Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγω νομιζω  πως ειναι ψυλλοι ,αμα εχει και γατες εκει  οπως ειπες  το πιο πιθανο αυτο ειναι , τα ειχα περασει εγω, ειχα κατι γερους και κατι γριες που μαζευανε αδεσποτες γατες ειχανε γεννησει κιολας και γινοτανε χαμος  , τους ειχα πει να σταματησουν να της μαζευουν και με λεγανε τρελο πως ειναι στο μυαλο μου και δεν εχω τιποτα  , πηγα   και σε νοσοκομειο  γιατι τοτε δεν ξερω ειχα ανεβασει πυρετο πηγα  και σε δερματολουγο  και τελικα ηταν   ψυλλοι ,  ειναι πολυ μανικη φαση  ξυπναγα βραδιατικα κιταζα  τη κιλια μου και τους εβλεπα μου πινουν το αιμα 20 απο αυτους ηταν μονο  πανω στη κιλια μου  αλλοι στα ποδια μου   ..μεχρι να κιταξω αλλου ειχαν εξαφανιστει , αυτο κανουν ειναι πολυ γρυγοροι οι κεραταδες και αφηνουν φοβερα σημαδια μετα το τσιμπημα και πολυ φαγουρα , αμα τελικα ειναι αυτο πες της να μην ξυνει της πλυγες , να βγαλει το στρωμα στον ηλιο να βαλει τα ρουχα της σε μια μαυρη σακουλα και να τα αφησει στον ηλιο,, το πλυσιμο δεν κανει τιποτα στα ρουχα οι κεραταδες αντεχουν για ωρες κατω απτο νερο , επισης να ψεκασει με καποιο φαρμακο ..ειχα χρησιμοπιησει καποιο τοτε αλλα δεν το θυμαμε τωρα το ονομα . για κοιτα και αυτο http://www.vasilikianimalclinic.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=99&Itemid=22&lang=el

Δημοσ.

H μάνα μου είναι φιλόζωος και μαζεύει γάτες στην αυλή και αρκετά συχνά χώνονται και στο δωμάτιο μου. Αν έχετε πρόβλημα τώρα το καλοκαίρι με την ζέστη που γενάνε θα τραβήξετε τα πάθη του Χρηστού.

Είχαν μπει στο κρεβάτι μου και με γεμήσαν πληγές. Μάλλον ψίλοι πρέπει να ήταν ή κάτι τέτοιο. Μια άλλη φορά μεταφέρθηκαν :-(  μαζί μου σε διακοπές και με τσιμπάγαν για 2 μέρες αφότου έφυγα απ το σπίτι.

Επισκέπτης που είχε έρθει μια φορά μας έλεγε οτι κόλλησε ψίλους απο το σαλόνι μας. Η μάνα μου τον έλεγε τρελό αλλα τελικά...μάλλον έλεγε την αλήθεια.

Έχω πάει και σε γιατρό και μου έχει διαγνώσει τσιμπίματα απο έντομα.

Δημοσ.

Οι ψύλλοι πάντως δεν έχουν καμιά σχέση με ακάρεα,είναι έντομα και φαίνονται με γυμνό μάτι (όταν δεν είναι πάνω σε σκούρα ρούχα,πατώματα,γενικά σκουρόχρωμες επιφάνειες).Και φυσικά δεν θες να μπλέξεις μαζί τους..

Δημοσ.

Πάντως αν ισχύει αυτό που λέει το άρθρο ότι τα ακάρεα έχουν μέγεθος περί τα 0,3mm τότε είναι ορατά με το γυμνό μάτι, και σχετικά εύκολα μάλιστα. 3 δέκατα δεν είναι καθόλου μικρό μέγεθος

Δημοσ.

Κάποια είδη ακάρεων χρησιμοποιούνται στην παρασκευή ορισμένων ειδών τυριού και τους δίνουν ιδιάζουσα γεύση. Στην πραγματικότητα το τυρί έχει ένα επίστρωμα από εκατομμύρια ζωντανά ακάρεα. Το γερμανικό τυρί Altenburger Ziegenkäse

JESUS

Στην wikipedia λέει πως κυμαίνονται από 0.08mm μέχρι και 20mm, λογικά αυτά που βρίσκουμε σπίτι είναι γύρω στο 0.1mm όσο το πάχος μιας πολύ λέπτής βελόνας. Είναι σχεδόν αόρατα με το γυμνό μάτι λοιπόν καθώς μιλάμε για μήκος, αλλά ακόμα και με έναν μεγενθυτικό φακό με καλό φωτισμό μπορείς να τα δεις  :eek:  :eek:  :eek:

Δημοσ.

Οι ψύλλοι είναι πολύ ενοχλητικοί.

Πραγματικά σε πιάνει μανία καταδίωξης,ψάχνεσαι όλη την ώρα.

Αλλά ευδοκιμούν κυρίως το καλοκαίρι.Δεν αντέχουν το κρύο.

Δημοσ.

Πάντως αν ισχύει αυτό που λέει το άρθρο ότι τα ακάρεα έχουν μέγεθος περί τα 0,3mm τότε είναι ορατά με το γυμνό μάτι, και σχετικά εύκολα μάλιστα. 3 δέκατα δεν είναι καθόλου μικρό μέγεθος

Στο σπίτι σου (όπως και σε κάθε σπίτι άλλωστε) υπάρχουν αμέτρητα ακάρεα.Κάνε μια γύρα,βγάλε φώτο το πιο μεγάλο απ' αυτά,ανέβασέ την και θα σε παραδεχτώ. :P  Μιλάμε για μικροσκοπικούς οργανισμούς που κατοικούν στη σκόνη...  Ό,τι άρθρο έχω διαβάσει λέει πως είναι αόρατα στο γυμνό μάτι.Λες όλοι να κάνουν λάθος?

Δημοσ.

Όχι δεν είναι ιδέα της και όχι δεν τα βλέπει. Κόλλησαν οι γονείς της. Δεν πρέπει να είναι ψύλλοι-τόσο ανθεκτικοί είναι;

Δεν ξέρω βασικά δεν την έχω για τρελή, είναί πολύ λογικό άτομο..

Δημοσ.

Στο σπίτι σου (όπως και σε κάθε σπίτι άλλωστε) υπάρχουν αμέτρητα ακάρεα.Κάνε μια γύρα,βγάλε φώτο το πιο μεγάλο απ' αυτά,ανέβασέ την και θα σε παραδεχτώ. :P  Μιλάμε για μικροσκοπικούς οργανισμούς που κατοικούν στη σκόνη...  Ό,τι άρθρο έχω διαβάσει λέει πως είναι αόρατα στο γυμνό μάτι.Λες όλοι να κάνουν λάθος?

Είπα ΑΝ ισχύει αυτό που έγραφε το άρθρο, δεν τα έβγαλα από το μυαλό μου

Δημοσ.

Ψυλλοι πρεπει να ειναι τοτε , απλως δεν τους αντιμετοπιζει σωστα . Οπως ειπε ενα παιδι πριν δεν φευγουν με το πλυσιμο..θελουν φαρμακο..ψυχραιμα , και θα λυθει .. ας ρωτησει κανεναν κτηνιατρο για κανενα φαρμακο . Πως να τους αντιμετοπισει . Ας ρωτησει κανεναν κτηνιατρο γενικα τωρα που το σκεφτομαι .Μπορει να ειναι κανενα παρασιτο που εμεις δεν το ξερουμε..αλλιως μπορει η κοπελα να εχει φαγουρα και χωρις να ειναι ψυχολογικο . Μπορει να ηταν αλλεργια. Αλλα παλι την στιγμη που εφυγε απο εκει επρεπε να μην εχει θεμα..

Δημοσ.

Γενικά οι ψύλλοι δε μετακομίζουν σε άλλα σπίτια..

Χωρίς γάτες αργα ή γρήγορα εξαφανίζονται.

Η πλειοψηφία τους ζει πάνω στις γάτες και στα πράγματα της(σπίτι καλάθι κτλ).

Δημοσ.

Είπα ΑΝ ισχύει αυτό που έγραφε το άρθρο, δεν τα έβγαλα από το μυαλό μου

Nα το πω λίγο διαφορετικά.Στο σπίτι σου υπάρχουν εκατομμύρια ακάρεα αλλά ουσιαστικά είναι σαν να μην υπάρχουν.Δεν τα βλέπεις,δε σε γαζώνουν(στις περισσότερες περιπτώσεις τουλάχιστον δεν καταλαβαίνεις κάτι τέτοιο),είστε μια ωραία ατμόσφαιρα.Ένας ψύλλος αν τύχει και μπει,θα τον καταλάβεις και θα σε καταλάβει(με την κακή έννοια) αμέσως.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...