lexmark Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Σταμάτα τα υπόλοιπα test, άλλαξε μνήμη και μετά συνεχίζεις αν χρειαστεί.
alexander1405 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Α μάλιστα. Εντάξει. Σε κανά δυο-τρεις μέρες θα πάω να την αλλάξω. Και βλέπουμε. Σας ευχαριστώ πάντως. EDIT: Μπορώ να αλλάξω τις μνήμες μου με κάτι άλλες και είδα αυτές http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/Corsair-XMS3-8GB-DDR3-1600-Kit%C2%A0.htm από πλαίσιο. Είναι καλύτερες από αυτές που εχω; Είναι και πιο κοντές και με βολεύει αυτό για το κουτί μου.
ninos30 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 (επεξεργασμένο) Φίλε μου τα ίδια είχα κι εγώ πριν κάποιο καιρό με τις Vengeance. Είχα ανοίξει και θέμα για να ενημερώσω κόσμο. Τα τελευταία BIOS που είναι optimized για 8αρια βγάζουν προβλήματα. Εγώ είχα επικοινωνήσει με AsRock για το θέμα και με είχαν ευχαριστήσει που τους ανέδειξα το πρόβλημα και 2-3 μέρες μετά βγάλαν update. Μάλιστα μου είπαν πως τεστάραν τις Vengeance και με άλλων κατασκευαστών ΜΒ (δεν μου είπαν ποιων) και ότι εμφάνιζαν τα ίδια προβλήματα. Μόλις το δοκίμασα (το updated bios) με ένα ζευγάρι μνημών δεν είχα θέμα αλλά με δύο (έχω 4x4GB) μου έβγαζε και πάλι κάποια σφάλματα. Μετά από νέα επικοινωνία μου είπαν να σηκώσω λίγο το ρεύμα. Όπερ και εγένετο και λύθηκαν όλα Σε πρώτη φάση δώσε λίγο περισσότερο ρεύμα. Από τα 1.5 που είναι κανονικά δώστους 1.60. Κατά 99% θα λυθεί, επειδή βλέπω πως σου βγάζει λίγα λάθη και μετά από πολύ testing. Εμένα προ update κοκκίνιζε ο τόπος από την αρχή. Αν όχι τα ξαναλέμε Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2013 από ninos30
Sefiroth Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Δοκίμασε και άλλες μνήμες να δεις μήπως δε ειναι απο μνήμες αλλα απο μητρική τσεκαρε αργότερα μια το τροφοδοτικο μερικές φορές έχει και αυτο ευθύνη Sent from my iPhone using Insomnia
ninos30 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Επειδή μιλάει για δύο PC με πανομοιότυπο HW, απίθανο να είναι το PSU. Επίσης το ίδιο ισχύει με την ΜΒ με την απόλυτη έννοια του όρου (δλδ να είναι προβληματική). Αυτό έχει να κάνει με την ασυμβατότητα ΜΒ/(Bios)/RAM που του ανέφερα παραπάνω.
alexander1405 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Το psu παιδιά το άλλαξα πριν 2 βδομάδες. Είναι ολοκαίνουργιο και σταθερότατο. Δε παίζει να είναι αυτό καθώς το πρόβλημα υπάρχει από τότε που πήρα τον υπολογιστή. Απλά άργησα να το καταλάβω γιατί δεν έδινα σημασία. Δεν είμαι ειδικός στους υπολογιστές, ότι ξέρω, μόνος μου το έχω μάθει από πολύ ψάξιμο γιατί μου αρέσει. Επειδή όμως δε μένω Πάτρα και έχω σκοπό να πάω αύριο, για να μη πηγαινοέρχομαι συνέχεια, να πάω και τη μητρική να τη δουν; Τι να κάνω; Είναι μητρική-επεξεργαστής-σκληρός (ο οποίος έιχε και αυτός πρόβλημα με bad sectors και τον άλλαξα μαζί με το τροφοδοτικό πριν 2 βδομαδες) τροφοδοτικό, μνήμες αγορασμένα όλα από πλαίσιο. Κουτί, ανεμηστηράκια, vga, αγορασμένα από e-shop. Πολύ σκάρτο μου βγαίνει το πλαίσιο... Πάντως τις πήγα στο 1,60 στο ρεύμα. Και θα δείξει. Όμως στο bios μου λέει ότι voltage not optimazed.
GothmogGr Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Μονο μνημες μαζι με μια φοτο απο το memtest για να μην σου το παιξουν τρελιτσα!! Το πιο πιθανο είναι ότι η μνημες δεν έχουν προβλημα αλλα ότι υπαρχει ασυμβατοτητα μεταξύ μνημών και μητρικής μιας και συμβαίνει σε δυο διαφορετικά αλλα πανομοιτυπα συστήματα! 1
Moderators Gi0 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Moderators Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Για την ιστορια πια, μια και εχεις εντοπισει το προβλημα σου Το μόνο που έχει διαφορετικό ο FX6300 είναι windows 7 (τα οποία είχα κι εγώ μέχρι τις προάλλες... Μέχρι και windows δοκίμασα να αλλάξω μπας και λυθεί το πρόβλημα αλλά...) και τους ανάλογους οδηγούς κάρτας γραφικών από το επίσημο σάιτ της Asus που απλά είναι λίγο πιο καινούργιοι από τους δικούς μου, μάλλον διότι τα windows 8 είναι ακόμα καινούργιο λογισμικό. Κατά τα άλλα έχουμε το ίδιο σύστημα και σε περιφεριακό και σε λογισμικό υλικό. Δεν εχετε το ιδιο software. Μπορει οι ονομασιες των προγραμματων να ειναι ιδιες, οι drivers απο την ιδια εταιρια κλπ, αλλα εκει τελειωνουν και οι περισσοτερες ομοιοτητητες σας απο τη στιγμη που εχετε διαφορετικα λειτουργικα. Το αναφερω για future reference, μια και οπως λες εισαι σε κατασταση εκμαθησης περι υπολογιστων 1
alexander1405 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Gi0 σε ευχαριστώ! Ότι νέο μαθαίνω, μου αρέσει! Πρόβλημα με 2 errors πάντως έβγαλε και το σύστημα με τον FX6300 στις μνήμες προς το παρόν τουλάχιστον γιατί δε τρέχει πάνω από 2ωρο. Άρα υποψιάζομαι πρόβλημα συμβατότητας. Εσείς ξέρετε καλύτερα όμως... Και γι αυτό αφήνω πάνω σας το τελικό συμπέρασμα!
alexander1405 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Λοιπόν, επανήλθα μετά από μια δοκιμή 2 ωρών στο ίντερνετ σε παιχνίδια και γενική χρήση χωρίς ούτε ένα σφάλμα. Το μόνο που έκανα είναι να ρυθμίσω τα volt αντί 1,50 σε 1,60. Ninos30 ευχαριστώ! Δε ξέρω αν είναι ψηλά, τι μου προτείνετε να κάνω;Επίσης σκέφτομαι αν γίνεται να τις πάρει πίσω το πλαίσιο (στηριζόμενος ότι είναι ασύμβατες με τη μητρική μου και δε θέλω να ριψοκινδυνέψω τη σταθερότητα του συστήματός μου) να τις αλλάξω με αυτές που πόσταρα και προηγουμένως. http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/Corsair-XMS3-8GB-DDR3-1600-Kit%C2%A0.htmΓιατί αυτές είναι στα 1,65 volt χωρίς πείραγμα. Μήπως, δε ξέρω, μπορεί να λέω και βλακεία, να μην υποστηρίζει η MB κάτω από 1,55-1,60 volt μνήμες;
ninos30 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 ΟΙ παραπάνω μνήμες δεν είναι καλές πλέον. 1600αρες με 1.65 είναι too much. Αυτό σημαίνει πως είναι 133αρες μποσταρισμένες με ρεύμα για να παίξουν σε 1600. Από eshop έχει γίνει η αγορά? ΔΛΔ να δούμε από εκεί τι μπορείς να πάρεις (αν στις αλλάξουν).* Και εννοείται πως κανονικά υποστηρίζει 1.5 η μητρική σου. Να σαι καλά αλλά δεν είπα κάτι μαγικό Είναι η κλασσική δοκιμή που κάνεις για τις μνήμες όταν έχεις θέματα (θα τα μάθεις σιγά-σιγά). Για να είσαι σίγουρος (κατά 99,99999% γιατί 100 δεν θα είσαι ποτέ) ότι είσαι εντάξει με τις μνήμες πρέπει να κάνουν τουλάχιστον 4 passes στο memtest, αν και ένας guru που εμπιστεύομαι μου έχει πει για 7. Πάντως όχι λιγότερο. * Τώρα είδα πως τις πήρες από Πλαίσιο. Τώρα είδα πως ουσιαστικά μόνο Corsair έχει. Οπότε όσως να δοκίμαζες τις Low-profile, αν και δεν ξέρω κατά πόσο έχουν διαφορετικά τσιπάκια με τις κανονικές... http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/Corsair-Vengeance-Low-Profile-Blue-8GB-DDR3-2-4GB-CML8GX3M2A1600C9B.htm
alexander1405 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 τελικα λοιπον να τις αλλαξω με ιδιες αν δε μου βγαλουν σφαλμα η να μεινω με αυτες που στο 1.60 βολτ; αν μου ξαναβγαλουν σφαλμα,θα τις αλλαξω.
overpower Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Αν εχεις win 8, και εγω εχω αυτο το προβλημα. Blue screens, και μολις πριν λιγο μου κοπηκε το ιντερνετ. Νομιζω φτεει το τελευταιο update των 8 που εγινε πριν 2-3 μερες, χωρις να ειμαι 1000% σιγουρος.
alexander1405 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 το ειχα και στα 7 το προβλημα αυρο,2 μηνες...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα