Xristaras12 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Δημιουργειται η απορια πλεον + της προηγουμενς που εθεσα γιατι στα λαπτοπ μηχανηματα ι5 ειναι διαφορετικα επο ενα dekstop μηχανημα ι5. για ποιον λογο ειναι διαφορετικα δεν μπορω να ξερω ισως σε διαφωτισει καποιος αλλος.Σου ξαναλεω οτι ο desktop i5 ειναι φυσικος 4πυρηνος. οσο για το dell ποιο εχεις τωρα και ποιο xps κοιταζες;
thessalonik Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 στους φορητους υπολογιστες ο i3 με τον i5 διαφερουν στην L3 μνημη και στο οτι ο i5 εχει turbo boost (δηλαδη ανεβαζει συχνοτητα οταν χρειαστει) ενας 2πυρηνος με hyper threading μπορει να εκτελεσει 4 λειτουργιες ταυτοχρονα(Χοντρικα)αντι για 2 αν δεν ειχε το hyper thread Οι προσωρινες πληροφοριες αποθηκευσης του Word ποθ μολις ανοιξαμε και κλεισαμ αποθηκευονται στην 2nd Level Cache ηξερα μεχρι τωρα γιαυτο και αν ζητησει να ξανανοιξει το word ανοιγει σφαιρα την επομενη φορα. Στην 3rd level cache τι αποθηκευεται? Οσο για το Turbo Boost εννοεις οτι πριν αυτο ο ι5 δεν δουλευει για παραδειγμα σε μενα στα 2,5GHz αλλα μονο αν ζοριστει φτανει εκει? Θα λεγα τώρα τίποτα για το HT αλλά έλα που είμαι καλό παιδί και δεν με αφήνει η μαμά μου Θεωρητικά είναι όπως ακριβώς τα λέει ο Xristaras12. Πρακτικά... (για το HT πάντα μιλάω) EDIT Τι να τον κάνεις τον i7 σε ένα laptop... Εκτός αν χρησιμοποιείς σχεδιαστικά προγράμματα... Διαφορετικά τζάμπα μπαταρία. Και τα Lenovo μια χαρά είναι! Mια χαρα ειναι το Lenovo(αληθεια που παει ο τονος?) αλλα θελω να μαθσω αν σε σχεση με το Dell XPS einai καλυτερος η χειροτερος.
ninos30 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Οι προσωρινες πληροφοριες αποθηκευσης του Word ποθ μολις ανοιξαμε και κλεισαμ αποθηκευονται στην 2nd Level Cache ηξερα μεχρι τωρα γιαυτο και αν ζητησει να ξανανοιξει το word ανοιγει σφαιρα την επομενη φορα. Στην 3rd level cache τι αποθηκευεται? Οσο για το Turbo Boost εννοεις οτι πριν αυτο ο ι5 δεν δουλευει για παραδειγμα σε μενα στα 2,5GHz αλλα μονο αν ζοριστει φτανει εκει? Λάθος, πολύ λάθος αυτά που λες. Θα σου απαντήσω τελευταία φορά (εγώ προσωπικά) και μετά Wikipedia! Γιαυτό που περιγράφεις υπεύθυνη είναι η RAM του υπολογιστή μας και το PageFile (όταν γεμίσει η RAM) που φτιάχνει το λειτουργικό. H Cache (όποιο level και να είναι) χρησιμοποιείται καθαρά από τα υποσυστήματα του επεξεργαστή. Σε μέγεθος είναι κάποια λίγα ΜΒ (οπότε δεν χωράνε εκεί εφαρμογές), απλά απίστευτα γρήγορη. Mια χαρα ειναι το Lenovo(αληθεια που παει ο τονος?) αλλα θελω να μαθσω αν σε σχεση με το Dell XPS einai καλυτερος η χειροτερος. Που να πάει. Μια χαρά είπα ότι είναι. Καλά δλδ. Τα lenovo με τα DELL θα λέγαμε ότι είναι ισότιμα. Αλλά θα συγκρίνεις και ανάλογα μοντέλα. Όχι ένα των 600 με ένα των 800 Και έχουνε καμιά 1000αριά μοντέλα η κάθε εταιρία από αυτές. Και ούτε ποιο μοντέλο είπες ότι πήρες εσύ ούτε για ποιο XPS μιλάς. Αλλά μην το κάνεις. Τώρα το πήρες και να το χαρείς. Μην την ψάχνεις γιατί ΠΑΝΤΑ θα υπάρχει κάτι καλύτερο. Αυτά τα κάνουν, ΠΡΙΝ αγοράσουν κάτι. Τώρα απλά μεγειές, και καλοδούλευτο.
thessalonik Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 για ποιον λογο ειναι διαφορετικα δεν μπορω να ξερω ισως σε διαφωτισει καποιος αλλος.Σου ξαναλεω οτι ο desktop i5 ειναι φυσικος 4πυρηνος. οσο για το dell ποιο εχεις τωρα και ποιο xps κοιταζες; Δεν κοιταζα καποιο συγκεκριμενο απλα ενας φιλος μου ειεπς αφου θα δωσω που θα δωσω 856€ στον κωτσοβολο(δοσεις με τοκο) για να παρω το λενοβο με τα ιδια λεφτα επαρνα ενα γαματο Dell σειρας XPS . Δεν μου πε μοντελο αλλα μου πε θα ταν καλυτερα. Μεγαλη κουφαλα ο κοτσωβολος το λαπτοπ που το αγορα πριν λιγες ημερες μετα 2 ημερες απο την αγορα αντι για 750 το δινει 599. Εχω εκνευριστει γιατι ο υπαλληλος μου λεει πως το παιρνω σε προσφορα τοτε και θα ειχε γυρω στο 1000αρικο και μετα απο 2 μερς ριχνει την τιμη 150 ευρο κατω....
Xristaras12 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 o i5 εχει μια ονομαστικη συχνοτητα λειτουργιας πχ 2.5GHz. αν χρειζεται παραπανω ανεβαζει χρονισμο για παραδειγμα ο δικος μου i5 2430m ειναι στα 2.4 τον εχω δει να ανεβαινει στα 2.7 με 4 threads η 2.93 με 1 thread!
thessalonik Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 o i5 εχει μια ονομαστικη συχνοτητα λειτουργιας πχ 2.5GHz. αν χρειζεται παραπανω ανεβαζει χρονισμο για παραδειγμα ο δικος μου i5 2430m ειναι στα 2.4 τον εχω δει να ανεβαινει στα 2.7 με 4 threads η 2.93 με 1 thread! Με κουφανες ευχαριστω τωρα! Ανσ ε καταλαβα καλα εννοεις οτι κανει απο μονος του φυσικο OVERCLOACKING? Δηλαδη σε μενα για παραδειγμα λειτουργει εξ ορισμου στα 2,5 και αν τον ζορισω μπορει να δωσει και 3GHz για να ανταποκριθει?
ninos30 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Μεγαλη κουφαλα ο κοτσωβολος το λαπτοπ που το αγορα πριν λιγες ημερες μετα 2 ημερες απο την αγορα αντι για 750 το δινει 599. Εχω εκνευριστει γιατι ο υπαλληλος μου λεει πως το παιρνω σε προσφορα τοτε και θα ειχε γυρω στο 1000αρικο και μετα απο 2 μερς ριχνει την τιμη 150 ευρο κατω.... Γιαυτό υπάρχουν τα forums σαν και αυτό. Για να σε προστατεύουν από τους αμαθείς (και κατευθυνόμενους) υπαλλήλους των καταστημάτων και ενίοτε από τους ημιμαθείς φίλου σου (προς θεού δεν μιλάω για τον συγκεκριμένο δικό σου, απλά γενικά) Με κουφανες ευχαριστω τωρα! Ανσ ε καταλαβα καλα εννοεις οτι κανει απο μονος του φυσικο OVERCLOACKING? Δηλαδη σε μενα για παραδειγμα λειτουργει εξ ορισμου στα 2,5 και αν τον ζορισω μπορει να δωσει και 3GHz για να ανταποκριθει? 3.1 για την ακρίβεια. Turbo-Boost λέγεται. Δεν είναι κάτι καινούριο. Από την προηγούμενη γενιά Santy-Bridge υπάρχει http://ark.intel.com/products/67355/Intel-Core-i5-3210M-Processor-3M-Cache-up-to-3_10-GHz-rPGAαυτό
thessalonik Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Υπαρχει φιλε μου Ninos30 προγρμμα με το οποιο μπορω να ζοριζω τον επεξεργαηστη και να βλεπω πως κανει το φυσικο overcloaking [πως απο τα 2,5 δηλαδη φτανει στα 3,1? θα με ενδιεφερε πολυ να το δω.... Γιαυτό υπάρχουν τα forums σαν και αυτό. Για να σε προστατεύουν από τους αμαθείς (και κατευθυνόμενους) υπαλλήλους των καταστημάτων και ενίοτε από τους ημιμαθείς φίλου σου (προς θεού δεν μιλάω για τον συγκεκριμένο δικό σου, απλά γενικά) να παω να κανω φασαρια που μου ελγε πριν 2 μερς προσφορα στα 750 και εμτα απο 2 ημερς το εριξε στα 599? Μαλακας ειμαι να πληρσω μαζι με τις δοσεις 21χ36 μηνρε 856 ευρο αντι για 600?
ninos30 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Εγώ θα πήγαινα. Για το πρώτο που ρωτάς, κατέβασε το CPUz. Τρέξτο και μετά τρέξε και κάτι που να δίνει Load στην CPU. πχ Prime95
thessalonik Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Τι να του πω ακριβως? Οτι μας ειπατε οτι ειναι σε μοναδικη προσφορα 750€ και μετα απο 2 ημερες το ριξατε 599€ ? Δηλαδη μας κοροιδευεται? Βγηκε και δανεια με δοσεις απο alphabank υπαρχει ελπιδα για διακανονισμο εμ βαση την νεα τιμη?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα