Προς το περιεχόμενο

MAXTOR 160GB PROVLIMA !!!!


emcpn

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Είναι καθαρά θέμα μητρικής. Το BIOS της μητρικής σου χρησιμοποιεί 28bit LBA και δεν μπορεί να "δει" όλη τη χωρητικότηα του δίσκου σου. Οι νεότεροι IDE controllers χρησιμοποιούν 48bit LBA και δεν έχουν πρόβλημα.

 

Γι'αυτό και η Maxtor πριν από κανα χρόνο που είχε βγάλει τον πρώτο 160GB, τον πουλούσε μαζί με δώρο δικό της ATA PCI Controller για να τον αναγνωρίζει ολόκληρο (στην Αμερική αυτό, φυσικά στην Ελλάδα τον έδιναν σκέτο).

 

Είχε αγοράσει ένας φίλος μου έναν από τους πρώτους που είχαν έρθει τότε στην Ελλάδα και είχαμε ψάξει το θέμα αρκετά. Φυσικά η αντιπροσωπεία δεν είχε ιδέα.

 

Η motherboard που είχε τότε (QDI Advance 10TA με Via Apollo 133T) δεν μπορούσε να τον δει ολόκληρο. Τελικά, τον δούλεψε στα 120GB για μερικούς μήνες, μέχρι που έκανε αναβάθμιση στο PC και η νέα του motherboard (με Via KT400) τον βλέπει κανονικά στα 160GB.

 

Εντύπωση μας είχε κάνει πως εκείνη την περίοδο το RAM είχε "συγκριτικό" για δίσκους και δεν είχαν αναφέρει τίποτα απολύτως για το πρόβλημα αυτό στον δίσκο που "δοκίμασαν" και μάλιστα σε motherboard λίγο παλιότερο από εμάς...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...