Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συμφωνω στα περισσοτερα απ'οσα γραφεις.Σκοπος μου δεν ηταν να δικαιολογησω τις Τραπεζες αλλα να ν'αναφερω πως ειναι παρα πολλοι αυτοι που με τα δανεια που επαιρναν και λογο κακης διαχειρισης δεν μπορουσαν να τ'αποπληρωσουν και για το λογο αυτο φταιει η τραπεζα.Και μονο γι'αυτο το λογο το ανεφερα.

Λαθος μου που δεν ημουν πιο σαφης απο την αρχη.

Συμφωνώ απόλυτα.. η οικονομική διαχείριση των νοικοκυριών είναι δείγμα του επιπέδου του μυαλού (?)

μεγάλου μέρους των Ελλήνων.

Επειδή "μου το 'δινε η τράπεζα" πήγαν και πήραν πολλοί χοντρομαλάκες (δεν μπορώ να τους χαρακτηρίσω αλλιώς) δάνεια στεγαστικά με 1000 και 1200 ευρώ το μήνα δόση για 25 και 30 χρόνια (ουσιαστικά το 50% των εισοδημάτων τους) .

Αυτοί με τα καταναλωτικά και τις δεκάδες κάρτες , ξεπερνούν τα όρια της ελληνικής γλώσσας και δεν μπορούν καν να χαρακτηριστούν.

Θα πρότεινα μια νέα κατηγορία με ονομασία "Για τον Καιάδα ", γιατί το "ηλίθιος" προσβάλλει τους ηλίθιους.

Δημοσ.

η λογικη διαχειριση ενος νοικοκυριου, και σε γενικοτερη εικονα μιας οικονομιας, ειναι να απλωνεσαι μεχρι εκει που σε παιρνει, και λιγο λιγοτερο ωστε να δημιουργεις και ενα μαξιλαρακι ασφαλειας.

ειμαι απο αυτους που κριτικαρουν οσους ανοιχτηκαν υπερβολικα οπως λεει ο κφυρος με στεγαστικα και καταναλωτικα δανεια υποθηκευοντας για μεγαλο χρονικο διαστημα μεγαλο ποσοστο του εισοδηματος τους. αυτο που πρεπει να συνυπολογισουμε ομως ειναι οτι η γενικοτερη οικονομικη κατασταση αλλαξε σημαντικα τα τελευταια 3-4 χρονια με αποτελεσμα ο προυπολογισμος που εκαναν να παει περιπατο.

ο πατερας μου για παραδειγμα, μισθωτος του Ιδιωτικου τομεα σε ολο του τον εργασιακο βιο υπολογισε τη συνταξη που θα επαιρνε και βασει αυτης προγραμματισε τα δανεια του, τις αγορες του, το αυτοκινητο του, το σπιτι του βγαινοντας στη συνταξη το 2007. 5 χρονια μετα εχουν αλλαξει τοσα πολλα που τον αναγκασαν να προσαρμοστει και να τροποποιησει τα σχεδια του. Η καλη διαχειριση σε αυτο το παραδειγμα εγκειται στο να μπορεσεις να προβλεψεις τι ερχεται. νομιζω λιγοι ειχαν την κριτικη σκεψη και τις πληροφοριες για να να το δουν αυτο. ενδειξεις υπηρχαν, ομως αυτες δε θα τις εβλεπες στις ειδησεις του ΑΝΤ1 και του Μεγκα.

οι περισσοτεροι ειχαν εφησυχαστει στην καταναλωτικη συνηθεια του μεσου Ελληνα. Ανοιγονταν οσο τους επετρεπαν τα τοτε οικονομικα τους, χωρις να μπορουν να αντιληφθουν αν τα οικονομικα τους ειναι δικαιολογημενα και εξασφαλισμενα.

τεσπα, ξεφευγουμε πολυ απο το θεμα τωρα.

• Like 1
Δημοσ.

Άλλωστε είναι προς συμφέρον της εταιρείας να έχει κάποιο χρέος.

Care to elaborate? Γιατί ψήθηκα να βάλω αγγελία να μεταβιβάσω τίποτα χρέη σε όποιον θέλει να κάνει καλό στην επιχείρησή του :P

Δημοσ.

Care to elaborate? Γιατί ψήθηκα να βάλω αγγελία να μεταβιβάσω τίποτα χρέη σε όποιον θέλει να κάνει καλό στην επιχείρησή του :P

Έχεις να δανείσεις τράπεζα ?

Αμα αγοράσεις το χρέος που θα του μεταβιβάσεις στη "σωστή" τιμή είμαι σίγουρος ότι κάποιος θα βρεθεί

• Like 1
Δημοσ.

Το ότι μπορεί να έχεις κάποιες φοροαπαλλαγές ή κρατικές επιδοτήσεις (που αναφέρονται στο google search) είναι όντως λογικά, αν και εξαρτώνται και από τις συνθήκες, μπορεί να σου κάτσουν και στραβά.

Τα υπόλοιπα, τα περισσότερα μου ακούγονται σαν "είναι καλό να έχεις καρκίνο, γιατί σου θυμίζει πόσο ωραίο είναι να ζεις" ("Helps you maintain discipline" κλπ). Φυσικά, στο google υπάρχει και η αντίθετη άποψη.

Δημοσ.

Τα υπόλοιπα, τα περισσότερα μου ακούγονται σαν "είναι καλό να έχεις καρκίνο

Κοιταξε ενα απλοικοτατο παραδειγμα. Πας εσυ κι εγω να ζητησεις λεφτα απο επενδυτες, εσυ με το δικο σου τροπο σκεψης κι εγω με το δικο μου και λιγη βοηθεια απο Λογιστικη 101.

Και οι δυο εχουμε 100 ευρω κεφαλαιο εκαστος , εσενα το 100% δικο σου κι εγω το 90% απο δανειο. Εστω οτι και οι δυο βγαζουμε 10 ευρω κερδος.

Ανακοινωνουμε λοιπον στους μετοχους κερδη προς ιδια κεφαλαια, εγω 100% κι εσυ 10%. Μαντεψε ποιος θα μαζεψει περισσοτερα λεφτα, ποιος θα εχει πιο δυνατη θεση, ποιος θα εχει μεγαλυτερη αναπτυξη και eventually ποιος θα ειναι πιο "ισχυρος" σε 5 χρονια απο τωρα (μαλλον).

Υπαρχουν κι αλλοι δεικτες με κινδυνους μεσα που στηριζουν τη θεση "debt is good", αλλα ακομα κι αν δεν σε ενδιαφερουν διολου τα οικονομικα, φανταζομαι δεν πληρωσες αμαξι και σπιτι μετρητοις?

• Like 1
Δημοσ.

Το ότι μπορεί να έχεις κάποιες φοροαπαλλαγές ή κρατικές επιδοτήσεις (που αναφέρονται στο google search) είναι όντως λογικά, αν και εξαρτώνται και από τις συνθήκες, μπορεί να σου κάτσουν και στραβά.

Τα υπόλοιπα, τα περισσότερα μου ακούγονται σαν "είναι καλό να έχεις καρκίνο, γιατί σου θυμίζει πόσο ωραίο είναι να ζεις" ("Helps you maintain discipline" κλπ). Φυσικά, στο google υπάρχει και η αντίθετη άποψη.

http://en.wikipedia.org/wiki/Modigliani%E2%80%93Miller_theorem#With_taxes

δε νομίζω ότι ούτε ο Modigliani ούτε ο Miller αντέγραψαν το google.

και για να αυτο-trollαθρώ λίγο ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...