black_widow Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 you go girl you tell them Καλά κατάχλωμο να το διαβάσουν , φαντάζομαι η απάντηση θα ήταν template που την στέλνανε σε οποιονδήποτε τους έστελνε CV. Είπαμε έχουμε κρίση αλλά δε θα τους τρέξουμε και την επιχείρηση μόνοι μας ( που όντως όλα αυτά εγώ δεν τα καλύπτω έτσι και αλλιώς, έχω κάνει internet marketing tasks αλλά με καθοδήγηση από έμπειρο μαρκετίστα , εκείνος έφτιαχνε την στρατηγική ας πούμε ) ...Και η βλακεία έχει όρια !
Cryptic Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Μου φαίνεται ότι υπάρχει μια παγίδα στο "Την ανάπτυξη δικτύου συνεργατών.". Φαντάζομαι ότι περιμένουν να παίρνεις τηλέφωνα για να κλείνεις συμβόλαια. Δηλαδή θέση τύπου ασφαλιστή, όχι γραμματειακής υποστήριξης. Ή μηπως λεω κάτι που είναι αυτονόητο για τις θέσεις που ψάχνεις;
Haldol Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Η βλακεία δυστυχώς δεν έχει όρια. Το χειρότερο ξέρεις ποιο είναι; Ότι πολλά από αυτά που ζητάνε, αφορούν δραστηριότητες που η εταιρεία δε τις ασκεί καν... αλλά "ας έχουμε κι απ' αυτό", ε; Έτσι καταλήγουν και οι ίδιοι να 'χουν ζημιά, αφού χάνουν μια χαρά υποψηφίους για τη θέση μιας και ζητάνε ακυρίλες. Είχα δει αγγελία για "γραμματειακή υποστήριξη" όπου ζητούσαν γνώσεις web development (WTF). Η εταιρεία δεν έχει παρουσία στο διαδίκτυο καν, ούτε και απέκτησε ποτέ (WTF #2). Απλά, ας έχουμε κι απ' αυτό, "μήπως χρειαστεί". Ξέρεις πόσους αξιόλογους γραμματείς έχασαν, ενώ απευθύνονταν σα άτομα "ναι, ναι, το ξέρω, ναι, κι αυτό το ξέρω, ναι απ' όλα, συμφέρω λέμε, και κώλο δίνω!"; 4
black_widow Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Μου φαίνεται ότι υπάρχει μια παγίδα στο "Την ανάπτυξη δικτύου συνεργατών.". Φαντάζομαι ότι περιμένουν να παίρνεις τηλέφωνα για να κλείνεις συμβόλαια. Δηλαδή θέση τύπου ασφαλιστή, όχι γραμματειακής υποστήριξης. Ή μηπως λεω κάτι που είναι αυτονόητο για τις θέσεις που ψάχνεις; Όλα αυτά που ζητάνε μου τα ζήταγε ο περιβόητος Ινδός manager για να με μεταφέρουν στο τουριστικό ή να προσλάβουν άτομο. Σου λέγανε ναι θα σου δίνουμε ένα μισθό της πλάκας ( τον κατώτατο της ΕΓΣΕΕ ) και εκτός ωραρίου να πηγαίνεις και σε υποψήφιους συνεργάτες σαν καλή γλάστρα και θα σου δίνουμε το συγκλονιστικό ποσό του 1% επί του τζίρου ( τι να λέμε τώρα, ούτε τα bonus από τη δουλειά που έκανα δεν πήρα ποτέ όχι να πήγαινα και σε άλλο πόστο ). Σε virtual office assistant κάνεις πολύ data management, calendar management και τέτοια, δεν μπλέκεσαι με το να κλείνεις Β2Β συμφωνίες, κάνεις e-mail handling ( στο customer κομμάτι ) και τέτοια. Επίσης μπορεί να σου δώσουν μία αγορά - στόχο να κάνεις web research και να φτιάξεις ένα Excel με τα top ας πούμε από όλες τις κατηγορίες. Και data scraping μπορεί να σου πούνε ( συνήθως όμως τα δίνουνε αλλού αυτά και μετά εσύ καθαρίζεις τις λίστες- διορθώνεις κ.λ.π. ). Επίσης χειρίζεσαι - περνάς δεδομένα σε CRM ( online τύπου Salesforce, Zoho κ.λ.π. ), αυτά τα δεδομένα μπορεί να είναι διάσπαρτα σε πόσα αρχεία ας πούμε. Μιλάμε πάντα για πελατολόγιο πολλών χιλιάδων ( και σε ελληνικές που δούλευα σε τέτοια νούμερα έπαιζα ) , δεν είναι ότι το κωλοβαράς και σε πληρώνουν τσάμπα. Μετά υπάρχουν οι virtual office assistants υψηλότερου επιπέδου που είναι ουσιαστικά manager, κάνουν recruiting άλλους assistants, Β2Β προσεγγίσεις μέσω τηλεφώνου κ.λ.π. Με την ώρα και αυτές πιο λίγες ώρες π.χ. 10-15 ώρες τη εβδομάδα για έναν πελάτη ( έχουν πολλούς πελάτες, δεν δουλεύουν full time για έναν ) και γενικά είναι περιζήτητες σε σημείο που τις πλησιάζουν οι πελάτες πρώτα όχι να κάνουν εκείνες αίτηση. Η βλακεία δυστυχώς δεν έχει όρια. Το χειρότερο ξέρεις ποιο είναι; Ότι πολλά από αυτά που ζητάνε, αφορούν δραστηριότητες που η εταιρεία δε τις ασκεί καν... αλλά "ας έχουμε κι απ' αυτό", ε; Έτσι καταλήγουν και οι ίδιοι να 'χουν ζημιά, αφού χάνουν μια χαρά υποψηφίους για τη θέση μιας και ζητάνε ακυρίλες. Είχα δει αγγελία για "γραμματειακή υποστήριξη" όπου ζητούσαν γνώσεις web development (WTF). Η εταιρεία δεν έχει παρουσία στο διαδίκτυο καν, ούτε και απέκτησε ποτέ (WTF #2). Απλά, ας έχουμε κι απ' αυτό, "μήπως χρειαστεί". Ξέρεις πόσους αξιόλογους γραμματείς έχασαν, ενώ απευθύνονταν σα άτομα "ναι, ναι, το ξέρω, ναι, κι αυτό το ξέρω, ναι απ' όλα, συμφέρω λέμε, και κώλο δίνω!"; Ε μα τελικά αλλού είναι το πρόβλημα τους, αν έδινα δε θα ζήταγαν τόσα πράγματα...
Praetorianos Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Σε καμία περίπτωση δεν δείχνουν κάτι για τις δυνατότητες εξέλιξης κάποιου. Ένα 8 σήμερα μπορεί να παραμείνει 8 αύριο, ενώ ένα 5 σήμερα μπορεί να γίνει 10 αύριο...μπορεί και όχι. Συνεχίζω λοιπόν και επιμένω. Ευρηματικές μαϊμουδιές των HR για να δικαιολογούν την ύπαρξη τους σε μια εταιρεία. Κοίταξε, επέμεινε όσο θέλεις η γνώμη του καθενός σεβαστή, το γεγονός είναι όμως ότι από τη μία υπάρχει η προσωπική σου πεποίθηση για κάτι και από την άλλη έχουμε γνώμες και έρευνες των μεγαλύτερων πολυεθνικών παγκοσμίως. Όταν εταιρίες σαν την McKinsey, JPMorgan, PWC, Deloitte, Microsoft, P&G κτλ δέχονται δεκάδες χιλιάδες βιογραφικά κάθε χρόνο και καταλήγουν να πληρώνουν δεκάδες έως εκατοντάδες χιλιάδες στο μισθό καθενός, πίστεψε με γνωρίζουν καλύτερα κι από σενα και από μένα τι δείχνει και τι όχι τις δυνατότητες εξέλιξης κάποιου. Τελευταίο παράδειγμα (ελπίζω ). Υπάρχουν πολλές έρευνες (υποψιάζομαι ότι ακόμα και στο google όποιος ενδιαφέρεται θα βρει) που βρίσκουν πολύ ισχυρή συσχέτιση μεταξύ του βαθμού που θα βγάλει κάποιος σε συγκεκριμένα ψυχομετρικά ή άλλα τεστ και το μελλοντικό του performance rating στην δουλειά. Δηλαδή αν ο χ υποψήφιος σκοράρει διπλά από τον ψ, υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα ότι ο χ θα είναι καλύτερος στη δουλειά του. Με το ίδιο σκεπτικό που κάποιος που έβγαλε 19500 μάλλον είναι καλύτερος μαθητής από κάποιον που έβγαλε 12000. Εξαιρέσεις πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν, αλλά σε αντίθεση με το σχολείο και το οικογενειακό περιβάλλον "η κακιά στιγμή/ο κακός καθηγητής το αδικήσανε το παιδί", οι εργοδότες δεν ενδιαφέρονται. Σιγά μην κάνουν προσωπική συνέντευξη και δεύτερη ευκαιρία σε 10.000 άτομα, μην τυχόν και αδικήθηκε κανείς στα αρχικά στάδια. Στη συντριπτική πλειοψηφία τα τεστ δουλεύουν πολύ καλά ως πρώτη σκούπα, κι ακολουθούν οι συνεντεύξεις για το τελικό ξεσκαρτάρισμα.
viper2005 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 οποιος δεν βαριεται και θελει να μισησει την ζωη του για το πως προσλαμβανουν οι εταιριες... bloomberg jan 7- 13page 64-65
ZAKKWYLDE Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Κοίταξε, επέμεινε όσο θέλεις η γνώμη του καθενός σεβαστή, το γεγονός είναι όμως ότι από τη μία υπάρχει η προσωπική σου πεποίθηση για κάτι και από την άλλη έχουμε γνώμες και έρευνες των μεγαλύτερων πολυεθνικών παγκοσμίως. Όταν εταιρίες σαν την McKinsey, JPMorgan, PWC, Deloitte, Microsoft, P&G κτλ δέχονται δεκάδες χιλιάδες βιογραφικά κάθε χρόνο και καταλήγουν να πληρώνουν δεκάδες έως εκατοντάδες χιλιάδες στο μισθό καθενός, πίστεψε με γνωρίζουν καλύτερα κι από σενα και από μένα τι δείχνει και τι όχι τις δυνατότητες εξέλιξης κάποιου. Τελευταίο παράδειγμα (ελπίζω ). Υπάρχουν πολλές έρευνες (υποψιάζομαι ότι ακόμα και στο google όποιος ενδιαφέρεται θα βρει) που βρίσκουν πολύ ισχυρή συσχέτιση μεταξύ του βαθμού που θα βγάλει κάποιος σε συγκεκριμένα ψυχομετρικά ή άλλα τεστ και το μελλοντικό του performance rating στην δουλειά. Δηλαδή αν ο χ υποψήφιος σκοράρει διπλά από τον ψ, υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα ότι ο χ θα είναι καλύτερος στη δουλειά του. Με το ίδιο σκεπτικό που κάποιος που έβγαλε 19500 μάλλον είναι καλύτερος μαθητής από κάποιον που έβγαλε 12000. Εξαιρέσεις πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν, αλλά σε αντίθεση με το σχολείο και το οικογενειακό περιβάλλον "η κακιά στιγμή/ο κακός καθηγητής το αδικήσανε το παιδί", οι εργοδότες δεν ενδιαφέρονται. Σιγά μην κάνουν προσωπική συνέντευξη και δεύτερη ευκαιρία σε 10.000 άτομα, μην τυχόν και αδικήθηκε κανείς στα αρχικά στάδια. Στη συντριπτική πλειοψηφία τα τεστ δουλεύουν πολύ καλά ως πρώτη σκούπα, κι ακολουθούν οι συνεντεύξεις για το τελικό ξεσκαρτάρισμα. Καλά δεν είναι επιχείρημα αυτό... Εδώ εγώ σου υπέδειξα ποιά είναι ακριβώς τα τρωτά σημεία της κάθε διαδικασίας Το ότι λαμβάνουν χιλιάδες βιογραφικά κάθε χρόνο πως ακριβώς συνεπάγεται ότι η μεθοδολογία πρόσληψής τους είναι σωστή; Δεν μου λέει απολύτως τίποτα. Ασε που για τους μισθούς...δεν ξέρω τι γίνεται στο εξωτερικό αλλά στην Ελλάδα οι Big 4 πληρώνουν τρίχες ακόμα και τους Senior Auditors με CPA, ACCA και δεν συμμαζεύεται. Φαντάζομαι ότι και οι αμερικανικές τράπεζες/χρηματοοικονομικά ινστιτούτα που έφεραν σε πλήρη κατάρρευση και αποσύνθεση το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, με τα ίδια αυστηρά κριτήρια επέλεγαν τους υποψηφίους τους. Μάλλον δεν ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικοί τι λές; Τι έγινε δεν είχαν κανέναν external auditor απο τις φοβερές Big 4 να τους προειδοποιήσει ότι πάνε κατα διαόλου;
black_widow Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Μου αρέσει που αναφέρεστε σε διαδικασίες επιλογής στελεχών με παχυλούς μισθούς σε πασίγνωστες εταιρείες... Το να διαφωνείς με τον τρόπο αξιολόγησης ή τα τεστς που επιλέγουν είναι άλλο πράγμα από το να μην υπάρχει καν αξιολόγηση ή αυτοί που βάζουν αγγελίες να είναι παντελώς άσχετοι! Δεν έχω περάσει ποτέ μου από ψυχομετρικά τεστ στο Ελλάντα, στο τσακίρ κέφι να σου βάλουν κανα τεστ της πλάκας...Αν τα εισάγουν παρακαλώ να περάσουν πρώτα από αυτά τα τεστ τους υπάρχοντες υπαλλήλους και managers! 1
Pantelwolf Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2013 εγώ έτυχε και πέρασα, και η ανάλυσή μου (που την είδα) με περιέγραφε χαρτί και καλαμάρι..
ZAKKWYLDE Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2013 Εγώ πάντως όταν τα κάνω στο Skyrim ή το Fallout ποτέ δεν βγάζει τον χαρακτήρα που θέλω πραγματικά να παίξω Anyway, τέτοια τεστς είναι αδιαμφισβήτητα biased μιας και ο υποψήφιος απαντά αυτό που νομίζει θα παρουσιάσει μια καλύτερη εικόνα γι'αυτόν και όχι αυτό που είναι πραγματικά. Με λίγα λόγια θα απαντήσει αυτό που πιστεύει οτι θα του αποφέρει το μεγαλύτερο σκορ για να πάρει τη δουλειά. Κάτι σαν το psychometric test που κρίνει σε ποιό απο τα House ταιριάζεις στο Game of Thrones...και όταν απαντήσεις "I want to live in an isolated big castle up in the North" τότε προφανώς σου βγαίνει Stark Για να πάμε στις λίγο πιο σοβαρές π.χ. T/F ερωτήσεις 1) Όταν δέχομαι κριτική το παίρνω προσωπικά Τ/F 2) Όταν γνωρίζω ένα νεο άτομο θεωρώ ότι δεν μπορώ άμεσα να τον εμπιστευτώ. Το 1ο προφανώς είναι big red flag αν το απαντήσεις Τ. Το 2ο επίσης...γιατί σημαίνει ότι τουλάχιστον το πρώτο διάστημα δεν θα εμπιστεύεσαι τους συναδέλφους σου. Άρα πέρα βρέχει τεστ είναι.
viper2005 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2013 οποιος δεν βαριεται και θελει να μισησει την ζωη του για το πως προσλαμβανουν οι εταιριες... bloomberg jan 7- 13 page 64-65 παιζει λινκ αλλα μερικες φορες δεν αντεχει ο server... http://www.businessweek.com/articles/2013-01-03/job-applicants-cultural-fit-can-trump-qualifications#p1 1
black_widow Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2013 Κορίτσια, τρέξτε να προλάβετε ! ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ζητεί συνοδό εργασίας, νέα, όμορφη, έξυπνη, δυναμική. η θέση περιλαμβάνει ταξίδια Ελλάδα και εξωτερικό, υψηλές αποδοχές, ασφάλιση, bonus, τιμή 3.000€
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα