kage Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 Να ρωτήσω και κάτι μιας και είναι μάλλον σχετικό με το θέμα. Πρόσφατα γνωστός με ρώταγε τι παίζει με το Δ.Π.Υ. και ότι οι εργοδότες του λένε σε συνεντεύξεις ότι δεν τους συμφέρει το ΙΚΑ. Κάνοντας έναν πρόχειρο υπολογισμό λοιπόν. Έστω 10000 καθαρός ετήσιος μισθός και στις 2 περιπτώσεις. Προφανώς ο μηνιαίος για το ΙΚΑ θα είναι μικρότερος αφού ειναι 14 οι μισθοί. Δηλαδή μισθός με ΟΑΕΕ = 833, μισθός με ΙΚΑ = 714 Έχουμε και λέμε λοιπόν: ΟΑΕΕ: 10000 * 23% ΦΠΑ + (240*12 ΟΑΕΕ) = 15180 συνολικό κόστος του εργαζόμενου ΙΚΑ: 10000 * 16.5% εισφορά εργαζόμενου * 27,6% εισφορά εργοδότη = 14865 συνολικό κόστος Μου διαφεύγει κάτι άλλο;;; Μήπως είναι τεράστια παπάρα αυτό που πουλάνε; Εντάξει προφανέστατα θέλουν να γλιτώσουν αποζημιώσεις κτλ αλλά εγώ είχα και την εντύπωση ότι όντως τους συμφέρει οικονομικά. αρα καλα στο ειπαν δεν τους συμφερει.. -Όταν κάποιος είναι εγγεγραμμένος στο ΙΚΑ, δηλαδή έχει καθεστώς εργαζομένου και όχι ελεύθερου επαγγελματία, προστατεύεται από το εργατικό δίκαιο. Για παράδειγμα, έχει όλα τα δικαιώματα του εργαζομένου (άδειες, αμοιβή για υπερωριακή εργασία κτλ.) και μπορεί να προσφύγει π.χ. στην Επιθεώρηση Εργασίας. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν ισχύει για τους ελεύθερους επαγγελματίες, των οποίων η σχέση με τους πελάτες διέπεται από τους κανόνες της σύμβασης έργου.>> -μπλοκακι με ικα: Ασφαλίζεσαι στο ΙΚΑ. Παίρνεις μπλοκάκι όπου σε κάθε απόδειξη παρακρατείται και ένα 14% νομίζω για το ΙΚΑ, εκτός από τον φόρο και το ΦΠΑ που υπάρχει σε μια απλή απόδειξη παροχής υπηρεσιών. Αυτό το 14% νομίζω ότι το αποδίδει ο εργοδότης, όπως κάνει και με το φόρο>> ολα αυτα παιζει να εχουν αλλαξει -------------------------------------------------------- αν ηταν 5ε η σελιδα τοτε ειναι καλη τιμη.εκτος και αν εχει δυσκολους ορους στο κειμενο. και για να μην το παρουσιαζουμε σαν big deal αυτο το κανουν τσαμπα οσοι μεταφραζουν ταινιες...
Moderators stormrain Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 Moderators Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 Kage επιτρεψε μου να διαφωνησω. 5ε ανα σελιδα δεν το λες καλη τιμη οταν ενας μεταφραστης το χαμηλοτερο που εχω δει να παιρνει ειναι 0,03 ευρω ανα λεξη και ακομα και τοτε θεωρειται πολυ φθηνος. Και αυτο μονο για μεταφραση Αυτοι που μεταφραζουν ταινιες το κανουν τζαμπα, αλλα δεν ειναι ενας υποτιτλιστης μονος του ανα επεισοδιο, αλλα πολλοι οι οποιοι μοιραζονται τη δουλεια. Και υπαρχει και ο επιμελητης. Και ειναι το χομπι τους αυτο. Καποιος αλλος εχει χομπι την diy κατασκευη επιπλων, δε σημαινει πως αν παμε να αγορασουμε ενα επιπλο θα κρινουμε την τιμη του με βαση αυτο. Φιλικα 5
mary Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 @stormrain σε σειρές αναλαμβάνουν πολλά άτομα μαζί για να βγει γρήγορα το επεισόδιο. Σε ταινία, τουλάχιστον εκεί που μεταφράζω εγώ αφιλοκερδώς, αναλαμβάνω μια ολόκληρη μόνη μου και μάλιστα η παράδοση σε 5 μέρες. Πολλοί οι λόγοι που το κάνω αλλά δε θα το σκεφτόμουν για πιο επαγγελματικά...
