feodor Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2013 200 ευρώ μισθό σε όλους κι αν μας αρέσει. Για να μάθουμε που δεν δουλεύαμε τόσα χρόνια και τα ξύναμε. Ευτυχώς που δεν έχουμε ούτε ένα νεοφιλελεύθερο στο φορουμ, όπως είχε πει κάποιος Μα πες τα ανθρωπε μου! Ευτυχως που στα 3-4 χρονια που εχουμε κριση καναμε περικοπες σε ολα και σωθηκαμε. Ευτυχως που θεσμοθετησαμε την καταργηση των ΣΣΕ κι ετσι ο εργοδοτης σου μιεωνει το μισθο με τη καλυψη του νομου πλεον, ευτυχως που θεσμοθετησαμε τη μερικη απασχοληση, ευτυχως που θα παρουμε συνταξη στα 67 (μεχρι τωρα, γιατι "αυριο-μεθαυριο" θα μας πουν για 70 αφου "δεν βγαινουμε και πρεπει οοολοι να πληρωσουμε"). Αλλιως δεν θα ειχαμε σωθει. Τωρα σωθηκαμε. Λιιιιιιιγο υπομονη ακομα να κανουμε, λιιιιγο ακομα να σφιξουμε το ζωναρι και σε λιγο (3-4 χρονακια) θα ερθει η αναπτυξη, οι επιχειρησεις -οι μεγαλες, αυτες που ετσι κι αλλιως δεν επηρεαζονται και τοσο απο τη κριση- θα ειναι ακομα πιο κερδοφορες (αφου και τωρα ειναι) ενω εμεις ολοι (σχεδον) θα εχουμε δουλεια με 200€ και θα ειμαστε οοοολοι χαρουμενοι. Παντως μου κανει φοβερη εντυπωση, και ειναι αξιο μελετης -ισως απο τους αρμοδιους επιστημονες (κοινωνιολογους, ψυχολογους) του μελλοντος- το πως καποιος θεωρει τους ΔΥ οτι "καλοπαιρνουν" εις βαρος της υπολοιπης κοινωνιας ενω δεν θεωρει οτι κανουν κατι τετοιο, αυτοι που μας πληρωνουν ψιχουλα (εργοδοτες). Προσοχη, δεν μιλαω για τη διαφθορα και τις λαμογιες, μιλαω για τη ΝΟΜΙΜΗ κλοπη. Οταν δουλευεις με ψιχουλα ειναι ΚΛΟΠΗ. Προχθες ψηφιστηκε νομος που λεει οτι οσοι νεοι κατω των 29 ετων ειναι ανεργοι, να προσλαμβανονται με 400€. Τι σας λεει αυτο? Δηλαδη ρε φουστη μου, πως γινεται να βλεπετε τον μισθο του ΔΥ ενω αυτο δεν το βλεπετε, που ειναι η πραγματικη αιτια της καταστασης που βιωνουμε.
