Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαζό;

Δεν ξέρω αλλά μου καρφώθηκε η ιδέα να συνδέσω μια κάμερα (web) στο εξωτερικό του παλιού μου σπιτιού σε ένα απομακρυσμένο χωριό και μέσω ενος σάιτ που θα κάνω να μπορώ να το βλέπω. Έχει ασύρματο ίντερνετ εκεί αλλά σκέφτομαι τι θα κάνω με Η/Υ; Πρέπει να αφήσω κάποιον υπολογιστή μέρα νύχτα ανοικτό στο χωριό; Και το σάιτ; Μπορεί να είναι ένα μπλογκ;

Το έχει κάνει κάποιος;

B)

Δημοσ.

Παίρνεις μια ip camera από κάποιο ηλεκτρονικό κατάστημα, και μετά τα πράγματα ειναι απλα.

1) στήνεις την κάμερα με το πρόγραμμα της

2) ελέγχεις αν την βλέπεις κανονικά στο εσωτερικό δίκτυο

3) κάνεις port forward την πόρτα της κάμερας στο router σου

4) κάνεις static ip ή κάνεις μια συνδρομή στο dyndns.org για να έχεις ένα σταθερό όνομα στην ip σου.

5) τεστάρεις από εξωτερικό pc αν έχεις εικόνα προς τα έξω

Σιτε γτ να κάνεις? Θα βάζεις την ip στον browser κ θα έχεις εικόνα. Όχι δεν χρειάζεται να αφήσεις υπολογιστή ανοιχτό

• Like 1
Δημοσ.

Παίρνεις μια ip camera από κάποιο ηλεκτρονικό κατάστημα, και μετά τα πράγματα ειναι απλα.

1) στήνεις την κάμερα με το πρόγραμμα της

2) ελέγχεις αν την βλέπεις κανονικά στο εσωτερικό δίκτυο

3) κάνεις port forward την πόρτα της κάμερας στο router σου

4) κάνεις static ip ή κάνεις μια συνδρομή στο dyndns.org για να έχεις ένα σταθερό όνομα στην ip σου.

5) τεστάρεις από εξωτερικό pc αν έχεις εικόνα προς τα έξω

Σιτε γτ να κάνεις? Θα βάζεις την ip στον browser κ θα έχεις εικόνα. Όχι δεν χρειάζεται να αφήσεις υπολογιστή ανοιχτό

Πολλά δεν τα κατάλαβα αλλά θα τα ψάξω. ΑΥτό που θέλω να σε ρωτήσω - μιας και φαίνεται ότι γνωρίζεις... Στο χωριό δεν έχω ίντερνετ αλλά έχει καλό δυνατό ασύρματο δίκτυο ο δήμος και στο σπίτι μου πιάνει καλά. Γίνεται;

Δημοσ.

Δε ξέρω τι δίκτυο έχει το χωριό κ γι αυτό δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά. Αλλά νομίζω πως γίνετε να το κανεις αρκεί να έχει στατική ip ο δήμος γτ αλλιώς δεν ξέρω πως μπορείς να παίξεις με DNS

Δημοσ.

Δε ξέρω τι δίκτυο έχει το χωριό κ γι αυτό δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά. Αλλά νομίζω πως γίνετε να το κανεις αρκεί να έχει στατική ip ο δήμος γτ αλλιώς δεν ξέρω πως μπορείς να παίξεις με DNS

Πως καταλαβαίνεις αν έχει static ip; Το ότι συνδέθηκα και αποσυνδέθηκα δυο τρεις φορές και είχε την ίδια ip δε λέει κάτι μάλλον ε;

Δημοσ.

αυτο ειναι static ip...δλδ εμας στο σπιτι σους περισοτερους αλλαζει η ip αυτοματα καθε 80 ωρες περιπου, εσυ δεν το θες αυτο θες μια ip συνεχεια για να βλεπεις την καμερα, αν κ πιστευω οτι απο το ιντερνετ του δημου δυσκολα θα κανεις port forward. καλυτερα να περιμενεις να σου πει κ καποιος π ξερει σιγουρα περισσοτερα απο μενα

Δημοσ.

Θα πρεπει να ανοιξει και μια πορτα στο ruter για να μπορει να βλεπει την ip καμερα οπότε απο το δίκτυο του δημου μου μοιαζει με αδυνατο κατόρθωμα. Μονο να παρεις ιντερνετ απο κάποιων γειτονα να ανοίξεις την πορτα που χρειάζεσαι .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

με ip cam δεν χρειαζετε pc...

ειχα παρει tenvis ip cam δεινουν μαζι και free dns.tenvis ειναι αντιγραφη της foscam.
το θεμα ειναι με το ινετ του χωριου.
αν βαλει access point-repeater και φτιαξει εκει ports θα δουλευε?
τεσπα νομιζω η wind εχει ινετ με 13ε το μηνα

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.

αν υποθεσουμε πως το a/p-repeater εχει κανα 40ευρω και δουλεψει γλυτωνει 140ε τον χρονο.

βεβαια υποθετω πως το ασυρματο του χωριου δεν θα βολεψει ακομη και με access point-repeater γιατι θα χει καμμια σελιδα καλωσορισματος και καθε χ λεπτα θα κανει log out

Δημοσ.

Και repeater ή access point να έβαζε , πάλι από το ρούτερ- δίκτυο του χωριού θα περνούσε ρε παιδιά για να βγεί στο ίντερνετ . Οπότε ότι και να άνοιγε θα κοβόταν εκεί

Δημοσ.

Έχω κάνει το ίδιο με μια απλή webcam και ένα raspberry pi. Αν σε ενδιαφέρει μπορώ να γράψω λεπτομέρειες.

Τι ακριβώς είναι αυτό; Αν γίνεται έτσι γιατί όχι...

:-D

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Έχω κάνει το ίδιο με μια απλή webcam και ένα raspberry pi. Αν σε ενδιαφέρει μπορώ να γράψω λεπτομέρειες.

Με ενδιαφέρει και εμένα φίλε Tsene. Αν μπορείς να αναφερθείς σχετικά θα με βοηθούσε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...