Moderators stormrain Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 Moderators Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 @stormrain σε σειρές αναλαμβάνουν πολλά άτομα μαζί για να βγει γρήγορα το επεισόδιο. Σε ταινία, τουλάχιστον εκεί που μεταφράζω εγώ αφιλοκερδώς, αναλαμβάνω μια ολόκληρη μόνη μου και μάλιστα η παράδοση σε 5 μέρες. Πολλοί οι λόγοι που το κάνω αλλά δε θα το σκεφτόμουν για πιο επαγγελματικά... Nαι σε σειρες αναφερομουν. Οποτε καταλαβαινεις το βαθμο δυσκολιας και του χρονου
Apoll Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 Να ρωτήσω και κάτι μιας και είναι μάλλον σχετικό με το θέμα. Πρόσφατα γνωστός με ρώταγε τι παίζει με το Δ.Π.Υ. και ότι οι εργοδότες του λένε σε συνεντεύξεις ότι δεν τους συμφέρει το ΙΚΑ. Κάνοντας έναν πρόχειρο υπολογισμό λοιπόν. Έστω 10000 καθαρός ετήσιος μισθός και στις 2 περιπτώσεις. Προφανώς ο μηνιαίος για το ΙΚΑ θα είναι μικρότερος αφού ειναι 14 οι μισθοί. Δηλαδή μισθός με ΟΑΕΕ = 833, μισθός με ΙΚΑ = 714 Έχουμε και λέμε λοιπόν: ΟΑΕΕ: 10000 * 23% ΦΠΑ + (240*12 ΟΑΕΕ) = 15180 συνολικό κόστος του εργαζόμενου ΙΚΑ: 10000 * 16.5% εισφορά εργαζόμενου * 27,6% εισφορά εργοδότη = 14865 συνολικό κόστος Μου διαφεύγει κάτι άλλο;;; Μήπως είναι τεράστια παπάρα αυτό που πουλάνε; Εντάξει προφανέστατα θέλουν να γλιτώσουν αποζημιώσεις κτλ αλλά εγώ είχα και την εντύπωση ότι όντως τους συμφέρει οικονομικά. Ναι σου διαφεύγει. Το ΦΠΑ το δεν στοιχίζει σε κανέναν τίποτα, εκτός από τον τελευταίο ιδιώτη πελάτη της αλυσίδας παραγωγής. Τώρα όσον αφορά μπλοκάκια κλπ, μιας και μένω Αγγλία και το κάνουν οι contractors, έχετε σκεφτεί την λύση του να γίνεται εταιρικές οντότητες (ο καθένας με το μπλοκάκι κλπ) και πόσο μεγαλύτερη ή μικρότερη επιβάρυνση θα έχετε;
ZAKKWYLDE Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 Ναι σου διαφεύγει. Το ΦΠΑ το δεν στοιχίζει σε κανέναν τίποτα, εκτός από τον τελευταίο ιδιώτη πελάτη της αλυσίδας παραγωγής. Τώρα όσον αφορά μπλοκάκια κλπ, μιας και μένω Αγγλία και το κάνουν οι contractors, έχετε σκεφτεί την λύση του να γίνεται εταιρικές οντότητες (ο καθένας με το μπλοκάκι κλπ) και πόσο μεγαλύτερη ή μικρότερη επιβάρυνση θα έχετε; Ναι έχεις δίκιο, είχα στο μυαλό μου τη συνήθη περίπτωση που είμαστε εμείς οι τελικοί πελάτες και μας κόβουν ΔΠΥ. Προφανώς και η εταιρεία μετακυλύει το ΦΠΑ στους δικούς της πελάτες μετά, δεν το είχα σκεφτεί εκείνη την ώρα . Τώρα για τους contractors, απ'όσο ξέρω στις ΗΠΑ τουλάχιστον αμοίβονται πολύ καλύτερα απ'ότι οι μισθωτοί. Απο την άλλη βέβαια έχεις την "αβεβαιότητα". Εδώ ώς Ελ.Επ με εξαρτημένη σχέση εργασίας είναι απλά συνδυασμός όλων των μειονεκτημάτων του μισθωτού με τα μειονεκτήματα του Ελ. Επ. Πάντως διάβασα τώρα τελευταία ότι πλέον τα "μπλοκάκια" που αμοίβονται μόνο απο έναν εργοδότη θα αντιμετωπίζονται ως μισθωτοί (με ότι κι αν σημαίνει αυτό).
DrLo Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 Πάντως διάβασα τώρα τελευταία ότι πλέον τα "μπλοκάκια" που αμοίβονται μόνο απο έναν εργοδότη θα αντιμετωπίζονται ως μισθωτοί (με ότι κι αν σημαίνει αυτό). αυτό χωράει πολύ συζήτηση. Αν πχ έχω ΜΙΑ και μόνο σύμβαση έργου με μια εταιρεία με "θεωρητικό" αντικείμενο την επίβλεψη μιας μελέτης, αλλά πχ δεν πληρώνομαι ΚΑΘΕ μήνα ή έστω τακτικά αλλά πχ στους 4 και 9 μήνες ή ακόμα χειρότερα ΜΙΑ φορά στο τέλος ... ΠΩΣ θα ξεχωρίσει αυτή η περίπτωση από μια πραγματική ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ παροχή υπηρεσίας ? 1
Praetorianos Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Επειδή ατυχίες συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες, ορίστε ταχύτητα κι αποκρισιμότητα από μία εκ των μεγαλύτερων πολυεθνικών παγκοσμίως με σύγχρονο HR department. Τύφλα να 'χει τυροπιτάδικο στην Ελλάδα για θέση πωλητή, black_widow υπάρχουν και χειρότερα ^^: *Το screenshot με το 5 hours ago το τράβηξα πριν από λίγη ώρα και το 6/7 μεταφράζεται σε μη λονδρέζικο φορμάτ ως 7/6 (Ιούνιος).
ZAKKWYLDE Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Κρίμα που έσβησα μια απορριπτική επιστολή που είχα. Η τύπισσα μου στέλνει το γνωστό copy-paste που λέει ότι παρ'όλο που είμαι σούπερ γαμάτος και έχω τα φοβερά προσόντα δεν θα με προσλάβουν κλπ κλπ, κάπου ενδιάμεσα σε μια παράγραφο μου γράφει. "Μετα την αξιολόγηση της γραπτής εξέτασης, σας ανακοινώνουμε ότι δεν θα μπορέσετε να πάτε στην 3η φάση της συνέντευξης"...η κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Σκέφτομαι κι εγώ "μα δεν πέρασα καμία γραπτή εξέταση, μόνο στη 1η συνέντευξη πήγα". Μετά απο 5 λεπτά στέλνουν εκ-νέου επιστολή όπου στην αρχή ζητάνε συγγνώμη και με ξανα-γειώνουν με την ίδια απορριπτική επιστολή, το ίδιο copy-paste για το σούπερ γαμάτος απλά είχαν αλλάξει τη συγκεκριμένη παράγραφο σε κάτι άλλο. Έλεος πραγματικά
black_widow Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Praetorianos γελάω ακόμα...Πόσο μάλλον που σε όλες αυτές τις πολυεθνικές περνάς και από τη διαδικασία του να συμπληρώσεις όλες αυτές τις φόρμες στο HR σύστημα τους για να ανεβάσεις το CV , δεν στέλνεις απλά ένα e-mail. Και σε διάφορα group στο linkedin που μπαίνω το αναφέρουν πολύ συχνά αυτό το φαινόμενο. Εδώ Ελλάδα βέβαια κάνουν και πιο πρωτοποριακά πράγματα όπως το να μη σου απαντάνε ποτέ και μετά να σε βάζουν και σε λίστα να λαμβάνεις ενημερωτικά newsletters...
pavlinara Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Αγγελία για θέση γραμματέα σε αθηναική πολιτική εφημερίδα στέλνει η φίλη μου βιογραφικό την καλούν για συνέντευξη, κατεβαίνει από θεσσαλονίκη. πάει στις 5 που θα ήταν η συνέντευξη είναι εκεί άλλες 10 και περιμένουν μπαίνει τελικά στις 7.30 όπου μαθαίνει ότι πρόκειται για πλασιέ, να πηγαίνει δηλαδή σε διάφορους να τους πουλάει θέματα.ωραία η θέση γραμματέα.και ο μισθός 400 ευρώ+μπόνους!!!(για 8ωρη δουλειά) κρίμα τα λεφτά που έδωσε για το κτελ να κατέβει. Έτσι κι εγώ την είχα πατήσει πέρσι.Γραμματέας έλεγε ,πλασιέ έψαχναν.Στο κέντρο της Αθήνας κι αυτό.Ότι ναναι.
gatokoritso Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 ολοι το ξεκινανε γραμματεας και το φτανουν μεχρι οτι να ναι.δεν νιωθουνε..
ikaruga24 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Τυχερη εισαι, αφου δεν σου προτεινε να πουλησεις κωλο για να εχεις προνομιο να σε σκιζουν για 400 ευρω το μηνα τοτε ενταξει να λες! 1
black_widow Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Υπάρχει μία εφημερίδα στην Αθήνα που βάζει συνέχεια αγγελία για γραμματέα, υποπτεύομαι ποιά μπορεί να λες... Καλά έχω ακούσει πόσα κουφά σε συνεντεύξεις για θέση γραμματείας που έχω πάει...Πέρα ότι καταλήγω να κάνω και αυτήν τη δουλειά γιατί ή έχουν άσχετη γραμματέα ή πολύ απλά δεν έχουν γραμματέα.Δε νομίζω ότι ειδικά αυτήν την περίοδο θα βάλει κάποιος αγγελία για γραμματέα , μάλλον θα ψάχνει και για κάτι άλλο ( αυτές οι θέσεις είναι συνήθως "μιλημένες" ). Καλά είναι μόνο σε στυλ project να κάνεις τέτοιες δουλειές , τύπου VA δηλαδή. Καλά Αγγλικά, Microsoft Office να ξέρεις όχι να λες ότι ξέρεις, τυφλό καλό ( αγγλικό, ελληνικό , αριθμούς ), να μάθεις CMS ( Wordpress + Joomla οπωσδήποτε ) + κάποια CRM πλατφόρμα και δε μένεις από δουλειά , όλο και κάπου θα σε χρειάζονται !
aris1986 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Καμια ΜΚΟ για δημους; Ερχεται μια για 45.000 ανεργους λεει η εφημεριδα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα