Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

.Όσον αφορά το main topic νομίζω ότι Harvard,MIT,Stanford,Yale και ίσως Cabridge και Οξφόρδη δεν σε δέχονται προπτυχιακό ακόμα και αν έχεις γράψει 20 σε όλα στις πανελλήνιες. :)

δεν πολυσυμφωνω ,γνωστος μου εγινε δεκτος στο Yale για bachelor φετος(δεν ξερω βεβαια με τι βαθμους κλπ)

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Φιλλιπε σωστα αυτα που λες, το θεμα ομως δεν ειναι καλο πανεπιστημιο στη Γερμανια/Αμερικη ή Ελλαδα, δεν πεφτει συγκριση, το θεμα ειναι αν αξιζει να δωσεις 30 χιλιαρικα (αν δεν σου περισσευουν, αν σου περισσευουν φυγε χθες) για να πας σε οτι να 'ναι.

Κι εγώ αναφέρομαι σε ομοειδείς επιλογές. Δηλαδή αν η επιλογή είναι ΕΜΠ ή σχολή του τάδε βρετανικού χωριού, δε θα πω να πάρει δάνεια για να πάει στο χωριό. Αλλά νομίζω ότι όποιος μπορεί να πάει στο ΕΜΠ, έχει δυνατότητα να πάει σε καλό ξένο πανεπιστήμιο (ακαδημαϊκά μιλώντας, όχι από πλευράς χρημάτων). Προσωπικά δεν έχω εμπειρία από Ευρώπη, άρα δεν έχω και γνώμη για σύγκριση UK με Γερμανία ή Ελβετία ή άλλη χώρα.

Δημοσ.

Κι εγώ αναφέρομαι σε ομοειδείς επιλογές. Δηλαδή αν η επιλογή είναι ΕΜΠ ή σχολή του τάδε βρετανικού χωριού, δε θα πω να πάρει δάνεια για να πάει στο χωριό.

Μα δεν κατάλαβες, ο Τόξο προτείνει ακριβώς το ανάποδο. Κατάλαβες με τι επίπεδα παράνοιας παλεύω τόση ώρα?

Αλλά νομίζω ότι όποιος μπορεί να πάει στο ΕΜΠ, έχει δυνατότητα να πάει σε καλό ξένο πανεπιστήμιο (ακαδημαϊκά μιλώντας, όχι από πλευράς χρημάτων).

Αυτό το έχω επαναλάβει πολλάκις σε αυτό το forum σε πολλά threads και εκλαμβάνεται ως "α ο praetorianos νομίζει ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια και οι έλληνες φοιτητές είναι οι καλύτεροι". Τόσο τους κόβει. Χαίρομαι που συμφωνούμε πάντως.

Προκάλεσα το κάθε περιορισμένης

Toxo, ρε συ αλήθεια τόσο καιρό στο forum, νομίζεις ότι ένας ψυχολόγος και δη εσύ, θα μου προκαλέσει αμφιβολίες ή έστω ότι θα χρειαστεί να δευτερολογήσω σε αυτό το θέμα? Πάνε παίξε κει πέρα με το μπρίκι κι άσε μας να χαρείς.

Δημοσ.

Αγαπητή Pianomusic και όποιος άλλος ενδιαφέρεται:

Πέρα από το χρηματικό, που είναι προφανώς σημαντικό θέμα, αν έχεις να επιλέξεις μεταξύ ελληνικού και ξένου πανεπιστημίου (ξένο εννοώ δυτική Ευρώπη ή Βόρεια Αμερική), διάλεξε το ξένο με κλειστά μάτια. Προσωπικά έχω εμπειρία από προπτυχιακό και μεταπτυχιακό σε Ελλάδα και μεταπτυχιακό σε Αμερική, σε πανεπιστήμια με παρόμοιο πρεστίζ σε εθνικό επίπεδο (προφανώς καμία σχέση μεταξύ τους σε διεθνές επίπεδο).

Ο λόγος που σου προτείνω το ξένο δεν είναι οι γνώσεις που θα πάρεις. Και μόνη σου να ξημεροβραδιαστείς σε μια βιβλιοθήκη, μια χαρά επιστήμονας μπορείς να γίνεις. Οι διαφορές είναι βασικά στη νοοτροπία και στην ψυχική σου ηρεμία. Στην Ελλάδα θα μάθεις ότι οι καθηγητές είναι μαλάκες και θέλουν να σε κόψουν, άρα καλά θα κάνεις κι εσύ να κλέψεις στις εξετάσεις. Θα μάθεις ότι 1-2 μήνες κάθε χρονιά θα γίνονται καταλήψεις κι απεργίες, θα σου σπάνε τα νεύρα οι γραμματείες, το υπέρτατο ιδανικό του φοιτητή είναι τάβλι-καφές-γκόμενες κι άντε να πάρουμε το κωλόχαρτο, παντού θα βλέπεις να κυριαρχεί το μέσο, η βία και η διαφθορά και γενικά όλα τα καλά της ελληνικής κοινωνίας.  Στον "πολιτισμένο" κόσμο δεν είναι όλα τέλεια, αλλά θα βρεθείς σε ένα πολύ πιο υγιές ακαδημαϊκό περιβάλλον, όπου θα έχεις ευκαιρίες να αναπτύξεις την προσωπικότητά σου και να αφοσιωθείς στις σπουδές σου.

Συμφωνω απολυτα... Επισης εγω ειμαι τωρα 3η λυκειου και δεν παω φροντηστηριο, παλι καλα που ειμαι σε καλο σχολειο...!! Τελοσπαντων... Εσυ που σπουδασες αν επιτρεπεται ??

Δημοσ.

Εμένα με δέχτηκαν στην Αυστρία για προπτυχιακές σπουδές (μουσικής, σε περίπτωση που αυτό είναι το αντικείμενό σου), με μια εισαγωγική εξέταση. Το μόνο άλλο που μου έχουν ζητήσει είναι όταν πάω να γραφτώ, να έχω το B1 στα Γερμανικά. Πήρα έναν χρόνο αναβολή και θα πάω του χρόνου.

Η εισαγωγική εξέταση είναι δύσκολη και φυσικά αποκλειστικά στο αντικείμενο σου. Η επιλογή γίνεται ανταγωνιστικά σε σχέση με το πόσες θέσεις υπάρχουν και πόσοι τις διεκδικούν.

Το πανεπιστήμιο είναι δωρεάν.

Δημοσ.

Εμένα με δέχτηκαν στην Αυστρία για προπτυχιακές σπουδές (μουσικής, σε περίπτωση που αυτό είναι το αντικείμενό σου), με μια εισαγωγική εξέταση. Το μόνο άλλο που μου έχουν ζητήσει είναι όταν πάω να γραφτώ, να έχω το B1 στα Γερμανικά. Πήρα έναν χρόνο αναβολή και θα πάω του χρόνου.

Η εισαγωγική εξέταση είναι δύσκολη και φυσικά αποκλειστικά στο αντικείμενο σου. Η επιλογή γίνεται ανταγωνιστικά σε σχέση με το πόσες θέσεις υπάρχουν και πόσοι τις διεκδικούν.

Το πανεπιστήμιο είναι δωρεάν.

Πως λεγεται το πανεπιστημιο ?

Δημοσ.

ΑΛΛα οι περισσοτεροι αμερικανοι σπουδαζουν με υποτροφια(ναι οπως στις ταινιες αθλητικη υποτροφια κτλ) αλλιως σπανιως πανε

Οι περισσοτεροι αμερικανοι σπουδαζουν με κυβερνητικα δανεια τα οποια ξεπληρωνουν σε βαθος εως και 20 χρονων.Σιγουρα οχι με υποτροφια.

Όσον αφορά το main topic νομίζω ότι Harvard,MIT,Stanford,Yale και ίσως Cabridge και Οξφόρδη δεν σε δέχονται προπτυχιακό ακόμα και αν έχεις γράψει 20 σε όλα στις πανελλήνιες.

Μια χαρα σε δεχονται. Ξερω αρκετα ατομα που εχουν παει προπτυχιακο σε κορυφαια πανεπιστημια οπως αυτα που ανεφερες. Προυποθεση για να πας? α)Να εισαι αριστος μαθητης. β)Κατα βαση να πηγαινεις σε ιδιωτικο σχολειο/κολλεγιο στην αθηνα οπου τα μαθηματα διδασκονται στα αγγλικα. γ)Να εχεις αρκετο φραγκακι να σπρωξεις.

πωωωω

τι τιμες ειναι αυτες...?

Μην παραξενευεσαι φιλε,δεν θα ελεγα οτι τα ποσα στην αγγλια ειναι τοσο μεγαλα. Στην αμερικη γινεται το μεγαλο πανηγυρι οπου μπορεις να βρεις σχολες ( κυριως μεταπτυχιακες ) με 70.000-80.000 διδακτρα τον χρονο.Αλλα το ζητημα ειναι πως στο αμερικα ειναι trade off η φαση. Απαξ και μπεις σε τοπ(30) πανεπιστημιο τα σκας κανονικα γιατι οταν αποφοιτησεις θα βρεις δουλεια σε 10 λεπτα και θα εχεις κανει αποσβεση σε 2-3 χρονια και εισαι αρχηγος. Αλλα δεδομενα εκει.