YiN Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2013 ενώ η Ιταλία που παρήγαγε πάει τρένο... ότι πεις, κάποιοι προσπαθούν ακόμα να μας πείσουν ότι η κρίση είναι ελληνική και πως φταίει ο τεμπέλης Έλληνας εργαζόμενος που δεν παράγει; δεν βαρεθήκατε ακόμα; Η κρίση δεν είναι ελληνική. Χτύπησε την Ελλάδα πρώτη από τα ευρωπαϊκά κράτη όμως για κάποιο λόγο. Όχι να ισχυριστούμε ότι δεν φέρουμε ευθύνη για όσα συμβαίνουν, για όνομα! Αυτή η αλλαγή πλεύσης καταπώς μας συμφέρει είναι ανεκδιήγητη πάντως. Δηλαδή στο σύνολό τους τα επιχειρήματα έχουν ως εξής: 1. Δεν φταίνε οι δημόσιοι, φταίνει αυτοί που φάγανε με χρυσά κουτάλια 2. Η Ελλάδα δε φέρει ευθύνη για την κρίση Γενικά καταλαβαίνετε πόσο αλληλοαναιρούνται αυτά τα δύο; Δηλαδή πώς γίνεται η διαφθορά να έχει φτάσει τα παροιμιώδη επίπεδα που είχε φτάσει το '09 αλλά να μην φέρουμε ευθύνη για την κρίση. Σοβαρώς; Και όχι, ο Έλληνας εργαζόμενος δεν είναι τεμπέλης. Αλλά, να με συγχωρείτε, ο Έλληνας εργαζόμενος δεν είναι ο υψηλόμισθος του δημοσίου ούτε αντιπροσωπεύεται από αυτόν. 1
viper2005 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2013 Μα πες τα ανθρωπε μου! Ευτυχως που στα 3-4 χρονια που εχουμε κριση καναμε περικοπες σε ολα και σωθηκαμε. Ευτυχως που θεσμοθετησαμε την καταργηση των ΣΣΕ κι ετσι ο εργοδοτης σου μιεωνει το μισθο με τη καλυψη του νομου πλεον, ευτυχως που θεσμοθετησαμε τη μερικη απασχοληση, ευτυχως που θα παρουμε συνταξη στα 67 (μεχρι τωρα, γιατι "αυριο-μεθαυριο" θα μας πουν για 70 αφου "δεν βγαινουμε και πρεπει οοολοι να πληρωσουμε"). Αλλιως δεν θα ειχαμε σωθει. Τωρα σωθηκαμε. Λιιιιιιιγο υπομονη ακομα να κανουμε, λιιιιγο ακομα να σφιξουμε το ζωναρι και σε λιγο (3-4 χρονακια) θα ερθει η αναπτυξη, οι επιχειρησεις -οι μεγαλες, αυτες που ετσι κι αλλιως δεν επηρεαζονται και τοσο απο τη κριση- θα ειναι ακομα πιο κερδοφορες (αφου και τωρα ειναι) ενω εμεις ολοι (σχεδον) θα εχουμε δουλεια με 200€ και θα ειμαστε οοοολοι χαρουμενοι. Παντως μου κανει φοβερη εντυπωση, και ειναι αξιο μελετης -ισως απο τους αρμοδιους επιστημονες (κοινωνιολογους, ψυχολογους) του μελλοντος- το πως καποιος θεωρει τους ΔΥ οτι "καλοπαιρνουν" εις βαρος της υπολοιπης κοινωνιας ενω δεν θεωρει οτι κανουν κατι τετοιο, αυτοι που μας πληρωνουν ψιχουλα (εργοδοτες). Προσοχη, δεν μιλαω για τη διαφθορα και τις λαμογιες, μιλαω για τη ΝΟΜΙΜΗ κλοπη. Οταν δουλευεις με ψιχουλα ειναι ΚΛΟΠΗ. Προχθες ψηφιστηκε νομος που λεει οτι οσοι νεοι κατω των 29 ετων ειναι ανεργοι, να προσλαμβανονται με 400€. Τι σας λεει αυτο? Δηλαδη ρε φουστη μου, πως γινεται να βλεπετε τον μισθο του ΔΥ ενω αυτο δεν το βλεπετε, που ειναι η πραγματικη αιτια της καταστασης που βιωνουμε. μας λεει οτι οι ανθρωποι δεν ξερουν οικονομικα... + οτι φοβουνται τους αριστερους...
YiN Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2013 Μα πες τα ανθρωπε μου! Ευτυχως που στα 3-4 χρονια που εχουμε κριση καναμε περικοπες σε ολα και σωθηκαμε. Ευτυχως που θεσμοθετησαμε την καταργηση των ΣΣΕ κι ετσι ο εργοδοτης σου μιεωνει το μισθο με τη καλυψη του νομου πλεον, ευτυχως που θεσμοθετησαμε τη μερικη απασχοληση, ευτυχως που θα παρουμε συνταξη στα 67 (μεχρι τωρα, γιατι "αυριο-μεθαυριο" θα μας πουν για 70 αφου "δεν βγαινουμε και πρεπει οοολοι να πληρωσουμε"). Αλλιως δεν θα ειχαμε σωθει. Τωρα σωθηκαμε. Λιιιιιιιγο υπομονη ακομα να κανουμε, λιιιιγο ακομα να σφιξουμε το ζωναρι και σε λιγο (3-4 χρονακια) θα ερθει η αναπτυξη, οι επιχειρησεις -οι μεγαλες, αυτες που ετσι κι αλλιως δεν επηρεαζονται και τοσο απο τη κριση- θα ειναι ακομα πιο κερδοφορες (αφου και τωρα ειναι) ενω εμεις ολοι (σχεδον) θα εχουμε δουλεια με 200€ και θα ειμαστε οοοολοι χαρουμενοι. Παντως μου κανει φοβερη εντυπωση, και ειναι αξιο μελετης -ισως απο τους αρμοδιους επιστημονες (κοινωνιολογους, ψυχολογους) του μελλοντος- το πως καποιος θεωρει τους ΔΥ οτι "καλοπαιρνουν" εις βαρος της υπολοιπης κοινωνιας ενω δεν θεωρει οτι κανουν κατι τετοιο, αυτοι που μας πληρωνουν ψιχουλα (εργοδοτες). Προσοχη, δεν μιλαω για τη διαφθορα και τις λαμογιες, μιλαω για τη ΝΟΜΙΜΗ κλοπη. Οταν δουλευεις με ψιχουλα ειναι ΚΛΟΠΗ. Προχθες ψηφιστηκε νομος που λεει οτι οσοι νεοι κατω των 29 ετων ειναι ανεργοι, να προσλαμβανονται με 400€. Τι σας λεει αυτο? Δηλαδη ρε φουστη μου, πως γινεται να βλεπετε τον μισθο του ΔΥ ενω αυτο δεν το βλεπετε, που ειναι η πραγματικη αιτια της καταστασης που βιωνουμε. Επίσης είναι αξιοσημείωτο ότι απαντάς μόνο σε συγκεκριμένα ποστ ενώ σε κουοτάρουν πόσοι άλλοι με βασικά επιχειρήματα. Και για 58η φορά ναι, προφανώς και επικρατεί ασυδοσία αυτή τη στιγμή από πλευράς εργοδοτών και εργασιακός μεσαίωνας και προφανώς και σκατά στη μούρη όσων έτρωγαν τόσα χρόνια. Αλλά εδώ πέρα ανταλλάζουμε τις απόψεις μας για την απεργία και τους δημόσιους. Μπορείς κάλλιστα να ανοίξεις άλλο θρεντ να δεις τι θα γράφουμε εκεί (και υπάρχουν ήδη κάμποσα). Η απάντηση σου, λοιπόν, σε όλα τα επιχειρήματα που σου προτάσσουμε είναι "σας ενοχλεί το Χ και δε σας ενοχλεί το Ψ". Δηλαδή να μας ενοχλούν και τα δύο δεν παίζει. Προσωπικά με εξοργίζει κάθε είδους κοινωνική αδικία που βιώνουμε αυτό τον καιρό σε αυτή τη χώρα, είτε αυτή λέγεται βυσματούχος ΔΥ, διορισμένος χωρίς ΑΣΕΠ (μην πιάσουμε και