Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εαν ενα σπιτι εχει και δυνατοτητα παρκινγκ σε πυλωτη, αυξανεται το ενοικιο ή οχι; 

Δημοσ.

Κανονικα; Αν δεν  υπάρχει συγκεκριμένη θέση που ανήκει στο διαμέρισμα όχι, δηλ να το βάλει στο συμβόλαιο οτι η τάδε θέση τόσα τετραγωνικά έιναι για σένα... αλλά έτσι όπως έχουν φρικάρει όλοι με το πάρκινγκ αν έχεις την δυνατότητα και μόνο μαζί με άλους της πολυκατοικίας μπορεί να σου ανεβάσει την τιμή αυθαίρετα...

Δημοσ.

Η θέση στάθμευσης στην pilotis μιας πολυκατοικίας είναι μια παλιά και πονεμένη ιστορία και θα χρειάζονταν πολλές σελίδες για να την περιγράψει κάποιος.

Με λίγα λόγια, εάν η θέση είναι παρακολούθημα της οριζόντιας ιδιοκτησίας (διαμερίσματος), δηλαδή περιγράφεται λεπτομερώς στο συμβόλαιο αγοράς του, τότε σίγουρα του ανήκει και, επομένως, είναι στη διακριτική ευχέρεια του ιδιοκτήτη να ζητήσει επιπλέον ενοίκιο για το πλεονέκτημα που έχει το διαμέρισμα έναντι άλλων.

Εάν, όμως, η θέση δεν περιγράφεται στο συμβόαιο αγοράς, σημαίνει ότι ο χώρος της pilotis εξακολουθεί να παραμένει κοινόχρηστος και, προφανώς, μη εκμεταλλεύσιμος.

 

Από το σημείο αυτό, είναι προφανές ότι αρχίζουν οι διενέξεις, οι κόντρες κλπ που, πολλές φορές, οδηγούν σε ανεπιθύμητη κατάληξη.

  • Like 1
Δημοσ.

η πιλοτη ειναι κοινοχρηστος χωρος και ειναι οποιος προλαβει

δεν χρεωνεται εξτρα

απλα ενα σπιτι που εχει πολλα προνομια οπως το παρκινγκ λογικο ειναι να χει μεγαλυτερη ζητηση αρα και τιμη σε σχεση με μια τρωγλη

Δημοσ.

Συνηθως ναι...αλλά δεν θα έλεγα και πολύ. Άντε +30.

Γενικότερα ένα πάρκινγκ απο μόνο του εύκολα θα το νοίκιαζες 50+. Αλλά αν το 500 γίνει 550 ε είναι λίγο πιο δύσκολο.

Δημοσ.

η πιλοτη ειναι κοινοχρηστος χωρος και ειναι οποιος προλαβει

δεν χρεωνεται εξτρα

απλα ενα σπιτι που εχει πολλα προνομια οπως το παρκινγκ λογικο ειναι να χει μεγαλυτερη ζητηση αρα και τιμη σε σχεση με μια τρωγλη

 

Η pilotis είναι ΚΧ αλλά εάν οι αρχικοί συνιδιοκτήτες (οικοπεδούχοι και εργολάβος) είχαν συμφωνήσει να παραχωρήσουν την αποκλειστική χρήση όλου ή τμήματος του χώρου αυτού της πολυκατοικίας, πχ για χώρους στάθμευσης,, όπως και της ταράτσας, αλλά και κάθε άλλου ΚΧ της οικοδομής σε ένα ή περισσότερα διαμερίσματα, ως παρακολουθήματα αυτών, τότε αυτή η (συμβ/φική) συμφωνία παραμένει ισχυρή.

 

Στις περιπτώσεις που δεν έχει ακολουθηθεί αυτή η διαδικασία, μπορεί να ισχύει αυτό που αναφέρεις, δηλαδή "...όποιος προλάβει".

  • Like 2
Δημοσ.

Παντως στη δικη μου περιπτωση οι θεσεις ειναι αριθμημενες για καθε διαμερισμα.

Δημοσ.

Παντως στη δικη μου περιπτωση οι θεσεις ειναι αριθμημενες για καθε διαμερισμα.

 

ζητησε να δεις το συμβολαιο

αν περιγραφει τη θεση στεθμευσης ως παρακολουθημα του προς ενοικιαση διαμερίσματος τοτε μπορεις να παρκαρεις μονο εσυ

γενικα ισχυουν αυτα που εχει γραψει ο makfil

Δημοσ.

Επισης δε ξερω εαν παιζει κατι με μεσιτη. Ο ιδιος λεει πως οχι. Ο ιδιοκτητης ειναι κυπριος και μενει στη κυπρο. Αυτος με τον οποιο μιλαω ειναι ο ηλεκτρολογος μηχανικος της πολυκατοικιας και λεει πως τον εξυπηρετει και εχει πληρεξουσιο.

Δημοσ.

Επισης δε ξερω εαν παιζει κατι με μεσιτη. Ο ιδιος λεει πως οχι. Ο ιδιοκτητης ειναι κυπριος και μενει στη κυπρο. Αυτος με τον οποιο μιλαω ειναι ο ηλεκτρολογος μηχανικος της πολυκατοικιας και λεει πως τον εξυπηρετει και εχει πληρεξουσιο.

 

Δεν έχουμε καταλάβει ακόμη τι θέλεις.

Σε ενδιαφέρει να νοικιάσεις το διαμέρισμα αλλά δεν θέλεις να πληρώσεις παραπάνω για τη θέση;

Σ' ενδιαφέρει εάν η θέση αποτελεί παρακολούθημα του διαμερίσματος;

Κάτι άλλο;

Οι θέσεις μπορεί να είναι αριθμημένες αλλά αυτό δεν εξασφαλίζει ότι έχει γίνει η διαδικασία όπως την περιέγραψα.

 

Ζήτησε, λοιπόν, από το μηχανολόγο να σου δείξει το συμβόλαιο για να λυθούν οι απορίες σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...