Προς το περιεχόμενο

Sony: Πιθανή αποχώρηση από την αγορά των οικονομικών smartphones


z4rx07

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχοντας κλείσει το 2012, στην τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, πίσω από την Apple και την Samsung, η Sony φαίνεται ότι στρέφει αλλού τον προσανατολισμό της.Βλέποντας τα έσοδά της να βρίσκονται σε πτώση το τελευταίο διάστημα, όπως άλλωστε και της HTC, η εταιρεία φαίνεται να εξετάζει την αποχώρηση της από την αγορά των low-end smartphones. Να υπενθυμίσουμε ότι η HTC από την μεριά της είχε κάνει και αυτή αντίστοιχη δήλωση, αναφέροντας ότι θα αφήσει πίσω της την αγορά των low-end smartphone εστιάζοντας το ενδιαφέρον της σε πιο καινοτόμες λύσεις με απώτερο αποτέλεσμα να προσφέρει, όπως ισχυρίζεται, την κορυφαία εμπειρία στο χρήστη και τελικό καταναλωτή. Κάτι τέτοιο εντούτοις δεν φαίνεται να συμβαίνει σύμφωνα με πολλούς, εφόσον τα ποσοστά κερδοφορίας συνεχώς μειώνονται.

 

Η Sony από την μεριά της, δια στόματος Stephen Sneeden δήλωσε ότι πιθανόν και αυτή θα προβεί σε μια αντίστοιχη κίνηση, "αφήνοντας" τη συγκεκριμένη κατηγορία σε άλλους κατασκευαστές. Φαίνεται δηλαδή η εταιρεία να θεωρεί ότι ο καλύτερος τρόπος να πλησιάσει την Apple και την Samsung είναι να εστιάσει το ενδιαφέρον της στην flagship σειρά συσκευών της εγκαταλείποντας τα low-end. Με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία σκοπεύει να ελαχιστοποιήσει το χάσμα μεταξύ αυτής και των ανταγωνιστών της, σε διάστημα δύο ετών.

 

Link.png Site: http://www.phonearena.com/news/Sony-may-follow-HTC-and-give-up-on-low-end-smartphones_id38631[/url]']phonearena.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Το ότι οι best-selling συσκευές είναι οι πανάκριβες, είναι γνωστό. Το θέμα είναι κατά πόσο αρκούν από μόνες τους. Διότι, μπορεί μεν να κάνει 10 εκατομμύρια πωλήσεις μια high-end συσκευή, αλλά αν έχεις άλλες 30 που κάνουν από 500K η καθεμία, η πλάστιγγα γέρνει προς την άλλη μεριά (αν σε ενδιαφέρει το κέρδος).

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχει αποχωρησει εδω και καιρο απο τα οικονομικα κινητα απλα δεν της το ειχαν πει.

πριν λίγο δεν είχε βγάλει το tipo?και πιο πριν κάτι X10 mini,Mini κλπ?

 

Sony ήσουν ανάμεσα στις επιλογές 100 με 210 Ευρώ,και κατά κύριο λόγο σε προτιμούσε ο κόσμος.

Αλλά από τι στιγμή που δεν έδωσες αναβάθμιση σε U,Sole που είναι διπύρηνα, και τώρα με τις δηλώσεις οτι θα φύγεις και απο αυτήν την αγορά,περιμένεις πολλά; 

Ειδικά με τα απανωτά fail του 2010...

Να δω πως θα τα πάει και η High End Range το Xperia Z,γιατί δεν έμειναν και πολλές κατηγορίες..

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι συσκευές της Sony μέχρι τα 250 ευρώ είναι από τις καλύτερες. Τι να πάρει κάποιος από τις υπόλοιπες εταιρίες με εξαίρεση το Samsung Galaxy S advance?

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

βρε Sony την είδες Apple να ούμε? Δε πα να αποχωρήσεις κι από τα hi end? Με αυτή την εταιρία δε βγάζω άκρη πραγματικά. Έβγαλε updates σε παλιά μοντέλα τα οποία σέρνοντουσαν μετά τα updates χωρίς να δικαιολογεί κάτι τέτοιο το hardware τους. Προφανώς για να νομίζουν μερικοί ότι το κινητό τους έφαγε τα ψωμιά του ώστε να πάρει την επόμενη ναυαρχίδα της. Έλεος δηλαδή.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πήρα το neo v και η sony ανακοίνωσε ότι τα μοντέλα του 2011 δε θα πάρουν την jelly bean. Πήρα ένα vaio και μου παρουσίασε 1002 προβλήματα. Κάπου εδώ, αποχαιρετώ τις συσκευές που γράφουν sony επάνω.

 

Την πάτησα μια φορά και πήρα κινητό sony (λόγω της χαμηλής του τιμής), δε θα την πατήσω δεύτερη.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγω και ενας φιλος μου μαζι εχουμε sonyericsson w995, οταν κοπηκε το ericsson και εμεινε το sony λεω δεν πειραζει εχουμε το μισο, τωρα απο το μισο sony διαπιστωνεται οτι παει και αυτο, και η φαση ειναι οτι ο φιλος μου θελει να κανει αλλαγη της μπαταριας του λογο οτι αποφορτιζεται γρηγορα η παλια, και του λεω, που ζεις? παει η sonyericsson δεν εχει καν υποστηριξη, τωρα ουτε φορτιστες δεν υπαρχουν, παιζει να ειμαστε και οι μοναδικοι απαρχαιωμενοι κατοχοι smartphones :P :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...