Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εμενα 2 δεματα ηρθαν με nl post (ευτυχως μικροποσα) και τα 2 και μπηκαν τελωνειο

Εκαναν 28 μερες εκει και μετα τα ελαβα (πληρωσα μονο 3€ εκαστο) κ αυτο ηταν πριν καταργηθει το 3€ τελος

• Απαντ. 9,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλημερα σας,

Αγορασα μεσω ebay πληρωμη με paypal το ακολουθο αντικειμενο απο τον συγκεκριμενο αγοραστη

http://www.ebay.co.uk/itm/Casio-MTD-1082-9-Heren-polshorloge-BE-/361521396176?hash=item542c5ab9d0:g:AGIAAOSwFqNZOIrA

Το αντικειμενο πληρωθηκε 27/09.

Αν και η χωρα προελευσης οπως αναφερεται στην καταχωρηση του seller στο ebay ειναι η Ιταλια σταλθηκε απο εκει μεσω μιας υπηρεσιας της Αsendia (συμπραξη υποθετω Ιταλικων και Ελβετικων ταχυδρομειων). Η πορεια του δεματος ηταν απο Ιταλια στη Γερμανια. Απο τη Γερμανια στην Ελβετια. Απο την Ελβετια (εκτος Ε.Ε.) στην Ελλαδα. Τωρα βρισκεται στα ΕΛΤΑ απο 09/10 στο τελωνειο του αεροδρομιου Αθηνων και αναμενεται ο εκτελωνισμος του.

Εχω ανταλλαξει μηνυματα μεσω ebay με τον seller εκφραζοντας την εντονη δυσαρεσκεια μου.

Εχει συμβει σε καποιο αλλο μελος κατι παρομοιο;

Ευχαριστω

Μπορει να εχει παλι δημοσιευθει σtο forum. Αν ναι συγχωρειστε μου την επαναληψη.

Σχετικο link των ΕΛΤΑ περι εκτελωνισμου δεματων

http://www.elta.gr/el-gr/ιδιώτες/αλληλογραφίαδέματα/εκτελωνισμός.aspx

Δημοσ.

Λογικα θα πρεπει να σου εχει ανοιξει η επιλογη για not received item στο ebay οποτε ξεκινα με ενα ανοιγμα case για καθυστερηση παραλαβης ...

Δημοσ.

Δεν ειχε ορισρι ημερα παραλαβης ο seller παροτι το ebay αναφερει στους ορους οτι θα πρεπει να οριζει ημετομηνια.

Το ζητημα ομως ειναι οτι υο location του προιοντος ηταλ η Ιταλια αλλα απεσταλει μεσω Ελβετιας χωρις να ενημερωθω απο πριν για τη πορεια που υα ακολουθησει η αποστολη του δεματος για να λαβω τα μετρα μου. Αυτο εγινε λογω αγνοιας του seller ή λογω δολου;

Πριν λιγο ειδα μεσω tracking number νεο μηνυμα απο τα ΕΛΤΑ

Oct 11, 2017

09:18 am

ITEM HANDED OVER TO CUSTOMS AUTHORITY FOR FINAL DELIVERYELTA Hellenic Post

K.D.AERODROMIOU (SISTIMENA)

Αναμενω και σας ενημερωνω

Δημοσ.

Λύση για αποστολή μπαταριών από gearbest θα βρεθεί ή τέλος οριστικό;

Τι να βρεθει λυση?? Αφου στελνει κανονικα. Αγορασα προσφατα μπαταριες 18650 και μου τις εστειλε κανονικοτατα (παρέλαβα ηδη). Απλα τις εστειλε με Belgium Post (ισως ειναι το μονο που δεχεται να ταχυδρομησει μπαταριες).

Δημοσ.

Τι να βρεθει λυση?? Αφου στελνει κανονικα. Αγορασα προσφατα μπαταριες 18650 και μου τις εστειλε κανονικοτατα (παρέλαβα ηδη). Απλα τις εστειλε με Belgium Post (ισως ειναι το μονο που δεχεται να ταχυδρομησει μπαταριες).

Απο χθες τελος οι αποστολες απο το gearbest τσεκαρε το.
Δημοσ.

Απο χθες τελος οι αποστολες απο το gearbest τσεκαρε το.

Γιατι εβγαλε ανακοινωση??? Ποτε εγινε αυτο? Θυμαμαι οτι παλαιοτερα δεν εστελνε και για αυτο μου εκανε εντυπωση οταν αγορασα τις μπαταριες κανονικα τον προηγουμενο μηνα και μου ηρθαν κιολας. Παλαιοτερα δλδ που ειχα δοκιμασει να βαλω στο καλαθι μου εβγαζε μηνυμα οτι δεν στελνει αυτο το ειδος στον προορισμο μου. Σεπτεμβρη μου περασε την παραγγελια κανονικα. Παραξενα πραγματα...

• Like 1
Δημοσ.

Γιατι εβγαλε ανακοινωση??? Ποτε εγινε αυτο? Θυμαμαι οτι παλαιοτερα δεν εστελνε και για αυτο μου εκανε εντυπωση οταν αγορασα τις μπαταριες κανονικα τον προηγουμενο μηνα και μου ηρθαν κιολας. Παλαιοτερα δλδ που ειχα δοκιμασει να βαλω στο καλαθι μου εβγαζε μηνυμα οτι δεν στελνει αυτο το ειδος στον προορισμο μου. Σεπτεμβρη μου περασε την παραγγελια κανονικα. Παραξενα πραγματα...

Χθες παράγγειλα κάτι πεταλάκια για ηλεκτρική κιθάρα από gearbest . Τι λέτε θα ρθουνε? Καμία άποψη ... με ποια τράπεζα είναι καλύτερα να κάνουμε αγορές απο εξωτερικό? Πιστωτική ή PayPal?

Δημοσ.

Τι σημαίνει "2017-10-09 02:05:00The item is pre-advised"?ευχαριστω

Oτι το αντικείμενο εχει καταχωρηθεί στην ταχυδρομική εταιρεία και μένει να το παραλάβουν για αποστολή

Δημοσ.

Χθες παράγγειλα κάτι πεταλάκια για ηλεκτρική κιθάρα από gearbest . Τι λέτε θα ρθουνε? Καμία άποψη ... με ποια τράπεζα είναι καλύτερα να κάνουμε αγορές απο εξωτερικό? Πιστωτική ή PayPal?

Εξωτερικο και δη ΚΙνα παντα με Paypal

Τωρα για το αν θα ερθει, τα γνωστα κινεζομαγαζα Gearbest, Banggood, Tinydeals κτλ συνηθως ειναι αξιοπιστα και οι παραγγελιες ερχονται, αλλοτε γρηγορα, αλλοτε αργα (αυτο επηρεαζεται και απο το ποια ταχυδρομικη υπηρεσια επιλεγουν να χρησιμοποιησουν και απο το εαν εσυ θα βαλεις απλο ταχυδρομειο, συστημενο κτλ.).

Για το φοβο των Ιουδαιων παντα συνισταται η χρηση του Paypal ωστε αν κατι δεν ερθει ή ερθει κατι που δεν ειναι οπως το αγορασες να μπορεις να κανεις dispute και να διεκδικησεις τα χρηματα σου πισω.

Μεσα σε ολα αυτα πρεπει παντα να συνυπολογιζουμε πλεον και το φοβο του τελωνειου που εδω και κανα χρονο εχει μπει για τα καλα στην πραγματικοτητα.

• Like 1
Δημοσ.

Έκανα μια μικρή παραγγελία από το Iherb πριν 6 ημερες και ήρθε κιόλας Ελλάδα. Γνωρίζουμε εάν υπάρχει τρόπος για να βρω το tracking από εδώ και πέρα;

post-248498-0-20259100-1507758666_thumb.png

Δημοσ.

Καλημερα σας,

Αγορασα μεσω ebay πληρωμη με paypal το ακολουθο αντικειμενο απο τον συγκεκριμενο αγοραστη

http://www.ebay.co.uk/itm/Casio-MTD-1082-9-Heren-polshorloge-BE-/361521396176?hash=item542c5ab9d0:g:AGIAAOSwFqNZOIrA

Το αντικειμενο πληρωθηκε 27/09.

Αν και η χωρα προελευσης οπως αναφερεται στην καταχωρηση του seller στο ebay ειναι η Ιταλια σταλθηκε απο εκει μεσω μιας υπηρεσιας της Αsendia (συμπραξη υποθετω Ιταλικων και Ελβετικων ταχυδρομειων). Η πορεια του δεματος ηταν απο Ιταλια στη Γερμανια. Απο τη Γερμανια στην Ελβετια. Απο την Ελβετια (εκτος Ε.Ε.) στην Ελλαδα. Τωρα βρισκεται στα ΕΛΤΑ απο 09/10 στο τελωνειο του αεροδρομιου Αθηνων και αναμενεται ο εκτελωνισμος του.

Εχω ανταλλαξει μηνυματα μεσω ebay με τον seller εκφραζοντας την εντονη δυσαρεσκεια μου.

Εχει συμβει σε καποιο αλλο μελος κατι παρομοιο;

Ευχαριστω

Μπορει να εχει παλι δημοσιευθει σtο forum. Αν ναι συγχωρειστε μου την επαναληψη.

Σχετικο link των ΕΛΤΑ περι εκτελωνισμου δεματων

http://www.elta.gr/el-gr/ιδιώτες/αλληλογραφίαδέματα/εκτελωνισμός.aspx

Είμαι 99% σίγουρος οτι ο πωλητής εχει άγνοια.

Από την άλλη αν στο αυτοκόλλητο αποστολή φαίνεται οτι η αποστολή εγινε απο Ιταλία (χώρα εντός ΕΕ), τοτε θα βγει απο το τελωνείο με μηδενικό κοστος (*) και θα σου ερθεί (με καθυστερηση). Στις διεθνή αλληλογραφία εξετάζονται η χώρα αποστολής και παραλαβής και οχι η χώρα διέλευσης. (**).

(*) Στην περιπτωση που σου ερθει μπουγιουρντί με ΦΠΑ, δασμους, κλπ, θα ζητήσεις επανεξεταση και θα προσκομίσει στοιχεία που να δείχνουν οτι η αγορά και η αποστολή εγινε απο Ιταλία, χωρα εντός ΕΕ). 

(**)Εξαίρεση έχουμε σε ειδικές περιπτώσεις τριγωνικών αποστολών, που δεν ειναι στην περιπτωση σου 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...