνακας ελέγχου - Υλικό και ήχος - Συσκευές και εκτυπωτές τον βλέπει σαν External Usb 3.0 και όταν κάνω διπλό click πάνω στο εικονίδιο μου ανοίγει τις ιδιότητες στις οποίες γράφει ότι ''Αυτή η συσκευή λειτουργεί κανονικά.''

Ευχαριστώ πολύ και περιμένω τις προτάσεις σας!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σύμφωνα με αυτά που αναφέρεις υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχει πάθει βλάβη ο controller sata-usb του κουτιού του εξωτερικού δίσκου και όχι ο δίσκος ο ίδιος. Για να διαπιστώσεις αυτό όμως θα πρέπει να βγάλεις τον δίσκο από το κουτί του και να το συνδέσεις απευθείας στο PC (desktop) σε μια υποδοχή sata + τροφοδοσία ρεύματος από το τροφοδοτικό ή να τον τοποθετήσεις σε μια άλλη εξωτερική θήκη (κουτί) δίσκου 2.5 με σύνδεση usb.

Βέβαια έτσι θα χάσεις την εγγύηση αλλά τα δεδομένα είναι πιο σημαντικά, άλλωστε ο καλύτερος τρόπος για να ανακτήσεις τα δεδομένα σου, μέσω κάποιου προγράμματος, αν ο δίσκος έχει πάθει βλάβη είναι να τον συνδέσεις απευθείας στο PC.

Στο κάτω-κάτω πρότεινε στο μαγαζί από το οποίο το αγόρασες να σου βρει λύση σχετικά με την εγγύηση στην ως άνω περίπτωση δηλαδή να είναι εντάξει ο δίσκος και ελαττωματικό το controller.
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...