Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρωην Φοιτητής στο Μεσολόγγι , είχα βρει απο εναν παραδιπλανο χωριο που καλιεργούσε καποιος μπαμπάς συμφοιτητή μ  ο οποιος δεν καπνιζόταν με τίποτα και πολυ κακοκομένος. Ενας αλλος συμφτητής ειχε φέρει απο λαμία και αυτός μια απο τα ίδια. Παμε τωρα στον γνωστό αγρινιώτικο που ολοι πλεων ξέρουν.. Ειχαμε πάρει 1κιλο  12euro :P Παρα πολυ καλα κομμένος μετρια γευση ομως, Μεχρι που μου ηρθε η ιδεα να σπάσω στα 250γρ που μ αναλογούσαν( τον ειχαμε παρει 4 παιδιά) 3 καπνούς GOLDEN virginia πράσσινο και να αγοράσω αδεια τσιγαρά τα οποια ηταν ηδη στρημένα και με κανονικό φιλτρο σαν βιομηχανικο τσιγαρο δλδ αλλα άδειο και να γεμίζω τέτοια.Καπου 12 ευρώ τα 100 τσιγάρα ειχαν no name και ειχε και malboro με 20ευρω νομίζω. Τον εβαζα σε μια σακουλα στο ψυγειο και ηταν μια χαρα

Ετσι ηταν ενα μετριο τσιγαρο που καπνιζοταν ευκολα

εχω ενα μηχανημα που γεμιζει αυτα τα αδεια τσιγαρα και τα κανει κυριολεκτικα σαν εργοστασιακα ετοιματζιδικα!

μηπως ξερεις που βρισκω ομως τα αδεια με το φιλτρακι? καποια στιγμη μου ειχαν δωσει καμια 10αρια κουτες καπου 1000 τσιγαρα  αδεια με το φιλτρακι τους. αλλα μετα που τελειωσαν δε το ξαναψαξα

 

εμενα παντως δε καπνιζοταν ο καπνος με τιποτα με αυτη τη μεθοδο βεβαια δεν τον εκανα χαρμανι με αλλο καπνο.

οταν εκανα κανονικο στριφτο με λιγοτερο καπνο καπνιζοταν καπως. στα αδεια τσιγαρα με τη πρωτη τζουρα πεθαινες...

Δημοσ.

Σπιρτούλη, παρήγγειλα πρόσφατα μία κούτα για δοκιμή από το tze.gr μαζί με ένα μηχανάκι. Μια χαρά ήταν. Τελικά πού θα βρούμε τίμιο και φτηνό καπνό ρε παιδιά;

Δημοσ.

Σπιρτούλη, παρήγγειλα πρόσφατα μία κούτα για δοκιμή από το tze.gr μαζί με ένα μηχανάκι. Μια χαρά ήταν. Τελικά πού θα βρούμε τίμιο και φτηνό καπνό ρε παιδιά;

Πραγματικα τωρα περιμενεις να σου πει καποιος σε δημοσιο forum που θα βρεις παρανομα χυμα καπνο?  :huh:

Δημοσ.

εχω ενα μηχανημα που γεμιζει αυτα τα αδεια τσιγαρα και τα κανει κυριολεκτικα σαν εργοστασιακα ετοιματζιδικα!

μηπως ξερεις που βρισκω ομως τα αδεια με το φιλτρακι? καποια στιγμη μου ειχαν δωσει καμια 10αρια κουτες καπου 1000 τσιγαρα  αδεια με το φιλτρακι τους. αλλα μετα που τελειωσαν δε το ξαναψαξα

 

εμενα παντως δε καπνιζοταν ο καπνος με τιποτα με αυτη τη μεθοδο βεβαια δεν τον εκανα χαρμανι με αλλο καπνο.

οταν εκανα κανονικο στριφτο με λιγοτερο καπνο καπνιζοταν καπως. στα αδεια τσιγαρα με τη πρωτη τζουρα πεθαινες...

 

Εγω τα αγοραζα απο ψιλικατζιδικο με φιρμα "κεντρο τυπου"

μετα απο λιγο googlinng βρηκα αυτα

http://www.montecristo-shop.gr/index.php?main_page=index&cPath=22

 

http://www.tobaccostore.gr/eshop/index.php?cPath=28_66_219

 

http://www.e-smoke.gr/c.Adeia-Tsigara-Kapnosyrigges.117225.html

 

 

και αμα ψαξεις "αδεια τσιγαρα" θα βρεις πολλα

  • Like 1
Δημοσ.

τελευταια φορα που ειχα ψαξει στα χανια δεν ειχα βρει αλλα περασαν αρκετα χρονια. Μου θυμησες το σπορ ομως :-)

Σε ευχαριστω για τον κοπο σου!

