Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποιο ικα και ποια συμβαση ωρε, αφου μαυρη την εχει. Επιθεωρηση εργασιας πας και σε κατατοπιζουν αυτοι.

Γνωρίζεις ποια είναι η διαδικασία εκει?

• Απαντ. 87
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ποιο ικα και ποια συμβαση ωρε, αφου μαυρη την εχει. Επιθεωρηση εργασιας πας και σε κατατοπιζουν αυτοι.

για αυτο θα χρειαστει και μαρτυρες για να βεβαιωσουν οτι πραγματι εργαστηκε εκει ...αυτο ειναι και το ποιο δυσκολο. πρσφατα  μπηκα μαρτυρας σε εναν φιλο μου που εκανε καταγγελια τον εργοδοτη του και εκανε  ακριβως αυτο που ανεφερα ..εννοειται βεβαια οτι δεν θα μεινει στης απαντησεις απο εδω ,αν πραγματικα εχει σκοπο να κανει καταγγελία  θα το ψαξει πολυ καλα πριν κανει καποια κινηση

Δημοσ.

Ο φιλος σου προφανως και ειχε προσληψη, αρα και ενσημα, πραγμα που η κοπελα δεν εχει οποτε το ικα δεν μπορει να κανει κατι. Στην επιθεωρηση εργασιας δεν θυμαμαι πως γινεται και σιγουρα εχει αλλαξει η διαδικασια οποτε πηγαινε ρωτα. Δεν την εχω ακολουθησει ποτε προσωπικα την διαδικασια, απλα ειχα ενημερωθει μια φορα και εκτοτε απλα απειλουσα οτι θα κανω καταγγελια. Ολοι χεζοντουσαν και με πληρωνανε, ομως απο οτι θυμαμαι δεν ηταν και πολυ δυσκολη διαδικασια, απλα χρονοβορα.

Δημοσ.

δεν ειχε τπτ απολυτως  3 χρονια χωρις ενσημα  και καταγγελια την εκανε απο το ικα  ..οπως ειπα χρειαστηκε 2  μαρτυρες οπου υπογραψαμε μια υπευθυνη δηλωση  για να  βεβαιωσουμε οτι πραγματι εργαστηκε εκει . 

Δημοσ.

Τι να σου πω, εγω αυτο το ειχα κανει οταν ειχα συμβαση μεν αλλα δεν μου κολλαγαν τα ενσημα στην πραξη (τελικα τα ειχαν κολλησει σε αλλο αριθμο μητρωου οι μαλακισμενες στο λογιστηριο). Ισως και να γινεται ετσι και χωρις συμβαση, ορκο δεν παιρνω.

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι πως δεν έχω κάποια σύμβαση οπότε δε νομίζω να χωράει κάπου το ΙΚΑ.

Υπάρχει περίπτωση το αφεντικό μου να είναι με κάποιον τρόπο καλυμμένο από τέτοιου είδους κινήσεις?Υπάρχει κάποια νομοθεσία που να προστατεύει τον εργοδότη?

Δημοσ.

Πας στην επιθεώρηση εργασίας τους λες το πρόβλημα και το πιθανότερο είναι να σκάσουν για έλεγχο την ώρα που θα δουλεύεις B)  και ο εργοδότης θα τα παίξει.

Γνωστός μου που δουλεύει στην επιθεώρηση εργασίας αυτό κάνει λέει στον εργαζόμενο τι ώρα θα είσαι στην δουλειά την Χ μέρα και σκάει για έλεγχο και ζητάει χαρτιά από τον εργοδότη.

• 4 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Στις 13 4 2019 πηγα στην επιθεωρηση εργασια κανω καταγγελια προς εργοδοτη μου. Αφου ενημερωσα τον εποπτη τα οποια μου οφειλη σε εμενα ....στηλαν ενα emai για ενα ραντεβου. Μου χρωσταει για ενα χρονο κοντα 5,5χιλιαδες. Αντι να βαζει ολο το μισθο εβαζε κατι τις. ουτε δωρα ουτε αδεια ουτε την κανονικη αδεια.  Μετα το ραντεβου 1 αφου δεν ηρθαν κλεισαμε ενα 2 και ηρθε ενα εκπροσοπος λεγοντας ψευματα οτι δεν συνβαινει κατι τετοιο....προσκομησαμε ολα τα χαρτια μας απο τραπεζα (κινηση λογαρια) χαρτι του ικα και σαν απαντηση δεν πειραμε τιποτα. Ο εποπτης τις επιθεωρηση κανονισε 3 ραντεβου να μπορεσει η εταιρια να κοιταξει το θεμα.

Φτασαμε 3 ραντεβου και δεν υπηρχε λυση απο κανενα . Ουτε απο επιθεωρηση καμια απαντηση ( μαλλον με το τροπο τους στα δικαστηρια)

Ρωτο εγω 1  η επιθεωρωση τι ακριβος κανει μιας τους πληρωνει το κρατος ? ( δηδ και ενας και εγω)

• Moderators
Δημοσ.
10 minutes ago, ΜΙΤΣ21 said:

Ρωτο εγω 1  η επιθεωρωση τι ακριβος κανει μιας τους πληρωνει το κρατος ? ( δηδ και ενας και εγω)

Προσπαθεί να βρει συμβιβαστική λύση μεταξύ των δύο μερών στα πλαίσια της καλής πίστης. Δεν μπορεί να κάνει τίποτα περισσότερο από αυτό, δεν είναι δικαστής ο επόπτης. Σε γενικές γραμμές πάντως όταν γίνεται δικαστήριο και παρίστανται παίρνουν το μέρος του εργαζομένου.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Malthador είπε

Προσπαθεί να βρει συμβιβαστική λύση μεταξύ των δύο μερών στα πλαίσια της καλής πίστης. Δεν μπορεί να κάνει τίποτα περισσότερο από αυτό, δεν είναι δικαστής ο επόπτης. Σε γενικές γραμμές πάντως όταν γίνεται δικαστήριο και παρίστανται παίρνουν το μέρος του εργαζομένου.

εξαρτάται....εγώ μια φορά που πήγα, ανάμεσα στα άλλα πράγματα που είχα καταγγείλει για μισθολογικά, ήταν και η αναγκαστική άδεια άνευ αποδοχών που μας είχε δώσει σε όλο το τμήμα επί σχεδόν δύο εβδομάδες, για να εξοικονομήσει χρήματα.

Η επιθεωρήτρια πιάστηκε από αυτό και είπε στο δικηγόρο : ή πληρώνετε το παιδί ή την άλλη εβδομάδα θέλω να μου φέρετε τις καταστάσεις από το τμήμα μισθοδοσίας.... ε με εξόφλησαν στο τσακ - μπαμ για να μην έχουν άλλα τρεχάματα. Εξαρτάται και σε ποιόν θα πέσεις, ακούγονται διάφορα.....

Δημοσ.

Τα ίδια πέρασα και εγώ πριν κάτι μήνες.Απο την επθεώρηση εργασίας στο Περιστέρι είδα οτι με έγραφε η υπάλληλος,το ίδιο και οι πρώην εργοδότες αφού δεν ένοιωσαν καμια πίεση απο την επιθεώρηση..Οπότε πήγα σε έναν δικηγόρο,έκανα αγωγή και μια χαρά βάλανε μυαλό!

Δημοσ.

Οι διαδικασίες πρέπει να είναι οι ακόλουθες:

1. Επικοινωνία με το κεπεα
  2. Επικοινωνία με το Εργατικό κέντρο της περιοχής σου.
  3. Στη διαιτησία με την επιθεώρηση εργασίας να έχεις μαζί σου αντιπρόσωπο του εργατικού κέντρου.

Διαφορετικά ο εργοδότης δεν νοιώθει καμία πίεση όπως έγραψε ο akis_tzev

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...