Δημοσ.

Πως λεγεται το πανεπιστημιο ?

Προφανώς όλα τα πανεπιστήμια στην Αυστρία είναι δωρεάν, όχι μόνο το συγκεκριμένο. Και συνήθως η εισαγωγή γίνεται με μια εισαγωγική εξέταση και ζητάνε Β1 στα Γερμανικά. Δεν τα έγραψα δηλαδή αυτά για να μιλήσω για τη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά για το τι ισχύει γενικά σε αυτή τη χώρα. Νομίζω ότι και στη Γερμανία ισχύουν παρόμοια πράγματα, αλλά ας μιλήσει κάποιος που ξέρει.

ΥΓ. Το πανεπιστήμιο που θα πάω είναι αυτό.

Δημοσ.

Στο γεηλ παντως που νομιζω ειναι το δευτερο καλυτερο πανεπιστημιο τα διδακτρα ειναι 35.000 το χρονο .. καλα στην Αμερικη ειναι κλαφτα Χαραλαμπε..μαζευπυν λεφτα οι γονεις απο τοτε που τα μωρα ειναι βρεφη για να τα στειλουν πανεπιστημιο. Μια παρομοια δικαιη κατασταση ειναι και στην Αγγλια πλεον και μην νομιζεται οτι δεν δινονται λεφτα απο τους φορολογουμενους στις σχολες . Εννοειται οτι πληρωνουν λεφτα και οι φορολογουμενοι και πιο πολλα απο οτι στην Ελλαδα. Απλα πληρωνεις εσυ για να γινονται καποιες υπεροχες σχολες, υπεροχες πανακριβες.. στις οποιες εννοειται δεν θα περασει το παιδι σου ουτε απεξω..θα πανε τα παιδια 100, 200 συγκεκριμενων , μερικοι αριστουχοι που θα τους εχουν προορισει για κρατικα αξιωματα και εσυ απλα καυχιεσαι . Το κρατος μου εχει 10 σχολες στο τοπ 100..

Δημοσ.

Προφανώς όλα τα πανεπιστήμια στην Αυστρία είναι δωρεάν, όχι μόνο το συγκεκριμένο. Και συνήθως η εισαγωγή γίνεται με μια εισαγωγική εξέταση και ζητάνε Β1 στα Γερμανικά. Δεν τα έγραψα δηλαδή αυτά για να μιλήσω για τη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά για το τι ισχύει γενικά σε αυτή τη χώρα. Νομίζω ότι και στη Γερμανία ισχύουν παρόμοια πράγματα, αλλά ας μιλήσει κάποιος που ξέρει.

ΥΓ. Το πανεπιστήμιο που θα πάω είναι αυτό.

Οκ ευχαριστω!!

α υπεροχα!!!

Δημοσ.

Βόρεια Αμερικη/Καναδά δαγκωτό. και για μετέπειτα επαγγελματική σταδιοδρομία. η 3βάθμια στην χωρα μας είναι για τα πανυγήρια. κυρίως λόγο καθηγητών και υποδομών.

ε, τι μένει;

• Like 1
Δημοσ.

Βόρεια Αμερικη/Καναδά δαγκωτό. και για μετέπειτα επαγγελματική σταδιοδρομία. η 3βάθμια στην χωρα μας είναι για τα πανυγήρια. κυρίως λόγο καθηγητών και υποδομών.

ε, τι μένει;

Συμφωνω απολυτα...οσο για την Αγγλια, ας περιμενουμε πρωτα να δουμε πως θα εξελιχθει το αντιευρωπαικο κινημα εκει, γιατι ετσι και βγει το UK απο την ΕΕ , κλαψτα χαραλαμπε...οσο αναφορα διδακτρα , κλπ....

EDIT : και για του λογου το αληθες - http://www.guardian.co.uk/education/2013/jan/08/immigration-foreign-students-universities

Δημοσ.

Παιδιά ένας φίλος έχει προσφορές για PhD από Imperial, Oxford και Cambridge για computer science.Πού πιστεύεται ότι είναι καλύτερα να πάει;Εχει φουλ υποτροφία οπότε το χρηματικό δεν είναι ο πρώτος παράγοντας.Τα rankings τα ξέρω αλλά έλεγα μήπως έχει κανείς κάτι περισσότερο απο εμπειρία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...