τη διαφάνεια του ΑΣΕΠ τώρα) είτε πλεονάζων εργαζόμενος του δημοσίου τομέα είτε τομάρι εργοδότης που υποχρεώνει μισθωτούς με 400 ευρώ να δουλεύουν 12ωρα. Επίσης, καταγγέλεις τους εργοδότες χωρίς να λαμβάνεις υπόψιν ότι οι εργοδότες αυτοί έχουν προστατευτεί και δικαιωθεί όσον αφορά αυτες τις τακτικές λόγω των μέτρων που βλέπουμε να λαμβάνονται τόσο καιρό (3 και πλέον χρόνια), τα οποία στήβουν κατ'αυτό τον τρόπο τον ιδιωτικό τομέα αφήνοντας το δημόσιο στο απυρόβλητο. Πότε θα καταλάβεις ότι αυτοαναιρείσαι; 2
feodor Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2013 @YiN Αυτο θα γραψω και δεν γραφω αλλο Καταρχας, δεν απαντω σε ολα τα quotes και επειδη βαριεμαι και επειδη καποια εχουν απαντηθει ειτε απο μενα ειτε απο αλλους. Επομενως θα εστιασω εκει που θεωρω εγω σημαντικο. Οποιος διαβασει ας κρινει απο τα γραφομενα. Το σκεπτικο μου βασιζεται στο εξης: Το θεωρω αυτονοητο οτι τον 21ο αιωνα, εν ετη 2013, να μπορουν οοολοι οσοι ζουν, εργαζονται και προσφερουν να ζουν καλα και με αξιπρεπεια. Να ζουν οπως οι ΔΥ πριν καποια χρονια κι ακομα καλυτερα. Θεωρω οτι οι παραγωγικες δυνατοτητες της χωρας το επιτρεπουν αυτο. Αυτο που δεν το επιτρεπει ομως ειναι αυτοι που μας πληρωνουν ψιχουλα, αυτοι που βγαζουν υπερκερδη επειδη μας δινουν μισθους πεινας. Αλλιως πως θα βγαζαν τα κερδη τους. Ειναι εν τελει το συστημα -το καπιταλιστικο- στο οποιο ζουμε και εχει αυτη τη συγκεκριμενη μορφη οργανωσης που τα επιτρεπει ολα αυτα. Οσοι λενε οτι δεν μπορουμε να ζουμε καλα (αρα να κοψουμε μισθους κλπ) -και δεν εννοω εσενα, ουτε τους αλλους συμφορουμιτες- εχουν τους σκοπους τους, οι οποιοι δεν ειναι ανιδιοτελεις. Δεν θελω να συζητησω τους σκοπους τωρα γιατι ειναι μεγαλη συζητηση και βαριεμαι. Το να ζουμε ομως οπως 40 χρονια πριν ειναι μεγαλο πισωγυρισμα. Γι αυτο επιμενω, οτι αν δεις την πραγματικη αιτια της καταστασης (που οχι, δεν ειναι οι ΔΥ) θα καταλαβαινες οτι υπαρχει η δυνατοτητα να ζεις και συ, και γω και ολοι αλλοι οπως οι ΔΥ -κι ακομα καλυτερα. Πιστευω οτι αντι να απαιτουμε να ζησουν χειροτερα οι ΔΥ, θα πρεπει να απαιτουμε να ζησουμε ολοι μαζι καλυτερα. Το ξαναματαλεω, υπαρχουν οι παραγωγικες δυνατοτες. Βεβαια, ολα αυτα ειναι η γνωμη μου. Δεν περιμενω να σου αλλαξω γνωμη. Μην περιμενεις και συ ομως να φαω εγω τη προπαγανδα απο τα κυριαρχα ΜΜΕ. Γιατι ολα αυτα περι περικοπων και παχυων αγελαδων του δημοσιου ειναι προπαγανδα απο τα ΜΜΕ. Γνωμη μου κι αυτο.
brickoman Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2013 Μου αρέσει όταν ρίχνουμε όλο το φταίξιμο στον καπιταλισμό. 2
YiN Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2013 @YiN Αυτο θα γραψω και δεν γραφω αλλο Καταρχας, δεν απαντω σε ολα τα quotes και επειδη βαριεμαι και επειδη καποια εχουν απαντηθει ειτε απο μενα ειτε απο αλλους. Επομενως θα εστιασω εκει που θεωρω εγω σημαντικο. Οποιος διαβασει ας κρινει απο τα γραφομενα. Το σκεπτικο μου βασιζεται στο εξης: Το θεωρω αυτονοητο οτι τον 21ο αιωνα, εν ετη 2013, να μπορουν οοολοι οσοι ζουν, εργαζονται και προσφερουν να ζουν καλα και με αξιπρεπεια. Να ζουν οπως οι ΔΥ πριν καποια χρονια κι ακομα καλυτερα. Θεωρω οτι οι παραγωγικες δυνατοτητες της χωρας το επιτρεπουν αυτο. Αυτο που δεν το επιτρεπει ομως ειναι αυτοι που μας πληρωνουν ψιχουλα, αυτοι που βγαζουν υπερκερδη επειδη μας δινουν μισθους πεινας. Αλλιως πως θα βγαζαν τα κερδη τους. Ειναι εν τελει το συστημα -το καπιταλιστικο- στο οποιο ζουμε και εχει αυτη τη συγκεκριμενη μορφη οργανωσης που τα επιτρεπει ολα αυτα. Οσοι λενε οτι δεν μπορουμε να ζουμε καλα (αρα να κοψουμε μισθους κλπ) -και δεν εννοω εσενα, ουτε τους αλλους συμφορουμιτες- εχουν τους σκοπους τους, οι οποιοι δεν ειναι ανιδιοτελεις. Δεν θελω να συζητησω τους σκοπους τωρα γιατι ειναι μεγαλη συζητηση και βαριεμαι. Το να ζουμε ομως οπως 40 χρονια πριν ειναι μεγαλο πισωγυρισμα. Γι αυτο επιμενω, οτι αν δεις την πραγματικη αιτια της καταστασης θα καταλαβαινες οτι υπαρχει η δυνατοτητα να ζεις και συ, και γω και ολοι αλλοι οπως οι ΔΥ -κι ακομα καλυτερα. Πιστευω οτι αντι να απαιτουμε να ζησουν χειροτερα οι ΔΥ, θα πρεπει να απαιτουμε να ζησουμε ολοι μαζι καλυτερα. Βεβαια, ολα αυτα ειναι η γνωμη μου. Δεν περιμενω να σου αλλαξω γνωμη. Μην περιμενεις και συ ομως να φαω εγω τη προπαγανδα απο τα κυριαρχα ΜΜΕ. Γιατι ολα αυτα περι περικοπων και παχυων αγελαδων του δημοσιου ειναι προπαγανδα απο τα ΜΜΕ. Γνωμη μου κι αυτο. Αφού βαριέσαι θα κάνω μόνο μια μικρή σημείωση. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μου αρέσει, το ότι πάμε 40 χρόνια πίσω οφείλεται στο γεγονός ότι τόσα χρόνια είχαμε πλασματική ανάπτυξη. Το αν (με τους ανίκανους που έχουμε για ηγέτες) και το πώς γίνεται να διορθωθούν τα πεπραγμένα είναι μεγάλη ιστορία, μικρό μέρος της οποίας συζητάμε εδώ και πόσες σελίδες. Πάντως, σου το υπογράφω, ανώδυνα δεν γίνεται. 1
feodor Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2013 Μου αρέσει όταν ρίχνουμε όλο το φταίξιμο στον καπιταλισμό. Κοιτα να δεις τωρα που ειπα οτι δεν θα απαντησω και απανταω. Φιλε μου, το καπταλιστικο συστημα βασιζεται στα κερδη. Αυτο ειναι ο νομος του καπιταλισμου. Οταν λοιπον, εχεις χωρες οπως η κινα, η ινδια, η βραζιλια κλπ που ανταγωνιζονται πλεον Ευρωπη, Αμερικη και λοιποες δυναμεις με πολυ χαμηλοτερους μισθους, ειναι λογικο και αυτες οι χωρες να μειωνουν τους μισθους. Μονο ετσι θα μπορουν να διατηρησουν τα κερδη εναντι των ανταγωνιστων. Ετσι ειναι ο καπιταλισμος, ετσι λειτουργει, οποτε ναι φταιει! Οσο γραφικο και να ακουγεται αμα το λες και ξαναλες συνεχεια. Αλλα αυτο ειναι που μας γυριζει πισω απο αποψη "ζωης" Αφού βαριέσαι θα κάνω μόνο μια μικρή σημείωση. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μου αρέσει, το ότι πάμε 40 χρόνια πίσω οφείλεται στο γεγονός ότι τόσα χρόνια είχαμε πλασματική ανάπτυξη. Το αν (με τους ανίκανους που έχουμε για ηγέτες) και το πώς γίνεται να διορθωθούν τα πεπραγμένα είναι μεγάλη ιστορία, μικρό μέρος της οποίας συζητάμε εδώ και πόσες σελίδες. Πάντως, σου το υπογράφω, ανώδυνα δεν γίνεται. Τουλ συμφωνουμε οτι διαφωνουμε Ουτε γω πιστευω πως γινεται ανωδυνα, αλλα οχι προς τη κατευθυνση που λες εσυ. Ετσι κι αλλιως αυτο, χρονια το δοκιμαζουμε.
pournaras Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2013 ενώ η Ιταλία που παρήγαγε πάει τρένο... ότι πεις, κάποιοι προσπαθούν ακόμα να μας πείσουν ότι η κρίση είναι ελληνική και πως φταίει ο τεμπέλης Έλληνας εργαζόμενος που δεν παράγει; δεν βαρεθήκατε ακόμα; Τι μας νοιαζει τι εκανε η Ιταλια... για εδω μιλαω, με συγκεκριμενα πραγματα. Στην Ιταλια, ουτε ξερω τι παραγουν, ουτε ξερω πως τα εφαγαν, ουτε ξερω τι ειδους κριση ειχαν ουτε ξερω ποιος ειναι υπευθυνος. Εμενα με νοιαζει για εδω, και και εδω σε ρωταω. Πες μου λοιπον, απο που εβγαιναν τα χρηματα το '90 και το '00 ωστε να παιρνουν ολοι οι ΔΥ πολυ καλους μισθους, να υπαρχει μειωμενη ανεργια, και να τρωμε ολοι με χρυσα κουταλια; Τι αλλαξε; 1
viper2005 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2013 βασικα στην Ιταλια τα τρωνει ολοι μαζι [καμια σχεση με τον _______]
tolis_01 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2013 Μου αρέσει όταν ρίχνουμε όλο το φταίξιμο στον καπιταλισμό. Δηλαδή είναι παράλογο για την οικονομική κατάσταση να φταίει το οικονομικό σύστημα; Ποιον να κατηγορήσουμε; (και φυσικά, όταν λέμε οικονομικό σύστημα, εννοούμε κυρίως αυτούς που το στηρίζουν, όχι τη θεωρία, δεν θα κάψουμε τα βιβλία). Καλώς ή κακώς, ο καπιταλισμός δημιουργεί κοινωνικές ανισότητες οι οποίες σε καιρούς κρίσεις διογκώνονται. Και όσο διογκώνονται, τόσο θα αυξάνονται οι εντάσεις, και οι κοινωνικές διαταραχές (μην ξεχνάμε ότι μισό αιώνα περίπου πριν υπό παρόμοιες συνθήκες οδηγηθήκαμε σε παγκόσμιο πόλεμο, ποιος έφταιγε τότε; ). 1
brickoman Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2013 Δηλαδή είναι παράλογο για την οικονομική κατάσταση να φταίει το οικονομικό σύστημα; Ποιον να κατηγορήσουμε; (και φυσικά, όταν λέμε οικονομικό σύστημα, εννοούμε κυρίως αυτούς που το στηρίζουν, όχι τη θεωρία, δεν θα κάψουμε τα βιβλία). Καλώς ή κακώς, ο καπιταλισμός δημιουργεί κοινωνικές ανισότητες οι οποίες σε καιρούς κρίσεις διογκώνονται. Και όσο διογκώνονται, τόσο θα αυξάνονται οι εντάσεις, και οι κοινωνικές διαταραχές (μην ξεχνάμε ότι μισό αιώνα περίπου πριν υπό παρόμοιες συνθήκες οδηγηθήκαμε σε παγκόσμιο πόλεμο, ποιος έφταιγε τότε; ). Και το 2003 π.χ. που ήμασταν μια χαρά, καπιταλισμό δεν είχαμε;
tolis_01 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2013 Και το 2003 π.χ. που ήμασταν μια χαρά, καπιταλισμό δεν είχαμε; Δεν υπήρχε ανεργία το 2003; Δεν πείναγε κανείς; Όπως και να'χει, ανέφερα πως ο καπιταλισμός έχει διακυμάνσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις