Προς το περιεχόμενο

Nokia: Οικονομικά αποτελέσματα Q4 2012, στα $584 εκ. τα λειτουργικά κέρδη


z4rx07

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η Nokia δημοσίευσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο του 2012 σημειώνοντας λειτουργική κέρδη $584 εκ. με τον αριθμό των Lumia συσκευών που έχει διαθέσει να ανέρχεται στα 4.4 εκ. μονάδες, αυξημένος αρκετά σε σχέση με τις 2.9 εκ. μονάδες του Q3.Ικανοποιητική πορεία, διέγραψαν τα Asha smartphones, με πωλήσεις περισσότερες από αυτές των Lumia. Συγκεκριμένα οι πωλήσεις των Asha άγγιξαν τα 9.3 εκ. σε αντίθεση με αυτές των συσκευών με Symbian οι οποίες κινήθηκαν σε πολύ χαμηλά επίπεδα, με μόλις 2.2 εκ. πωλήσεις. Επιπλέον η εταιρεία ανακοίνωσε ότι για πρώτη φορά, έπειτα από 143 χρόνια, δεν θα προβεί στην καταβολή των μερισμάτων στους επενδυτές για το 2012, εξασφαλίζοντας έτσι την ρευστότητα που χρειάζεται για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της αγοράς.

 

Από την μεριά του ο Stephen Elop, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας δήλωσε: «Το πρώτο μισό του 2012 ήταν ιδιαιτέρως δύσκολο για την Nokia Group, στο τέταρτο τρίμηνο όμως του έτους μπορέσαμε να ισχυροποιήσουμε την οικονομική μας θέση. Έχουμε εστιάσει στην βασική μας αποστολή, που περιλαμβάνει την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των προιόντων μας και την αποστολή να διαχειριστούμε καταλλήλως τα κόστη».

 

Link.png Site: http://thenextweb.com/mobile/2013/01/24/nokias-q4-2012-754-million-operating-loss-9-49-billion-in-net-sales-2-9-million-lumia-phones-sold[/url]']thenextweb.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

143 χρόνια? :o

Επί 102 χρόνια η ΝΟΚΙΑ έφτιαχνε λάστιχα και καλώδια. Από το 1967 και μετά ασχολείται με ηλεκτρονικά είδη. Οπότε ναι, 143 χρόνια καλά λέει.

 

(Με μια γρήγορη ματιά Wiki, αν και το ήξερα ότι είναι αρχαία εταιρία)

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ ξέρω τι είναι τα λειτουργικά έξοδα, τα λειτουργικά κέρδη δεν ξέρω τι είναι!!

ΘΑ εννοούν, μάλλον τα χρήματα που θα "κέρδισαν" από τις περικοπές και τις απολύσεις!

 

Sent from my GT-I9300 using Insomnia

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομίζω λειτουργικά κέρδη είναι έσοδα - λειτουργικά έξοδα (μισθοί, ρεύμα, αγορές υλικών, ενοίκια κτλ) αλλα δεν περιλαμβάνουν άλλες υποχρεώσεις (πχ αποπληρωμές σε δάνεια και άλλα χρέη, αυτά δεν ειναι λειτουργικά έξοδα). Κοινώς θέλει να πεί αν δεν είχαμε παλιά μερεμέτια και χρέη θα ήμασταν κερδοφόροι. Εγώ αυτό καταλαβαίνω. Να είναι καλά το 808 με το symbian που βοήθησε την εταιρία τα μάλα.

 

Σημείωση ακόμα και τα asha πιο πολύ πουλάνε από τα lumia.. Ποσο κακό της κάνουν αυτά τα wp, θέλει να πουλήσει και δεν μπορεί (ο κόσμος δεν αγοράζει). Να δούμε με τα 8άρια γιατί τους τελείωσε και το 808 με το symbian.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι κέρδη φέρνουν τα asha όμως?

Ως νουμερο ή αναλογικα ποσο κοστιζει η κατασκευη μιας asha συσκευης και το κερδος που αποφερει;

H μεση τιμη των απλων τηλεφωνων για την nokia ειναι τα 31€ και πουλησε 79,6 εκατομμυρια. Η μεση τιμη των lumia διαμορφωθηκε στα 192€ και πουλησε 4.4 εκατομμυρια. Ως εσοδα τα περισσοτερα ηρθαν απο τα απλα τηλεφωνα. Σκεψου ομως οτι τα asha τι κοστος κατασκευης εχουν και βαλε οτι τα lumia στην τιμη τους τα επιβαρυνει και το κοστος αδειοδοτησης απο την ms και της διαφημισης μπας και τα προτιμησει καποιος. Συμφωνα με αλλο δημοσιευμα τα wp θα κοστισουν ακριβα στη Nokia. Το μοντελο "highend overpriced" λειτουργει αυτη τη στιγμη μονο για την apple, που σημειωνω οτι κατασκευαζει και το hardware και το software της συσκευης της, κατι που εκανε παλια η nokia  αλλα οχι πια.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα wp εδιωξαν τους οπαδους της Nokia, δεν νομιζω οτι ειναι το λειτουργικο που θα τους φερει πισω. Ακομη και εγω που απεχθανομαι το iphone το θεωρω πιο πιθανο να αγορασω αυτο παρα ενα lumia μονο και μονο γιατι δεν αντεχω τη φιλοσοφια του UI των wp.

Και τι εννοεις να ακουστει πιο πολυ; Πριν την ανακοινωση της συμφωνιας με την ms ή μετα την κατρακυλα απο τη συμφωνια;...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γενικά για τον απλό κόσμο που δεν τον ενδιαφέρει η αντιπαράθεση των os μιλάω.Αυτήν την εντύπωση έχω προσωπικά.Έχει παίξει ρόλο και η επιρροή της microsoft στο διαδίκτυο πιστεύω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...