 

 

 

Σπιρτούλη, παρήγγειλα πρόσφατα μία κούτα για δοκιμή από το tze.gr μαζί με ένα μηχανάκι. Μια χαρά ήταν. Τελικά πού θα βρούμε τίμιο και φτηνό καπνό ρε παιδιά;

 

κοιτα για να μη μασαμε τα λογια μας αν και σε δημοσιο φορουμ συνηθως απο γνωστο γνωστου ώ γνωστε μου εχει κατσει η φαση εμενα. δε το επιδιωξα ουτε το εψαξα εξαλλου οταν το ψαχνεις συνηθως δε βρισκεις. Εδω και καιρο γενικα στο κυκλο μου δε μου εχει τυχει φαση να αγορασω ξανα αλλα να σου πω την αληθεια δε κυνησα και γη και ουρανο...

Δημοσ.

Έστω ένας καπνός 20gr. Μέχρι πόσα μπορείς να γεμίσεις; Έστω πάνω-κάτω. Συμφέρει δηλαδή;

 

Μάλλον συμφέρει μόνο με χύμα.

Δημοσ.

Γιώργο, αν δεν κάνω λάθος γύρω στα 20-25. Συμφέρει οριακά σε σχέση με πακέτο αλλιώς στρίψιμο. Από εξωτερικό έχει αγοράσει καπνό κανείς; Αν ναι, πού;

Δημοσ.

τελευταια φορα που ειχα ψαξει στα χανια δεν ειχα βρει αλλα περασαν αρκετα χρονια. Μου θυμησες το σπορ ο

 

μως :-)

 

Σε ευχαριστω για τον κοπο σου!

 

 

Σύντεκνε το ψιλικατζιδικο απεναντι απο το μαυρο προβατο ειχε μεχρι ενα φεγγαρι δε ξερω τωρα

 

 

 

 

Γιώργο, αν δεν κάνω λάθος γύρω στα 20-25. Συμφέρει οριακά σε σχέση με πακέτο αλλιώς στρίψιμο. Από εξωτερικό έχει αγοράσει καπνό κανείς; Αν ναι, πού;

 

δε νομιζω να γεμισει 25 αλλα και να γεμισει δεν συμφερει

γτ πλεων ξερω οτι lucky strike κ cameλ εχουν 3.40 το πακετο , 3,8 το malboro

ο ο 20αρης καπνος εχει καπου 4.40

Δημοσ.

δοκίμασα σήμερα απο ενα μήπως και πάρω και ηταν για το πέος καβαλεηλα!
 

Δημοσ.

δε νομιζω να γεμισει 25 αλλα και να γεμισει δεν συμφερει

γτ πλεων ξερω οτι lucky strike κ cameλ εχουν 3.40 το πακετο , 3,8 το malboro

ο ο 20αρης καπνος εχει καπου 4.40

Με τίποτα δε συμφέρει.

 

Αν λάβεις υπόψιν ότι ένα κουτί Davidoff που κάνω πωλείται στα 3.80 και ο Craven είναι στα 4.5, βάλε και τα άδεια τσιγάρα, και 3 παραπάνω να βγαίνουν, ε, δε συμφέρει.

Δημοσ.

Με τίποτα δε συμφέρει.

 

Αν λάβεις υπόψιν ότι ένα κουτί Davidoff που κάνω πωλείται στα 3.80 και ο Craven είναι στα 4.5, βάλε και τα άδεια τσιγάρα, και 3 παραπάνω να βγαίνουν, ε, δε συμφέρει.

εμένα δεν μου αρέσουν τα έτοιμα 

μου δίνουν την αίσθηση του ψευτικου ? λες και καπνίζω σκέτο χαρτί , δεν ξέρω γιατί ..

και δεν είναι οτι δεν κάπνιζα έτοιμα , αλλα μόνο αναγκαστικά αν δεν έβρισκα καπνό που να μου αρέσει (πχ στρατό)

παλιότερα συνέφερε ΠΟΛΥ ο καπνός , τώρα όμως έτσι όπως ανέβηκαν οι τιμές/μειώθηκαν οι ποσότητες (σε μερικούς) δεν κάνει διαφορά .

 

μια ουσιαστική διαφορά είναι οτι πχ εγώ όταν καπνίζω μπορεί να το αφήσω για κανα 2λεπτο και το εργοστασιακό να έχει καεί μέχρι τότε

ενώ το άλλο με τα γαλάζια rizla να έχει σβήσει , είναι και αυτό μια χασούρα αν το σκεφτείς .

 

  • Like 1
Δημοσ.

Καταρχήν, ο καπνός είναι βλαβερός.

Βιολογικός ή του εμπορίου έχει σημασία μόνο για το πόσο βλαβερός είναι.  

Η καλύτερη λύση είναι να μην καπνίζετε.

 

 

Εμπορίου VS "βιολογικός".

 

Οι καπνοί / τσιγάρα του εμπορίου είναι μεν "ελαφρωμένοι" από την νικοτίνη αλλά εμποτισμένοι με δεκάδες χημικές ουσίες, εκτός από αυτές που ήδη περιέχει το φύλλο του καπνού.Βενζόλια, βουτάνια και μεθανόλη για ομοιόμορφη καύση, αμμωνία για καθαρισμό της κιτρινίλας και η λίστα δεν έχει τέλος.

Περρισότερα εδώ. Η πλήρης λίστα με τα 599 "εγκεκριμένα" χημικά πρόσθετα για την παρασκευή τσιγάρου βρίσκεται εδώ 

Μακροχρόνια και καθημερινή χρήση, όπως καταλαβαίνετε, δεν προτείνεται σε καμία περίπτωση.

Απλά τις επιπτώσεις, τις καταλαβαίνεις αργά...

 

 

Ο βιολογικός/οικολογικός καπνός κατευθείαν από τον παραγωγό - πέρα από τα κατάλοιπα που δημιουργούνται από την καύση - έχει πολύ αυξημένα επίπεδα νικοτίνης. Για να συννενοούμαστε, η νικοτίνη mg προς mg είναι ισχυρότερο δηλητήριο από το αρσενικό, και σίγουρα από τα πλέον εθιστικά. Περισσότερα εδώ.

Μια τυπική διαβάθμιση νικοτίνης ( όχι γεύσης ε ) στα τσιγάρα εμπορίου είναι:

0 - 0,8 mg ελαφριά

0,8 - 1,5 mg μέτρια

1,5 - 2,5 mg βαριά

 

Ο "σέρτικος" καπνός που πωλείται ανεπίσημα ακόμη και να μην είναι χημικά ραντισμένος ή επεξεργασμένος - άρα βιολογικός - μπορεί να έχει τιμές νικοτίνης πάνω από 10 mg, ιδίως στο 1ο φύλλο του φυτού. Αυτό είναι τζούρα και πάτωμα.

 

 

Οπότε ουσιαστικά έχουμε 2 επιλογές, αν θέλουμε να καπνίσουμε.

Έναν εμπορικό καπνό με πρόσθετα καρκινογόνα χημικά αλλά με χαμηλά ποσοστά νικοτίνης και σταθερή γεύση,  

και ένα βιολογικό καπνό χωρίς extra χημικά αλλά με υψηλά ποσοστά νικοτίνης.

 

Αν μπορούσαμε να χαμηλώσουμε τα ποσοστά νικοτίνης όμως με κάποιο τρόπο;

Χμμμ... βιολογικός καπνός, με χαμηλή νικοτίνη, χωρίς extra χημικά. ;)

 

 

 

Ας δούμε πρώτα απ όλα τι καπνό μπορούμε να καπνίσουμε.

 

Στην Έλλάδα ευδοκιμούν οι ποικιλίες τσεμπέλια Αγρινίου, τα μυρωδάτα Αγρινίου, ο αρωματικός μπασμάς Ξάνθης, και τα γνωστά σε όλους μας Virginia. Δεν αναφέρω τυχαία αυτά, καθώς από αυτά φτιάχνονται τα περισσότερα εγχώρια τσιγάρα.

 

Το φύλλο του καπνού συμπεριφέρεται σαν ωποροκηπευτικό.

Πρέπει να ωριμάσει για να κοπεί, - ακριβώς όπως ένα φρούτο. Αλλάζει η γεύση του ανάλογα τη σοδειά και το κλίμα. 

Ο καπνός συγκεκριμένα, συνεχίσει να ωριμάζει στεγνώνοντας στον αέρα (air cure) για να μπορέσει να κοπεί και να καπνιστεί.

Το στέγνωμα μπορεί να πάρει από 3ις μήνες μέχρι ένα χρόνο, ανάλογα τις συνθήκες. Λάθη σε αυτά τα 2 κάνουν τον καπνό να μην καπνίζεται.

 

Η κάθε ποικιλία έχει το δικό της χρώμα σε εμφάνιση, άρωμα, γεύση και επίπεδα νικοτίνης.

Για να καπνιστεί ο καπνός χρειάζεται να είναι χαρμάνι τουλάχιστον 2 ή παραπάνω ποικιλιών σωστά κομμένων και σωστά ωριμασμένων. Η γεύση έγκειται στην προσωπική κρίση του καθενός.

Προσωπικά το τελευταίο εξάμηνο έχω καταλήξει σε ένα blend από τσεμπέλι, virginia και μπασμά όλα βιολογικά.

Χαρμάνι με μέτριο punch καλή γεύση και ελαφρύ άρωμα, ευκολοκάπνιστο από τους περισσότερους.

 

 

Άντε και βρήκαμε το χαρμάνι που μας αρέσει, πως χαμηλώνουμε τα ποσοστά νικοτίνης σε ανθρώπινα επίπεδα;

"Do it like a pro" !

 

Boiling rooms τα λένε στην Αγγλία και έτσι έχει σχηματιστεί η εντύπωση ότι ο καπνός βράζεται.

Το νερό βράζει... μόνο που ο καπνός δεν είναι μέσα στο νερό αλλά από πάνω... ατμίζεται. 

 

Πώς μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε αυτό οικιακά; Πολύ απλό.

 

- Ανοξείδωτο κατσαρολικό σκεύος 28 cm στο μάτι της κουζίνας με 1 lt νερό. 

 Το νερό θα πρέπει να είναι από τη μέση του σκεύους και κάτω ώστε να μην αγγίξει τον καπνό.

- Ανοξείδωτη σίτα (14-20 mesh) πάνω στο σκεύος (στη photo φαίνεται μια που έφτιαξα με 20 mesh)

 ( Αν δεν θέλετε να φτιάξετε, κάνει και η σίτα που βάζουν στα τηγάνια για να μην πετάει λάδι. )

- 150-200 gr φυσικό καπνό

 

Απλώνεται ομοιόμορφα τον καπνό πάνω στη σίτα χωρίς να αφήνετε κενά (δες photo).

Ανάβουμε τον αποροφητήρα στο τέρμα.

Ανάψτε το μάτι στο χαμηλό ή μεσαίο. Ο καπνός καταστέφεται από τους 80C και πάνω, οπότε χαλαρά.

Αφού ξεκινήσει να σιγοβράζει το νερό ελέγχεται με την παλάμη σας τον καπνό. Μόλις γίνει όλος υγρός και δεν μπορείται να κρατήσετε την παλάμη σας επάνω του από την ζέστη σβήνετε το μάτι. Η όλη διαδικασία θα κρατήσει μερικά λεπτά μόνο. ;)

Αν σας βγήκε βαρύς αφήστε τον περισσότερο στον ατμό την επόμενη φορά. Αν βγήκε ελαφρύς λιγότερο.

Αν το παρακάνετε και φύγει όλη η νικοτίνη θα γίνει σαν ρίγανη μόλις στεγνώσει και δεν θα καπνίζεται.

 

Αφού τον βγάλετε, ανακατέψτε τον και αφήστε τον να κρυώσει. Ανάλογα τις συνθήκες του περιβάλλοντος σε 10-15 min ξεκινάει και καπνίζεται. Μόλις κρυώσει βάλτε τον σε σακουλάκι zip lock, βγάλτε τον αέρα, σφραγίστε το και στο ψυγείο. 

 

Ναι σωστά καταλάβατε, με την διαδικασία αυτή αφαιρέσαμε νικοτίνη από τον καπνό και του προσθέσαμε υγρασία σε μερικά λεπτά μόνο. ;)

 

 

2 πράγματα δεν κάνουμε για κανένα λόγο όταν ατμίζουμε:

 

1. Δεν δοκιμάζουμε το νερό μετά το άτμισμα. Αν έχουν πέσει θρύμματα καπνού ή νικοτίνη μέσα και έχει κιτρινίσει, μόλις φτιάξατε σπιτικό εντομοκτόνο. Χύστε το στην τουαλέτα, ψεκάστε το στο χώμα των φυτών σας, μην το πιείτε.

2. Δεν βάζουμε το κεφάλι μας πάνω από τον καπνό. Το στριφτό τσιγάρο ζυγίζει 0,4 gr. Με 200 gr καπνό στον ατμό είναι σαν καπνίζουμε 400+ τσιγάρα συγχρόνως !!!  Θα έχετε ντάγκλα μέχρι την επόμενη. ( Μη ρωτάτε πως το ξέρω. )

 

 

Αυτό είναι η βάση του πειράματος.

Η συνέχεια έγκειται πως με οτιδήποτε υδατοδιαλυτό που εξατμίζεται μπορείται να δώσετε γεύση στον καπνό σας.

Ζάχαρη, γλυκόζη, φυτική γλυκερίνη, φρούτα, μέλι, ρούμι ...  ;)

 

 

 

p.s. Τα παραπάνω δείτε τα σαν συμβουλές για πειράματα και όχι σαν οδηγό. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του.    

Αυτή η πληροφορία δεν υπάρχει πουθενά αλλού αναρτημένη, χρησιμοποιήστε την με σύνεση.

 

 

 

/sc

post-42753-0-06592500-1374001982_thumb.jpg

  • Like 14
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...