Προς το περιεχόμενο

Copy & Print Protection σε Έγγραφο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,  ^_^

Θα ήθελα να ρωτήσω, μιας και δεν έχω ασχοληθεί και ποτέ, ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος αλλά και πως γίνεται να δημιουργήσεις ένα αρχείο, είτε word είτε pdf, το οποίο να μην γίνετε να το κάνει ούτε print, ούτε copy paste κάποιος.

Συγκεκριμένα πρόκειται για μια εργασία που έχω ολοκληρώσει στο word την οποία άμα την στείλω σε κάποιον, θέλω το μόνο που θα μπορεί να κάνει για να την αντιγράψει είναι να έχει ανοιχτό το παράθυρο της εργασίας μου και απο κάτω να την γράφει απο την αρχή σε άλλο παράθυρο...

Ουσιαστικά να μπορεί MONO να την κοιτάξει, τίποτα παραπάνω...  :devil:

Δοκίμασα κάτι read only και protected view στο word, αλλά και πάλι δεν κατάφερα αυτό που ήθελα...

Ευχαριστώ πολύ   :-)

Δημοσ.

Αυτό που θέλεις δεν γίνεται στην ουσία, γιατί όπως και να τη στείλεις, από τη στιγμή που διαβάζεται στην οθόνη, μπορεί να αντιγραφεί (και όχι με πληκτρολόγηση).

Μπορείς είτε να βάλεις κωδικό στο doc, είτε (καλύτερα) να μετατρέψεις το doc σε προστατευμένο pdf που να ανοίγει με κωδικό και να μην επιτρέπει αντιγραφή, ούτε εκτύπωση. Ακόμα καλύτερα, μπορείς να μετατρέψεις το pdf σε αρχεία εικόνων (κάθε σελίδα και μία εικόνα, π.χ. τύπου jpg) και στη συνέχεις να φτιάξεις νέο pdf από τις εικόνες (jpg) με μειονέκτημα το αυξημένο μέγεθος (που μάλλον δεν σε πειράζει και τόσο). Και για να δυσκολέψεις κι άλλο την πιθανότητα αυτοματοποιημένης αντιγραφής, μπορείς να χρησιμοποιήσεις "περίεργη" γραμματοσειρά στο Word (π.χ. καλλιγραφική) που να μην αναγνωρίζεται εύκολα από προγράμματα ocr, αλλά και να μειώσεις την ανάλυση των jpg (π.χ. 100 dpi) πριν τα μετατρέψεις σε pdf.

• Like 1
Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σου, απ' ότι καταλαβαίνω δηλαδή ο καλύτερος τρόπος είναι αυτός με τις εικόνες, με μόνο μειονέκτημα το μέγεθος του αρχείου... Προς αυτή την κατεύθυνση νομίζω προς θα κινηθώ και ανάλογα του πόσο μεγάλο θα βγαίνει το αρχείο θα μειώσω τα dpi.

Μένα googlαρισμα θα βρω κάποιο πρόγραμμα που να μετατρέπει το word σε .jpg έτσι? Υπάρχει κάποιο στο νου σου συγκεκριμένο?

Δημοσ.

Καλύτερα είναι να μετατρέψεις πρώτα το doc σε pdf (μέσα από το Word στις εκδόσεις 2007 και μετά) και ύστερα να μετατρέψεις το pdf σε jpg (αυτό γίνεται, μεταξύ άλλων, και με το δωρεάν πρόγραμμα PDF-XChange Viewer).

Βέβαια αν έχεις εγκαταστήσει κάποιο πρόγραμμα παραγωγής pdf, όπως το PDFCreator, ίσως να γίνεται κατευθείαν από το Word η δημιουργία jpg (δεν το έχω ψάξει αυτό το θέμα, γι' αυτό και δεν έχω κάτι συγκεκριμένο να προτείνω).

• Like 1
Δημοσ.

Εφοσον μπορεις να το σωσεις σε pdf, μπορεις μετα να το κανεις import στο photoshop (απο cs και πανω) και να το αποθηκευσεις σαν εικονες, σελιδα σελιδα.

• Like 1
Δημοσ.

Βέβαια αν έχεις εγκαταστήσει κάποιο πρόγραμμα παραγωγής pdf, όπως το PDFCreator, ίσως να γίνεται κατευθείαν από το Word η δημιουργία jpg (δεν το έχω ψάξει αυτό το θέμα, γι' αυτό και δεν έχω κάτι συγκεκριμένο να προτείνω).

Βεβαίως και γίνεται κατευθείαν «εκτύπωση» σε αρχεία γραφικών.

Μάλιστα, ο εικονικός εκτυπωτής του PDFCreator υποστηρίζει και multipage TIFFs. Οπότε, έχεις όλες τις σελίδες σε ένα αρχείο γραφικών .tif, το οποίο μπορείς να ανοίξεις π.χ. με το IrfanView (που υποστηρίζει multipage TIFFs) και να «τυπώσεις» τελικά σε PDF όλες τις σελίδες μαζί, με μία κίνηση.

Δημοσ.

Δοκίμασα αυτό με το photoshop προς το παρών και νομίζω πως βγαίνει εντάξει μέχρι στιγμής, θα δοκιμάσω και τον Pdf Creator για να δω και τυχόν διαφορές στο τελικό μέγεθος κλπ...
Είμαι καλυμμένος πιστεύω γιαυτό που θέλω να κάνω, οπότε σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας :)

Δημοσ.

Εγώ θα έκανα τα εξής βήματα:

a ) Θα έβαζα ένα Watermark στο κείμενο π.χ. Created by MindControl
b ) Θα το έκανα convert σε PDF
c ) Θα το έκανα protect με Certificate, γιατί έτσι δεν μπορεί να γίνει DeCrypt με τίποτα !
d ) Θα έβαζα το τελικό αρχείο σε PGPnetshare Folder !

Τραβηγμένο σενάριο ε ; :)

MindControl.

• Like 2
Δημοσ.

Τα 3 πρώτα τάχω σκεφτεί και εγώ, είναι λίγο τραβηγμένα, άμα ήταν για κάτι πιο σοβαρό, κάπως έτσι θα τόκανα...

Το τελευταίο όμως τι είναι?? PGPnetshare Folder, πρωτη φορά το ακούω...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...