emanager Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2013 Γεια σας και καλή χρονιά. Θέλω στο pc να κάνω αναβάθμιση και να υποστηρίζει usb3 και sata3. Εννοείται ότι θέλω να κάνω την καλύτερη επιλογή για να υποστηρίζονται πλήρως τα πρότυπα και όχι να λέω απλά ότι τα έχω. Έχω βρει κάποιες καρτούλες αλλά θέλω κάτι δοκιμασμένο. Οι θύρες που έχω είναι pcie x1 pcie x16 (Δεν έχω βρει και δεν ξέρω αν υπάρχει σε x16 τέτοια καρτούλα). Η λογική πάντως λέει ότι αν βρω μια κάρτα σε pcie x1 έχω περιορισμό (για μία κατεύθυνση) μέχρι 200 MBytes ανα sec, άρα αν θέλω να κάνω read από ένα φλασάκι από usb3 και από τον σκληρό μου δίσκο που θα τον έχω συνδεδεμένο στο sata3 και θα είναι ssd,θα έχω τεράστια κολλήματα στην ταχύτητα. Στην τελική βάζω μόνο καρτούλα usb3 και βολεύομαι με τα 3Gbps της sata2. Για μια τέτοια λύση θα επιθυμούσα να έχει επέκταση και μπροστά στο κουτί. Σας ευχαριστώ πολύ !
emanager Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 (επεξεργασμένο) δεν έχει να προτείνει κανείς κάτι ? Δύσκολα έβαλα ε.. εντάξει πείτε μου μόνο για usb3 pcie με μπροστά πινάκια. Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2013 από emanager
MoviemakerGr Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 (επεξεργασμένο) Το "δοκιμασμένη" είναι λίγο δύσκολο από 2 απόψεις ένα οι περισσότεροι προτίμησαν αλλαγή μητρικής για να έχουν αυτή την δυνατότητα,δυο κανείς γνώστης δεν μπορεί να βάλει στο ίδιο επίπεδο την native intel με εξωτερική τρίτου κατασκευαστή. Εγώ θα σου προτείνω να κοιτάξεις σε Marvell η Via μεριά,που επειδή έχoυν δώσει πολλά chipakia σε κατασκευαστές θα το έχουν εξελίξει.. Όσο αφορά το Sata 3 να κοιτάξεις να μπορεί να είναι και Bootable αλλιώς δεν υπάρχει νόημα. Το pci e x1 δεν είναι μονόδρομος έχει και pci e x4 που κουμπώνει στο x16 σου. Εγώ κοιτάζοντας έπεσα πάνω σε μια Asus αλλά δεν την έχω δοκιμάσει..μόνο φαντάζομαι. http://www.computershopper.com/components/reviews/asus-u3s6-usb-3.0-sata-6-expansion-card Το ότι το review είναι του 1/2010 φυσικά έχει την σημασία του. Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2013 από MoviemakerGr
adtakhs Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Για USB III πας εδώ : http://www.itsmart.gr/product_info.php?products_id=3171 και για να τις φέρεις μπροστά θες : https://www.skroutz.gr/s/1934547/MS-Tech-LF-3.html Και για sata III πας σε : Asrock Sata3 Controller, 2sata3, 1esata3, Pcie1X http://www.e-hardware.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=259&category_id=107&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&ref=bestprice.gr Στην ουσία θες 30€ για να κάνεις και τα δυο !! Το front panel δεν το υπολογίζω στην τιμή, γιατί έτσι κι αλλιώς θα το έβαζες είτε έπαιρνες αυτό είτε μια νεα μητρική ! Αλήθεια τι μητρική έχεις τώρα ?
Δεινόσαυρος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Δε νομίζω ότι αξίζει να μπεις στα έξοδα για κάτι τέτοιο. Πέρα από πιθανές ασυμβατότητες δεν θα κερδίσεις κάτι. Κι αυτό γιατί ο εξωτερικός σου δίσκος ή το usb 3.0 φλασάκι σου θα έχει πολύ χαμηλότερη ταχύητητα και από το sata2, οπότε οι όποιες μεταφορές σου πάλι με τον ίδιο τρόπο θα γίνονται. Ειδικά αν το κουτί σου δεν βγάζει και usb 3 μπροστά, το πράγμα γίνεται ακόμα πιο μάταιο. Ο ssd καθεαυτός δεν έχει επίσης κανένα θέμα με το sata2. Δεν είναι μάλιστα λίγες οι περίπτωσεις που παίζει καλύτερα σε native sata2 θύρα από την sata3 ξεχωριστού controller. Αυτό το οποίο κερδίζεις από τον ssd είναι το acess time που το έχεις έτσι κι αλλιώς. Το throughput (read και write) σε ενδιαφέρει είτε στην περίπτωση raid είτε στην περίπτωση που έχεις δύο ssd και αντιγράφεις συνέχεια από τον έναν στον άλλον. Αλλά και πάλι δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι θα είναι καλύτερα απ ότι με sata2. Όταν αλλάξεις πλατφόρμα θα έχει έτσι κι αλλιώς αυτές τις θύρες.
emanager Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις . Άρα το sata3 το ξεχνάω αφού δεν θα μου προσφέρει κάτι περισσότερο. Βρήκα ένα ωραίο usb3 μόνο front panel. http://www.ebay.de/itm/Front-Panel-CD-5-25-PCI-E-to-USB-3-0-All-in-One-Card-Reader-SATA-ESATA-Adapte-/200808851395?pt=UK_Photography_MemoryCardReaders_RL&hash=item2ec123e7c3 τι λέτε αξίζει η αγορά του?
Δεινόσαυρος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Με δεδομένη την τιμή του και ότι θα σου ομορφύνει και την πρόσοψη κάνοντας και την δουλειά του, θα έλεγα ότι αξίζει. Πάντα με δεδομένο ότι θα χρησιμοποιείς συνέχεια usb3 φλασάκι ή δίσκο αντιγράφοντας πολύ μεγάλα αρχεία. Για μία στο τόσο και για μικροδουλειές, πάλι δεν αξίζει τον κόπο.
emanager Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Ναι θα αντιγράφω μεγάλα αρχεία και θέλω να αποφύγω το esata . Tις ταχύτητες που θα είχε ένα usb3 από την motherboard θα τις πιάνω με αυτό ?
Δεινόσαυρος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Μόνο με δοκιμή θα το διαπιστώσεις αυτό.
MoviemakerGr Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Μ@λ@κιες όλοι έπρεπε να έχουμε FW 800 εδώ και 10 χρόνια.. αλλά...
MoviemakerGr Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Δεν σε πιάνω Κυριάκο. Τι μ@λ@κία είπα? Όχι φίλε εσύ... οι κατασκευαστές που δεν το προχώρησαν και έσπρωξαν το USB... προς θεού..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα