Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

με τα στατιστικα όπως ειναι δεν βάζεις για κανένα λόγο vdsl... για να σου λέει η cyta όμως οτι μπορείς τότε μπορεί να υπάρχουν προβλήματα στην καλωδίωση και να δημιουργείται τέτοια απώλεια.. δές και στο http://broadbandtest.eett.gr/ πόσο περίπου απέχεις απτο Α/Κ....

ενδεικτικά θα μπορούσες π.χ να έχεις τελεια γραμμή αλλα αν εχεις τις παλιές πρίζες του οτε με τους πυκνωτές τότε θα σου πήγαινε το attenuation περίπου εκει που ειναι τώρα :P

• Απαντ. 225
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Την πρίζα την άλλαξα πρόσφατα με ηλεκτρολόγο οπότε είναι σε τέλεια κατάσταση.

Luciddream : Το site που έγραψες μου λέει ότι είμαι 0.7km από το κέντρο , ενώ ο wizard της cyta λέει για 950 μέτρα.

Δημοσ.

όπως και να χει το attenuation σου δεν δικαιολογείται νομίζω (αποστασιακά)... επόμενο βήμα μετρητη κατω στον κατανεμητη (αν ειναι πολυκατοικια) .. και αν εκει εχεις πολυ καλυτερη ταχυτητα τοτε εχεις θεμα με την καλωδιωση σου. πιο έυκολο απο αυτο να ρωτησεις και τους αλλους στην πολυκατοικια τι ταχυτητα εχουν.. 

αν δεν εχεις καλυτερη ταχυτητα τότε κάτι παίζει... η πρόβλημα στα καλώδια του ΟΤΕ μέχρι το σπιτι σου, η καμια σπανια περιπτωσης που το καλώδιο παρει γυρω γυρω γυρω... αλλα και παλι στα 950 μέτρα θα πιασεις γυρω στα 30mbit νομίζω, οχι παραπανω...

Δημοσ.

Κατανεμητή φαντάζομαι θα εννοείς ένα κουτάκι με καλώδια στο ισόγειο έτσι;

ναι... εκει αν μπορέσεις με κάποιο τρόπο να μετρήσεις την ταχύτητα σου θα δεις αν εχεις πρόβλημα με τα καλώδια που πανε στο σπιτι σου...

• Super Moderators
Δημοσ.

Μα δεν πήγα ακόμα σε VDSL. Απλά πόσταρα τα στατιστικά της γραμμής για να πάρω γνώμες.

δεν έγραψα κάπου ότι είσαι σε VDSL...

Luciddream : Το site που έγραψες μου λέει ότι είμαι 0.7km από το κέντρο , ενώ ο wizard της cyta λέει για 950 μέτρα.

και τα 22db attenuation είναι 1600 μέτρα :P
Δημοσ.

Δεν ξέρω αν έχει σχέση αλλά ο wizard του ΟΤΕ δε μου δίνει vdsl.

Αντιγράφω post από άλλο forum :

Πρέπει να ενεργοποιήθηκε μόλις το vdsl! Ενώ συγχρόνιζα στα 18 με 19 Mbps πάντα τώρα βλέπω 20.5 σταθερά...
Ανέβηκε λίγο το attenuation από 20db σε 21db και απο 10db σε 13db σε downstream και upstream αντίστοιχα...
Άντε να περιμένω τώρα μέχρι αύριο ή μεθάυριο να έρθει το router....
Δημοσ.

τι θες να πεις με αυτο το ποστ? δεν καταλαβαινω.. το πολυ πολυ να του αλλαξαν καμια πορτα και να εγινε αυτο.. η απλα να ηταν ιδέα του. το attenuation σίγουρα θα ανεβει πάντως απο adsl σε vdsl καθώς υπολογίζεται σύμφωνα με την συχνότητα η οποία στο vdsl ειναι παραπάνω

.(attenuation == απωλειες καλωδίου σε db/km * απόσταση σε km π.χ 0.7 για σενα * συχνότητα)

όπως και απτο adsl σε adsl2+ ανεβαίνει 4-5db έτσι και στο vdsl κάπου το ίδιο ειναι.. δεν σημαίνει οτι μετακομίζεις μερικά εκατοντάδες μέτρα πιο κάτω. 

επίσης ο wizard του ΟΤΕ δεν δινει ουτε σε μένα vdsl που έχω... μην το ψάχνεις :)

αν λέει η ΕΕΤΤ οτι εισαι 700 μέτρα τότε 700 μέτρα εισαι. σε μένα 300 λέει, κάπου εκει γύρω (100 μέτρα πάνω-κάτω) με βγάζαν και οι άλλοι. δεν εχει νόημα όμως να υποθέτουμε πράγματα τώρα... πρέπει να γίνουν μετρήσεις πρώτα .. 

vdsl4.jpg
Δημοσ.

Πέρασα και από την cyta και κοιτάξανε στο σύστημα , το οποίο με το οριακό 950 μέτρα που έβγαζε δεν πρότεινε αναβάθμιση σε vdsl (κάτι θα ξέρουν παραπάνω).

Δημοσ.

Πέρασα και από την cyta και κοιτάξανε στο σύστημα , το οποίο με το οριακό 950 μέτρα που έβγαζε δεν πρότεινε αναβάθμιση σε vdsl (κάτι θα ξέρουν παραπάνω).

η απόσταση σε καμια περιπτωση δεν ειναι απαγορευτικη για vdsl... δυστυχώς όμως, στην ελλάδα είμαστε.. :P

εννοώ οτι με την ποιότητα καλωδίων κ.α ποτε δεν ξέρεις τι γίνεται.

clipboard1yi.jpg
Δημοσ.

Δηλαδή προτείνεις να κάνω αίτηση με το attenuation στα 21.8;Αν είναι να πάω από τα 14.5mbps στα 25mbps αξίζει τον κόπο για αυτό ρωτάω.

• Super Moderators
Δημοσ.

πάρε τηλέφωνο και ρώτα αν θα μπορείς να γυρίσεις σε adsl2+ χωρίς επιβάρυνση σε περίπτωση που ο συγχρονισμός του vdsl δεν σε ικανοποιεί...

αν μπορείς τότε δοκίμασε για vdsl...

Δημοσ.

Παιδια ξερουμε ποτε θα ερθει Θεσσαλονικη; (ή ηρθε;) Το λεω γιατι εμαθα πως οταν παει vDSL θεσσαλονικη θα αναβαθμιστουν απο 2mbps σε 6mbps οι γραμμες,εδω που μενω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...