Προς το περιεχόμενο

Γυαλιά 3D Samsung Vs LG


panosf50

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θέλω να αγοράσω μία τηλεόραση 40΄΄ που να είναι smart και 3D. Επειδή έχω αυτή τη στιγμή 2 τηλεοράσεις samsung μπορεί να πεί κάποιος ότι είμαι "κολλημένος"  με τη samsung. Μου είπε όμως ένας φίλος μου που πήρε την LG ότι η τα γυαλιά της Samsung έχουν μία μπαταρία στο πάνω μέρος τους και ίσως να υπάρχει πρόβλημα ακτινοβολίας στον εγκέφαλο όταν βλέπεις 3D. 

Κάτι άλλο που θέλω να ρωτήσω - δεν ξέρω κατά πόσο είναι κουτό -είναι αν τα γυαλιά της LG κάνουν για την Samsung.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όχι δεν κάνουν τα γυαλιά. Και είναι ανάλογα ποιό μοντέλο θα πάρεις. Επίσης δεν έχουν όλες οι LG γυαλιά 3D με μπαταρία. Υπάρχει και μοντέλο της LG με απλά γυαλιά. Φίλος που αγόρασε LG και είχε Samsung μου είπε ότι είναι περισσότερο ικανοποιημένος από την LG. Βέβαια έχει σημασία και το μοντέλο που θα διαλέξεις. Γνώμη μου είναι να μην δώσεις τα έξτρα χρήματα για να πάρεις "Smart" τηλεόραση. Εκτός αν είσαι κάποιας μεγαλύτερης ηλικίας και δεν τα πας καλά με την τεχνολογία (π.χ δεν έχεις PC, smart κινητό κλπ). Όσο αφορά το 3D σε κάποιους αρέσει σε κάποιους όχι, επίσης η ταινία πρέπει να το υποστηρίζει αλλιώς το κάνει σε simulation το οποίο είναι κουραστικό. Το ιδανικό είναι να πας σε κατάστημα και να την δεις να παίζει γιατί οι γνώμες ποικίλουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σ' ευχαριστώ φίλε για την άμεση απάντηση. Το πρόβλημά μου είναι ότι η Samsung έχει γυαλιά με μπαταρία και όχι η LG. Για Samsung ξεκίνησα και με σταμάτησε ο φίλος μου. Τώρα όσον αφορά την smart που είπες είμαι κάποιας ηλικίας (40+)  και έχω πολύ καλή σχέση με την τεχνολογία (internet κλπ.). Γιατί να μην πάρω smart; Για το 3D που είπες ότι σε άλλους αρέσει και σε κάποιους όχι συμφωνώ απόλυτα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

η διαφορα που εχει το active (samsung glasses) σε σχεση με το pasive (lg / toshiba) ειναι ότι στο passive δεν ειναι αναγκη να εισαι ντε και καλα μπροστα και με ισιο το κεφαλι παντα μπορεις να ξεπλωσεις πχ στον καναπε , να εισαι στο πλαι να γυρνας στο σαλονι .. με το active πρεπει να εισαι απεναντι απο την τιβι και το κεφαλι καρφομενο ... απο την άλλη το active δινει 1080 σημα στο καθε ματι ενω το passive δινει 1080 στο συνολο οχι σε καθε ματι οποτε το active ειναι πιο ρεαλιστικο.. εγω πηρα χτες panasonic 42 για αυτον τον λογο .. οποτε ειτε lg / panasonic θα κανεις πολυ καλη αγορα... τωρα οσο αφορα εργα που ειδα λιγο δεν υπαρουν σημερα τουλαχιστον πολοι τιτλοι .. τα ποιο πολλα ειναι παιδικα και καποια λιγα για μεγαλους.. ... κατι ακομα για το convert from 2d sto 3d... εαν το κανεις αυτο και βλεπεις ενα οποιοδηποτε εργο αυτο θα παρει βαθος ... δεν θα παρει ογκο προς τα εξω αυτο θα γινει μοναχα με 3δ ταινια

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γνώμη μου είναι να μην δώσεις τα έξτρα χρήματα για να πάρεις "Smart" τηλεόραση. Εκτός αν είσαι κάποιας μεγαλύτερης ηλικίας και δεν τα πας καλά με την τεχνολογία (π.χ δεν έχεις PC, smart κινητό κλπ). J

Δε θα συμφωνήσω σε αυτό. Οι smart tv έχουν pvr και DLNA. Κάποιος που δεν τα πάει καλα με την τεχνολογία δεν έχει ιδέα σε τι χρησιμεύουν αυτά. Δεν είναι μόνο η πρόσβαση στο internet. Ζήτημα είναι αν κσποιος που δεν τα πάει καλα με την τεχνολογία θα χρησιμοποιήσει ακομα και αυτό το feature

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 PVR & DLNA είχαν κάποιες TV προ SMART εποχής. Θα τεκμηριώσω λίγο καλύτερα την άποψη μου για να καταλάβει και ο φίλος τι εννοώ. Η τηλεόραση έχει διάφορα καλούδια (WiFi, Youtube, Apps, media streaming κλπ.) τα βασικά από αυτά τα χαρακτηριστικά -οκ υπάρχουν και κάποια έξτρα τα οποία θα χρησιμοποιήσει και ένας ποιο προχωρημένος χρήστης- αλλά τα ΒΑΣΙΚΑ τα βρίσκει κάποιος που διαθέτει έναν υπολογιστή. Έτσι, αν έχουμε μία απλή TV και την συνδέσουμε με HDMI στον υπολογιστή μας έχουμε ίδιο και καλύτερο αποτέλεσμα χωρίς να τρώμε άπειρη ώρα παίζοντας με το τηλεκοντρόλ και τα μενού (που σε κάθε TV είναι διαφορετικά). Επιπλέον είναι ένα χαρακτηριστικό που πληρώνουμε επιπλέον. Έτσι αν π.χ. ο συγχωρεμένος ο παππούς μου που δεν έχει ιδέα από υπολογιστή, του δείχνω το εικονίδιο με το Youtube και του λέω "να παππού πατάς αυτό εδώ και θα δεις video", είναι ποιό εύκολο στην εκμάθηση αλλά καθόλου λειτουργικό και αποτελεσματικό για έναν που γνωρίζει. Μην παρεξηγηθώ, είναι ένα πολύ ωραίο πρόσθετο για άτομα που δεν έχουν σχέση με την τεχνολογία να μπορέσουν για να κάνουν μία εισαγωγή σε αυτήν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Περι παθητικού 3D και ενεργού εδω τα αναλύω κάπως

http://www.insomnia.gr/topic/472846-επιλογή-3d-tv-550-600ε/?p=5201384

 

Το ενεργό 3d δεν ειναι τόσο ευαίσθητο σε γωνιες θέασης όπως ειπώθηκε άνωθεν (εκτός εαν ξαπλώσουμε και βλέπουμε κάθετα. Αλλα ποιος βλέπει ετσι??). Μπορείς να κάτσεις και λοξά σε κάποιο καναπέ και να δεις μια χαρά. Προς θεου δεν χρειάζεται να κάθεσαι καρφωμένος στην οθόνη. Μεγάλη ανακρίβεια αυτό.

 

Τα πράγματα ειναι άπλα με το ενεργό έχουν περισσότερη ευκρίνεια και ανάλυση με ποιο ρεαλιστικό αποτέλεσμα ειδικά σε κοντινές αποστάσεις. Περι ακτινοβολίας αυτο είναι επίσης ανακριβές που λενε μερικοί (κυρίως promoter της LG) καθώς απλα δεν υπάρχει. Το blue tooth που χρησιμοποιούν είναι περιπο 5 φόρες χαμηλότερης ισχύος απο τα αντίστοιχα hands-free που υπάρχουν. Τέλος το active εχει περάσει TUV προδιαγραφή..

 

Το καλο του παθητικού ειναι οτι σε συνθήκες φωτιζομενου χώρου ειναι πιο ξεκούραστο καθώς ειναι flickering free. Αλλα στον αντίποδα τα FPR φίλτρα του επιβαρύνουν το πανελ σε απόδοση gamma με αποτέλεσμα να ειναι σκοτεινότερο ακόμη και σε 2D χρήση. Αυτός ειναι και ο βασικότερος λογος που δεν μου αρεσει.

 

Απο την αλλη η Samsung ειναι μεσα στην λιστα απο τις βραβευμένες TV σε απόδοση 3D απο την International 3D society.

http://www.international3dsociety.com/International_3D_Society/AWARDS_TECHNOLOGY_2A.html

 

Τελος το 3D ας μην αποτελέσει το βασικότερο κριτήριο για την επιλογή της τηλεόρασης. Ειναι σχετικα μικρη η χρίση που θα κανεις σε αυτο

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...