Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ψάχνω καινούργια μητρική και επεξεργαστή για gaming και ο/c. Όχι hardcore καταστάσεις, ο/c με αέρα και games σε ΗD με μια 7770.

Τώρα έχω μια P55 (s1156)+i5 661 και κάνει νερά η μητρική. Προτιμώ να πουλήσω τον επεξεργαστή και να πάω σε κάτι καινούργιο από το να πάρω μια μεταχ s1156.

Κοιτάω προς AMD μεριά fx 6/8 γιατί νομίζω δεν θα ευχαριστηθώ oc με εναν 3470.

Περιμένω τις προτάσεις σας. Ευχαριστώ.

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

AMD FX 8350 4,0Ghz (188€) ή AMD FX 8320 (165€)

GIGABYTE 970A-UD3 REV 1.2 (88€)  => αυτή για καλό κλοκάρισμα αφού έχει 10-φασικό κύκλωμα τροφοδοσίας και τρια χρόνια εγγύηση !

-------------------------------------------------------

275€ ή 255€ !

Πρόσεξε να είναι η REV 1.2 έκδοση που έχει LLC

Δημοσ.

Αν μπορούσες να υπερβείς για λίγο τα 250 δεν θα το μετάνιωνες:

Gigabyte 990XA-UD3

FX 8320

Για να είσαι on budget, Θα πρέπει να πας σε μία από αυτές τις ΜΒ:

GB 970A-UD3

AsRock 970 Extreme4

Τέλος αν προτιμήσεις να ρίξεις τις απαιτήσεις σου στην CPU:

FX-6300

Δημοσ.

Οχι την EXTREME 4 βρε εσύ ! Πολύ καλή μητρική και με 2X8 PCI-E LANES για crossfire αλλά με 4+1 κύκλωμα τροφοδοσίας ! Αφού θέλει να παίξει με overclock και δίνει τόσα χρήματα ας πάει στην 970Α UD3

Επίσης δεν βλέπω κανένα λόγο να προτιμήσει την 990XA-UD3 αφού δεν τον ενδιαφέρει το CROSSFIRE ! 

Τέλος η 990XA-UD3 δεν νομίζω να  βγήκε σε έκδοση με LLC και αυτό θα τον μπλοκάρει στο κλοκάρισμα !!

Δημοσ.

Ψήθηκα για 8350. Από αυτα που λες φαίνεται καλή επιλογή για οc η 970. Ξέρουμε κάποιο μαγαζί να έχει rev 1.2 ή να αρχίσω τα τηλέφωνα;

Δημοσ.

Δεν έχει βγει ακόμα !

Αν είχε βγει θα ήταν το καλύτερο mobo ever σε χαμηλό κόστος !

Eχουν προσθέσει Low RDS(on) Mossfets  με καλύτερα χαρακτηριστικά , έχουν προσθέσει UEFI bios ~

Δημοσ.

Δεν έχει UEFI η giga που του πρότεινα ! Απλά τις έβαλαν UEFI από το rev. 3 το οποίο δεν κυκλοφόρησε ακόμα ! 

Αρα και να ήθελε δεν μπορεί να το έχει .. :-D

Δημοσ.

Επίσης δεν βλέπω κανένα λόγο να προτιμήσει την 990XA-UD3 αφού δεν τον ενδιαφέρει το CROSSFIRE ! 

Τέλος η 990XA-UD3 δεν νομίζω να  βγήκε σε έκδοση με LLC και αυτό θα τον μπλοκάρει στο κλοκάρισμα !!

Το γιατί να προτιμήσει το 990Χ από το 970 για να κλοκάρει έναν FX επεξεργαστή το θεωρώ αυτονόητο... Μην με κάνεις να σου βάλει άπειρα Links. Επίσης τρώγοντας έρχεται η όρεξη, και ένα CF πάντα μπορεί να γίνει επιθυμητό στο μέλλον.

Για την 970Εxtreme4 έχεις δίκιο. Μπερδεύτηκα με το αντίστοιχο μοντέλο αλλά με το 990FX το οποίο είναι 8+2

Τέλος προσωπικά θεωρώ χαζή την αγορά των FX8x50 επεξεργαστών σε σχέση με τους FX8x20. Είναι πανομοιότυποι απλά οι πρώτοι είναι πιο cherry-picked κομμάτια για να τερματίσουν το ΟC με άζωτα και άλλα περίργα υγρο-αέρια. Με νερό-αέρα θα πάνε το ίδιο ψηλα και οι δύο. Και στοίχημα μία CPU όποιος γουστάρει... :-D

Δημοσ.

LOAD LINE CALIBRATION  ξέρεις τι σημαίνει ? => Αυτό που δεν έχει η 990XA είναι  :-D

Επίσης ποιος σου είπε πως το τσιπάκι παίζει ρόλο στο overclock ?

H ASUS M5A97 R2 ας πούμε ανεβάζει base speed (285Mhz) περισσότερο απο κάθε άλλη, και απο την δική μου (990FXA-UD7) !!! και κλοκάρει και στο θεό ! Εκεί τι της έκαναν, της άλλαξαν τσιπάκι για να ανέβει ?

Οι FX για να ανέβουν θέλουν καλά κυκλώματα τροφοδοσίας cpu τίποτε άλλο.

Η 990XA έχει θεματάκια ! Εχει θεματάκια με θερμοκρασίες του north σε κατάσταση overclock και έλλειψη llc ! Δεν κάνει 

Δημοσ.

Πραγματικά βαριέμαι να γράφω πλέον... Είπαμε το πήρα απόφαση, εδώ στο Insomnia θα παίρνω τον μπούλο από τα topics πολύ εύκολα. Ειδικά αυτό το υφάκι των πολυμαθών με σκοτώνει :-(

Καταλήγουμε λοιπόν. GB 970A-ud3 και ξερό ψωμί! Η ΜΒ που τα κάνει όλα και συμφέρει :)

Κι όσο για το LLC, ψάξε κάπου εδώ μπορεί και να ανακαλύψεις ότι ίσως και να έχει...

http://www.overclock.net/t/1048912/official-gigabyte-ga-990xa-970a-series-owners-club-help-thread-fx-8350-support-added

Γκούχου-γκούχου... +rev 1.1... γκούχου-γκούχου...ότι ισχύει και στην 970 δλδ...γκουχου-γκουχου

Δημοσ.

Οχι δεν τα κάνει όλα αλλά συμφέρει  :-D

Προσωπικά όπου έχω ψάξει για 990XA στην Αθήνα με νεότερο rev.  από 1,0 δεν έχω βρει ! Και αυτό έγινε μερικές ημέρες πριν την πρωτοχρονιά.

Η gigabyte ενώ σε όλες τις μητρικές της αναφέρει και νεότερη έκδοση 1,1 /1,2/3,0 στην 990XA δεν το αναφέρει !

Το έψαξα το θέμα γιατί πριν λίγες ημέρες ήμουν ανάμεσα στις δυο μητρικές για ακριβώς αυτό το λόγο ! Επαιρνά τηλέφωνο ρωτούσα τι rev. έχουν και όλοι ή δεν ήξεραν ή είχαν το 1.0 !

Εκεί είναι ο ενδιασμός μου, διαφορετικά θα πήγαινα και εγώ σε 990XA και όχι σε 970 ! Αλλά αν είναι να πάρεις μητρική χωρίς LLC για κλοκάρισμα και να ρίχνεις στο cpu 1,6V για να πιάσει τα 4,5 Ghz δεν λέει. ...

Στο thelab.gr η μητρική χρησιμοποιείται απο πολύ κόσμο. Εκεί αν διαβάσεις πολλά ποστς θα δεις πως υπάρχει ένα γενικότερο θέμα υπερθέρμανσης του north που στις άλλες giga δεν υπάρχει !

Το ξέρω γιατί στα χέρια μου έχω την 990fxa-ud7 και την 990fxa-ud3 που δεν αντιμετωπίζουν τέτοιο πρόβλημα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...