Προς το περιεχόμενο

ανοιγει το pc αλλα χωρις εικονα...


johnmagkaiver

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλημερα.χρονια πολλα και καλη χρονια!

 

παιδια εχω ενα προβλημα με το pc μου.να παρουμε τα πραγματα απο την αρχη πριν περιπου ενα μηνα ειχα ενα προβλημα με το pc και μετα απο ψαξιμο βρηκα οτι εφταιγε η καλωδιοταινια αυτη που παει απο το motherboard στον σκληρο και σε ενα dvd drive.

αποσυνδεσα αυτη και εβαλα την αλλη που παει απο motherboard στα αλλα 2 drive,και την εβαλα στην πρωτη υποδοχη (αποσυνδεοντας τα 2 "τελευταια" drive). ανοιξε ο υπολογιστης μου αλλα στην στην μαυρη οθονη στο dos κατω απο την αναγνωριση συσκευων εγραφε το παρακατω

PRIMARY IDE channel no 80 conductor cable installed

 

εχτες ειμαι σε εναν φιλο και τον ρωταω εχεις καμια καλωδιοταινια? μου λεει ναι

(αν και πιστευω οτι η καλωδιοταινιες δεν ειναι ιδιες για αυτο και το μηνυμα που εβγαζε ο υπολογιστης),λεω θα την βαλω και βλεπουμε. επιστρεφω σπιτι βαζω την καλωδιοταινια στην πρωτη θεση με τον σκληρο και την αλλη εκει που ηταν στην αρχη,ανοιγω τον υπολογιστη αλλα η οθονη δεν δειχνει τιποτα η οθονη μενει σε αναμονη. απο εκεινη την στιγμη οτι και αν δοκιμασα δεν αλλαξε κατι. δοκιμασα να τα βαλω οπως τα ειχα ,δοκιμασα να βγαλω καλωδια μνημες, να βγαλω την μπαταρια απο την motherbord τιποτα.

 

καμια βοηθεια παιδια?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

βγαλε την μπαταρια της μητρικης αστο ετσι κανα 15λεπτο,ανοιξε τον υπολογιστη χωρις μπαταρια να ακουσεις τα ανεμηστηρια να δουλευουν κλειστον μετα απο ενα λεπτο και ξαναβαλε την μπαταρια!ξαναανοιξε τον και μπες μπιος και φτιαξε τις ρυθμισεις να μπουταρει απο τον δισκο που εχεις το λογισμικο!!!και πες τι εγινε

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να προσθεσω μονο οτι θα δοκιμαζα να συνδεσω μονο τον σκληρο μου, αμα ημουνα στην θεση σου. Αμα ξεκινησει και δολευει δοκιμαζεις να βάλεις και τα υπολοιπα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αν και το ειχα αφησει ωρες χωρις μπαταρια και μετα το ανοιξα χωρις αυτην χωρις καμια αλλαγη θα το κανω και παλι και θα σου πω.

 θα δοκιμασω και να συνδεσω μονο τον σκληρο ποτε δεν ξερεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπήρχαν δύο ειδών PATA (Parallel ATA) καλώδια. To 40αρι και το μεταγενέστερο 80αρι. Ίδιο σε πλάτος αλλά λόγω ότι είχε διπλάσια καλώδια, ήταν πολύ πιο μικρά και πυκνά.

 

40_80%20Wire%20Ribbon.jpg

 

Το πρώτο υποστήριζε μέχρι ΑΤΑ-4 (AKA UDMA/33). Από ATA-5 (AKA UDMA/66) ήθελε 80αρι καλώδιο. Οι τελευταίοι IDE δίσκοι ήταν ATA-7 (UDMA/166). Κανένα CD/DVD (R ή RW) δεν χρειαζόταν 80αρι. Μάλιστα κατά ένα περίεργο λόγο παίζαν καλύτερα με 40αρια καλώδια (ειδικότερα κατά τις εγγραφές, κατά μία έννοια μπούκωνε η γραμμή)

(όποιος θέλει παραπάνω για τα PATA εδώ http://en.wikipedia.org/wiki/Parallel_ATA)

 

Το καλώδιο όμως είναι τελείως άσχετο με το αν θα ποστάρει η μητρική σου. Το πολύ-πολύ αν δεν δουλεύει σωστά να μην βλέπει τον σκληρό. Αλλά το post θα το έκανε κανονικά.

 

Αν είσαι σίγουρος ότι έκανες σωστό bios-reset (φαντάζομαι όσο είχες έξω την μπαταρία, το καλώδιο τροφοδοσίας δεν ήταν πάνω στο PSU, έ?) τότε πας για α) PSU β) μητρική.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

παιδια μετα το τελευταιο μηνυμα που εγραψα εφυγα. γυρισα πριν περιπου μια ωρα και εκανα μια απο τα ιδια ... και ειμαι τυχερος το pc πηρε μπροστα κανονικα εβαλα παλι τις μνημες πανω κανενα προβλημα.

σας ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σας.

 ninos30 το καλωδιο που ειχε που αναφερω οτι εχει χαλασει ειναι οπως στην φωτο το 80αρι και τωρα εχω βαλει το αλλο που ειναι 40αρι για αυτο μαλλον βγαζει και το μηνυμα που αναφερω.

παιδια να κανω μια χαζη ερωτηση?

αυτα τα καλωδια μηπως τα πουλανε με το "μετρο" και μπορω να παρω ξεχωριστα τα φις ωστε να φτιαξω το καλωδιο στο μηκος που το χρειαζομαι ακριβως? γιατι ξερετε αυτα τα καλωδια δεν ειναι καθολου βολικα μεσα στον υπολογιστη.

 

και ναι οταν εβγαζα την μπαταρια φυσικα δεν ειχα πανω το ρευμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...