Προς το περιεχόμενο

Απορια με Bluray rom


Elena1988

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδια καλησπερα.Εχω μια απορια.Φυσικα μπορει να ειναι χαζη η ερωτηση μου αλλα δεν ξερω καλα απο αυτα.Θελω απλως καποιες ταινιες που εχω σε δισκακια Bluray να τα περασω στο σκληρο μου δισκο και να τις βλεπω απο εκει.Γινεται;Κι αν ναι,το Bluray rom θα πρεπει να ειναι αντιγραφικο η δεν εχει σημασια αυτο και με ενα αναγνωσης θα κανω την δουλεια μου;Σας ευχαριστω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είσαι σίγουρη ότι θες να το κάνεις αυτό? Μιλάμε για πολλά GB/ταινία :)

 

Αν όντως το θες, υπάρχουν δεκάδες προγράμματα και τρόποι. Οι ποιο απλοί είναι να χρησιμοποιήσεις προγράμματα all-in-one, να μην μπλέκεις δλδ με 2-3 διαφορετικά. Ένα από τα πιο διαδεδομένα ειναι το DVD-Fab.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=fdUmN26XgSA

 

Δυστυχώς τα πιο καλά (όπως το παραπάνω) είναι και επί πληρωμή. Εκτός αν έχεις κάποιον θείο από την Αμερική να στο στείλει B)

 

Εδώ έχει και άλλους τρόπους αλλά θα δεις ότι είναι κάπως...

http://tech2.in.com/how-to/software/how-to-rip-a-bluray-movie/537362

Και φυσικά θα βρεις και άπειρα άλλα tutorials

 

Και αρκεί να είναι ROM για την διαδικασία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Α δεν χρειαζεται δηλαδη να παρω εγγραφης ε;Αλλα τωρα με αγχωσες που λες οτι θα πιασει πολλα γιγα.Αν ειναι δηλαδη οσο ειναι το κανονικο δισκακι πχ 20-50 γιγα το καθενα τοτε δεν συμφερει να τα βαζω σε σκληρο...Δεν υπαρχει τροπος να τα συμπιεζω σε μικροτερο μεγεθος χωρις ομως να χανει πολυ ποιοτητα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τώρα εσύ μιλάς για encoding. Τα περιβόητα MKV. Φυσικά και θα έχουν διαφορά. Και αναλόγως με την ποιότητα που θα επιλέγεις θα έχεις και το ανάλογα μεγάλο παραγόμενο αρχείο.

 

Αν αντιλαμβάνομαι καλά θες να φτιάξεις ένα είδος αρχείου (διόρθωσέ με αν κάνω λάθος). Αν πρόκειται για ταινίες, τότε άκου την συμβουλή μου και εγκατέλειψέ το τώρα. Όλοι περάσαμε από την φάση αυτή και στο τέλος απλά γεμίζαμε δίσκους/δισκάκια με άχρηστα αρχεία (μην μου πεις ότι βλέπεις τις ταινίες πάνω από 1 άντε 2 φορές!).

 

Αν πρόκειται για παιδικά, δεν νομίζω ότι χρειάζεται να "επενδύσεις" σε BR. Και τα DVD-rips μια χαρά είναι.

 

Αν πρόκειται για συναυλίες, εκπαιδευτικά. ντοκυμαντέρ, ίσως να ήταν ο μόνος λόγος που θα το σκεφτόμουν

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειναι για λιγο απ'ολα!!!Δηλαδη για τον αδελφο μου (εκπαιδευτικά) για εμενα (συναυλίες) για τον αρραβωνιαστικο μου (ντοκυμαντέρ) και για ολους μαζι καπου-καπου να εχουμε μια μικρη αλλα καλη συλλογη απο τις αγαπημενες μας ταινιες 3d σαν ταινιοφιλοι που ειμαστε.Εχουμε βρει πολυ φτηνα και παιρνουμε τα αδεια δισκακια (μας τα στελνουν απο εξω φιλοι μας) και λεμε να εχουμε τις καλυτερες μας ταινιες σαν αρχειο να τις βλεπουμε καπου-καπου σε 3d!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν χρειάζεται να μπεις στη χρονοβόρα αυτή διαδικασία για κάτι που το έχει κάνει κάποιος άλλος για σένα.Τουλάχιστον για τις 3d ταινίες που είναι σχετικά πρόσφατες και υπάρχει υπερπροσφορά στο διαδικτυο μπορείς να τις βρεις ήδη συμπιεσμένες με αμελητέα παραχώρηση στην ποιότητα.Απλά διαλέγεις ποια ποιότητα σου ταιριάζει και την κατεβάζεις.Αν θες να τις βλέπεις απο λαπτοπ τότε ακόμη και 1-1,5γίγα για μια 2ωρη ταινία σε mkv φορματ είναι υπέραρκετο.
Τώρα για παιδικά,ντοκυμαντέρ και συναυλίες που μπορεί να είναι λίγο πιο σπάνια ή αν δεν σε ικανοποιούν οι ήδη υπάρχουσες ποιότητες τότε πρέπει να τις κατεβάσεις πρώτα στο σκληρο σου και μετά τις συμπιέσεις με ένα πρόγραμμα,όπως σου είπε ο Νίνο.Αλλά είμαι σίγουρος λίγο άμα ψάξεις όλο και κάποιος θα την έχει κάνει αυτή τη διαδικασία για να την κατεβάσεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημερα.Απο το ιντερνετ 3d ταινιες πχ ειναι χαλια!Γενικα ο,τι εχω βρει και κατεβασει ειναι χαλια το 3d.Εγω επειδη ενας φιλος παιρνει απο εξωτερικο ταινιες (ντοκυμαντερ,συναυλιες,ταινιες) αλλα χωρις υποτιτλους,θελω με καποιον τροπο να γραφω οποια μ'αρεσει (δεν θα γραφω συνεχως για να πει κανεις οτι θα χαλαω ενα σωρο χρηματα γι'αυτο το χομπυ,απλα τις πολυ αγαπημενες μου)και θα προσθετω μετα τους υποτιτλους.Ειδικα τις ταινιες 3d που ειναι πολυ δυσκολο να τις βρω και κατεβασω απο το ιντερνετ και σε τελεια ποιοτητα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δε το λέω από θέμα κόστους αλλά ότι θα σπαταλήσεις το χρόνο σου γιατί και συ άμα μπεις στη διαδικασία να τις συμπιέσεις στην ίδια ποιότητα πάλι θα καταλήξεις.Δεν ξέρω που έψαξες αλλά ας πούμε μόνο εδώ http://thepiratebay.se/browse/209/0/7 έχει την κάθε ταινία σε 5-6 διαφορετικές ποιότητες.Τώρα γούστα είναι αυτά αλλά στα δικά μου μάτια μία ταινία συμπιεσμένη πχ στα 10 γίγα,δε αντιλήφθηκα κάποια διαφορά από την αυθεντική.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραια θα κατεβασω καποια απο εδω και θα δω πως ειναι.Αλλα δεν νομιζω να υπαρχουν κι ολες οι νεες ταινιες ε;Τις βγαζουν ολες;Και κατι αλλο επειδη δεν γνωριζω εγω,υποτιτλους δεν υπαρχουν γι'αυτες τις ταινιες υποθετω ε;Θα πρεπει να τις κατεβαζω μια μια και να τις δινω σε ενα φιλαρακι μου να τις μεταφραζει ε;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομίζω ότι έχει και αρκετά καινούργιες.Υπότιτλους όχι δεν έχουν αλλά τους βρίσκεις πολύ εύκολα είτε γκουγκλάροντας πχ ''όνομα ταινίας'' greek subs , είτε από σαιτ σαν αυτό http://www.greeksubtitles.info/

είτε με αυτό το πρόγραμμα http://www.findsubtitles.eu/findsubtitles_download_gr.php όπου που σου βρίσκει αυτό ποιος του ταιριάζει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπερα.Κατεβασα το αβαταρ αλλα δεν καταφερα να βγαλω ακρη...Ειναι σε δυο χωριστες οθονες και παιζουν τα ιδια!Την εβαλα στο htpc,εβαλα την τηλεοραση στο 3d και ειδα τις δυο εικονες με λιγο βαθος να παιζουν διπλα διπλα...Τι κανω λαθος;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχει στη τηλεόραση κάπου μία επιπλέον επιλογή  στο 3d όπως το side by side(sbs) ή top-bottom?Την βάζεις την ταινία σε στικάκι και μόλις εμφανίσει τις δύο εικόνες τότε πατάς καποια απο τις επιλογές και εμφανίζει μία ''θολή'' εικόνα.Με τα γυαλιά λογικά διορθώνεται


Αλλιώς προσπάθησε με τον kmplayer στο pc αλλά δεν ειναι τελείως αυτοματοποιημένο .Ίσως χρειαστεί και ρυθμίσεις  για να βελτιστοποιηθεί η εικόνα
 
Ρώτησε ή διάβασε αν έχει αντιστοιχα θέματα και στο αντίστοιχα θρεντ με τηλεοράσεις/home cinema μη σε ταλαιπωρώ άδικα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το εκανα αλλα τελικα δεν με ενθουσιασε οσο το αυθεντικο δισκακι.Θα ηθελα να κανω αλλη μια ερωτηση.Για να αντιγραψω μια 3d ταινια θα πρεπει το αντιγραφικο να ειναι blu ray writer η 3d writer που καπου ειδε το ματι μου σε καποια ιστοσελιδα;Η δεν εχει σημασια και ειναι μονο για αναπαραγωγη 3d ταινιας και τελικα με ενα απλο blu ray writer κανω την δουλεια μου;Θα μπορεσω να γραψω ταινια 3d με ενα κανονικο blu ray αντιγραφικο;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...