Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν υπήρχε ανεργία το 2003; Δεν πείναγε κανείς; Όπως και να'χει, ανέφερα πως ο καπιταλισμός έχει διακυμάνσεις.

Βεβαίως υπήρχε ανεργία και πείναγαν άτομα, όπως πάντα και παντού. Αλλά καμία σχέση με την σημερινή κατάσταση. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν φταίει αποκλειστικά ο καπιταλισμός. Φταίμε και εμείς με τον τρόπο που τον "χειριζόμαστε" καθώς και η ήδη άσχημη κατάσταση της χώρας.

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ποιο «μοντέλο» - απ' όσα έχουν εφαρμοστεί στην πράξη - δε δημιουργεί κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες; Ούτε εγώ τις γουστάρω και θα επιθυμούσα να μην υπάρχουν - τουλάχιστον όχι τόσο έντονες... - αλλά πότε, που και υπό ποιο κοινωνικό και οικονομικό καθεστώς, είχαν εξαλειφθεί;

• Like 3
Δημοσ.

Αυτό πάντως το παραμύθι, σχετικά με το ότι δεν παράγουμε τίποτα σαν χώρα, που κάποιοι κρετίνοι έχουν βάλει στο στόμα κάποιων "αγαθών" τύπων στην Ελλάδα, δεν θα το έτρωγε κανένας άλλος λαός.

Δημοσ.

Βεβαίως υπήρχε ανεργία και πείναγαν άτομα, όπως πάντα και παντού. Αλλά καμία σχέση με την σημερινή κατάσταση. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν φταίει αποκλειστικά ο καπιταλισμός. Φταίμε και εμείς με τον τρόπο που τον "χειριζόμαστε" καθώς και η ήδη άσχημη κατάσταση της χώρας.

Σαφώς, και όχι μόνο αυτά τα δυο, πολλά παίζουν ρόλο στην οικονομική κατάσταση, και τη δική μας, και των άλλων χωρών.

Ποιο «μοντέλο» - απ' όσα έχουν εφαρμοστεί στην πράξη - δε δημιουργεί κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες; Ούτε εγώ τις γουστάρω και θα επιθυμούσα να μην υπάρχουν - τουλάχιστον όχι τόσο έντονες... - αλλά πότε, που και υπό ποιο κοινωνικό και οικονομικό καθεστώς, είχαν εξαλειφθεί;

Απ'όσο ξέρω, κανένα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα επαναπαυθούμε.

το μαχαιρι φταιει? Γιατι μονο αυτο ακουω στην παρανοϊκή τουτη χωρα...

Εγώ το διευκρίνησα, ότι δεν φταίει η θεωρία του καπιταλισμου (αν και προσωπικά δεν τη στηρίζω), αλλά η εφαρμογή της.

Δημοσ.

Μα αυτό που δεν εφαρμόστηκε όπως πρέπει διότι κάποιοι παρασύρθηκαν ή/και ήταν πράκτορες της δύσης ή/και δεν το κατάλαβε ο κοσμάκης. Μην ρωτήσεις ποιο είναι αυτό, πιπέρι στο στόμα

• Like 2
Δημοσ.

Αυτό πάντως το παραμύθι, σχετικά με το ότι δεν παράγουμε τίποτα σαν χώρα, που κάποιοι κρετίνοι έχουν βάλει στο στόμα κάποιων "αγαθών" τύπων στην Ελλάδα, δεν θα το έτρωγε κανένας άλλος λαός.

Αλλο απλα παραγω, κι αλλο η παραγωγη μου ειναι τετοια που μου επιτρεπει να εχω μισθους του 2000 και να ζω σαν ωνασης.

Μια χαρα παραγωγη ειχαμε, η οποια θα μας εξασφαλιζε μια ανετη ζωη, αν ημασταν κανα δυο εκατομμυρια μονο. Ελα ομως που ειμαστε πλεον 12 με 13. Ειχες λοιπον τετοια παραγωγη εδω;

• Like 3
Δημοσ.

Οσο και να βριζεται τον καπιταλισμο, οτι και να λετε για αυτον, εγω ενα ξερω.

Η βασικη ιδεα του καπιταλισμου, δεν ειναι ενα συστημα, ειναι η ιδια η φυση. Οποτε καλοι μου κλαψιαρηδες, τεμπεληδες αριστεροι, μια ζωη θα σε κυνηγαει το <<ο καλυτερος κερδιζει και αμα θελει σε ξεζουμιζει>>. Τοσο απλο :-D

Γινε ο καλυτερος να μην εχεις προβλημα. Αν δεν το κανεις μην κλαιγεσαι, ειχες την ευκαιρια σου.

Δημοσ.

Οσο και να βριζεται τον καπιταλισμο, οτι και να λετε για αυτον, εγω ενα ξερω.

Η βασικη ιδεα του καπιταλισμου, δεν ειναι ενα συστημα, ειναι η ιδια η φυση. Οποτε καλοι μου κλαψιαρηδες, τεμπεληδες αριστεροι, μια ζωη θα σε κυνηγαει το <<ο καλυτερος κερδιζει και αμα θελει σε ξεζουμιζει>>. Τοσο απλο :-D

Γινε ο καλυτερος να μην εχεις προβλημα. Αν δεν το κανεις μην κλαιγεσαι, ειχες την ευκαιρια σου.

Νόμος της ζούγκλας λέγεται αυτό :P

Ακόμα και στον υπαρκτό καπιταλισμό, υπάρχουν όρια (που θέτονται συνήθως από τις κυβερνήσεις), όπως κατώτατοι μισθοι, δημόσια ασφάλεια, κλπ. Υποθέτω πως είσαι κατά όλων αυτών βέβαια.

Δημοσ.

Αλλο απλα παραγω, κι αλλο η παραγωγη μου ειναι τετοια που μου επιτρεπει να εχω μισθους του 2000 και να ζω σαν ωνασης.

Μια χαρα παραγωγη ειχαμε, η οποια θα μας εξασφαλιζε μια ανετη ζωη, αν ημασταν κανα δυο εκατομμυρια μονο. Ελα ομως που ειμαστε πλεον 12 με 13. Ειχες λοιπον τετοια παραγωγη εδω;

Πέρα από προϊόντα, παράγω και υπηρεσίες, όπως τουρισμός.

Μια χαρά θα μπορούσα να έχω 1000 ευρώ βασικό μισθό στον ιδιωτικό τομέα, αλλά βλέπεις υπάρχουν κάτι λαμόγια που αποφασίζουν μόνο για την κάστα τους.

Δημοσ.

Νόμος της ζούγκλας λέγεται αυτό :P

Ακόμα και στον υπαρκτό καπιταλισμό, υπάρχουν όρια (που θέτονται συνήθως από τις κυβερνήσεις), όπως κατώτατοι μισθοι, δημόσια ασφάλεια, κλπ. Υποθέτω πως είσαι κατά όλων αυτών βέβαια.

Ο μονος νομος που θα υπαρχει για παντα σε ολη την ανθρωποτητα. Βασικα και στα ζωα, και σε αυτους που θα κυριαρχουν στην γη μετα απο εμας.

Ορια που τα θετουν οι κυβερνησεις οπως λες. Που αν θελουν τα αλλαζουν οποτε γουσταρουν. Για την καλη σου την καρδια σου εβαλαν κατωτατο μισθο? Μπαααα, δεν το νομιζω ρε συ, προσπαθησε να σκεφτεις αν υπαρχει καποιο συμφερον και σε αυτο

Δημοσ.

Εγώ το διευκρίνησα, ότι δεν φταίει η θεωρία του καπιταλισμου (αν και προσωπικά δεν τη στηρίζω), αλλά η εφαρμογή της.

αρα φταιει το πολιτικο συστημα. η δουλεια του κρατους ειναι να ελεγχει και να προστατευει την σωστη διεξαγωγη των εσωτερικων λειτουργιων μιας κοινωνιας.

και το κρατος δομειται πανω σε ενα συγκεκριμενο πολιτικο συστημα.

Αν αυτο ομως το συστημα, εξυπηρετει αποκλειστικα τα συμφεροντας μιας μεριδας της κοινωνιας, πχ ισχυρο κεφαλαιο, εις βαρος της υπολοιπης κοιωννιας, δεν φταιει ο καπιταλισμος αν ξαφνικα βρεθεις με ενα εκατομμυριο ανεργους που πεινανε.

Το προβλημα δεν ειναι ο καπιταλισμος. Το προβλημα ειναι οτι η Δημοκρατια δεν λειτουργει σωστα. οχι μονο εδω αλλα και σε ολες τις αλλες χωρες. Δεν λειτουργει.

Καπου, κατι,καπως στην πορεια εχει χαλασει με αποτελεσμα ολος αυτος ο μηχανισμος να εχει πλεον διαστρεβλωθει επικινδυνα την σημερινη εποχη.

Οταν πχ η λεξη πολιτικη συνοδευεται απο λεξεις η φρασεις οπως: κομματα,καριερα, public image,που ειναι ενας ηγετης με @@ για να το κανει,η πλειοψηφια εχει δικιο, τοτε κατι δεν παει καλα με την Δημοκρατια.οχι με τον καπιταλισμο.

• Like 1
Δημοσ.

Ο μονος νομος που θα υπαρχει για παντα σε ολη την ανθρωποτητα. Βασικα και στα ζωα, και σε αυτους που θα κυριαρχουν στην γη μετα απο εμας.

Ορια που τα θετουν οι κυβερνησεις οπως λες. Που αν θελουν τα αλλαζουν οποτε γουσταρουν. Για την καλη σου την καρδια σου εβαλαν κατωτατο μισθο? Μπαααα, δεν το νομιζω ρε συ, προσπαθησε να σκεφτεις αν υπαρχει καποιο συμφερον και σε αυτο

Με την ίδια λογική να καθαρίζω όποιον δω στο δρόμο, για να μαστε λιγότεροι και να περνάω καλύτερα :P

Αν θεωρείς την νοημοσύνη σου ισάξια με των άλλων ζώων, σεβαστό. Εγώ θεωρώ πως είμαι ικανός να σκεφτώ περισσότερο.

Άλλα όρια τίθονται εκεί που πιστεύει η κυβέρνηση ότι δεν θα υπάρξει αντίδραση από το λαό (πχ κατώτατος μισθός, εκλογές κι εκλογές κερδίθηκαν με σύνθημα το "εμείς θα πάμε το μισθό στις τόσες δραχμές" παλιότερα), άλλα (πχ 8ωρο) κερδίθηκαν με αίμα (και καταργήθηκαν με φραπέ).

Αλλά πες μου κι εσύ την άποψη σου.

Δημοσ.

Με την ίδια λογική να καθαρίζω όποιον δω στο δρόμο, για να μαστε λιγότεροι και να περνάω καλύτερα :P

Αν θεωρείς την νοημοσύνη σου ισάξια με των άλλων ζώων, σεβαστό. Εγώ θεωρώ πως είμαι ικανός να σκεφτώ περισσότερο.

Άλλα όρια τίθονται εκεί που πιστεύει η κυβέρνηση ότι δεν θα υπάρξει αντίδραση από το λαό (πχ κατώτατος μισθός, εκλογές κι εκλογές κερδίθηκαν με σύνθημα το "εμείς θα πάμε το μισθό στις τόσες δραχμές" παλιότερα), άλλα (πχ 8ωρο) κερδίθηκαν με αίμα (και καταργήθηκαν με φραπέ).

Αλλά πες μου κι εσύ την άποψη σου.

Αμα θες καντο. Υπαρχει κατι στο dna σου που να λεει οτι δεν μπορεις να καθαρισεις οτι γουσταρει η ορεξη σου? Απλα να ξερεις μετα θα υπαρχουν συνεπειες.

Ειμαι κυβερνηση, θελω να παραμεινω κυβερνηση για να εχω τα πλουσια λεφτακια μου και την ζωαρα μου. Οποτε τι κανω? Επειδη υπαρχει τεραστια αντιδραση απο πολυ μεγαλο μερος του λαου (8ωρα κτλ) και επειδη αμα κανω αυτην την υποχωρηση δεν θα χασω τοσο δραματικα τα λεφτα μου, αποφασιζω να τους κανω το χατιρι. Μπορει επισης να ειχε και διαφορα οφελη απο αυτην την κινηση που δεν τα ξερω. Ενα υποθετικο παραδειγμα σου εφερα.

Αυτα τα ωραια, εχουμε και διαβασμα, καλο σας αγωνα.

Δημοσ.

Πέρα από προϊόντα, παράγω και υπηρεσίες, όπως τουρισμός.

Μια χαρά θα μπορούσα να έχω 1000 ευρώ βασικό μισθό στον ιδιωτικό τομέα

...από τον τουρισμό; Αν δεν εννοείς αυτό - που ελπίζω ότι όντως δεν το εννοείς - μας λες αν θέλεις και μερικές ακόμα από τις «υπηρεσίες» που παράγουμε, οι οποίες - δεδομένης τής υψηλότατης ποιότητάς τους, όπως ο ελληνικός τουρισμός (not) - θα ήταν ικανές να διαμορφώσουν κατώτατο πλαφόν μισθών;

αλλά βλέπεις υπάρχουν κάτι λαμόγια που αποφασίζουν μόνο για την κάστα τους.

Το ίδιο λέμε και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...