Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μου έφερε ένας φίλος το pc του για έλεγχο. Πατάς power, ανάβουν όλα για 2 sec, σβήνουν και πάλι απο την αρχή.

μητρική gigabyte p55-us3l, ram ocz 1333mhz 2 gb, gpu gts220, ένας i5 s1156 που δεν ξέρω ακριβώς ποιος είναι, τροφοδοτικό cm rs460 pmsp a3, 1 hdd, 1 dvd drive

Δοκιμές:

Δικό μου τροφοδοτικό corsair 850αρι που έχω στο δικό μου pc

Δικές μου ram

Δική μου gpu

To coolermaster τροφοδοτικό σε άλλο pc, δούλεψε.

Clear cmos

Άλλη μπαταρία

Κατσαβιδωτή εκκίνηση με τη μητρική σε πάγκο.

Εκκίνηση με μόνο τροφοδοτικό και μητρική (oύτε cpu & ram, προφανώς δεν περίμενα να bootαρει αλλά να δώσει ρεύμα σταθερά). Oύτε beep code δε φιλοτιμήθηκε να δώσει.

Μετά απο νεύρα παρατηρώ οτι όταν σβήνουν ανεμηστήρες led κλπ σταματάει να δουλεύει ΚΑΙ το τροφοδοτικό (ο ανεμιστήρας του) και έγινε και με τα 2 που δοκίμασα.

Πως είναι δυνατόν να σταματάει; Έστω οτι η μητρική μας έχει αφήσει, μπορεί να επηρρεάσει έτσι τα τροφοδοτικά; Θα το πετάξω απο το παράθυρο, help!

Το καταραμένο pc εν δράση

Δημοσ.

Απ' ότι είδα, παρ' ότι έχει κυρίως solid-caps, έχει και απλούς. Τους έκανες κάποιον οπτικό έλεγχο? Κάτι τέτοιο βρωμάει.

Εννοείται πως η ΜΒ ελέγχει και το τροφοδοτικό, όπως και τα πάντα. Ειδάλλως όταν θα πατούσες shut-down, θα έπρεπε μετά να το βγάζεις και απ' το ρεύμα (όπως προ ATX εποχής τότε που υπήρχαν διακόπτες on/off στα cases). Οπότε αν δεν του δίνει σωστές πληροφορίες, αυτό δεν δουλεύει σωστά. Το PSU το ελέγχεις είτε σε άλλο PC (όπως και έκανες) είτε με γεφύρωση σε δυο από τα Pins του για να δεις ότι παίρνει μπρος.

Δημοσ.

Παίρνει μπρος με πρασινο-μαύρο καλώδιο κανονικά.

Πρόβλημα με τους πυκνωτές δεν έχει απότι είδα, και το έψαξα καλά μπρος πίσω.

Βλέπω να ψάχνω για mb s1156 :/

Δημοσ.

Παίρνει μπρος με πρασινο-μαύρο καλώδιο κανονικά.

Πρόβλημα με τους πυκνωτές δεν έχει απότι είδα, και το έψαξα καλά μπρος πίσω.

Βλέπω να ψάχνω για mb s1156 :/

Αν και οι CPU χαλάνε πολύ πιο δύσκολα, εγώ θα προσπαθούσα να τον ελέγξω με κάποιο τρόπο προτού προβώ σε αγορά ΜΒ.

Μπορείς να περιγράψεις και πως ξεκίνησαν τα προβλήματα στον φίλο σου? Το είχε OCed?

Δημοσ.

Rcmaniac το έχω κάνει με δικά μου parts.

moviemaker και ninos το παιδί μόνο το κουμπί ξέρει να πατάει. Δεν είναι oced, στραβά pins δε βρήκα ούτε κάποια άλλη ζημιά που φαίνεται με το μάτι. Σκέφτηκα και γω μην είναι χτυπημένος ο cpu αλλά εφόσον του έδωσα ρεύμα με γυμνή μητρική και psu και κάνει τα ίδια δε νομίζω..

Μου είπε πριν καμιά εβδομάδα οτι πατάει power και του σβήνει, αν το αφήσει λίγη ώρα παίρνει μπρος. Ε το πρόβλημα επιδεινώθηκε και δεν ανοίγει καθόλου. Μυρίζει πυκνωτής για μένα αλλά φαίνονται όλοι ok.

Δημοσ.

πρόβλημα η μητρική, έχει το παρουσιάζουν, σε μένα μια msi p35 πρέπει να πατήσεις το  power 10 φορές για να ανάψει !!

Δημοσ.

Μητρική λοιπόν και καταλήγω απο κάτι που παρατήρησα στην τύχη.

Λέω κάτσε να το ξανασκαλίσω μπας και βρω τίποτα. Πατάω να ανοίξει, δεν παίρνει καθόλου ρεύμα. Είχα ξεχάσει το jumper στο clear cmos, το βγάζω και δίνει ρεύμα σταθερά. Δεν έδειχνε τίποτα στην οθόνη όμως, ούτε beep. Έκανα το πείραμα 2-3 φορές και δεν έκλεισε.

Έκανα και αυτό χωρίς αποτέλεσμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...