thessalonik Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Αγορασα Lenovo i5 quad core. Mεγεια μου ναι!Lenovo's Speccy Snapshot:3 αποριες:α) Εχει 2 καρτες γραφικων, μια Ιντελ και μια GeForce. Γιατι? APU = CPU + GPU ετσι? εδω και καμποσο καιρο. Δηλαδη τωρα το λαπιτοπι δουλευει με την ενσωματωμενο στην APU Ιντελ καρτα γραφικων?Και αν δει τα ζορια δινει ρευμα στην εξωτερικη GeForce? Εxplain plz.β) DDR3 800MHz Dual Channel 11-11-11-28Δεν μπορω να καταλαβω σε τι αναφερεται το Dual Channel καθως και γιατι ο χρονσιμσο δεν ειναι τουλαχιστον στα 1333 αν οχι 1666.Επισης θα ηθελα να μαθω αν ειναι σε καλες τιμες το timing της μνημης καθως και τι συμβολιζει.γ) Γιατι το μονιτορ xarakthrizetai apo ta Windows ws Generic PnP Monitor sta 60Hz και οχι ως Lenovo monitor φτανονταε σε μεγαλες αναλυσει και οχι μονο 1366χ768 @ 60Ηz. γιατι οχι 1920χ1080 αναλυση στα 80ΗzΣυγνωμη για την ζαλαδα αλλα πρεπει να τα καταλαβω αυτα. Eυχαριστω πολυ προκαταβολικα. Speccy link: http://www.mediafire.com/download.php?7tk1ztcw79jcn1g
TheBlackSheep Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 α) Εσύ επιλέγεις ποιά από τις 2 είναι ενεργή μέσω Switchable Graphics (εναλλάξιμα γραφικά?). Επίσης νομίζω πως μπορείς να το βάλεις να διαλέγει αυτόματα ανάλογα με το ενεργό power plan. β) Dual channel σημαίνει ότι έχεις 2 dimmακια ram εγκατεστημένα. Το 800MHz το βλέπεις από το Bios ή από πρόγραμμα? Σε κάποια προγράμματα πρέπει να πολλαπλασιάσεις επί 2 για να πάρεις την πραγματική τιμή (DDR = Double Data Rate). Τα timings γενικά όσο χαμηλότερα τόσο το καλύτερο αλλά σε καθημερινή χρήση διαφορά δε θα δεις. γ) Σε όλα τα laptop που έχω δει, έτσι την δείχνει την οθόνη (generic pnp monitor). Μετά δεν κατάλαβα τι ρωτάς :Ρ
thessalonik Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Αυτο μoυ το εκανε και στον προηγουμενο υπολογιστη που καηκε στον Acer.Τον αναγνωριζε ως Generic στην αρχη και μετα απο το περασμα του driver της ΑΤΙ εδινε παρα πολλες διαθεσιμες αναλυσεις και refresh rate = 75 Hz kai oxi 60Hz οπως δινει τωρα που ειναι πολυ χαμηλο και κακο για τα ματια.μηπως και τα πανελ θελουν drivers για να ανεβασουν αναλυθση και ρυθμο ανανεωσης?Και αν ναι γιατι δεν τους ειχε ηδη μεσα... Με Generic δεν γινεται δουλεια..... στα 60Ηz Dual Channel, σημαίνει οτι υπάρχει ζυγός αριθμός dimm μνήμης, σε διαφορετικά κανάλια μου πε ενας. Εαν ηταν desktop δηλαδη και ειχε 3 dimms δεν θα ηταν dual channel? πως θα λεγοταν τοτε και τι εννοει σε διαφοιρετικα κανλια?
TheBlackSheep Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Μα αν η οθόνη υποστηρίζει μέχρι 1366Χ768@60ΗΖ, μέχρι εκεί θα πάει οτι drivers και να βάλεις. Λέει πουθενά στα specs του laptop οτι υποστηρίζει μεγαλύτερη ανάλυση και δεν πάει? _____ http://lmgtfy.com/?q=dual+channel To ποιο συνηθσμένο σε desktop είναι 4 slots που δουλεύουν σε ζευγάρια, δηλαδή 2Χdual channel. Υπάρχουν και μητρικές με triple/quad channel αλλά σε πιό high end καταστάσεις.
ninos30 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Και μην μπερδεύεις αυτά τα Hertz με τα Hz που είχαμε στις αναλογικές οθόνες. Πρακτικά το max που παίρνεις από μία ψηφιακή οθόνη είναι 60Hz. To 75 είναι "ψεύτικο".
thessalonik Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 ΠΑντως στο προηγουμενο λαπτοπ το Acer οταν ειχα βρει drivers gia Windows 7 μοθ δεινχε αβντι για 2 αναλυσεις 8 αναλυσεις ισως και περισσοτερες εως και full hd kai to refresh rate εφτανε τα 75Ηz Πριν βαλω το Monitor driver εδινε μονο 2 ναλυσεις στα 60 και χαρακτηριζοταν ως Generic οπως γινεται με το Lenovo τωρα? υ.γ Lenovo = πρωην IBM ?
Xristaras12 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 επισης μιας κ ειδα οτι δεν το επισημανε κανεις ο i5 των λαπτοπ ειναι διπυρηνος πχ http://ark.intel.com/products/67355/Intel-Core-i5-3210M-Processor-3M-Cache-up-to-3_10-GHz-rPGA Μονο οι i7 στα λαπτοπ ειναι πραγματικα 4 πυρηνοι(4 cores 8 threads)
thessalonik Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Mην μου λες τετοια 856 ευρω θα δωσω συνολο σε δοσεις και εχω 2πυρηνο νατι για quad core. Ama einai etsi τοτε γιατι τα 8 στα δεωιψε προπερτιες στο cpu tab αναφερουν 4 πυρινεσ?
Xristaras12 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 φιλε μου δεν υπαρχει mobile i5 5πυρηνος ουτε εχει βγει ποτε στην ουσια ο i5 ειναι 2πυρηνος με 4 tread συνολικα(γ αυτο και εμφανιζονται 4 πυρηνες) δες το βιντεο και θα το καταλαβεις. http://www.youtube.com/watch?v=kkrqyEpINSQ ο i5 ειναι 4πυρηνος μονο στα desktop hyper threading εχουν 1)mobile i3,i5,i7 2)desktop i3,i7 συνεπως κ ενας i3 θα εμφανιζεται ως "τετραπυρηνος"γιατι εχει 2 πυρηνες που λειτουργουν σε hyper threading
ninos30 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 ΠΑντως στο προηγουμενο λαπτοπ το Acer οταν ειχα βρει drivers gia Windows 7 μοθ δεινχε αβντι για 2 αναλυσεις 8 αναλυσεις ισως και περισσοτερες εως και full hd kai to refresh rate εφτανε τα 75Ηz Πριν βαλω το Monitor driver εδινε μονο 2 ναλυσεις στα 60 και χαρακτηριζοταν ως Generic οπως γινεται με το Lenovo τωρα? υ.γ Lenovo = πρωην IBM ? Γρήγορη απάντηση αφού θες να μάθεις σώνει και καλά. Το ανθρώπινο μάτι βλέπει μέχρι 60fps (στο ασυνείδητο) και όχι στο συνειδητό όπου το νούμερο αυτό είναι ~50. Οπότε όλες σχεδόν οι οθόνες έχουν φτιαχτεί να δουλεύουν στα 60Hz ώστε να μπορούν να αποδώσουν μέχρι 60fps στο gaming. Αν μια οθόνη μπορεί να δουλέψει στα 75Ηz, θα μπορεί να αποδώσει μέχρι 75fps σε ένα παιχνίδι, κάτι όμως που σου είπα είναι απολύτως περιττό αφού το μάτι μας δεν το πιάνει. Αφορά βιονικούς ανθρώπους, τύπους με μπλε κολάν και μπέρτα, και ενίοτε αυτούς που πετάνε ιστούς αράχνης Στην ποιότητα απεικόνισης 2d, ταινίες, browsing κλπ, καμία απολύτως διαφορά. Οι 3d οθόνες δουλεύουν στα 120Ηz που στην ουσία είναι 2x60 για να αποδώσουν τις δύο απεικονίσεις του 3d Full-HD και οθόνη laptop 15" απλά ξέχνα το (επειδή είπες για το προηγούμενο). Κάτι high-end gaming μηχανήματα αλλά με 18αρες οθόνες μόνο. Κόστος ~2000€ Lenovo = Πρώην IBM. Για την ακρίβεια πήρε τα εργοστάσια, τους ανθρώπους, την τεχνογνωσία και κάποιες πατέντες. Όσο ο καιρός φθίνει όμως τόσο η ταύτιση με την IBM πρέπει να ξεθωριάζει... Και όντως ένας i5m έχει 2 cores/4 threads και όχι σαν έναν αντίστοιχο desktop που έχει 4 πυρήνες/4 Threads 1
thessalonik Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Xαλαστηκα τωρα και σε τι διαφερει τοτε ενα i3 2πυρηνος απο εναν i5 2πυρηνο? τα thread τι ακριβως συμβολιζουν?
ninos30 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Φίλε μου, ψάξε λίγο στο google. Προφανώς έχεις αρχίσει να ανακαλύπτεις τον κόσμο του HW και είναι πολύ ωραίο. Είμαι σίγουρος πως θα σου γεννηθούν άπειρες απορίες οι οποίες δεν μπορούν να απαντηθούν με αυτόν τον τρόπο σε ένα forum. Τι το φτιάξανε το Wikipedia τότες? Ρίξε μια ματιά και σε αυτήν την λίστα να δεις με κάποια νούμερα τις διαφορές στις επιδόσεις των mobile-επεξεργαστών (και ανάμεσα έχει και κάποιους desktop για σύγκριση) http://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.2436.0.html
Xristaras12 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Xαλαστηκα τωρα και σε τι διαφερει τοτε ενα i3 2πυρηνος απο εναν i5 2πυρηνο? τα thread τι ακριβως συμβολιζουν? στους φορητους υπολογιστες ο i3 με τον i5 διαφερουν στην L3 μνημη και στο οτι ο i5 εχει turbo boost (δηλαδη ανεβαζει συχνοτητα οταν χρειαστει) ενας 2πυρηνος με hyper threading μπορει να εκτελεσει 4 λειτουργιες ταυτοχρονα(Χοντρικα)αντι για 2 αν δεν ειχε το hyper thread
thessalonik Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 @ninos30: Σε ευχαριστω για τις πληροφοριες δεν τα γνωριζα αυτα. Δημιουργειται η απορια πλεον + της προηγουμενς που εθεσα γιατι στα λαπτοπ μηχανηματα ι5 ειναι διαφορετικα επο ενα dekstop μηχανημα ι5. αμα τα γνωριζα αυτα ι7 θα επερνα.....Αληθεια μηπως ειναι προτιμοτερο αν αγοαζα ενα Dell σειρας XPS?
ninos30 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Θα λεγα τώρα τίποτα για το HT αλλά έλα που είμαι καλό παιδί και δεν με αφήνει η μαμά μου Θεωρητικά είναι όπως ακριβώς τα λέει ο Xristaras12. Πρακτικά... (για το HT πάντα μιλάω) EDIT Τι να τον κάνεις τον i7 σε ένα laptop... Εκτός αν χρησιμοποιείς σχεδιαστικά προγράμματα... Διαφορετικά τζάμπα μπαταρία. Και τα Lenovo μια χαρά είναι!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα