Προς το περιεχόμενο

H Microsoft "σκοτώνει" τον Messenger στις 15 Μαρτίου


SPANK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

H Microsoft ανακοίνωσε τον περασμένο Νοέμβριο ότι σύντομα θα αποσύρει την εφαρμογή της για ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων για χάρη του Skype, το οποίο απέκτησε τον Οκτώβριο του 2011.Και σήμερα άρχισε να πληροφορεί τους χρήστες του Messenger ότι η υπηρεσία θα σταματήσει να είναι διαθέσιμη για την πλειοψηφία των χρηστών στις 15 Μαρτίου.

 

Γεια σας,

Στις 15 Μαρτίου 2013 αποσύρουμε την υπάρχουσα υπηρεσία του Messenger σε παγκόσμιο επίπεδο (εκτός από την ηπειρωτική Κίνα, όπου η υπηρεσία θα συνεχίσει να είναι διαθέσιμη) και θα προσφέρουμε τις μεγάλες δυνατότητες των Messenger και Skype μαζί σε μια υπηρεσία. Αναβαθμίστε στο Skype και συνδεθείτε χρησιμοποιώντας έναν Microsoft Account (όπως το τρέχον Messenger ID σας) και όλες οι επαφές του Messenger θα είναι ξανά στη διάθεσή σας. Θα είσαστε σε θέση να ανταλλάξετε άμεσα μηνύματα και την διεξαγωγή κλήσεων βίντεο όπως και πριν, αλλά και να είσαστε σε επαφή με το Skype στα κινητά σας τηλέφωνα και tablets.

Με εκτίμηση,
Η ομάδα Messenger


Στελέχη της Skype είχαν δηλώσει στα τέλη Οκτωβρίου ότι το Skype είναι πολύ πιθανό να αντικαταστήσει τον Messenger κάποια στιγμή, αλλά είχαν αρνηθεί να δώσουν στη δημοσιότητα κάποιο χρονοδιάγραμμα. Μια δημοσίευση σε ένα blog άφηνε να εννοηθεί ότι η μετάβαση αυτή θα πραγματοποιούνταν κάποια στιγμή μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013.

Στην Skype ξεκίνησαν τη δοκιμή νέων εκδόσεων beta για Windows και Mac τον Οκτώβριο, όπου δίνονταν η δυνατότητα στους χρήστες να συνδεθούν στο Skype χρησιμοποιώντας τα Windows Live ID's τους και τους επιτρέπονταν με αυτό τον τρόπο η αποστολή και λήψη άμεσων μηνυμάτων και η προβολή πληροφοριών και ανανεώσεων εκείνων που χρησιμοποιούσαν τις υπηρεσίες Live Messenger, Xbox, Hotmail ή Outlook.com.

Μετά τη μετάβαση στο Skype από το Messenger, οι χρήστες θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία άμεσων μηνυμάτων της Skype, τις κλήσεις βίντεο, τη δυνατότητα κλήσεων σε "σταθερές" γραμμές, κοινή χρήση οθόνης και κλήσεις βίντεο προς κινητά τηλέφωνα.

Source.png Πηγή: http://www.adslgr.com/forum/threads/692792-H-Microsoft-%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%84%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CE%BD-Messenger-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-15-%CE%9C%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%AF%CE%BF%CF%85">Adslgr
Source.png Πηγή: http://news.cnet.com/8301-10805_3-57562929-75/microsoft-to-kill-the-messenger-on-march-15/?part=rss&subj=news&tag=title">CNET

 

Ενημέρωση Insomnia.gr: Σύμφωνα με άρθρο του Techcrunch, η πρόσβαση στην υπηρεσία Live Messenger μέσω τρίτων προγραμμάτων θα καταργηθεί αλλά σταδιακά. Το πρώτο βήμα θα γίνει τον Οκτώβριο του 2013 όταν η Microsoft θα διακόψει την πρόσβαση σε όσα προγράμματα χρησιμοποιούν το πρωτόκολλο XMPP ενώ τον Μάρτιο του 2014 θα διακοπεί οριστικά πρόσβαση στην υπηρεσία. Τότε θεωρητικά δε θα παίζουν ο messenger που έχει η Microsoft στο Xbox, στα Windows Phone αλλά μέχρι τότε σίγουρα θα έχει παρουσιάσει εναλλακτικές (πχ ενσωμάτωση skype).

Επεξ/σία από Hal9000
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 94
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Αναμενόμενο αλλά κρίμα, το skype μπορεί να ναι εξαιρετικό για voice αλλά μου φαίνεται λίγο overkill για απλό txt IM, οπότε μάλλον προς google talk πάω. Απ την άλλη μπορεί να ναι και θέμα συνήθειας.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγω ποσα χρονια msn χρησιμοποιω. συνηθεια. τωρα τι γινεται αμα εχω και skype ID και msn account δεν ξερω. παιζουν και τα δυο παρεα..;

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για χρήση μόνο text chating θεωρώ clients σαν το windowslive και το skype μη βολικούς, αφού υπάρχουν άλλοι (πχ pidgin, trillian, imo) που είναι όλα-σε-ένα, και δεν χρειάζεται να έχεις 3-4 προγράμματα να τρέχουν στο backround. Αν και δυστυχώς (σωστή) υποστήριξη για skype δεν υπάρχει σε κανέναν third party client, μάλλον στα πλαίσια της "υποστήριξης των ανοιχτών προτύπων" που διαφημίζει τελευταία η Microsoft.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πλέον έχουν αλλάξει οι απαιτήσεις μου και κατά κόρον χρησιμοποιώ Skype.. Πλέον με τοην τελευταία έκδοση έχω κανει ενοποιηση msn /skype και εχω βρε την υγέια μου.. Παλαιότερα  χρησιμοποιούσα Pidgin αλλά η απουσία βιντεοκλήσεων Με ότομα που είχαν msn/skype ήταν τέρμα ανερπαρκής...

 

Όσον αφορά τις βιντεοκλήσεις και τις σκέτες κλήσεις το skype μου φαίνεται και νομίζω ότι είναι κλάσεις ανώτερο από msn  κ λοιπά... Το κακό έιναι ότι ώρες ώερς μου μασάει μηνύματα και ειδικά όταν μιλάω με άτομο το οποίο έιναι στο skype απο κινητο τα μηνύματα έρχονται με ότι σειρά να ναι.... Συν ενα μεγάλο αρνητικό του skkype ειναι ότι ο άλλος εμφανιστει online τα μηνύματα ανακυκλωνονται και μερικές φορές μπορει και να χαθούν ..

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

να φανταστώ όμως ότι δεν θα κοπεί το "live messenger" μέσω άλλων "all in one" προγραμμάτων?

Επεξ/σία από ThReSh
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ας το ελπίσουμε γιατί δεν έχω διάθεση να τρέχω δύο προγράμματα... και προβλέπω χωρισμούς... :P

 

Λογικά πάντως αυτό που έκανε ο τρίτος client, να παρακάμπτει δηλαδή τον wlm και να επικοινωνεί απευθείας με το hotmail.com θα εξακολουθεί να έχει τη δυνατότητα να το κάνει.

 

Άλλη λύση είναι μόνιμα ανοιχτό το tab του hotmail και chat από εκεί. Αν έχει όμως πάνω από ένα λογαριασμούς.... zonk! :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να το δεχθώ να κλείσει το Messenger αλλά το Skype θα πρέπει να αποκτήσει κάποια χαρακτηριστικά της έκδοσης, όπως τις καρτέλες. Δηλαδή να ανοίγεις μία επαφή και οι υπόλοιπες να ανοίγουν στην ίδια με καρτέλες. Τουλάχιστον μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει (ή δεν το έχω προσέξει πως γίνεται εγώ). 

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...